2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
16 aylık bebek için şuan sürünerek gitmesi cidden sıkıntı nasıl sağlıklı demişler anlamıyorum.
Sonuçda sende ona göre erken tedavi ettirirdin erken götürürdüm fizik tedaviye. Kafalarına göre gönderiyolar.

Nezmandır tedaviye başladınız şuan güzel sonuç veriyormu
Popo üstünde emekliyor. Doktor normal istese elleri üstünde emekler demişti. Tutunarak duruyor ama kendi başına durmuyor hala. 🤷

Merhaba çok geçmiş olsun. Şuan kaç aylık bebişiniz başka belirtileri varmıydı?
Hayır sadece yürümüyor diye gittik. Popo üstünde emekliyordu sürekli, doktor normal her çocuk elleri üstünde gitmez dedi. Tutunarak ayakta duruyor, ama hala yürüme yok. 30 Mayıs doğumlu 33+1 ve 1 ay küvezde kaldı oksijen almadı.
16 aylık bebek için şuan sürünerek gitmesi cidden sıkıntı nasıl sağlıklı demişler anlamıyorum.
Sonuçda sende ona göre erken tedavi ettirirdin erken götürürdüm fizik tedaviye. Kafalarına göre gönderiyolar.

Nezmandır tedaviye başladınız şuan güzel sonuç veriyormu
Şuan değişen bir şey yok ne yazık ki. Biz daha önce prematüre doğanları araştırdığımızda fizik tedavi şart diyordu her yerde. Doktorumuza (hem de bir çok doktora) defalarca sorduk normal bir seyi yok dedi. Ama şimdi başladık işte. İnşallah kızım kısa sürede yürür 😇 Fizik tedavi doktorumuz 1 bucuk yıl dedi.
Acaba emekleyerek gidiyor demek istedi de sürünerek gidiyor mu yazdı. Vallahi sabah beri aklımda gözüm korktu başından beri neonataloji profesörüne götürüyorum kasları iyi demişti. Emekliyor tutunarak ayağa kalkıyor desteksiz ayakta bi süre duruyor 7-8 adım atıyor benimki. Acaba arkadaşın başka belirtisi varmıydı dikkatini çeken merak ettim haftaya kontrolümüz var doktoruna sorcam

Hayır sadece yürümüyor diye gittik. Popo üstünde emekliyordu sürekli, doktor normal her çocuk elleri üstünde gitmez dedi. Tutunarak ayakta duruyor, ama hala yürüme yok. 30 Mayıs doğumlu 33+1 ve 1 ay küvezde kaldı oksijen almadı.

Şuan değişen bir şey yok ne yazık ki. Biz daha önce prematüre doğanları araştırdığımızda fizik tedavi şart diyordu her yerde. Doktorumuza (hem de bir çok doktora) defalarca sorduk normal bir seyi yok dedi. Ama şimdi başladık işte. İnşallah kızım kısa sürede yürür 😇 Fizik tedavi doktorumuz 1 bucuk yıl dedi.
Bizde fizik tedavi almadık doktoru gerek görmedi benimkide 3 ay kuvezde kaldı entübeydi epey oksijen tedavisi gördü. Dün kontrolü vardı sordum henüz gerek yok dedi dün 21 adım desteksiz yürüdü sıkışınca emeklemeye devam tabi bende takipteyim inşallah biran önce yürür bebişlerimiz

En kısa zamanda yürür bebiş😍😍🙏🏻🙏🏻

Gecmis olsun, en kısa sürede yürür inşallah 🤲 benim kizimda hep popo üstü emekledi elleriyle eneklemedi hiç.yurumeyede çok hevesli ama cesareti yokdu şimdi başladı, çağırınca geliyor desteksiz ama evi gezerken tutunarak gidiyor yine.

Arkadaşlar bu arada ben kızıma daha menenjit aşısı yaptirmadim henüz yaptirmamis ya da yeni yaptıracak olanlar galiba bi a bi b türü aşı varmış ikisini de olması lazımmış kızım 15 aylik bu dönemde menenjit aşısı yaptıranlar kaç gün ya da hafta ara ile hangi aşıları yaptırdınız menenjitde ???
Ben 11.ayda başladım bexsero yaptırdım 1 yaş öncesi başladığım için o 3 doz olacak. Nimenrix 1 yaş sonrası yaptıracağım için tek doz yapılacak. Aralarında 2 ay olsun demişti dr. Sizin şimdi 1 yaşı geçtiğin için nimenrixi tek doz yaptırırsınız ama bexsero hakkında kaç doz olur bilemiyorum.

Selam 💜 Sizinki gibi benim bebişte erken doğmuştu 33+1 de. Biz fizik tedaviye başladık yürümüyor diye. Görünmediğimiz doktor kalmadı her birine gittiğimizde sağlıklı dedi. Geçmiş olduğumuz ay nörolojiye kontrole gittiğimizde hipotonik bebek teşhisi aldık. Şuanda ortopediste gidiyoruz. Aynı şekilde kuruldan rapor çıkarttık ram'e girdik. Sonuç olarak yürümesi için fizik tedaviye başladık. Tutunarak ayakta duruyor, ama sürekli sürünerek bir yerlere gitmek istiyor.
Çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce yürür bebişin 🙏 Fizik tedaviler çok işe yarıyor.

