2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Merhaba birşey soracağım.sma gen tarama testini bana da söyledi doktorum.ama önce annenin kanına baklıyormuş sma geni taşyormu diye anne de çkmazsa babaya bakmaya gerek olmuyormuş ancak anne de çıkarsa babaya da bakılıyormuş ,hem anne hem baba da çıkarsa bebek de sma olma ihtimali yüzde 25 oluyormuş. Yani bebeğe yapılan bir tarama testi değil anne baba o geni taşıyor mu diye bakılıyor, Allah korusun hem anne hem baba taşısa bile yüzde 75 lik sağlıklı doğma ihtimali var iken insan aldırabilir mi ki diye düşünüp yaptırmak istemedim ben de .ultrasonda falan belli olan birşey değilmiş down sendromu gibi mesla onda ense kalınlğı falan fikir veriyor ya. Size nasıl açkladı sma testni doktorunuz?
Merhaba 🙋🏻‍♀️ Ben nifty testini yaptıracağım kadına sordum aynı şekilde bunları söyledi ve hatta gebelik öncesi bu testin asıl yapılması gerektiğini ama gebelikte de yapılabileceğini söyledi. Ben henüz doktorumla görüşmedim, konuştuktan sonra bakacağım duruma.

Benim geçen ayki tahlilimde yüksekti daha dogrusu sinirdaydi, ilaci kullandım sali kontrolde kan vercem tekrardan bakalim devam edecek miyim gorcez
Eger düşmüşse ayni doz devam ediliyor, ilaci bırakma olmuyor doguma kadar, genelde her ay kan tahlili veriliyor ve dozu ayarlaniyor, kan tahlili gunu ac veriliyor ilac sonradan içiliyor

Benim iştahımı cok açık, surekli birseyler yeme isteği var ..
Bir de genelde tatlı, şekerli turu istiyor canim..
Kilo almaman mümkün değil bu halde sanirim, bir de yemezsem midem kotu oluyor bulanıyor
Benimde iştahım çok açık ve midem kazınıyor deli gibi. Üstelik 7+4 üm ve 5 kilo aldım. Kabus gibii.. Nasıl olacak böyle.. Yemezsem gözüm kararıyor başım dönüyor. Hiç normal değil. Göbeğimde 5 aylık gibi🤷‍♀️🤦‍♀️

Kızlar aşırı uykum var ve halsızım, progestan etkısı mı hamılelıkten mi ya oyle boyle degıl
Progestan baya etkiliyor canım ya. Sabahları gayet enerjik oluyorum çok hafif bulantım oluyor sadece.
Sonra saat 11 gibi iğnesini oluyorum, geliyorum eve 12 gibi de fitil olarak alıyorum. Akşama kadar kafamı kaldıramıyorum, hiçbirşey de yapmak gelmiyor içimden 🤷‍♀️ Ben de ona bağlıyorum 🤔

Kizlar benim kızımın adı nisa egerki kızım olursa sizce nasıl bir isim uyumlu olur Buse düşündüm ama bilemedim

X