2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Ben de kundak uyku tulumu aldım o konuda evet kendini uyandırmasın 😂 ne biliiym eldiven bile pek almamışım 2 tane yedek eldiveni 2 de setlerin içinde var 😂 tulumlar da kendinden eldivenli zaten. Neyse takalım bari bi süre napalım kendilerine zarar vermesinler de 🙏🏼
Yeter onlar zaten,daha fazlasına gerek yok.Ben burda okumuştum biri yazmıştı, bebek cok derin çizmiş resmen yarık olmuş ,kadın üzülüyordu geçer mi diye

Ben de öyle hissediyorum dün kasıklarımla inanılmaz bi ağırlık vardı ayakta durmakta zorlandım bi an. Benimki yaramazlık peşindeydi demekki 🤣 bi de ayakta kaldıkça karnım sertleşiyor benim ya bu neye işaret acaba
Aşağıya doğru yer cekimi bastırınca toplanıyor demkki ,hoppppssss noluyor falan diyorlar

Benimki dönüktü ama kesin kanala da yerleşti, bildiğin kasigimda kıpraşıyor.Ama ayaklar da kaburgada🤣
Ay öyle de çok zordur ama dönmüş olmasının rahatlığı da başkadır😅 bakalım ben ne zaman kasıklarda hissedeceğim💆🏻‍♀️

Yaa ben de onu sorcaktım nasıl yapıcaz diye. Ben de eldiven takmak istemiyorum annem kendini çizer, gözünü bile çıkarabilir diye beni korkutuyo 🙄 bi de şapka da takmak istemiyorum aslında emerken falan bi koku salgılıyomuş baş çevresinden duyulan diye bi şey okumuştum ne kadar doğruysa artık😅
Resmen 2 kuşak farkını yaşıyoruz annelerle 😅
Gözünü bile çıkarabilir😂😂 ay allah korusun. Benim annem de öyle. Doğumdan sonra bizi neler bekliyor çok merak ediyorum inşallah her şeye karışmazlar🥲🥲
Tırnaklar için bebek törpüsü öneriyorlar canım sivri yerlerini düzeltmek için en azından.
Ben de giydirmemeye çalışcağım ama bakalım bebekler ne isteyecek🥲
Şapkayı en azından yıkandıktan sonra takabiliriz diye düşünüyorum ama her bebekte şapka sevmiyor🤷🏻‍♀️

"Mahallenin en mutlu bebeği" kitabını okuyup bitirdim orada özellikle ilk 3 ay kundaklamanın gerekli olduğu yazıyordu kundak bebeğin kendini anne karnında hissetmesini sağlıyormuş kendilerini güvende hissediyorlarmış diğer şekilde korkuyorlarmış ellerini kollarını kontrol edemeyip sıçradıkları için 🥺 o yüzden ben zaten kundak yapacağım için elleriyle çizemez diye düşünüyorum 🤔 L Larissa N Neess M Mvikdn

Canim eldiven gerekli ,inanki kundak bile gerekli ilk ay.Bebek elini kolunu kontrol etmeyi bilmiyor.Annene katılıyorum, sıçrıyorlar,dalamıyorlar,ellerini olur olmaz şeylere kullanıyorlar, çok derin çizikler yapabiliyorlar ,gözüne falan da sorabilir annen haklı. Benim oğlan eldiven ve tulumu bile aşıp içerden atlet kısmından elini çıkarıp emmeye başlamıştı, o kadar sıpalar🤣 fotosunu bulursam atacağım buraya ,şoka girmiştim, elini nasıl kurtardı ordan diye.Eski usule uyarsak sonra hem ısınacak hem onlar büyüyecek. Ben hatta uykuda uzun bi süre müslin ile kundak yapacağım, uyanıp uyanıp durmasın
Kundak konusuna katılıyorum. Ben de özellikle elleriyle sıçrayıp kendini uyandırmasın diye kundak yapmayı düşünüyorum. İnşallah oğluşumda kundak sever kendini uyandırmadan uyur🙏🏻🥲