Kızlar benim kızda kulak çekiştirme iki kulak kapatma var doktor sıvı birikmesi var dedi ilaç kullandık hala yapıyor. Bebesinde böyle bişey yaşayan varmı

Kızlar merhaba temiz titiz ev işlerine yardımcı bırını arıyorum avrupa yakasında bılen varmı acaba onerebıkcegınz biri

Kızlar benim kızda kulak çekiştirme iki kulak kapatma var doktor sıvı birikmesi var dedi ilaç kullandık hala yapıyor. Bebesinde böyle bişey yaşayan varmı
Çok duydum ama 3 4 yaş bebelede genelde. Çokbmu hastalsndolar kızlar. Bnmkide çok kulağı ile oynar da ama dişi çıkacağı zaman daha çok oynuyor

Çok duydum ama 3 4 yaş bebelede genelde. Çokbmu hastalsndolar kızlar. Bnmkide çok kulağı ile oynar da ama dişi çıkacağı zaman daha çok oynuyor
Evet dişi çıkacağı zaman artıyor. Birde kulağını deldirdim epey oluyor ama birinde yara oluşuyor hala ondan kaynaklımı diyorum. Dün farkettim biri severken karşıdan gözlerini kapatıp cee ee yaptı benim kızda kulaklarını kapatıp yaptı acaba oyun mu oynuyor hiç çözemedim. Ama gece de yapıyor uyurken. Acaba kbb mı götürsem

Evet dişi çıkacağı zaman artıyor. Birde kulağını deldirdim epey oluyor ama birinde yara oluşuyor hala ondan kaynaklımı diyorum. Dün farkettim biri severken karşıdan gözlerini kapatıp cee ee yaptı benim kızda kulaklarını kapatıp yaptı acaba oyun mu oynuyor hiç çözemedim. Ama gece de yapıyor uyurken. Acaba kbb mı götürsem
Oyun yapıyor olabilir. Kulak ağız burun gibi öğretiyor sanız belki onu gösteriyor olabilir..

Oyun yapıyor olabilir. Kulak ağız burun gibi öğretiyor sanız belki onu gösteriyor olabilir.

Mrb arkadaşlar bebeğim 16 aylık neredeyse ve mama içiyor çok seviyor mamayı yemek yemiyor mamayı bırakmak istiyorum benim gibi olup bıraktıran varmı nasıl bir yol izledi acaba

Mrb arkadaşlar bebeğim 16 aylık neredeyse ve mama içiyor çok seviyor mamayı yemek yemiyor mamayı bırakmak istiyorum benim gibi olup bıraktıran varmı nasıl bir yol izledi acaba
Mama gündüz tamamen bıraktım sadece gece o da uyanirsa veriyorum uyanmazsa yok . Genelde gece bir veya iki kere uyanıyor. Bir de sabah uyanır uyanmaz kahvaltı yapmıyordu erkenden bu yüzden sabah uyanınca mama veriyorum iciyor aradan yarım saat 1 saat geçiyor ondan sonra kahvaltıya başlıyoruz. Gündüz mama içen ve içmeyen hali arasında yemek yeme konusunda ciddi fark var gözle görünüyor. Mamayi istediği zaman ev yapımı kurabiye kek veya muhallebi verebilirsiniz veya meyve tabağı. Bebeklerimiz aynı ayda . Ortalık yerde gözü önünde biberon mama kabi olmazsa size tam olarak tarif edemez mama mama der siz ona başka şeyler verin böyle böyle kabullenir. Ben boğazından mama geçeceğine katı gıda geçsin diye düşünüyorum çünkü büyüdüler artık.

Mama gündüz tamamen bıraktım sadece gece o da uyanirsa veriyorum uyanmazsa yok . Genelde gece bir veya iki kere uyanıyor. Bir de sabah uyanır uyanmaz kahvaltı yapmıyordu erkenden bu yüzden sabah uyanınca mama veriyorum iciyor aradan yarım saat 1 saat geçiyor ondan sonra kahvaltıya başlıyoruz. Gündüz mama içen ve içmeyen hali arasında yemek yeme konusunda ciddi fark var gözle görünüyor. Mamayi istediği zaman ev yapımı kurabiye kek veya muhallebi verebilirsiniz veya meyve tabağı. Bebeklerimiz aynı ayda . Ortalık yerde gözü önünde biberon mama kabi olmazsa size tam olarak tarif edemez mama mama der siz ona başka şeyler verin böyle böyle kabullenir. Ben boğazından mama geçeceğine katı gıda geçsin diye düşünüyorum çünkü büyüdüler artık.
Evet bende artık bıraksın istiyorum mamayı ama yemiyor katı gıda tamamen kesersem yermi nasıl alıcaz o ağlama hırçınlık hallerini bilmiyorum,gecede çok uyanıyor gündüzü bıraksam bende yeter şimdilik ,sizinkide çok seviyormuydu mamayı birdenmi kestiniz gündüzü

X