Merhaba Nisan anneleri
doğum hikayelerini okuyup kendime tecrübe edindiğim çok şey olduğu için bende doğum hikayemi belki birilerine faydam olur diye yazmak istedim.
11 Nisan Allah'ın izniyle kızımı şükür elime aldım. 39+1 de doğum yaptım. Kilosu ultrason ölçümleri ile aynı çıktı .3.250 gram 49 cm doğdu. Spinal anestezi ile ameliyat oldum. Doğuma çok heyecanlı girdim , nabzımı bir türlü düşmedi sakinleştirici yaptırılar nerdeyse genele döneceklerdi ki nabzim biraz düzeldi.
O anda biraz daha doğuma Konstantire oldum neler olup bitiyor takip ettim diyeyim. Ağrı sızı ameliyat esnasında hissetmiyorsun fakat o an neler yapıldığını anlıyorsun. Karnını çekiştirme, karnına iki üç kişi ile bastırıp bebeği çıkarma gibi sadece bebeği çıkarmak için üç kişinin baskı yaptığında biraz korktum ve hissettim onun dışında güzel geçti ameliyatım.
Doğum sonrası , ödem atmam için 6 saat kadar karnıma kum torbası konuldu, hemşire iki üç saat aralıklarla karnıma baskı yapıp ödem atmami sağladı benim açımdan doğumun en zoru kısmı ödem attırma işlemiydi. 6 saat sonunda tek başıma yürümeye, tuvalette gitmeye başladım. İdrar yapma, gaz çıkarma zorlanmadım hemen oldu ikisi de. Ağrım, sızım hiç olmadı nerdeyse genel anlamda güzel bir doğumum oldu.
Depend almamıştım iyiki almamışım hemşire üçüncü tur ödemimi attıktan sonra normal pede geçebilirs dedi.pjima ihtiyacım hiç olmadı. Kesinlikle gecelik şart ve rahatlık.
Benim bilgi sahibi olanlara sorum olacak. Bebeğimin sarılık değeri 17.23 çıktı Dr ertesi gün tekrar sarılık testi istedi 17.16 çıktı. Dr eğer 18 çıksaydı küveze koyacaktı. Çarşamba günü tekrar kan vereceğiz dua ediyorum inşallah düşer diye. 2 saat aralıklarla anne sütü veriyorum. Sarılığı düşürmek için başka ne yapabilirim bilgisi olan var mı