Bizim doktor ve ebemiz de aynısını diyor.Ya bizim doktor salcali yemek vs verme dedigi icin ben o riske giremedim. Hepsi salçalı çünkü nerdeyse. Ekmek ici verdim onu yiyo yiye yiye
Süt artırıci kullanmadım su ve emmesi artırıyor sutu aynen ekstra birseye gerek yok.Geçmiş olsun inşallah
Haaaaa
evet evet, dedim ya daha birkaç ay (sanırım 9’a kadardı) ana öğün anne sütü ama ilk aylardaki gibi de çok süt üretmemeli vücut bence. Demek istediğim biz çocuklar süt içsin diye süt yapıcı şeyler içtikçe doğal döngüyü bozuyoruz sanki. ilk 3 aydaki süt üretimi ile 12. Aydaki süt üretiminin aynı olmaması lazım. tabii S Samsai nin dediği gibi tıbbi bir zorunluluk varsa bebek beslenmesi için o zaman süt arttırıcı kullanılabilir bence.
benim oğlan da su pek içmiyor. daha çok memede. Sütten karşılıyor sanırım su ihtiyacını. mesela sabah kalktı sadece emzirdim diyelim, sonrasında ek gıda, biraz su, çokça emme şeklinde o öğünü tamamlıyor.
AynenZaten 9. Aya kadar öyle olmalı diye biliyorum 9 dan sonra yarı yarıya 12 den sonra süt azalıyor ek gıda artıyor
Ben cok hevesliydim karısik kahvalti yapsın ,yatmadan kaşık mama yesin ama yok yemiyor. Kahvaltıyı ayrı ayrı yiyor , kıymalı tarhana yoğurt çorbası köfte ey tavuk palsmutBebisleri yemeyen arkadaşlar kendi yaptıklarından yedirmeyi denesinler bir de . Benim oğlumda hiç yemek istemiyordu meğerse çocuk büyümüş püre filan kesmiyormuş. Artık patates yemeği kuzu eti filan veriyorum ben .
Benim ki de bir ara yapıyordu.Selam kızlar uzun zamandır yoktum buralarla bir soru ile geldim, benim bebeğimde sürekli tekrarlayan bir el hareketi var. Sol el özellikle açıp açıp kapatıyor. 2 gündür gözüme takıldı. Bu 2 aylıkken beri var neredeyse böyle yapan bebesi var mı. Tekrarlayan hareketler otizm belirtisi olabiliyormuş, otizimden şüphelenmiyorum ama içimede kurt düşmedi değil. Varmı aranızda böyle
Aynı hareket yuzunden ayni şeyden şuphelendim elini mıncıklar gibi gel gel yapiyordu sürekli sol elini özellikle. Kontrolunde doktoruna sordum bu gayet normal bir hareket başka hic belirti gozlemlemedigimiz için son derece normal degerlendiririz dediSelam kızlar uzun zamandır yoktum buralarla bir soru ile geldim, benim bebeğimde sürekli tekrarlayan bir el hareketi var. Sol el özellikle açıp açıp kapatıyor. 2 gündür gözüme takıldı. Bu 2 aylıkken beri var neredeyse böyle yapan bebesi var mı. Tekrarlayan hareketler otizm belirtisi olabiliyormuş, otizimden şüphelenmiyorum ama içimede kurt düşmedi değil. Varmı aranızda böyle
Benim bebeğimde bişey yapmadan dururken yumruk yapıyor. O kafama takıldı.Selam kızlar uzun zamandır yoktum buralarla bir soru ile geldim, benim bebeğimde sürekli tekrarlayan bir el hareketi var. Sol el özellikle açıp açıp kapatıyor. 2 gündür gözüme takıldı. Bu 2 aylıkken beri var neredeyse böyle yapan bebesi var mı. Tekrarlayan hareketler otizm belirtisi olabiliyormuş, otizimden şüphelenmiyorum ama içimede kurt düşmedi değil. Varmı aranızda böyle
Benimki de sol el, sağ bacaK vuruyor sürekli. Yani şöyle mesela uyandı diyelim yüzüstü duruyor ya sol elibi vuruyor sürekli yatağına. Yine aynı şekilde sağ bacağını hareket ettiriyor açıp kapama şeklinde. Sırt üstü döndüğünde herhangi bir problem yok. ben de korktum eşime de söyledim ama başka bir belirti bizde de yok.Selam kızlar uzun zamandır yoktum buralarla bir soru ile geldim, benim bebeğimde sürekli tekrarlayan bir el hareketi var. Sol el özellikle açıp açıp kapatıyor. 2 gündür gözüme takıldı. Bu 2 aylıkken beri var neredeyse böyle yapan bebesi var mı. Tekrarlayan hareketler otizm belirtisi olabiliyormuş, otizimden şüphelenmiyorum ama içimede kurt düşmedi değil. Varmı aranızda böyle
