6 aylık oğlum, 3840 gram 51 cm doğdu. Şu an 8600 gram, 70 cm. İlk 3 ay 1-1200 filan kilo aldı. 4. aydan beri yarımşar kilo gibi alıyor.Boy ve kilolar ne durumda sizlerde
Teşekkür ederim
Rica ederimTeşekkür ederim
11,2 kg 75 cmBoy ve kilolar ne durumda sizlerde
Kuzum peki normalde de bu kadar uzun deliksiz uyur mu?Bi dk düşüneyim9’da uyudu, 2’de kalktı. 5 saat deliksiz uyumuş piş pişledim uyumadı, sonra emzirdim. Dedim acıktığı için kalktı herhalde. Zaten uykusunda emdi. Gözlerini açmadı. Sonraaaaa 4.50’de kalktı. Yine emzirdim. 3 saat geçtiği için acıktığını düşündüm. bir daha 7’de kalktı.
Benim oğlan da emiyor canım. Doktora sordum, alışkanlıktan dedi. Öyle öğrenmiş çünkü. Gerçi anne sütü çok hızlı sindiriliyor, belki de acıkıyorlardır.
ben tabii daha çok yeni başladım. Henüz gece uykusunu değiştiremem. Önce bi gündüzleri yola sokalım sallamadan
sabah 9.20’de uyudu ya, 10’da kalktı. Piş pil yaptıM uyumadı ama burnu çok tıkalı. Nezle olDu. hiç zorlamadım. Kaldırıp serum fizyolojik yaptım, üstüne 6 ay aşılarını vurdurmaya götürdüm. eve geldik, emzirdim. Yine piş piş ile 11.45 gibi uyudu Ki iki bacaktan iğne yediği için yüz üstü yattığında biraz ağladı. sanırım acıdı. neyse,1 saattir uyuyor. eğer uyumaya devam ederse uykusunda emzirip işe gidicem.
bugün aşılar sayesinde pelte gibi yatarsa belki işim daha kolay olur.
Ay yok nerdeeeeee?.. bak bu akşam üstü uyku saati kaçmış Ve öğlenden sonra toplamda 1 saat uyumuş. Uyutmaya çalıştık uyumadı. En son arabada uyudu. Eve geldik yatırdık, yarım saat geçmedi kalktı. Tam 1 saattir yine uğraştık uyusun diye. en son ayağımda sadece 30 saniye filan salladım, hemen yatağına yatırdım gözleri açıkken. Şimdi öyle uyudu. Çocuk da haklı. 6 aydır ya memede ya sallanarak ya emzikle uyuyor. Şimdi birden hepsini kesince yoksunluk sendromu gösteriyor resmen yavrucak. O yüzden yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum.Kuzum peki normalde de bu kadar uzun deliksiz uyur mu?
En dogrusunu yapıyorsun vallahi tabiki ona da yazık bi yerde bocaliyor aliskanliklari gidiyor. Bensadece memede uyuttum hep,ayakta kucakta sallama yapmadim, eşim uyutursa da emzikle uyuytu. Zaten derin dalınca emzigi cikartiyor. Şu atak haftalari bi geçsin bide 6. Ay aşılarını bi olsun, havalar serinler baslicam bende uykuya dalmayi öğrenmesi lazım. Darısı başımaAy yok nerdeeeeee?.. bak bu akşam üstü uyku saati kaçmış Ve öğlenden sonra toplamda 1 saat uyumuş. Uyutmaya çalıştık uyumadı. En son arabada uyudu. Eve geldik yatırdık, yarım saat geçmedi kalktı. Tam 1 saattir yine uğraştık uyusun diye. en son ayağımda sadece 30 saniye filan salladım, hemen yatağına yatırdım gözleri açıkken. Şimdi öyle uyudu. Çocuk da haklı. 6 aydır ya memede ya sallanarak ya emzikle uyuyor. Şimdi birden hepsini kesince yoksunluk sendromu gösteriyor resmen yavrucak. O yüzden yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum.
İnşallahEn dogrusunu yapıyorsun vallahi tabiki ona da yazık bi yerde bocaliyor aliskanliklari gidiyor. Bensadece memede uyuttum hep,ayakta kucakta sallama yapmadim, eşim uyutursa da emzikle uyuytu. Zaten derin dalınca emzigi cikartiyor. Şu atak haftalari bi geçsin bide 6. Ay aşılarını bi olsun, havalar serinler baslicam bende uykuya dalmayi öğrenmesi lazım. Darısı başıma
Merhaba. oğlum 21 eylülde tam 6 aylık olacak. Doktor önerisiyle 5 aylıkken ufak ufak tadımlara başladıM. Daha tam öğün şekline dönmedim. Bugün denedim, sabah emzirdim. Saat 11 gibi yumurta sarısı, labne, zeytinyağı, bebe bisküvisi karışımı verdim ama miktar tamamen göz kararı. Sadece yumurta sarısı yarım sarı. Diğerleri hep bu “kadar yeter herhalde” şeklindeafiyetle yedi. üstüne su içirdim ve emzirdim.
ben çalışıyorum, Öğlen emzirip gidicem. Süt brakıyprum aynı zamanda. Sütün ardından ara öğün yesin diye bugün patates, bebe bisküvisi, zeytinyağ, anne sütü, labne karışımı yaptım. yine Tamamen göz kararı. biraz bol yaptım. Sabah da yediğini yedi. Yemediğini tükürdü. doyduğunu anladım, devam etmedim yedirmeye.
