2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Merhaba, doktorumuz demir damlasını geçen ay bırakabilirsiniz dedi, bıraktık ama 1 hafta önce göz altlarında hafif morluk oluştu. Siz bebeğiniz için demir damlası kullanmaya devam ediyor musunuz?
Benim oğlumda şuan 13 aylık .
Bestiron veriyorum hergün 10-12 damla ..
Şişe bitene kadar devam …
Tahlil yaptırmadık . Şöyle ki hastalandığında acilde yapılan kan tahliline göre de sınırda görünüyor , haliyle devam etmek iyi bi seçenek .

Bizimki de nerdeyse sınırda ama çok fazla doktora sordum hepsi de bırakın iyi değeri dedi. Biz sidefer kullandık hep ama emme ve yemek saatini ayarlayamadım sanırım hep. Aç olması gerekiyordu ama her verdiğimde aç değildi. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Tüm doktorlar gerek yok derken ilaç kullanmak da istemiyorum ama çok yemek de yemiyor. Mercimek, et ve yumurta yedirmeye çalışıyorum hergün.

Vermekte zarar olduğunu düşünmüyorum . Bağırsak düzensizliği varsa, evet bırakabilirsiniz malum kabızlık yapıyor . Ben hep tok veriyorum o yönden hiç düzenim yok sabah kahvaltı sonra .
Biz sabahları bigün tereyağında yoğurtlu yumurta bigun sade kuymak mama gibi .
Asla başka bişey yemiyor . Öyle pankek yapan, farklı tarifler yapıpta yiyen çocuklara gerçekten özeniyorum .
Gün içinde de sadece yayla çorbası,tel şehriye çorbası . Akşama 2 tatlı kaşığı bulgur veya sulu bi yemek varsa o . Yanında da bol bol yediği yoğurt .
Zaten yürüdüğü için çok hareketli ve bayağı zayıfladı , yemeğe değil de memeye düşkün olduğu için biraz sıkıntılıyım .
Size tavsiyem elinizde varsa devam edin veya dolaba kaldırıp kışın kullanın .

Sidefer açıldıktan sonra 30 gün içinde tüketilmesi gerekiyormuş o yüzden kullanamam malesef. Sizinki ne güzel yoğurt yiyormuş Yoğurt asla yemez benimki sadece muzla nadiren. Sahanda yumurta bazen, muz, tarhana çorbası. Başka bir şey yemiyor. Ha bir de ekmeği çok seviyor ama vermek istemiyorum boş kalori diye. Aç kalmasın diye son çare veriyorum… Gerçekten çok zor yemeyen bebek.

Biz yemek ayırt etmiyoruz, herşeyi az az yiyoruz ama yumurta alerjisinden dolayı daha yumurtayla tanışamadı ve bu biraz can sıkıcı. Yumurtanın ikamesi yok maalesef.

Bunun dışında geçen akşam semizotu yemeği yedi mesela. Sebzeyi ek gıdanın ilk zamanlarında alıştırdım. O yüzden zorluk çekmedim. Hala sıralıyor ve yürüyemese de eski tombişlik kalmadı tabi.

tam buğday ekmeği veriyorum ben ..
“Olmaz, hayır, asla vermem , yapmam etmem” gibi cümleler anne olunca ekarde oluyormuş malesef
Bazen eşim ekmeğin uç kısmını veriyor yeter ki doysun diye
Aslında çoğu anne sebzeyle tanıştırıyor ama damak tadı kabul etmiyor . Ben fasülye yemeğinin sadece dupduru suyunu içiremedim . Tükürdü … Gel de sinir olma

Yumurtayı da inşAllah zamanla aşar bizim de süt alerjimiz vardı 7. Ayında bitti . Yumurta alerjisi daha zorlu süreç , Allah yardımcısı olsun miniğin .
Her ne yiyorlarsa da şifa olsun herbirine

Amin, inşallah ya. Zamanla hepsini yiyecekler, sebzeyi de karışım yapıp çaktırmadan yesin bir süre. Sonraya alışır inşallah

Kızlaaar beni hatırladınız mı

Size daha kimseye söylemediğim bişe söylemeye geldim. Hamileyim tamamen plansız bi gebelik, kızım daha geçen hafta 1 yaşına girdi, napcam ben
Benim de iki kızım var üçüncü bebek geliyor. Şoklardayım nasıl olur korunurken. Çok mutsuzum aldırmaya korkuyorum ama hiç istemiyorum da.

