- 28 Eylül 2020
- 2.390
- 5.189
-
- Konu Sahibi yoncambenim
- #102.621
Öncelikle hayırlı olsunKızlar hamileler kervanına bende katıldım. Beklenmeyen bi gebelikti bebek düşünmüyorsanız eşinize güvenmeyin kendiniz korununbu arada bebişi hala yürümeyen varmı benimki 5-6 adım atıyor ama okadar cesaret mi yok işine mi gelmiyor anlamadım
Sen eşittir benÖncelikle hayırlı olsun
Benimki 14 ayı geçti yürümüyor, daha da 2 ay falan yürümez bence
Sıralıyor, yürüme arkadaşı ile yürüyor, canı isterse 6-7 saniye tay tay duruyor ama o kadar.
Teşekkür ederim canımHayırlı olsun canım bebeğinbirlikte büyürler
Bu arada yürümeyi sormuşsun valla benimki herşeyi yapıyor. Ayakda tutunmadan dimdik saatlerce durur, Koltuk sandalye tepelerinde hep, yürüme arkadaşıyla koşuyo resmen. Heryere uzanıp yaramazlıl yapıyor Ama tutunmadan yürüme işini yapmıyor hala bi korkuyor hemen oturuyo. Birşey uzatıyorum elini bırakıyo uzanmays çalışıyor ama adımı atmıyo. Hemen oturup emekliyo. Ve zorladığımda resmen kendini yerlere atıp ağlıyo. Ben çözemedim.
Saldım gitti artık ne zaman elini bırakmaya hazır hissederse
Teşekkür ederimÖncelikle hayırlı olsun
Benimki 14 ayı geçti yürümüyor, daha da 2 ay falan yürümez bence
Sıralıyor, yürüme arkadaşı ile yürüyor, canı isterse 6-7 saniye tay tay duruyor ama o kadar.
Bence yürüsünler benim belim koptu da…Teşekkür ederimdoktor 18 aya kadar zamanı var bende 18 aylıkken yürümüşüm dedi daha bi 2-3 ayı var dedi bende zorlamıyorum akışına bıraktım ama yürüsünde istiyorum
Benimki çok tontik kilolu değil ama biyerden sonra cidden taşınmıyor ağır geliyor insanın beli ağrıyorBence yürüsünler benim belim koptu da…
Ben daha erken yaptırdım birer ay arayla bi a grubunu b grubunu üçer doz şeklinde yaptırdım. Ama 15 ay gibi daha büyük bebeklerde ya 1 doz ya 2 doz yapılıyor diye biliyorum. A grubu olan sıkıntısız geçiyor ama B grubu bir kaç gün ağrı hafif ateş yapabiliyorArkadaşlar bu arada ben kızıma daha menenjit aşısı yaptirmadim henüz yaptirmamis ya da yeni yaptıracak olanlar galiba bi a bi b türü aşı varmış ikisini de olması lazımmış kızım 15 aylik bu dönemde menenjit aşısı yaptıranlar kaç gün ya da hafta ara ile hangi aşıları yaptırdınız menenjitde ???
Aynennn valla çözemedim ne yapmak lazım internette ayna uzatın diyolar onuda yaptım. Vermedim diye kendini yerden yere attı sinirlendiTeşekkür ederim canımvallahi benimkide aynı tutunarak her işi yapıyor tek elinden tutunca sokaktada yürüyor ama elleri bırakmaya cesareti yok
İstese yürüyecek gibi geliyor ama beni görünce atıveriyor kendini tembeller galiba birazAynennn valla çözemedim ne yapmak lazım internette ayna uzatın diyolar onuda yaptım. Vermedim diye kendini yerden yere attı sinirlendigelip vurdu bana bi anda bırakıcak gibi elini öyle hissediyorum
Yeni başladık 14. Ay dolunca nimenrix bir doz olduk, bu bitti. Bir ay sonra b grubunun ilk aşısı olacak. Bence başla bu ay.Arkadaşlar bu arada ben kızıma daha menenjit aşısı yaptirmadim henüz yaptirmamis ya da yeni yaptıracak olanlar galiba bi a bi b türü aşı varmış ikisini de olması lazımmış kızım 15 aylik bu dönemde menenjit aşısı yaptıranlar kaç gün ya da hafta ara ile hangi aşıları yaptırdınız menenjitde ???
Peki bir doz nimerex oldu a grubu , bir doz da b ile başlayan adını unuttum b grubu ateş yapıyor denilen aşı olacak sonra bitecek mi yani toplam 2 doz mu ?Yeni başladık 14. Ay dolunca nimenrix bir doz olduk, bu bitti. Bir ay sonra b grubunun ilk aşısı olacak. Bence başla bu ay.
