- 29 Kasım 2010
- 611
- 1.204
O meme ucundan ne çekiyorum birkaç gündür var ya , o kadar krem sürdüm bana mısın demedi . Kalkan falan da işe yaramadı , göğüs uclarım büyük ve yara olmaya müsaitti zaten inanılmaz şekilde acıyorlar su an. Günde 2 kere emzirebiliyorum kanallarım açık kalsın diye o da ağlaya zırlayaŞimdi silikon göğüs ucuyla emzirmeyi denicem insallah işe yarar da kurtulurum şu eziyetten . Emziremedikçe göğüslerimde süt birikiyor taş oluyorlar pompayla sağıyorum ama bebeğin emmesi gibi olmuyor . İnsallah bi an önce çözeriz şu problemi
Bende sen gibiyim ama Canım bırak ev kirlenip dağılsın .. yemek ise yumurta kırılıp yenir aç kalmazsınız .. her şeyi mükemmel yapmak zorunda değiliz .. bebeğin ve kendin dışında hiç bir şey önemli veya öncelikli değilBenim doktor da iyi giden herkes memnun kalıyor.
Benim sorunum yatmadım ilk günler meme tutsun diye uğraştım sonra da annem erken gitti bende evin işlerini yapayim dedim ameliyat yerim şişme yaptı
Kadın görünce sen bunu çok zorlamışsın dedi haklı olarak yani
Bende sen gibiyim ama Canım bırak ev kirlenip dağılsın .. yemek ise yumurta kırılıp yenir aç kalmazsınız .. her şeyi mükemmel yapmak zorunda değiliz .. bebeğin ve kendin dışında hiç bir şey önemli veya öncelikli değil
Tek sıkıntı çamaşır yıkama ona da eşin yardım etse iyi olacak gibi ..
bebekten arta kalan zamanda Bol bol dinlen
Valla bence emzirmek doğumdan zor. Ben ağzıma havlu tıkayıp, acıya acıya emzirmiştim. Benmkiler küçük uçlu diye gümüş kapakları çekiçle içe büktüm ama hiiiç birşey fayda etmedi. Silikonlar hele acayip yakıyordu hava aldırmadığından. Tüm kremleri kullandım, az işe yarayan tahin üzerindeki susam yağını sürüp 1saat havalandırmaktı. Ama 8ay olup yarım gün işe başlayana kadar bitmedi lanet olası. Sabahları emzirmeyince yaralar geçmişti.
Hadi bakalım, bebiş inat etmez inşallahAy valla zor adım atıyorum o derece aşağıda ama sancı filan yok. Benim salıya kadar doğurmamam lazım o yüzden 2 gün daha az hareket etmeyi düşünüyorum.
Ben de ona takılmıştım indi mi inmedi mi diye. İnşallah dediğin gibi olurDoktorum bebek inmese de sorun değil, doğumda iner dedi. Zaten 2.kızım da doğumda indi. Hem de çok uzun sürmedi. Kendi sancım vardı, bi de düşük doz suni verdi. 4 saatte geldi kızım.
Oldu mu olcak mı derken eve gidiyosunuzSağlıkla büyüsün paşa, evinize bereket getirsin
Sagolun kızlar Allah razı olsunCok güzel hikayeniz hep böyle mutlu devam etsinDarısı basımıza
Bunlar benim ilk gidenler, genelde sut olsun diye cok yiyip daha fazlasını geri aliyorumBacılaaar böyle umutlandırdınz, ben 12 kg alıp 3 kilo çocuk doğurup 10 kg tartıda fazlalık görünce bayılacaktım. Ödemim yoktu zaten öyle emzirincede üzerine aldım.
Şu doğum sonrası çok kilo verenler ve emzirirken kilo verenlere gıpta ediyorumnormalde 38 bedenim, geri gelmem 1yılımı aldı.
Hadi bakalım cnm az kaldi sendé kavusacaksin bebisineAh bu evdeki erkeklerİnşallah dediğin gibi olur, en azından bebek gelmeye hazır olmuş olur. Benim sanırım nişanım geldi. Sahurda biraz farkettim az önce yine düştü. Kanlı ya da kahverengi gibi değil ama normalden farklı. Belimde ağrı var kasıklarımda da oluyor. Şiddetli ya da düzenli değil şimdilik
Valla benim yiyesim gelmiyoda mecbur yiyorum yediriyo annem süt gelsin diye bol bol sıvı tuketiyorum özellikle su bakalım ben ne zaman kilo verecem göbeğim sanki hiç gitmemisBende 1 hafta sonra tartılmıştım 10 kilo gitmişti ama şuan durumu bilmiyorum.
