Bel sirt agrisi yapiyor epidural bi de ayaklar daha da bi şişiyor dogumdan hemen sonra ödemden. Benim dizlerime kadar davul gibi şişmişti ayaklarim gecti ama dizlerimdeki odem gecmedi benim pertimi çıkardi. Benim bu 3. Epidural alışımdı öncekilerde bu kadar bisey olmamisti ama bu pert ettiCanim bu epudral bu sekilde agri birakiyor muymus? Bende agri yok ama uzun yuruyunce ve ozellikle merdiven cikarken bacaklarim kesiliyor. Zor adim atiyorum, eskiden olmayan birseydi. Acaba epudralden mi oldu diyorum doktora da danisamadim.
Epudrale de pisman oldum ama epudralsiz de nasil doguracaktik bilemiyorum. Benim bir de normal dogumdu, odada kosuyordum resmen sancidan, o sanciyla anca ayakta dogurabilirdim
Geçen hafta götürdüm ben 2 dk sürmedi bi ışık tuttu sağa sola yukarı aşağı takip ettirdi bi de mercekli bi şeyle iyice içine baktı göz sinirleri iyi dedi 11-12 gibi yine getirirsin dedi. Aşırı kısa sürdü ama gitmemize çıkmamız bir olduBebişi göz muayesine götüren var mı? 6 aylikken öneriyoruz dedi doktoru. Uzağı görüyo mu diye filan mı bakiyolar sadece? Gördüğüne eminim 4. Kattan aşaği gecen insanlari arabalari takip ediyor gözüyle. Ama baska biseyleri daha kontrol ediyorlarsa gotureyim
Bir söz var anın heyecanını geleceğin endişelerine kurban etme diye :) Maddi kaygınız olmayacaksa bebeğinle doya doya vakit geçir derim naçizane. İleride istediğim gibi bir iş bulamazsam gibi endişelerden arındır kendini o o zamanın konusu olsun. Hatırladığım kadarıyla zor süreçlerden geçmiştin hamilelik öncesi bak şimdi kollarında yavrucun bir daha gelmeyecek zamanların tadını çıkar imkan varkenİşe başlayan anneler günde kac saat çalışıyorsunuz bebege zaman ayirabiliyor musunuz? Ücretsiz iznimin bitiminde isyeri dön diyor ama bilmiyorum nasil olacak annemin bebege full bakabileceginden emin degilim ben bile zor bakiyorum bakacak baskasi da yok guvenemem de zaten.
Işi birakma fikrindeydim ama işsiz kalma korkusu da sardi off öyle araftayim ki. Çalışırsam sabah 8 gibi çikcam evden akşam 19.30 donebilecegim. Yeterince zaman ayirabilecek miyim kafam çoooook karışık. İşe dönme isteğim maddi kaygilar degil ama gelecek kaygisi. Kreşe başlayana kadar çalismasam da geçiniriz ama o zaman geldiğinde yeniden iş ara bul şartları simdiki işim gibi iyi olur mu calisma ortami maaşı calisma arkadaslari filan. Yeniden bir iş bul adapte ol ordaki işe hakim ol bunlari gözüm almiyor. Şuan para kazanmayi degil de mevcut işimi kaybetmemek istiyorum. Devlet memuru gibi deseler 2 sene gelme sonra gel basla ne güzel olurdu. O kdr cok düşündüm durdum stresten midem bile bozuldu dogru karari vermek ne kadar zor
Bade de kilolu bir bebek değil çünkü çok hareketli doktor bu kadar harekete çok normal dedi. Kendi persentilinin dışına çıkmadığı müddetçe sorun yok. Ya da aniden kilo alımı durmadığı müddetçe. Az da olsa alıyolar kafi onlaraKızlar benim kafaya taktiğim birşeyler var fikir verin lütfen 13 Ağustos da doktora gittim 6 kiloydu bugün bakiyorum aşağı yukarı doğrudur 6200 çıkıyor 6100 ancak o kadar cisli bez alıyorum bazen çok dolu bazen yarı dolu şimdi kaka yaptı neden kilo alımı az benle mi ilgilidir doğum kilomun altına düştüm şuan 52 di 51 50 gibi seyrediyor kız bana rahat vermiyor durmak yok yemek de öyle kaçar gibi yiyorum gece uyanmakvs derken ek gıda da sadece sabah veriyorum bugün havuç verdim yedi yemem de demiyor günde birkez mi vermeli
