2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar mrb. Ek gıda günde kaç kez ve miktarı ne kadar veriyorsunuz?
Ben 2 kere veriyorum ama az az öğün halinde değil
Yumurtaya başladık 2-3 gündür labne ve sütümle karıştırdım yedirdim krema gibi oldu zaten çok sevdi
Benim öğünlerim 1 çay bardağı en fazla şuan

Kızlar mrb. Ek gıda günde kaç kez ve miktarı ne kadar veriyorsunuz?
Ben 3 öğün veriyorum . Kahvaltı da bir yumurta sarısı peynir veya yoğurt keçiboynuzu şeklinde. Öğlen bir çay bardağı kadar çorba veya püre veriyorum . Akşamda yine 1 çay bardağı kadar meyve ile birlikte kaşık mama veriyorum. Ama benim bebeğim 7 aylık oldu artık 2 öğün yetmiyor. 6 aylıkken 2 öğün veriyordum

Yogurdu nasil veriyorsun? Ogunlerin yanina mi ekliyosun ben o konuda kararsiz kaliyorum. Hergun yogurt vermeye calisiyorum ama o zaman da sebzelere yer kalmiyo gibi oluyo

Yogurdu nasil veriyorsun? Ogunlerin yanina mi ekliyosun ben o konuda kararsiz kaliyorum. Hergun yogurt vermeye calisiyorum ama o zaman da sebzelere yer kalmiyo gibi oluyo
Yoğurt konusu karışık. Bazen öğlen onunde meyveyle veriyorum ya da sadece yoğurt ara öğün yapıyorum. Bazen de sabahları meyveye karıştırıp veruyorum . Bazı günler vermeye fırsatım olmuyor beyefendinin o günkü ruh haline göre yani . mesela az once sadece yogurt verdim çünkü 2. Dişi çıkıyor ve sert hiçbir şey yemek istemiyor

Kızlar, az evvel oğlumu sallamadan uyutmaya başardım tam 1.5 saat sürdü ama sadece piş piş ile uyudu
Çok sevindim senin adına benim oğlum da ya emerek ya da gezerek uyuyor ve odandan tam 1.5 2 saatte çıkabiliyorum benim de bi çare bulmam lazım. Uyku eğitimi mi aldınız

Çok sevindim senin adına benim oğlum da ya emerek ya da gezerek uyuyor ve odandan tam 1.5 2 saatte çıkabiliyorum benim de bi çare bulmam lazım. Uyku eğitimi mi aldınız
Teşekkür ederim uyku eğitimi almadım, almaya yeltendim ama daha başlayamadım. sonra instgramda, YouTube’da gezindim Nasıl verilir uyku eğitimi diye. Akşam da bunları uygulamaya karar verdim. yalnız çok büyük sabır işi. Ben akşam bayılacaktım artık.

1) oda karanlık ya da loş olmalı. Hatta eğitimciler siyah fon perde ile zifiri karanlık istiyorlar ama benim fon perdelerim koyu kahve, sırf bunun için bir daha kullanmayacağım siyah bir fon almak istemiyorum. Yani odamız gündüz loş, gece karanlık.
2)çocuğu emzir ya da salla nasıl uyutuyorsan ilk 1-2 öyle mayıştır. Mesela akşam salladım, inat etti uyumadı, mayışmadı da. Sonra baktım memede mayışıyor, uyumasına izin vermeden anında çektim. kucakladım. Oda içinde gezindim. Bunu belki 3-4 kez yaptım.
beşiğine Bırak al bırak al şeklinde yaptım. Bazen ağlamasını bekledim, bazen beklemedim. Zaten sürekli kaldır kondur olduğu için çocuk da sersemliyor.
3)asla odadan çıkmadım. sürekli kulağına ben burdayım annecim hadi rahat uyu filan dedim. Bazen ninni söyledim.
4)beşiğe koyduğum an sırt üstü yattıysa göğsünü sıvazladım, yüz üstü döndüyse pış pış pat pat yaptım. 1.5 saat dilim kurudu piş piş demekten ama sonunda uyudu

Aha benim oğlan da bu
O kadar yatıp kalkıp emzirip uğraşmışım ki boynum sağ taraftan komple tutulmuş
Robocop gibi geziyorum ortada
Aynen bende her tarafım tutuluyo. Ve ben çok sık hasta oluyorum sanirim bagisikligim hata veriyo artık bu kadar uykusuzluktan ve doğru düzgün beslenememekten.

Kuzum peki gece deliksiz kac saat uyudu? Uyanınca geri nasil uyudu ?
Bi dk düşüneyim 9’da uyudu, 2’de kalktı. 5 saat deliksiz uyumuş piş pişledim uyumadı, sonra emzirdim. Dedim acıktığı için kalktı herhalde. Zaten uykusunda emdi. Gözlerini açmadı. Sonraaaaa 4.50’de kalktı. Yine emzirdim. 3 saat geçtiği için acıktığını düşündüm. bir daha 7’de kalktı.
Aynen tam bunları sorcaktim.bizimki emip uyuyo ve çok sık uyaniyo gece
Benim oğlan da emiyor canım. Doktora sordum, alışkanlıktan dedi. Öyle öğrenmiş çünkü. Gerçi anne sütü çok hızlı sindiriliyor, belki de acıkıyorlardır.

ben tabii daha çok yeni başladım. Henüz gece uykusunu değiştiremem. Önce bi gündüzleri yola sokalım sallamadan

sabah 9.20’de uyudu ya, 10’da kalktı. Piş pil yaptıM uyumadı ama burnu çok tıkalı. Nezle olDu. hiç zorlamadım. Kaldırıp serum fizyolojik yaptım, üstüne 6 ay aşılarını vurdurmaya götürdüm. eve geldik, emzirdim. Yine piş piş ile 11.45 gibi uyudu Ki iki bacaktan iğne yediği için yüz üstü yattığında biraz ağladı. sanırım acıdı. neyse,1 saattir uyuyor. eğer uyumaya devam ederse uykusunda emzirip işe gidicem.

bugün aşılar sayesinde pelte gibi yatarsa belki işim daha kolay olur.

Hanımlar merhabalar bebeklerinize ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz kızım 200 günlük olacak nerdeyse doktor mm verme kilosu çok dedi ama sadece ek gıda ve meme verince doymuyor sanırım sürekli bseyler yemek istiyor rutininiz nasıl neler yediriyorsunuz taneli şeylere geçtiniz mi

Bir de geceleri çok sık uyanıyor ve gündüzleri 3 4 kere tam 30dklık uyuyor o kadar yoruldum ki artık uyku eğitimi almadan kimler uykuları yoluna soktu yarım saatlik uykuya geçirmek için 1 saat uğraşıyorum resmen dermanım kalmadı

Ve az önce de aynı şekilde uyuttum oğlumu. Akşam 1.5 saat sürmüştü. Bugün 45 dk filan sürdü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…