2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Allah seni ne etmesin ha Kalbime indirdin burada. Benim de negatifti de öyle kolay pozitife nasıl dönebilir ki diye düşündüm Ayrıca ben sadece 5 haftalıkken kan testi yaptırdım. Başka hiç yazmadı doktor, normalde sık sık mı yapılıyor
0.7 değilmiş ya 0.07 miş o zaman bişe yok mudur?
E o zaman negatif tabi üste yazdığın değere göre 0.07 çok düşük bir ihtimal.
 

Küçüklükten alışması daha kolaydır tabi. Ama bir de dürtüsel olarak direk sol elini kullanması daha büyük avantajdır herhalde bu durumda..

Kardeşim solak normalde. Ama annem sağ eliyle yapması için zorlardı. Eskilerde vardır ya bu genelde. Anlatamazdık yaradılıştan geldiğini. Kardeşim öyle alıştı iki elini de kullanabilir bir şey yaparken..

İnşallah hemen düzelecek bir problemdir. Allah işinizi kolaylaştırsın inşallah
 
Negatifmiş ya allahım ben iyice tetenekli oldum bu gebelikte eşim diyo doğurana kadar sen beni kalpten götürürsün
 
Al birini vur otekine ayni seyleri benimkide soyledim ben normal istiyordum artik inadina sezeryan olcam
 
Canim aman diyim kullan bak ben 18 haftada enfeksiyon yüzünden bebeğimi kaybettim kullan bebeğe bişey olmaz.doktorunuz ne diyorsa ona uyun.
Cok uzuldum gercekten kendi doktoruma gitmeyi beklicem o daha iyi bir cozum bulacaktir diye dusunuyorum
 
Bunları da lcw den bugün ısmarladım teyzoşları hem kendileri indirimli hem kod kullandım kargo ile ortalama 50 tlye geldi bir takım ama pek beden seçeneği yok Yavaş yavaş kızçe moduna geçiyorum şoku çabuk atlattım çok şükür
 

Eklentiler

  • E6B597B8-4169-4E1D-A1C0-812FDF822429.png
    412,4 KB · Görüntüleme: 75
  • 3323FF06-1F01-4072-9E88-6EB050D8BC2D.png
    275,8 KB · Görüntüleme: 80
  • 16854039-DBDD-475C-AEA2-4D834AD8630D.png
    227,8 KB · Görüntüleme: 72
  • 5F7FF51C-B65F-4514-A6AE-14B9521AC7C7.png
    259,2 KB · Görüntüleme: 76
Derdi veren rabbim dermanını da verir herşey güzel olacak Allahın izniyle.
 
Yirminci haftada olan yada geçenler saglık ocagında tetenoz aşılarını zı yaptırdınızmı
az önce dünyada ve Türkiyede tetanoz istatistiklerine baktım ve (zaten olmayacaktım) olmamaya bir kez daha karar verdim.
Arkadaslar şimdi çok şiddetli burnum kanada korktum cuma randevüm varda sizde böyle bişeyle karşılaştınızmı
iki hamileliğimde de ilk haftalarda burnum kanamaya başlar ve doğuma kadar düzenli kanar. şiddetli değil ama sürekli.
 
Canım boşver kızma hiç takma da gül geç. Belli ki kötü niyetinden değil. Ama maalesef şöyle bir şey var; kültüre bağlı olarak öğrenmiş olduğumuz kadınlık ve erkeklik rolleri var. Biz bu rolleri anne ve babalarımızdan, çevremizden, okuldan, masallardan, kitaplardan, filmlerden, dizilerden, atasözlerinden....... ve daha pek çok kanaldan öğreniyoruz. Şimdi çağ değişti dönüştü, teknoloji ve iletişim çağındayız. Bu nedenle yeni nesiller toplumsal cinsiyete bağlı oluşan rolleri kırmada daha cesur ve daha atak olabiliyorlar. Ama inan bu rol modellerinden ve kalıpyargılardan kurtulmak hiç kolay değil. Aslında baştan beri konuştuğumuz erkek çocuk ve kız çocukla ilgili bütün istek ve söylemlerde bu kanallardan çıkıyor. Annelik ve annenin rollerine dair söylemlerde aynı yerden doğuyor. Keza doğumla ilgili şeylerde..... Şimdi KV ye gelirsek o bizden bir ya da iki nesil yukarda olunca onları bu kalıpyargılardan kurtarmak daha da zor olabiliyor. Çünkü ona da kendinden öncekiler öyle demiş. O da öyle inanmış. Benim KV de milletin gelini sezaryan yapınca o tarz şeyler söylerdi bende kızardım. Tabi benim KV ile ilişkim farklı bu konularda fazlaca hassas olduğum için onu konuşup dönüştürmeyi başardım. 10 yıldır üstünde çalışıyorum :) O kadının görevi bu annenin işi şeylerini aştık artık. Cinsiyetçi kelimelerini bile düzeltmeyi başardım. Ama dediğim gibi ben onda değişebilme potansiyelini gördüm ve bana karşı yaklaşımı anne gibi olduğu için alınmadı dönüştü. Ama herkes öyle olmayabilir. Bazen bazı insanlar cinsiyet rollerine o kadar sıkı sıkıya bağlı oluyorlar ki onları bırakın dönüştürmeyi biri iki karşıt görüşle bile karşımıza alabiliriz. Çok yaşlılara bu konuda hiç yanaşılmıyor. Örneğin ananem baya yaşlı sürekli torun torun.... ama her gördüğünde istinasız bebek yok mu? bebek olsun artık yaşın geçiyor.... eşime bile söylüyordu. Şimdi çocuk haberini verince suratı bir karış. Niye erkeklerin yanında söylemişiz. Erkek dediği de 8 yaşındaki oğlum. Erkeklerin yanında söylemeyin diyor bir de... sanki bebek yapılırken erkekler yok işin içinde.
Velhasıl çok konuştum ama maalesef sözün özü toplumun coğu böyle cinsiyetçi safsataların içine ssıkışmış durumda ve inandıkları şeyi doğru zannedim değişime karşı direnç gösteriyorlar. Kötü niyetli olmadan değişime direnenleri çok kırmaya gerek yok. Ama kötü niyetli olanlara gereken söylenmeli. Bunun dışında iyi niyetli olup değişebilecekler de güzellikle dönüştürülmeli.

Son olarak da bütün anne adaylarımıza söylemek istiyorum: Lütfen kızlarınızı ve oğullarınızı cinsiyet rollerinden bağımsız yetiştirin. Kız böyle yapar erkek böyle yapar demeyin. Ev işlerini erkek çocuklarına da öğretelim. Kız çocuklar da babaları ile tamirat yapsın. Erkek çocuk söküğünü dikebilsin. Oyuncakları cinsiyete göre almayalım. Kızlara bebek bakmayı ve anne olmayı küçüklükten biz öğretiyoruz. Kızlara prenses, erkeklere paşa muamelesi yapmayalım. Kızlara narin ve duygusal olmayı biz öğretiyoruz. Erkekler saldırgan ve duygusuz olmayı biz öğretiyoruz. "Erkekler ağlamaz" diyoruz ve sonra neden kadınlar duygusal erkekler değil diyoruz. Aman kızım düşersin aman kızım dikkat diyoruz narin bir biblo gibi davranıyoruz ve kızlara narin olmayı biz öğretiyoruz. Ve daha pek çok şey biz de kendi anne babamızdan öğrendik ve diğer kanallardan... Bizim çocuklarımız ve onların çocukları inşallah bu cinsiyetçi kalıpları kırarlar ve bizim yaşadıklarımızı yaşamazlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…