Benimkisi de yürümüyor korkuyordu. Bir iki adımla başladı. Herkesin dediği gibi bir anda adımları artırdı. 6-8 adım atıp bir yere tutunuyor. Ben ayakkabıyla dışarda elinden tutarak ilerlettim. Dışarıda yürümek çok hoşuna gitti. Şimdi elimi bırakıp gitmeye çalışıyor.
Hayır tabii ki. A grubu nimenrix yaparsan 1 yaş sonrası tek doz, bu bitti. Sonra b ye başlıyorsun. İki doz bexero iki ay srayla yapılıyor. 2. Den bir sene sonra da 3. Doz yapılıyor öyle tamamlanıyor. B de tek doz yokPeki bir doz nimerex oldu a grubu , bir doz da b ile başlayan adını unuttum b grubu ateş yapıyor denilen aşı olacak sonra bitecek mi yani toplam 2 doz mu ?
Aynen saldık çayıra mevlam kayıraİstese yürüyecek gibi geliyor ama beni görünce atıveriyor kendini tembeller galiba birazayna filan hiç bişey kâr etmiyor zamanını bekliyor sanırım ya sıkılıp kalkıp yürüyecekler yada hazır olunca ayaklanacaklar beklicez artık
SelamTeşekkür ederimdoktor 18 aya kadar zamanı var bende 18 aylıkken yürümüşüm dedi daha bi 2-3 ayı var dedi bende zorlamıyorum akışına bıraktım ama yürüsünde istiyorum
Merhaba çok geçmiş olsun. Şuan kaç aylık bebişiniz başka belirtileri varmıydı?SelamSizinki gibi benim bebişte erken doğmuştu 33+1 de. Biz fizik tedaviye başladık yürümüyor diye. Görünmediğimiz doktor kalmadı her birine gittiğimizde sağlıklı dedi. Geçmiş olduğumuz ay nörolojiye kontrole gittiğimizde hipotonik bebek teşhisi aldık. Şuanda ortopediste gidiyoruz. Aynı şekilde kuruldan rapor çıkarttık ram'e girdik. Sonuç olarak yürümesi için fizik tedaviye başladık. Tutunarak ayakta duruyor, ama sürekli sürünerek bir yerlere gitmek istiyor.
16 aylık sanıırm bebişi 490 gün yazıyorMerhaba çok geçmiş olsun. Şuan kaç aylık bebişiniz başka belirtileri varmıydı?
16 aylık bebek için şuan sürünerek gitmesi cidden sıkıntı nasıl sağlıklı demişler anlamıyorum.SelamSizinki gibi benim bebişte erken doğmuştu 33+1 de. Biz fizik tedaviye başladık yürümüyor diye. Görünmediğimiz doktor kalmadı her birine gittiğimizde sağlıklı dedi. Geçmiş olduğumuz ay nörolojiye kontrole gittiğimizde hipotonik bebek teşhisi aldık. Şuanda ortopediste gidiyoruz. Aynı şekilde kuruldan rapor çıkarttık ram'e girdik. Sonuç olarak yürümesi için fizik tedaviye başladık. Tutunarak ayakta duruyor, ama sürekli sürünerek bir yerlere gitmek istiyor.
Acaba emekleyerek gidiyor demek istedi de sürünerek gidiyor mu yazdı. Vallahi sabah beri aklımda gözüm korktu başından beri neonataloji profesörüne götürüyorum kasları iyi demişti. Emekliyor tutunarak ayağa kalkıyor desteksiz ayakta bi süre duruyor 7-8 adım atıyor benimki. Acaba arkadaşın başka belirtisi varmıydı dikkatini çeken merak ettim haftaya kontrolümüz var doktoruna sorcam16 aylık sanıırm bebişi 490 gün yazıyor
Aynen bende merak ettim sürünüyo diyinceAcaba emekleyerek gidiyor demek istedi de sürünerek gidiyor mu yazdı. Vallahi sabah beri aklımda gözüm korktu başından beri neonataloji profesörüne götürüyorum kasları iyi demişti. Emekliyor tutunarak ayağa kalkıyor desteksiz ayakta bi süre duruyor 7-8 adım atıyor benimki. Acaba arkadaşın başka belirtisi varmıydı dikkatini çeken merak ettim haftaya kontrolümüz var doktoruna sorcam
Ay bu çocukların herşeyi stres doğana kadar ağrı doğduktan sonra ayrıAynen bende merak ettim sürünüyo diyince
Çünkü şuan 16 aylık bi bebek için sürünmek baya ciddi bişidir diye düşünüyorum.
Yani dediğin gibi benimkide aynı tutunuyo sadece ama resmen koşuyo tutunarak . Koltuk tepelerinde iniyo çıkıyo. Desteksizde baya duruyo. Sadece işte korkuyo bırakmayaama tabi yinede sormak lazım dediğin gibi doktora.
Belki seninki doktora gitmeden yürür belli olmaz