2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kizlar yarın benimde sezeryanim var insallah saat 10.30 civari, normal dogumda lavman yapılıyordu ama sezeryani hatirlamiyorum yaa, yapılıyormuydu unutmusum
Iki doğumda da 6 Saatlik açlık süresinin altındaysa yapılıyor 6 saatten uzun yeme içme yoksa lavman yapılmıyor

Aa oyle mi ben bunu doktoruma sordum lavman falan eskide kaldi, sezeryan sonrasi gaz cikarman yeterli dedi. Aklim karisti simdi
Ben mecburi acil sezeryan oldum planlı bir açlığım yoktu ama sürekli kustuğum için açtım zaten o yüzden öncesinde yapılmadı. Sonrasında 2. Gün hala gazım çıkmadığı için röntgen çekildim ve lavman yaptılar öyle çıkarabildim. Ama çok kötü bir deneyimdi benim için keşke kendiliğinden çıksaydı

Bugün hastaneden çıktık evimize geldik prensesimizle sütüm yeterli gelmeyebilir diye mama ve meme beraber gidiyorduk sarılık olmayalım diye . Çok şükür olmadık da değerlerimiz iyi Yalnız benim göğüslerim acayip şişti, kocaman memeyi bebeğin ağzına veremiyorum sığmıyor eve geldiğimden beri eşimle beraber sağım yapıyoruz . O masaj yapıyor ben pompayı tutuyorum öyle öyle epey rahatladım . Lansinohun elektrikli göğüs pompası baya iyi çıktı cok memnun kaldım ve hatta ikili almadığım için pişman oldum . Bi de süt saklama şişeleriyle yedek biberon başlıkları almıştım pompaya uyumlu , acayip işimi kolaylaştırdı. Şişeleri sırayla pompaya takıp sağım yapıyorum, hemen vermeyeceksem ağzını kapatıp saklıyorum , vereceksem de biberona dönüştürüyorum baya zamandan tasarruf sağlıyor. Sterilizatör olayından da cok memnun kaldım, kısa aralıklarla beslendiği için sık sık steril etmek gerekiyor o da baya kolaylık sağlıyor . Bu bebek bakma işi baya zamanla yarış gibi bişeymiş ya saat 3 e alarm kurdum sütümü sağdım yavruma vericem sonra tekrar sabah 6 da aynı şey yapılacak. Zombi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum

Canım 3 saatte bir uyaniyorsan zombi olamıyorsun bak benim gibi saat başı tetikte uyanık olman lazım

X2 bebeyle beni dusun, biri uyudu, ikinci inat eti 3 saattir uyumuyor. Uyutmayi becerirsem ikincinin beslenme saati gelecek. Ikinciyu cabuk uyurtursam belki 1-2 saat uyurum
Bu arada davulcu gectigine gore millet sahura kalkiuor, sabah yakin

Kızlar daha öncede sordum ama arada kaynadı sanırım. Bebek hareketlerinin azalması normal mi? 37+6 bugün
Her zamankinden az ise doktoruna haber vermelisin. Bazı bebeklerin rutini az hareketli olabiliyor o zaman sıkıntı olmuyor. Ama hareketli bir bebeğin hareketleri azalınca doktorlar dikkate almak gerektiğini söylüyor. Bana hareketleri takip et günde en az 10kez oynamalı dedi.
Ohh ohh sütler bol demek ki maşallah

Iki doğumda da 6 Saatlik açlık süresinin altındaysa yapılıyor 6 saatten uzun yeme içme yoksa lavman yapılmıyor
Bende acil sezeryan olduydu, doğum başlamıştı. 6 saat açlık sormadılar ama doğuma kadar 6 saati geçtiydi. 24 saat içinde de wc ye kendim çıktım. Lavmanı burdan öğrendim, cehalet mutlulukmş yeminle

Kolaylıkları da olmuş zorlukları da ama şükür iyisiniz sağlıkla büyüsün, hayırlı evlat olsun inşallah, sen de bir an önce toparlanırsın umarım ayva ben de yemeye çalıştım inşallah benim oğlum da gamzeli olur

X2 bebeyle beni dusun, biri uyudu, ikinci inat eti 3 saattir uyumuyor. Uyutmayi becerirsem ikincinin beslenme saati gelecek. Ikinciyu cabuk uyurtursam belki 1-2 saat uyurum
Yaaa Allah kolaylık versin ikiz gerçekten kolay değil. Biraz büyüyüp birbirleriyle oynamaya başlayınca çok tatlı oluyorlar ama

Bende çok yemiştim iki yanağında da minik gamzeleri var oğluşumun çok hoşuma gidiyo bende de eşimde de var gerçi genetik bir şey mi bilmiyorum ama
Canım 3 saatte bir uyaniyorsan zombi olamıyorsun bak benim gibi saat başı tetikte uyanık olman lazım
Bende 2 saat alarm kuruyorum maksimum 1 buçuk saatte uyanıyor 1 saattir uyanık şuan uyusun diye gözüne bakıyorum

Bende hala uyutamadim çok uykum varrr birde bana eşim yardımcı oluyor bebeğin gazını çıkarmada falan ona rağmen çok yoruluyorum

Sabah oldu günaydınlar biz beslendik sağım işlerindeyiz yine işimizin basındayız

Hurma gerçekten çok etki etti bana , her gün 3 litre su,hurma ve günde 2 fincan rezene dikkat ettiğim 3 şey bu. Hepimizin bol bol sütleri olsun insallah evlatlar güzel beslensin

Ben sezeryani cok arastirdim haliyle lavman yapilabiliyor diye okuyunca doktoruma sordum eskide kaldi daha farkli alternatifler var ama oralara gelmemize gerek kalmaz dedi. Bol su, hosaf falan onerdi. Dogumuma tam 1 hafta kaldi hergun hosaf iciyorum Suyu da cogalttim cunku sut icin en etkilinsey suymus

Selam kizlar Dun 2 saat suni sanci sonrasi apar topar sezeryana alindim. Bebegimin kalp atislari dusmustu. Zaten bende de suni sanciyi kaldiracak guc yokmus her turlu sezeryan olacaktim yani acikligim olmadi :)

Bebegimiz dun 11:03 de dunyaya gozlerini acti sukurler olsun. 40+1 de kilosu 3300 boyu da 47 cm. Sezeryan hakkinda kotu seyler yazanlardan olmayacagim, cunku toparlanmam cokta uzun surmedi. Insallah henuz dogum yapmamis olanlara da biraz pozitif dusunceler iletebilmisimdir zira bu duygu inanilmazzz Cok korkak biri olarak yaziyorum, bebeginizi kucaginiza aldiginizda hersey bitiyor dedikleri cok dogruymus

Eklentiler

• 7F03BA39-13F9-43E3-BEF6-CEA597EFBDEF.jpeg
    153,1 KB · Görüntüleme: 83
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…