Güzel aydınlandım. Zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederimBen izmirden genstar diye bir yerle görüştüm babyseq taramasında tüm kromozonları çalışıyorlar ayrıca buna ek olarak mikrodelegrasyon (bileşsel hastalıkları kapsıyor) bakılacak. Tabi buna cinsiyette dahil, ankaraya gönderiyorlar 7-10 iş günü içersinde sonuç geliyor. Doktor zaten orayla iletişim halinde olduğu için olumsuz bir sonuç olduğunda birebir genetikçilerle görüşüyor. Bu da bizim için bir avantaj. Yurtdışına da bir amerikada bir de ingiltere de bakılıyor abd deki 4700 baya pahallı geldi bana. İngilteredeki de 3600 filan ama onlar cinsiyet bakmıyorlarmış onu da eledim. Trdekinin de fiyat 3300 geniş paket oluyor işte herşeye adan zye bakıyorlar. Yalnız trdekiler obez hamilelere bakmıyorlarmış onu da dip not olarak eklediler niye bilmiyorumHaftaya perşembe kontrolde kanı da vericem öbür hafta da hayırlısıyla güzel sonuçları öğreniriz inşallah
Rica ederim ben de yeni yeni öğreniyorum detayları araştırıp sordukça paylaşırım burada daGüzel aydınlandım. Zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim
Obez annelere bakılmama nedeni kan kütlesi normalden fazla olduğu için bebek genlerinin tespiti zor olup yanlış sonuçlar çıkabiliyormuş. Bu nedenle sorumluluğu almak istemiyor olabilirler. Benim de cuma günü muayenemde tam haftam kesinleşecek (geç döllenme nedeniyle gününü kesinleştiremedik hala) o zaman doktorumla konuşacağım gen taramasını. Ben de edindiğim bilgileri paylaşırım
Ben ilk gittiğimde 5 haftalıktı kese gördüm sonra 1 hafta sonra kalp duydum 6+3dü 2 hafta sonra gel dedi 2 gün önce gittim 8 haftalıktı ve 3 hafta sonra gel dedi bu defa sanırım risk görmeyince süre uzuyor hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde vakti zamanında kucağıma alalım inşalllahMerhaba arkadaşlar bende nasipse Nisan annesi olacağım. Şuan gebeliğin 8. haftasindayim. Herkese sağlıklı bir hamilelik süreci diliyorum.
Bir de bişey sormak istiyorum, kalp atışını duyduktan sonra doktor 1 ay sonraya randevu verdi geç değil mi sizce? Siz ne aralıklarla kontrole gidiyorsunuz?
Benim gecen hafta cumartesi yapildi canimCanım bu toksoplazma testini ne zaman yaptı doktorun? Ya ben de burada çok bahseden gördüm de benim doktor yapmadı henüz. Hiç bahsetmedi de. Aile hekimine sordum biz bakmıyoruz dedi.
Acaba belli bir zamanı mı var diye merak ettimhaftaya kontrolde soracağım en olmadı
12 hafta pek takilmayin, folik asit aliyorsaniz sorun yok, belki biraz meyve ve yogurt deneyebilirsiniz, ya da cacik o mide bulandirmaz meselaKızlar bende 8+6yım. Ben gecikmemi öğrendiğim günden beri hiçbir şey yiyemiyorum. Sadece ekmek arası domates peynir. Başka şeyler yediğimde direk çıkarıyorum. Çıkaramayınca günüm mahvoluyor. Özellikle et, tavuk, köfte, balık, yumurta asla yiyemiyorum. Hamile kalmadan önce nasıl yemişim bunları diye bile düşünüyorum. O kadar tiksindim. Baya sabah öğle akşam yediklerim ekmek arası domates peynir. Tecrübeli arkadaşlardan bu konuda tavsiye alabilir miyim? Doktorum şu süreçte çok önemli olmadığını söyledi ama benim içimde hiç rahat etmiyor.
Cok teşekkürler, henuz doktora sormadım, ona da danisip, dikkat etmeye baslamak istiyorumİdeal kilonuzun üzerinde gebe kaldıysanız yirminci haftaya kadar dengeli bir beslenme programı ile güvenli bir şekilde kilo verebilirsinizSonraki dönemde önermiyorum ben danışanlarıma .
