2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar pastorize gunluk sutle yogurt yaparken kaynatmamak lazimmis zaten pastorize edilirken icindeki tum zararlı bakteriler öldürüğü için kaynatinca vitaminleri gidiyormuş. Ben kaynataraj yapiyordum ama doğru artik sadece ılıtıyorum

Aynen 38 42 derece arası ilitmak yeterli. Ben benmari usulü istiyorum hatta

Kızlar yoğurtçu geldi tam tutmuş bu sefer geçen sefer ssiviydi derece ile baktım 42 buçuk mayaladim
Bir annenin ilk yoğurt yedirme heyecanı yoğurdun iyi tutması mutluluğu
Siteden bir yerlere ayrılmayın sık sık uğrayın eskiden daha aktifti

Eklentiler

• IMG_20220904_083414.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 44
A azaria sen deneyimlisin bana birşey söyle kız moralimi çok bozuyor
2 hafta oldu ek gıda başladık ufaktan ama son 1 haftadır meme reddi var tutmuyor geri atıyor kendini uyurken sadece sıkıntı yok o kadar tutarsada ucunu sıkıp bırakıyor normal mi bunlar
Sutumu sağdim geliyor onla ilgili sıkıntı yok

Kuzum bir poşet yeterli mi yoksa ayni andan birden cok mu vermeli?
Nöbetçi eczane arıyoruz gidip alacak eşim birazdan. Valla günlerdir öldük
Kuzum ayni makine bendeki, daha denemedim hic yapmayı. Hangi süt hangi maya nasıl yaptın yazar mısın sana zahmet. Yazdıysan da kaçırdım k bakma diş yüzünden hic kafam yerinde değil, şimdiden teşekkürler

Kuzu sütü tencerede kaynattim soğuyunca biraz elime manuel derece aldım içine sokup sokup baktım 42 buçuk derece görünce hemen kavanozlara döktüm
activa yoğurt mayasına biraz süt ekledim cirptim tahta bir kaşık aldım eşit miktarda hepsine dağıttım mayayı
kavanozlara kapak konmuyor mayalarken kapağı kapadım 12 saate ayarladım sabah 5 de sinyal sesi vermiş bitti yani 6 da ben kapaklarını kapattım dolaba koydum
Soracagin başka birşey olursa sor kızda yedi bugün sevdi şükür
Doktor probiyotik yoğurt çok faydalı onunla mayala deyince market market gezdim
Daha önce eve de birkez mayaladim büyük kutusunda çok güzel hazir yemiyorum artık

Eklentiler

• IMG_20220903_211617.jpg
    73,9 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20220903_211442.jpg
    79,3 KB · Görüntüleme: 28
Peki süt?
Bu activia maya olarak mi geçiyor yoksa normal açıp yiyebileceğin türden mi? Meyveli falan var ya hatta öyle mi ayrı birşey mi bu

Kuzum bir poşet yeterli mi yoksa ayni andan birden cok mu vermeli?
Nöbetçi eczane arıyoruz gidip alacak eşim birazdan. Valla günlerdir öldük
1 poşet canım. ağzına Dök Laps diye, zaten çocuk emer gibi hareket ediyor erirken. ardından hemen diş fırçası ile fırçalıyorum.

Ben yogurt makinesinde yaparken hic ısıtmıyorum ki süt ü zaten makinenin amacı ne ben mi yanlış yapıyorummi
Canım kılavuza baktım ısıtmak lazım yazıyor
Amaç beze vs sarıp sarmalama yapmadan eşit ısıda daha iyi bir yoğurt elde etmek

1 poşet canım. ağzına Dök Laps diye, zaten çocuk emer gibi hareket ediyor erirken. ardından hemen diş fırçası ile fırçalıyorum.
Yaa doktora yazdim da ben önermiyorum dedi, eşim de bekleyelim biraz daha diyince almadik arada kaldim resmen. Diş kaşıyıcı aldim jel dolaba koyulandan diş fırçası aldım dediğinden. Bakalım calpol vermeden bu gece nasil geçecek

Kuzum peki bitince yeniden m mayalamak için maya mi kullaniyorsun bir onceki yogurttan mi koyuyorsun
Activa 4 li aldım o yüzden bir dahakine yeni bir paket maya kullanırım kıza yaptığım için
Kendimize yaparken yoğurt bitmeden önceki yoğurttan maya ayirirdim da normalde

Bu arada önceden kendim mayaliyordum eve ara sıra ama makine olmadan tutuyordu yine ama makine hoşuma gitti çok dolaptan 80 TL ya aldım

Canım bizim bebiste te bazen oluyor.
Gaz olabilir, karni ağrıyor olabilir, iştahı olmayabilir.
Sonra yine düzeliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…