Ay öyle de çok zordur ama dönmüş olmasının rahatlığı da başkadır😅 bakalım ben ne zaman kasıklarda hissedeceğim💆🏻‍♀️
Benimki sezeryan ya isterse hic donmesin.Oglum da 27 .haftada kafasını dogum kanalına sokmuştu,annesi çatala yatamadı ve bir ise yaramadı maalesef .Benim umrumda olmadıkça dönüyor bebişler🥰

Ben de öyle hissediyorum dün kasıklarımla inanılmaz bi ağırlık vardı ayakta durmakta zorlandım bi an. Benimki yaramazlık peşindeydi demekki 🤣 bi de ayakta kaldıkça karnım sertleşiyor benim ya bu neye işaret acaba
Benim de aynı kasıklarda bişiler yapar oldu hareket hissediyorum orda sanki vajina üstündeki kemikli kısım ezilmiş gibi bakalım pazartesi görcez ne yapıyor 😂

Kızlar hediyelik ve çikolata yaptıran varsa yaptırdığınız yer ve foto ve fiyatla paylaşsanız ya fikir olsa. Geciktim sanki 😅

Eklentiler

• 20220311_183828.jpg
    20220311_183828.jpg
    71,9 KB · Görüntüleme: 41
Gözünü bile çıkarabilir😂😂 ay allah korusun. Benim annem de öyle. Doğumdan sonra bizi neler bekliyor çok merak ediyorum inşallah her şeye karışmazlar🥲🥲
Tırnaklar için bebek törpüsü öneriyorlar canım sivri yerlerini düzeltmek için en azından.
Ben de giydirmemeye çalışcağım ama bakalım bebekler ne isteyecek🥲
Şapkayı en azından yıkandıktan sonra takabiliriz diye düşünüyorum ama her bebekte şapka sevmiyor🤷🏻‍♀️
Doğumdan sonra annelerimize karşı tahammül gücü diliyorum😂
Ben de bandana falan aldım kızımaaa o da sıcak tutar kafasını ne varmış 🤣🤣 ay inşallah havalar gerçekten ısınır da gönlümüzdeki gibi az kıyafetle hallederiz 🙏🏼
"Mahallenin en mutlu bebeği" kitabını okuyup bitirdim orada özellikle ilk 3 ay kundaklamanın gerekli olduğu yazıyordu kundak bebeğin kendini anne karnında hissetmesini sağlıyormuş kendilerini güvende hissediyorlarmış diğer şekilde korkuyorlarmış ellerini kollarını kontrol edemeyip sıçradıkları için 🥺 o yüzden ben zaten kundak yapacağım için elleriyle çizemez diye düşünüyorum 🤔 L Larissa N Neess M Mvikdn
eveet kuzu kundağa karşı değilim bende özellikşe uykuda ✌🏼Eldiven de dert resmen bakalım nasıl olucaz nasıl gelişicek durumlarımız 🤓
Benim de aynı kasıklarda bişiler yapar oldu hareket hissediyorum orda sanki vajina üstündeki kemikli kısım ezilmiş gibi bakalım pazartesi görcez ne yapıyor 😂
bu kızlar çok yaramaz 😂😂 ben ayağa kalkınca o da kalkıyo heralde bu sertliğin başka açıklaması olamaz 😂