İlk gebeligimde ilk 26 hep kanama yasadim hatta 8-10 hafta civariydi baya büyük parca düşmüştü dedim bebek düştü herhlde ama doktora gittiğimde duruyordu bebisim. Düşen şey kan pihtisiymis, bende surekli kanama oldugu icin Ve yattığım için arada pıhtı olabiliyordu, insallah devamı gelmez, ilacını kullan ve dinlen geçer inşallahAradım canımm, progestana devam et ve dinlen dedi , düşük mü olcagının belırtısı yoksa normalde olabılıo mu ya tedirginim bi garip oldum..bakamıyorım bıle korkudan kan arttımı die
Cok guzel görüntü masallah, bana kalsa kiz gibi duruyorNub teorisine göre de bir kaç kişi erkek olarak yorumladı ama bakalım 2 haftaya sonuç çıkınca tahminleri tutacak mı merak ediyorum ben de11-12-13 haftalıkken nub tahmini yapılıyormuş
Az önce rüyadan uyandım ilk defa rüyamda kız gördüm normalde hep erkek görüyordum önümüzdeki hafta bakalım erkek mi kız mı öğrenicezCok guzel görüntü masallah, bana kalsa kiz gibi duruyor
Bunlara cok bakmıstım ,bence erkekNub teorisine göre de bir kaç kişi erkek olarak yorumladı ama bakalım 2 haftaya sonuç çıkınca tahminleri tutacak mı merak ediyorum ben de11-12-13 haftalıkken nub tahmini yapılıyormuş
Ay sagol canım moral oldu, insan bılmeyıncr kanama eşittir düşük diye düşünuyo. Olagan bir durum da olabılıo demekki , şimdilik hep yatıyorum bakalımİlk gebeligimde ilk 26 hep kanama yasadim hatta 8-10 hafta civariydi baya büyük parca düşmüştü dedim bebek düştü herhlde ama doktora gittiğimde duruyordu bebisim. Düşen şey kan pihtisiymis, bende surekli kanama oldugu icin Ve yattığım için arada pıhtı olabiliyordu, insallah devamı gelmez, ilacını kullan ve dinlen geçer inşallah
Allah biliyor gönlümden erkek geçiyor benim de ama hayırlısı sağlıklısı olur inşallahBunlara cok bakmıstım ,bence erkek
Allah gönlüne gore versın inşallah saglıklaAllah biliyor gönlümden erkek geçiyor benim de ama hayırlısı sağlıklısı olur inşallahKafası simetrik geliyor ben de ordan erkek gibi düşünmüştüm
İlk hamıleligımde nur topu gibi oglan gorduydum kız olduAz önce rüyadan uyandım ilk defa rüyamda kız gördüm normalde hep erkek görüyordum önümüzdeki hafta bakalım erkek mi kız mı öğrenicez
AminAllah gönlüne gore versın inşallah saglıkla
Maşallah Allah bağışlasınİlk hamıleligımde nur topu gibi oglan gorduydum kız oldu
Maşallah, Bencede erkek :)Allah biliyor gönlümden erkek geçiyor benim de ama hayırlısı sağlıklısı olur inşallahKafası simetrik geliyor ben de ordan erkek gibi düşünmüştüm
GünaydınBenim gecen hafta cumartesi yapildi canim
Enfeksiyon ve bagisikliklar icin: Toxoplazma ve rubella nin IGg ve IGM degerleri ile HBS, HIV, HCV bakilacak, tam kan icerisinde bilhassa aclik sekeri, TSH, demir ve ferritin bakilacak. Bir de idrar testi yapilmali.
Tup bebek doktorlarimiz pek bakmiyor ama zamanidir bence.
Ay inşallahMaşallah, Bencede erkek :)
Bizde önümüzdeki hafta Perşembe günü öğreneceğiz çok heyecanlıyım günler geçmiyor sanki doktorum gelmeden önce bi meyve suyu ve bi çikolata yememi söyledi bebek hareket eder daha rahat görürüz dedi sizlerinde aklında bulunsunAz önce rüyadan uyandım ilk defa rüyamda kız gördüm normalde hep erkek görüyordum önümüzdeki hafta bakalım erkek mi kız mı öğrenicez