Ya ben yürütece çok bindirdim ama birakali da 2 ayi geçti hâlâ parmak ucu .. açıkçası çok zor olduğu için emar da çektirmek istemiyorum uyutulacak falan göze alamadım.. kanepeye tutunup yürürken veya tv ünitesinde dururken bile balerin gibi duruyor parmakları acımıyor mu yorulmuyor mu anlamadım vallahi.. normal bassa belli yürür ama parmak ucu basınca adim atamıyor öne düşüyor. Elinden tutup gezdiriyorum evde o zaman bile parmak ucu adim atıyor inan çıldırcam doktor emar diuo benim pek gönlüm yok az daha bekleyelim diyorum bakalım 18 aylık olana kadar beklicem yine yürümez ve en önemlisi parmak ucu basmaya devam ederse mecbur emar

Yıldız bence 18. Aya bırakma. Yürüyüp yürümemesi mevzu değil. Yürümese tamam götürme bekle derim ki benimki de yürümüyor sıralama yapıyor sadece. Ama sadece parmak ucuna basması biraz sorun gibi. Bizim bir tanıdığımızın çocuğu bu yüzden operasyon geçirmek zorunda kaldı. Yürüteçte çok fazla kalmış çünkü. Ben bu yüzden sevmiyorum yürüteçi. Kullanmadım da.

Yürüteçe bende hiç bindirmedim dha doğrusu çok istedim ama hem çocuk durmadı hem de eşim izin vermedi . Ablam hediye almıştı ..
Ama anlattığın durum evet çok sıkıcı, aslında şunu da öerak etmiyor değilim .. Çok bindirdim diyorsun ya hep parmak ucunda kendini itekleyerek gitmesinden falan hiç şüphelenmedin mi ? Tam basmıyor hani mesela diyerek …

Ayak bileğinden başlayarak , topuk ve parmak çevresine masaj yap sinir uçlarını uyarmaya ve zamanının %80 ni yürütmeyle geçir derim ..

Tanıdığının çocuğu tam olarak neden operasyon geçirdi yani neymiş sorun?
Ya canım aslında ben 3 kere götürdüm hepsinde de norolojiye yönlendirdi orasi da emar istedi 3 kere gün aldım vazgeçtim uyku ilacı veriliyor ve ben hiç istemiyorum zor hamileyim içeri giremem aklım kalır baygın halde kusar bilinci yerinde olmayınca müdahale geç olur korkusuyla açıkçası emar kolay bir şey olsa çoktan tamam ama zor işte bi türlü çektirmedim emar olmadan da doktorlar asla bi sey diyemiyor fizik tedaviye de gittim aşil tendom kısa gibi o çekiyor olabilir dedi hareket gösterdi pek düzenli olmasa da yaptırıyorum ama inan çok canim sıkılıyor bu duruma hani parmak ucu durmak cidden zor böyle durduğuna göre cidden ayakta sorun var ki zor olan şekilde durmaya razı geliyor diye düşünüyorum ama emara da bi türlü tamam diuemedim
Yürütece açıkçası ben de bindirmedim hamile kalınca doktor kucağına alma düşük riski var dedi o zamandan sonra çok sık bindi çünkü dolaşmak istiyordu kucağımda olmayınca onca yürüdü aslında şüphe etmedim çünkü boyu tam yetişmediği için parmak ucu ilerliyordu boyu tam olunca da alışkanlık diye düşündüm zaten sonra da bindirmedim ama kanepede yürürken ya da bi yere tutunup kalkıp orada vakit geçirirken hep parmak ucu balerin gibi duruyor asla basmıyor off inan çok kafama takılıyor sürekli elinden tutup yürütmeye çalışıyorum ama yok parmak ucu ilerliyor ve çok istemiyor oturuyor

