- 21 Ocak 2014
- 508
- 1.158
Güzel aydınlandım. Zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederimBen izmirden genstar diye bir yerle görüştüm babyseq taramasında tüm kromozonları çalışıyorlar ayrıca buna ek olarak mikrodelegrasyon (bileşsel hastalıkları kapsıyor) bakılacak. Tabi buna cinsiyette dahil, ankaraya gönderiyorlar 7-10 iş günü içersinde sonuç geliyor. Doktor zaten orayla iletişim halinde olduğu için olumsuz bir sonuç olduğunda birebir genetikçilerle görüşüyor. Bu da bizim için bir avantaj. Yurtdışına da bir amerikada bir de ingiltere de bakılıyor abd deki 4700 baya pahallı geldi bana. İngilteredeki de 3600 filan ama onlar cinsiyet bakmıyorlarmış onu da eledim. Trdekinin de fiyat 3300 geniş paket oluyor işte herşeye adan zye bakıyorlar. Yalnız trdekiler obez hamilelere bakmıyorlarmış onu da dip not olarak eklediler niye bilmiyorum Haftaya perşembe kontrolde kanı da vericem öbür hafta da hayırlısıyla güzel sonuçları öğreniriz inşallah
Obez annelere bakılmama nedeni kan kütlesi normalden fazla olduğu için bebek genlerinin tespiti zor olup yanlış sonuçlar çıkabiliyormuş. Bu nedenle sorumluluğu almak istemiyor olabilirler. Benim de cuma günü muayenemde tam haftam kesinleşecek (geç döllenme nedeniyle gününü kesinleştiremedik hala) o zaman doktorumla konuşacağım gen taramasını. Ben de edindiğim bilgileri paylaşırım