Çok meraklılar etrafı seyretmek istiyolar sürekli Bade de uykuya daldığı an alıyorum memeye ancak o zaman verimli emiyor uyanık ve aktifken çok zorÇok bekletmem ama bilmiyorum o ara belki biraz beklemiş olabilir bez harcama konusunda benim kafa müsrif biri yoktur ağlar altını açarım azıcık yapmış at çöpe artık sadece geceleri masraf yok sabah yapmış oluyor bazen 4 5 gibide değiştiriyorum ama çoğunlukla 6 7 arasi alıyorum
Sormamin nedeni sütum mu azaldı dedim birde memeyi çek bırak ağla yapıyor gündüz birde bugün ucunu sıkıştırıp sıkıyor çekiyor gülüyor nasıl acıyor
Bizim gece 12-4 arası aralıksız uyuyor gibi onun dışında nerdeyse saat başı kalkıyor bazen çok gazı oluyor çıkarana kadar uykusu açılıyor bazen de çile tutuyorum ama yine uykusu açılıyor maalesef.Bebeği hala 2 saatte bir emen ve gece kalkan var mı ya Allah aşkınaacaba gerçekten aç mı, doymuyor mu anne sütüyle de yavruM 2 saatte bir emmek için uyanıyor? Gündüz de böyle. 2 saat oldu mu başlıyor aranmaya
Nerdeyse birebir aynı kabaca 12-4 arası blok uyuyo sonrasında çok sık kalkıyor Bade deKalkiyoruz kuzum. Yani şöyle bizim oğlan direk kalkmiyo. Besiginde donup durmaya basliyo kipirdaniyo ben uyanmadan alip emziriyorum. Yoksa uyanip aglamaya basliyo ve ouyutamiyorum geri. Ama aç oldugunu düşünmüyorum ben aliskanlik oldu bence zamanla düzelir umarim. Mesela dun 9.30 da uyudu 1.30 a kadar uyanmadı. Sonra kıpırdanmaya başladı gözleri kapalı oluyo ama beşiğin içinde dönüp duruyor aldım 5 dk emdi emedi devam etti yatırdım. Sonra 4.30 da kalktı aynı şekilde. Sonrası her saatte 1 e dönüyor bizde. 5.30 ve 6.30 olarak devam etti. Hemen hemen her gece bu şekilde. Hiçbirinde iştahla emmiyo bence aç değil ama şu uyku eğitimcilerinin dediği gibi sanırım uykuya devam edemediği için yeniden arıyo o memeyi çünkü göğsüme koyduğum zaman ağZını açması bile bi zaman alıyo mesela uyku sersemi. Mesela pış pış falan yapıyorum belji devam eder diye ama o şekilde devam etmiyo. Kucağıma alıp emzirmesem devam edebilecek mi uykuya onu da deneyemedim korkuyorum gece ağlar uyanır diye cesaret edemedim
Ama mesela gece yatmadan önce emerken vampir gibi emiyo istekli baya uzunca bi süre o zaman aç gibi hissediyorum ama gece kalkmaları hiç böyle değil.
biraz uzun yazdım ama durumlar böyle
Nasıl ya başlamadınız mı siz hala? Düzeltilmiş tarihi de geçti. Alerjik olunca geç mi başlanıyomuş?ek gıdaya başlamayanlar kervanındayız hala heralde 6 ay 1 hafta ve üstü olup başlamayan kalmamıştır
diyet zıkkımıyla cnaım çok sıkkın pek uğrayamıyorum buralara herkes iyi mi
bizim oğlanın anüs içi de ciğer gibi olmuş öyle böyle kızarık değil son gittiğim doktor gösterdi kolit mi neymiş öyle tanı koydu
kanlar devam ama azaldı gibi ek gıdaya ne zaman başlayacağız çok meçhul çocuğum yazık ilaçları ek gıda sanıyo ahahha
kakada kan bitmediği sürece yokmuşşNasıl ya başlamadınız mı siz hala? Düzeltilmiş tarihi de geçti. Alerjik olunca geç mi başlanıyomuş?
