2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Muhtemelen senin sıkıntın ve stresini his ediyordur.
Sen iyi olursan bebeğin de iyi olur.
Cok zor ama bebeğini annene veya başkasına ver ve dinlen.
Yapıyorum ama geceleri yine bende, emmeye çok düştü. Öyle yada böyle o beni yoruyor yani gece dinlenememek uzun uyuyamamak sıkıntı

Bende onlardan alacaktımda benimki küçük ya içinden kayar gider diye vazgeçtim

Kızlar, bexero ile nimenrix arasında ne kadar süre bıraktınız?
Bexsero ilk dozu tek yaptırdım 3 aylikti diye ama cok etkilendi zaptedemedik ve 3 gun atesi oldu. Ikinci doz da oyle olcak sandim ama ikinci dozu nimerix bexsero ayni anda yapilmasina ragmen hic etkisi olmadi cok sukur. Tabi carpol verdim atesi beklemedim

Harika haftalar kitabinda 26. Haftada tutunur ayağa kalkar, destek almadan ayakta durur, sıralayarak yürür, emekler, oyuncaklari kutuya koyar birbirinin içinden geçirir filan yaziyor bizde hicbiri yok. Annem de 6 aylik bebekten bahsediyoruz kaç para verdin sen o kitaba onun hiç cocugu olmuş mu emin miymiş sor bakayim diyor

Oneymis öyle 7 aylık tek yaptigımız desteksiz oturmak

Döküntüleri burda ki doktorlar cok gec fark ettim.
Hatta boyunfitigindan süphelenip ameliyat yapmak isteyen doktor bile oldu.
Hastaneye yatisi olmuştu.
Orda sag olsun hemşire fark etmiş.
Allah ondan razı olsun.
Döküntüleri geçtikten sonra Gabapentin diye sanırım bir hap kullandı. Agrilar beyinden geliyormuş.
Doktor söyle anlatmıştı. Ici açılmış kablo birbirine değince ateş çıkar ya. Onun gibi düşün demisti
3 ay sonra geçti.
Bazen hala stres ve üzüntü yaşadığı zaman sırtımda diken batıyor diyor.

Yemeğe temizliğe de yardım etsin bebeler bari

Yuh

Ha ha daha snaırım hiç biri yok

1er ay :) 2.ve4. Ayda ninerix, 3.ve5.aylarda bexero olduk

Aşı için toplu cevap yazıyorum size: düzenli bir çocuk doktorumuz olamadı maalesef. Yani vardı ama yan dal kazanıp gitti.

Neyse, geçen hafta 6 ay kontrolüne götürdüğüm doktor hiç oralı olmayıp sadece kağıt çıktısı verdi; siz ne isterseniz onu vurdurun dedi. O kağıtta Nimenrix 1 yaş yazıyor.

geçen gün hastalandı diye götürdüğüm diğer bir doktor bexero ve nimenrix ve ayrıca 6 ay aşıları için 1’er hafta arayla vurdur dedi. yani çocuk 3 hafta boyunca aşı olacak.

bugün sağlık ocağına gittim kendim için, aile hekimine sordum. O da dedi ki, 6 ay aşılarının içinde canlı aşı var. O sebeple söz konusu menenjit aşılarından sadece 1’ini 6 ay aşısı ile yaptır, diğer aşı için 1 ay ara ver.

sanırım aile hekimininki aklıma daha bi yattı.
Daha desteksiz bile oturamıyor, sadece solucan gibi kıvrılıp kendini öne atıyor koordineyi kuramadı emeklemek için.

Aşıları kesinlikle birer hafta ara ile vurdurmazdum. O doktor gitsin kendine birer hafta ara ile aşı yapsın bakalım.
Dışarı ile teması yoksa bebenin ne kadar geç o kadar iyi.

Aşıları kesinlikle birer hafta ara ile vurdurmazdum. O doktor gitsin kendine birer hafta ara ile aşı yapsın bakalım.
Dışarı ile teması yoksa bebenin ne kadar geç o kadar iyi.
Yani doktor değilim ama bence de bağışıklığı bu kadar zorlamanın bi anlamı yoK. Daha çok zor olacak çocuğa. Dışarı ile temas oluyor, anneanne babaanne gelip gidİyor bakmaya. e bizler sürekli dışarıdayız işimizden dolayı. Oğlan gezmeyi çok seviyor, hava güzelse mutlaka dışarı çıkartıyorum her gün ve 2 hafta sonra düğünümüz var. O yüzden ertelemek istemiyorum. Zaten pek çoğunuz yaptırmışsınız, biz geç bile kalmışız bence

Çok geçmişolsun canım. İnşallah bir daha tekrarlamaz anneninki.
Babam da ağrıdan duramıyor geceleri uyuyamıyor artık dayanamıyor ağlıyor koca adam. Ne yaptıysak çare bulamadık.
Siz başka bitkisel tedavi falan uyguladınız mı? Belki bir çare bize iyi gelir sizin önerileriniz

Evet aynen yanlardan açıldı benimde ilk defa oluyo böyle şaşkınım

Kızlar mrb. Ek gıda günde kaç kez ve miktarı ne kadar veriyorsunuz?

Sağol. Size de cok geçmiş olsun. Malesef hiç bir şey fayda etmiyor. Sadece yazdığım ilaç.
Oda beyni uyusturdugu için.
Zamanla geçiyor.
İlacı da yavaş yavaş bıraktı annem.
Benim annem 5 tane çocuk doğurmuş ama böyle bir sanci ağrı görmedim diyordu.
Sancıdan ağlıyordu annem.

Kızlar mrb. Ek gıda günde kaç kez ve miktarı ne kadar veriyorsunuz?
Merhaba. oğlum 21 eylülde tam 6 aylık olacak. Doktor önerisiyle 5 aylıkken ufak ufak tadımlara başladıM. Daha tam öğün şekline dönmedim. Bugün denedim, sabah emzirdim. Saat 11 gibi yumurta sarısı, labne, zeytinyağı, bebe bisküvisi karışımı verdim ama miktar tamamen göz kararı. Sadece yumurta sarısı yarım sarı. Diğerleri hep bu “kadar yeter herhalde” şeklinde afiyetle yedi. üstüne su içirdim ve emzirdim.

ben çalışıyorum, Öğlen emzirip gidicem. Süt brakıyprum aynı zamanda. Sütün ardından ara öğün yesin diye bugün patates, bebe bisküvisi, zeytinyağ, anne sütü, labne karışımı yaptım. yine Tamamen göz kararı. biraz bol yaptım. Sabah da yediğini yedi. Yemediğini tükürdü. doyduğunu anladım, devam etmedim yedirmeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…