Sürekli bir şeyler yiyesim geliyor benim emzirmeden dolayı sizde öyle misiniz
Valla benim yiyesim gelmiyoda mecbur yiyorum yediriyo annem süt gelsin diye bol bol sıvı tuketiyorum özellikle su bakalım ben ne zaman kilo verecem göbeğim sanki hiç gitmemis
Şimdi doğum sırası sıkıntılarımız var
Meme ucu gibi
O meme ucundan ne çekiyorum birkaç gündür var ya , o kadar krem sürdüm bana mısın demedi . Kalkan falan da işe yaramadı , göğüs uclarım büyük ve yara olmaya müsaitti zaten inanılmaz şekilde acıyorlar su an. Günde 2 kere emzirebiliyorum kanallarım açık kalsın diye o da ağlaya zırlayaŞimdi silikon göğüs ucuyla emzirmeyi denicem insallah işe yarar da kurtulurum şu eziyetten . Emziremedikçe göğüslerimde süt birikiyor taş oluyorlar pompayla sağıyorum ama bebeğin emmesi gibi olmuyor . İnsallah bi an önce çözeriz şu problemi
Ayy hiç sormayın ya bizim daha 2. Gun ama göğüs uçmadım çok agriyo umarım yara olmaz yaaaO kremler hicbir ise yaramiyor zeytinyagi bile suruyorum kalkan takiyorum ama ayni
bu zamanla emzire emzire gececek
Dun kanadi kenarindan birini veremiyorum suan sagiyorum tekini veriyorum yani hala bir beslenme duzeni yok sagim emzirme hatta mamada geceleri veriyorum 1 2 defa karman corman gidiyoruz
Evet cnm zaten sezeryan diyede hemen korse falan giyemiyoruz 4. Yada5. Gün giyerim diye düşünüyorum tabi canım agrimazsaİlk günler de bende öyle demiştim doğurdum ama göbek duruyor diye ama yavaş yavaş gidiyor canım zaten kanaman falan da olacak ya iniyor göbek.
Bende içiyorum bol su ayrıca komposto meyve suları falan ama bir yandan da sürekli bir şeyler yiyesim geliyor
Evet cnm zaten sezeryan diyede hemen korse falan giyemiyoruz 4. Yada5. Gün giyerim diye düşünüyorum tabi canım agrimazsa
Ben çözdüm problemiAyy hiç sormayın ya bizim daha 2. Gun ama göğüs uçmadım çok agriyo umarım yara olmaz yaaa
Öyle cnm ben kiloyu çok takmıyorum cabuk iyileşmek istiyorum sadeceOlsun yavrum kilo bu gider gelir salla takma önemli olan bebişti sendin sizde çok şükür sağlıklısınız
Amaaan ben daha yukarı olanı duymamıştım sanki genelde fazla söylüyorlar gibi kalmış aklımda öyle bir ihtimalde var deseneValla ben de merak ediyorum. Kardeşime 3500 demişlerdi, 4100 doğdu tosbaaarada hindistan cevizi yağı sürüyorum girişe biraz masaj yapmaya çalışıyorum. Adaçayı içiyorum, Meryem ana otu da hazırladım. İnşallah kolay olur bugün doğmaz bence ama belli de olmaz, annem bi tuhaf olup doğurmuş bizi inşallah ona çekmişimdir.
Yaaa maşallah cnm çok sevindim iyi gelmesineBen çözdüm problemiSilikon göğüs ucu ile emzirdim inanılmaz rahatlık. Philips Avent in küçük uçlusu cok rahat oldu, sen de al istersen yara olmasın uçların . Hem benim canım cok daha az acıdı hem daha uzun süre emzirebildim diğer türlü dayanamıyordum. Çocuk nasıl doyduysa, bir sonraki beslenme saati geldi kaldıramıyorum
Fazla ya da az olabilir diyorlar ama bilmiyorumAmaaan ben daha yukarı olanı duymamıştım sanki genelde fazla söylüyorlar gibi kalmış aklımda öyle bir ihtimalde var desene
Bizimki bugun de gelmedi yarın sabah 06.30 da hastanede olucaz dualarınızı esirgemeyin sağlıkla gelsin Atlas’ım