Merhaba. Şule selman doktorun dogum ücreti ne kadae bilginiz var mi acaba?Yok cnm özel muayenesi ne gidiyorum ayda 1 kere
Bu ara benim oğlan da ilk yatırdığım da aradan yarım saat sonra falan çok kötü ağlayarak uyanıyor öyle böyle değil zorla sakinleştieiyorum geçen hafta ki halleri bu haftaya uymuyor her gün bi değişiklikbizde de 2-3 gecedir 4.30-6.30-7.30 ağlayarak uyanmaları başladı. Hani kalkıp kıpırdanıp ağlama değil, basbayağı uykusundan ağlayarak uyanıyor. Sadece memede sakinleşiyor, Öyle uyuyor ya koynumda ya kolumda. Sonra yüz üstü dönüyor uykuya devam ediyor 9’a kadar Ama 6.30’dan sonra mutlaka 7.30 gibi kalkıyor. neden 1 saat sonra kalkıyor anlamış değilim. 4.30’dan sonra 2 saat uyuyor da niye 6.30’dan sonra 2 saat uyumuyor. Çok garip Ve 7.30 emmesinden sonra 9’a kadar da uyuyor. Düğün vardı hafta sonu, tüm düzenimiz şaştı acaba ondan mı oldu bilmiyorum.
Zeynepcim otizm çok çok farklı bişey o yüzden netten bakıp hiç aklına kötü şeyler getirmeSelam kızlar uzun zamandır yoktum buralarla bir soru ile geldim, benim bebeğimde sürekli tekrarlayan bir el hareketi var. Sol el özellikle açıp açıp kapatıyor. 2 gündür gözüme takıldı. Bu 2 aylıkken beri var neredeyse böyle yapan bebesi var mı. Tekrarlayan hareketler otizm belirtisi olabiliyormuş, otizimden şüphelenmiyorum ama içimede kurt düşmedi değil. Varmı aranızda böyle
Selam kızlar uzun zamandır yoktum buralarla bir soru ile geldim, benim bebeğimde sürekli tekrarlayan bir el hareketi var. Sol el özellikle açıp açıp kapatıyor. 2 gündür gözüme takıldı. Bu 2 aylıkken beri var neredeyse böyle yapan bebesi var mı. Tekrarlayan hareketler otizm belirtisi olabiliyormuş, otizimden şüphelenmiyorum ama içimede kurt düşmedi değil. Varmı aranızda böyle
Geçmiş olsun kuzuyaMerhaba kızlar bizim artık nur topu gibi bi atopik dermatitimiz varkızımın 6 aydır gül gibi cildi vardı ama ek gıdaya geçince bişeyler oldu pul pul ve kızarık.. alerji testlerimizde bir şey çıkmadı doktor atopik dermatit var bol bol nemlendir dedi yavrum sürekli uykusunda bile karnını kulaklarını kaşımaya çalışıyor kulaklarının arkasını kanattı hatta sanki çok iyi bi uyku düzenimiz varmış gibi bir de artık geceleri bunun için uyanıyor
Ek gidayla bir bizim de yanaklarda çıktı pul pul kabarik ve kızarıktı bepanten sürdüm bacoderm surdum gecmedi 15 gun filan kaldi en son yaninda cogalmaya basladi cok uzuldum arastirdim kortizonlu kremlerden bahsediyordu kullanmadan baska yontemler denemek istedim yine okuduklarima göre hindistan cevizi yagi surerek denemek istedim inan ki 2 gunde gecti şükürler olsun deneyebilirsin inş şifa olurMerhaba kızlar bizim artık nur topu gibi bi atopik dermatitimiz varkızımın 6 aydır gül gibi cildi vardı ama ek gıdaya geçince bişeyler oldu pul pul ve kızarık.. alerji testlerimizde bir şey çıkmadı doktor atopik dermatit var bol bol nemlendir dedi yavrum sürekli uykusunda bile karnını kulaklarını kaşımaya çalışıyor kulaklarının arkasını kanattı hatta sanki çok iyi bi uyku düzenimiz varmış gibi bir de artık geceleri bunun için uyanıyor
Marketteki pastorize sutten yapiyorumHanımlar merhabalar yoğurdu normal market sütünden mi mayalıyorsunuz.önceden kızımın doktoru devam sütüyle yoğurt yaptırıyordu.normal sütten değil.Ama 10 sene geçti aradan şimdi nasıl yapsam bilemedim