Ben de bandana falan aldım kızımaaa o da sıcak tutar kafasını ne varmış 🤣🤣 ay inşallah havalar gerçekten ısınır da gönlümüzdeki gibi az kıyafetle hallederiz 🙏🏼

eveet kuzu kundağa karşı değilim bende özellikşe uykuda ✌🏼Eldiven de dert resmen bakalım nasıl olucaz nasıl gelişicek durumlarımız 🤓

bu kızlar çok yaramaz 😂😂 ben ayağa kalkınca o da kalkıyo heralde bu sertliğin başka açıklaması olamaz 😂
Benim annemde bir üşütme takıntısı var.Basim ağrısa üşüttün der.Ona göre her şey üşütme. Ayyyyy bir de lohusayken Allah korusun.Normalde aramız süper ama ben böyle şeylere hic gelemem ,çabuk parlarim ,giyinmeyi sevmem darlanırım. Lohusayken extra gergin oluyorsun ,cok korkuyorum napicam diye.Nefret ediyorum üşütme lafindan🤦🏻‍♀️

Benim annemde bir üşütme takıntısı var.Basim ağrısa üşüttün der.Ona göre her şey üşütme. Ayyyyy bir de lohusayken Allah korusun.Normalde aramız süper ama ben böyle şeylere hic gelemem ,çabuk parlarim ,giyinmeyi sevmem darlanırım. Lohusayken extra gergin oluyorsun ,cok korkuyorum napicam diye.Nefret ediyorum üşütme lafindan🤦🏻‍♀️
Ay üşütme takıntısı olmayan anne var mıdır😅
Allahım tüm lohusalara bol tahammül gücü diliyorum çok amiinnn🙏🏻😅
Valla benim annem dediğim dedik hep kendi bildiğini yapar o yüzden özellikle bize geldiğinde bir süre sonra biz illa ki tartışıyoruz.
İnşallah doğumdan sonra bebeğin hatrına beni üzmeden az hasarla tamamlarız süreci🙏🏻

Ay üşütme takıntısı olmayan anne var mıdır😅
Allahım tüm lohusalara bol tahammül gücü diliyorum çok amiinnn🙏🏻😅
Valla benim annem dediğim dedik hep kendi bildiğini yapar o yüzden özellikle bize geldiğinde bir süre sonra biz illa ki tartışıyoruz.
İnşallah doğumdan sonra bebeğin hatrına beni üzmeden az hasarla tamamlarız süreci🙏🏻
Hayır sinirlenip bağırırım sonra çok üzülürüm, napicam bilmiyorum. Yok valla üşütme konusunda ağzını bantlasam bile susmaz 🙊 of of

Kızlar doğum çantası hazırlamak bir tek banamı zor geliyor🙄 kaçgündür çantanın başına gidip geliyorum bir türlü elim gitmiyor. Ne koyacağımıda bilemiyorum. Eksik olmasın istiyorum fazlada olmasın istiyorm😆 ne istiyorm ben acabaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Çok iyii, malzemeler nerden ve ne kadar tuttu canım 😊
Valla kabaca hesapliyim 240 tuttu galiba.Cikolatayi melodi çikolatadan aldim,pleksileri cicek sepetinden,kurdela, kutu ve silikon da internetten aldım

Kızlar doğum çantası hazırlamak bir tek banamı zor geliyor🙄 kaçgündür çantanın başına gidip geliyorum bir türlü elim gitmiyor. Ne koyacağımıda bilemiyorum. Eksik olmasın istiyorum fazlada olmasın istiyorm😆 ne istiyorm ben acabaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Bi başlayınca hemen bitiyor. Aç çantanı başka hadi :) Ben hemşireye vermek için 10lu hastane çıkışı, 1 tane bez koydum. Yedek olarak 2 tane 5li takım, 10 tane bez, pişik kremi, 3 tane çorap,5 tane ağız mendili, 1 tane battaniye, 1 müslin bez, ve biberon koydum her ihtimale karşı . Kendi hazırlıkların tam bitmedi ama kendime de bir pijama takımı, bir gecelik koydum , sabahlıkli süslü gecelik ekleyeceğim, 2 tane emzirme sütyeni , terlik, taç, 3 tane çorap 1 paket depend koydum. Hastaneden çıkarken giymek için kıyafet koyacağım, bi de göğüs pedi. Yardımcı olur belki liste :)

Back