2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Çok geçmiş olsun. Hayra çıksın inşallah. İlk gebeliğim benim de ilk akşam beta yüksek hamileyim.
Ertesi gün doktora gittim. Beta düşmüş. Düşük dedi . Evde ilaçla yaptım. Kürtaj olmamıştım.
Kanamadan korkmayın. Allah büyük belli olmaz bekleyin. Belki kalp atımı da olur tutunur.
Bana progestana devam dedi. Betaya bakmadı en son. Kesenin büyümesine göre hareket edecek diye düşünüyorum. Açıkçası pek umudum yok yani bu kadar kanamaya sağlıkla doğarsa mucize diyeceğim. Adak adadım zaten. Bakalım hayırlısı olsun. Sağlıkla kucağımıza alalım inş

kızlar bugün diyetisyenimle görüştüm(boyum 165 63 kgla hamile kaldım hamile kalmadan 15 gün önce başlamıştım diyetisyene) her sabah 1 kaşık pekmeze limon suyu katıp içmemi söyledi. bol bol keten tohumu tüketmemi önerdi. hayvansal süt yerine bitkisel süt ve yoğurt kefir önerdi. koyu yeşil yapraklı sebzeleri tüketmemi yasakladı (roka,kuzu kulağı,maydanoz,dereotu,ıspanak,tere vs) form çayları yasak, hurma kesinlikle yasak. yasaklılar rahim kaslarını çalıştırıyormuş düşüğe sebebiyet verebiliyormuş. kafein bebeğin büyümesini inanılmaz yavaşlatır kafeinsiz kahve tüket dedi siyah çayı da açık içmemi önerdi. bol su tüketimi bir de demir ihtiyacının karşılanması için eti üstüne limon sıkarak tüketmemiz gerekiyormuş. balıkta tiksinmedikçe istediğin kadar ye ne kadar yiyebilirsen ye fırında balık dedi.
Ya cok ozur dileyerek yaziyorum ama
Diyetisyeninizi baska bir diyetisyenle mutlakla check edin
Yazdiginiz hersey uzulerek soyluyorum yanlis..
Hamilelik olusana kdr vucut hazirliginda keten tohumu okey fakat hamilelikte kesinlikle tavsiye edilmiyor
Roka kuzu kulagi ispanak vs mutlaka diyetinizde olmasi gerekir asla dusuge sebep vermez fakat suan mesela semizotu cikti mutlaka hergun yenmeli
Balik; somon ise haftada 1 digerleri haftada 120-150gr cok onemli tuketilmesi
Kahve 1fincan sutlu kahve veya 1 turk kahvesi veya 2-fincan acik cay
Diyetisyeninizi lutfen arastirin
Neden yaziyorum bukdr net bebeginize gunah sizin tum iyi niyetinize …
Affiniza siginarak sunu da yaziym hamile diyetisyenleri var ilk 1000 diyetisyenleri ki ben de iln 1000gun diyetisyeni ile ileriyorum cok cok tavsiye ederim

Kızlar malum yaz geliyor.
Güneş kremi kullanıyor musunuz?
Doktorunuz ne diyor?
Rolon, parfüm, çamaşır suyu kozmetik ve hijyen malzemelerinden ne kadar uzak durabiliyorsunuz?
Hic durmuyorum çünkü henüz tiksinmedim ama az kaldı kokular başladı dokunmaya 😅 güneş kremi kullanıyorum sormadım ama sormam mi gerek ki zaten cildimize iyi gelecek birşeyi arayıp buluyoruz yok göz yakmasın yok iyi korusun yok kimyasal koruma olmasın 😅 ben procsin kullanıyorum çokta memnunum cildimi kusturmadi hiç