Canım dıs belırtılerınde ıkı tanesı harıc hepsı var asm ye goturdum hemsıre de dr da baktı ıkısı de aynı kanıda dıs etınden diş çıkarıyor diyo gunduz cokk uzun aradan sonra 2 saati geckın uyudu hatta belkı ılk defa bole uyudu bakalım bu gece de uyumazsak calpol verecem tam ölcek olmasa da her gun vermem tabiki deKontrol et burdanBebek Atak Haftası Hesaplama - Bebeklerde Atak Haftaları
Bebeklerde büyüme atağı nedir? Bebek atak takvimi ve bebek atak haftası hesaplama aracı ile bebeğinizin büyüme ataklarını hesaplayabilirsiniz.hesapliyor.com
Onun dışında dişte bir beyazlık oluyor çıkmak üzereyken
Atak haftası gibi sanki dişine bir bek kontrol et bakalım
Yakisiklim hoşgeldin. Bitmez biz de sayfalar.Epeydir giremiyorum çok birikmiş yine sayfalar sonları okuyabildim :) Ek gıdaya geçmeyen pek kimse kalmadı sanırım. Biz de 21 Eylül'de tam 181 günlükken başlayacağız çok heyecanlıyım şimdiden
Ne çektin be anacimkakada kan bitmediği sürece yokmuşş
bu sefer benim yediğimden mi urazın yediğinden mi ne nasıl dokunacak karışırmış bağırsakları rahatlayacakmış önce falanfilan
Anten benim gibi çekmiyo ayol xhdısYakisiklim hoşgeldin. Bitmez biz de sayfalar.
Ne çektin be anacim
35 dkda bir kalktı ağlaya ağlaya otuz beeş inanılmaz ya her gece daha kötü oluyo yarın darısı 20 dakikaya hiç uyumadım sonuç olarak dhdjsAkşam 20’de yatan oğlum önce 21’de sonra düzenli olarak 23-1-3-5 olarak kalktı. Her seferinde de maşallah 15-20 dK emdi. Gebermiş durumdayım uykusuzluktan.
Hoş buldum canımYakisiklim hoşgeldin. Bitmez biz de sayfalar.
Ne çektin be anacim
Keşke böyle uyusa daha ne isterim dhdjdkAkşam 20’de yatan oğlum önce 21’de sonra düzenli olarak 23-1-3-5 olarak kalktı. Her seferinde de maşallah 15-20 dK emdi. Gebermiş durumdayım uykusuzluktan.
Bizde de benzer oldu 19:30 da uyudu 23:30 gibi kıpırdadı uyanmadan aldım memeye sabah 4 gibi tekrar kıpırdandı yine uyanmadan aldım. 06:50 de uyandı 8:15 de birlikte uyuduk 10'a kadarDoğduğundan beri dün ilk defa bu kadar güzel uyuduuu20.30 da uyudu 23.30 ve 3.30da beslenmek icin kalkti baska da hic uyanmadi sabah 7 de az once uyanışı yaptı. Bişeyi mi var diye gece başında bekledim bi yarım saat, e alışık değiliz nasıl oldu da böyle oldu diyorum farklılıkları düşünüyorum tek fark dun 2 kez ek gida verdim ilkinde az yedi gibi diye ondan mi acaba
10.30 gibi 2 yk tatli patates püresi
15.00 gibi çeyrekten biraz fazla elmayla 2 yk yoğurt karışımı
20.00 gibi biberon mamasinın içine mama ölçeğiyle 1 ölçek kaşık maması
Kaşık mamasını biberona ilk kez koydum bikac gun once de tadımlık yemişti ilk defa. Bu işin sırrı ne acaba yaa gunduz kabak yiyorsa bağırsakları cok calisiyor uyuyamiyor sabah ustuste 2 kez kaka yapıyor kabağa ara vericem. Şu uyku düzeni şu şekilde otursa hepimiz çiçek olucazzz çiçek
Kiyamaaam gecmis olsun ona ragmen uyumuş yazik artik diş atak filan disinda boyle uyusalar ne guzel olur dinlendiğimi anladim enerjik ve mutluyum hic halim olmuyordu normalde. Bugun yine az az 2 ögün deneyeceğim faydasi olur umarimBizde de benzer oldu 19:30 da uyudu 23:30 gibi kıpırdadı uyanmadan aldım memeye sabah 4 gibi tekrar kıpırdandı yine uyanmadan aldım. 06:50 de uyandı 8:15 de birlikte uyuduk 10'a kadarUyanmadan memeye alınca uykuları açılmıyo daha uzun uyuyolar.
İshal olmuş yavrum ya sarı sulu kaka yapıyor fışkırtarak