Kızlar verdiğiniz bebe bisküvisi ve labnenin markaları neler acaba?Ben 2 kere veriyorum ama az az öğün halinde değil
Yumurtaya başladık 2-3 gündür labne ve sütümle karıştırdım yedirdim krema gibi oldu zaten çok sevdi
Benim öğünlerim 1 çay bardağı en fazla şuan
Ben bebe bisküvisi vermedim henüzKızlar verdiğiniz bebe bisküvisi ve labnenin markaları neler acaba?
Ben penelopegurme diye bir siteden alışveriş yaptım ek gıda için. Tarhana, bebe bisküvisi, çorba, puding, muhallebi, ekmek harcı filan var 8 paket. 200 TL tuttu. Tek başına muhallebi, tarhana ve bisküvi denedim sevmedi. Diğerlerini denemedim daha. hiçbirinde şeker tuz yok. Tadınca hakkaten yenecek gibi değilKızlar verdiğiniz bebe bisküvisi ve labnenin markaları neler acaba?
İnşallahSallamayarak en doğrusunu yapmışsın. Bize annem öğretti, aman sallayın uyusun dedi. Açıkçası işimize geldi ama artık dışarıda uyumuyor Ve eşimin de benim de menisküslerimiz yırtıK. Her uykuda sallamaktan helak olduk. Artık kolay kolay da uyumuyor, bakınmak istiyor, uykuya direniyor. Belki böyle uyumayı öğrenir Ama dediğim gibi çok büyük sabır işi. Ben dün geceden beri huniyi takıp çıkartıyorum. Bilmiyorum devam edebilir miyim…
Kesinlikle hepimiz böyleyiz, hic kendini ben kızıyorum diye suçlama. Çocuk bakmak gercekten zormus hemde sabır işi. Rabbim yardımcımız olsunEvet uyku eğitimim fos çıktı arkadaşlarbu sabah 6.30’da kalktı yavrum. 3 gündür kaka yapmıyordu. ıkına ıkına kaka yaptırdık. Emzirdim filan. saat 7 buçuktan beri piş piş yapıyorum, asla uyumadı. Kaldır kondur da yaptım işe yaramadı. Zaten artık sallanmak istemiyor, ayağa koyduğum gibi kaldırıyor kendini eşek sıpası. En son çare emzirdim uzunca, orada mayıştı ama tam uyumadı. Hemen kucaklayıp yatağına yatırdım, öyle uyudu. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum yanlış mı ama çok zor. Bazen istemeden azarlıyorum çocuğu uyu be oğlum artık diye, çok üzülüyorum sonra kendime kızıyorum. böyle salak bir kısırdöngüye girdim.
Teşekkür ederim canım. Bende labne tattırcam da acaba farklı bir marka mı kullanıyorsunuz diye merak etmiştimBen bebe bisküvisi vermedim henüz
Pınar labne verdim bir de içim labne de vermiştim
Penelopegurme sayfasına bakayım bende hemen canım. Teşekkür ederim bişgi verdiğin içinBen penelopegurme diye bir siteden alışveriş yaptım ek gıda için. Tarhana, bebe bisküvisi, çorba, puding, muhallebi, ekmek harcı filan var 8 paket. 200 TL tuttu. Tek başına muhallebi, tarhana ve bisküvi denedim sevmedi. Diğerlerini denemedim daha. hiçbirinde şeker tuz yok. Tadınca hakkaten yenecek gibi değilneyse, sonra haşlama sebzelerin için bisküvi kattım 1-2 tane. Öyle yedi. Anne sütü, zeytinyağ, yumurta sarısı, labne filan da ekledim içine. labne de Pınar aldım. Kaşık kaşık yiyor, çok sevdi
Yok kazanmayacak gibiAlahim sabır versin inşallah hemen alışkanlık kazanir kuzum
Çok çok çok zor. Uykusuzluk zor olan aslında. Gece bu kadar kalkmasa, bizler de o rem uykusunu alabilsek bu kadar sabırsız olmayacağız bence. Öyle bakıyorum çocuk uyusun da hemen kafamı yastığa koyayım diye. Sosyal hayatım 0. Sadece işe gidip geliyorum. O da zaten adı üstüne iş.Kesinlikle hepimiz böyleyiz, hic kendini ben kızıyorum diye suçlama. Çocuk bakmak gercekten zormus hemde sabır işi. Rabbim yardımcımız olsun
Rica ederimPenelopegurme sayfasına bakayım bende hemen canım. Teşekkür ederim bişgi verdiğin için
En azından iş için bile olsa evden çıkıyorsun, otobuse binmek ise gitmek bile sosyallik bana göre. Hiç kötü düşünme.Yok kazanmayacak gibiaz evvel yine uyudu ama memede. 20 dk sonra uyandı, yine memede daldı geri. Isırıyor, çıldırıyor, yatağa koyuyorum kıyamet kopuyor. Anlamıyorum diş mi çıkartıyor yine. O hallerde çünkü. gezdiriyorum, yediriyorum, emziriyorum, hiçbiri fayda etmiyor.
Çok çok çok zor. Uykusuzluk zor olan aslında. Gece bu kadar kalkmasa, bizler de o rem uykusunu alabilsek bu kadar sabırsız olmayacağız bence. Öyle bakıyorum çocuk uyusun da hemen kafamı yastığa koyayım diye. Sosyal hayatım 0. Sadece işe gidip geliyorum. O da zaten adı üstüne iş.
Rica ederim