Bana progestana devam dedi. Betaya bakmadı en son. Kesenin büyümesine göre hareket edecek diye düşünüyorum. Açıkçası pek umudum yok yani bu kadar kanamaya sağlıkla doğarsa mucize diyeceğim. Adak adadım zaten. Bakalım hayırlısı olsun. Sağlıkla kucağımıza alalım inş
İlk hamileliğiniz mi?
Ben geçen sene de dış gebelik yaşadım.
Sağlıklı ise tutunuyor zaten. Sağlıklı değilse vücut kendi atıyor zaten. İnşallah sağlıklıdır. 🙏

GorunYa cok ozur dileyerek yaziyorum ama
Hamilelik olusana kdr vucut hazirliginda keten tohumu okey fakat hamilelikte kesinlikle tavsiye edilmiyor
Roka kuzu kulagi ispanak vs mutlaka diyetinizde olmasi gerekir asla dusuge sebep vermez fakat suan mesela semizotu cikti mutlaka hergun yenmeli
Affiniza siginarak sunu da yaziym hamile diyetisyenleri var ilk 1000 diyetisyenleri ki ben de iln 1000gun diyetisyeni ile ileriyorum cok cok tavsiye ederim
Ben de listeyi görünce çok şaşırdım benim diyetisyenimin tam zıttı

İlk hamileliğiniz mi?
Ben geçen sene de dış gebelik yaşadım.
Sağlıklı ise tutunuyor zaten. Sağlıklı değilse vücut kendi atıyor zaten. İnşallah sağlıklıdır. 🙏
2. Evliliğim 2. Gebeliğim ama ilkinde hiç böyle şeyler yaşamadım leke vs. 31. Hafta hafif leke olmuştu iğne olunca geçmişti.
Aynen sağlıklı ise güzelce ilerler. Hayırlısı olsun

Ya cok ozur dileyerek yaziyorum ama
Günde maksimum kaç bardak çay kahve içiyorsunuz?
Soğuk çay, limonata, şerbet vs.

Ama adet ağrısı olunca korkuyorum 😀 sana da oluyor mu ben az su içtiğim gün akıntım sarı oluyor
Ya başta olunca korkuyodum şimdi olmayınca korkuyorum. Bu uzun yol meselesi ve belirtimin olmaması beni biraz tedirgin ediyor istemsizce tekrar kaybetmekten korkuyorum inşallah herşey yolundadır🤲🏻 bende sürekli su içiyorum hiç şeffaf akıntı olmadı hep sarı oldu

Günde maksimum kaç bardak çay kahve içiyorsunuz?
Soğuk çay, limonata, şerbet vs.
Ben de çay çok severim 200 mg kadar hakkın var ama ben 2 fincan açık içine limonda atarsan toksinlerino de alır birden bire kesilmiyor ama azaltirsan çok iyi olur

Hic durmuyorum çünkü henüz tiksinmedim ama az kaldı kokular başladı dokunmaya 😅 güneş kremi kullanıyorum sormadım ama sormam mi gerek ki zaten cildimize iyi gelecek birşeyi arayıp buluyoruz yok göz yakmasın yok iyi korusun yok kimyasal koruma olmasın 😅 ben procsin kullanıyorum çokta memnunum cildimi kusturmadi hiç
Kimyasal içeriğinden dolayı.
Ben duş jeline ara verdim. Katı sabuna geçtim.
Saç kremini bırakamıyorum. Saçım kalın ve sert.
Dip boyam beyazlarım çok fena çıkmıştı. Artık kaldı öyle.

Ben de çay çok severim 200 mg kadar hakkın var ama ben 2 fincan açık içine limonda atarsan toksinlerino de alır birden bire kesilmiyor ama azaltirsan çok iyi olur
Sade Türk kahvesi günlük en az bir orta boy fincan içerim.
Çay açık içemiyorum henüz.

Ayy Allah korusun. 🙏
Kalp atımı vs den sonra mı direk beta yüksek bırakmak mı gerekiyor?
Hamileliği öğrendikten sonra biz bebeği öğrenene kadar 1 aylık oluyor 3 ayda beyin zeka Organ gelişimi ilkel olarak başlıyor o yüzden çok önemli

X