Oyy kuzum ya kurban olurum ..
Bilemeyiz işte bazı şeyler sebep mi oluyor biz mi vesile oluyoruz ..
Üzülme , kafana takma diyemem zaten boş bi cümle olur . Lakin iyiyi olumluyu düşünüp onun çabalaması için kendini motive etmen gerek . Bi de hamileymişsin daha bi zor oluyordur eminim ama Rabbim yardım etsin . Ertelemeye gelecek bir konu değil malesef ama bu konuda da yanlız değilsin senin gibi birçok anne var ve sen mecburiyetten koymuşsun .
Net üzerinden bu gibi durumlarda nasıl bi yol izlenmeli acaba yani evde yapılabilecek masaj geldi benim aklıma mesela

Emara sen giremiyorsan eşin yada bir yakının girsin. Hamilesin iyi hoş da üç doktor da mr dediyse daha beklemenin manası yok. Zaten bu bebek zor zamanlar atlattı, şimdi yeni bir durum çıkmadan mr sonucu öğrenip müdahale etmek gerekiyor. Tamam diyememe lüksün yok. Hemen çektir lütfen

Tam detayına hakim değilim ama yürüteç yüzünden olduğunu biliyorum. Sana galiba birkaç doktor aynı seyi söylemiş. Bence ihmal etme, allah korusun bir durum varsa geç kalmamış olursun. Emarda neden kussun çocuk yahu, sen bu nefessiz kalma olayına çok takılıyorsun, o devirleri çoktan geçtiler. Sen giremiyorsan eşin girsin

Fizik tedavi doktoru da hareket masaj önerdi ama bakalım işte asıl tendom kısa olabilir demişti tahmin olarak
Üç doktor da emar demedi hep aynı nöroloji doktoruna yönlendirildim o doktor da emar görmeden net kas kısalığı mi var beyin de sıkıntı mı yoksa sadece alışkanlık kaynaklı mi bunu bilemiyorum dedi . Hani acaba alışkanlık vb ise falan diye biraz daha zaman vermek istedim açıkçası emar evet ben değil esim de girer de uyku ilacı verilecek falan sanki eziyet edicm gibi geliyor biraz daha gözlemlemek istedim
Yok hep aynı doktora gittim o doktor kas da gerginlik var emar görelim kas kaynaklı mi beyin kaynaklı mi dedi ama kendisi de beyin kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum dedi açıkçası hani garantiye almak için emar dedi çünkü Allah a şükür kızımın gelişimi normal bu yüzden nörolojik değil gibi ama yine de emin olalım dedi

☆Bir de kizlar ek olarak şunu yazmamışım ekleyeyim benim kızım hiç basamıyor değil kanepeye sırtı dönük düz dururken basıyor mesela ya da ne bileyim elinden tutup kaldırıp parmak ucu durunca az ellerim ile destek verip aşağı ittirince basıyor öyle duruyor yani asla basamama durumu yok bi saniye bile basmadan dursa zaten çoktan cektiririm deli miyim ben riske atmam ama hani bazen bastığı için ve bunu gördüğüm için kas kaynaklı olacağını düşünüyorum kas kaynaklı ise de zaten 3 yaşa kadar sadece masaj oneriliyormus başka bir tedavi yokmuş aslında ondan biraz bekliyorum hani beyin olsa asla basamaz hiç ya da allak korusun ne bileyim adına tepki vermez hayvan sesi taklit etmek parmak ile göstermez vb gibi gelişim sorunları olurdu norolojik diye düşünüyorum ama ben biraz destek olunca bastığı için sonra yine parmak uca dönse de acaba kas kaynaklı mi diyorum bilemiyorm ya inanın benim de kafam allak bullak emar röntgen gibi olsa tamam da uyutulup falan inanın hiç içime sinmiyor bakalım biraz daha bekleyeceğim inşallah bir ilerleme kat ederim

Ben niyeyse halaa zamanla yürümeye başladığında geçicek düşüncesindeyim. Çünkü ben çevremdede çok gördüm parmak ucuyla yürümeye çalışan bebekleri, şuan gayet iyiler

Ayakkabi giydirince ne yapıyor? Belki o zaman alışır basmaya denedin mi? Ben olsam altı sert ayakkabılarla denerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…