- 9 Ekim 2021
- 5.997
- 12.372
- 29
-
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
- #113.821
Ya herkes 1 haftaya alışır diyor ama nasıl olacak bilmiyorumBende bir türlü cesaret edip başlayamadım cevapları bende bekliyorum
Bende haftaya bi başlayım diyorum napiyim artık bir şekilde halledicezben bayramdan sonra
Ben de öyle düşündüm ama Yektanın yaşıtı bir kaç çocuk var çevremde ve konuşamıyorlarda alışmışlar anneleride beni gaza getirdi öyle bi karar aldım ama emin değilimBen bahara bıraktım, bu kış da bezli
Canım ferritin demir oluyordu sanırım yani ben bi doktordan sadece damla yeterli olmaz mutlaka yediği besinlerde önemli diye duymuştum ama dert etme bu yaşlarda demir düşük oluyormuş bir de kırmızı kan üzümü (kuru) derler bizim buralarda çok iyi geliyor demire aklında bulunsunKızlar Bartunun 2 yaş kan tahlilinde ferritin değeri 4.1 çıkmıştı, damlayı 2 katına çıkarmıştık, 4 ayda 5.8 olmuş anca, hala düşükböyle bir sorun yaşayan var mı kan değerleri ile ilgili?
Biz 16 temmuz gibi yani 25 aylık başladık WC işine çok şükür şu an halletmiş durumdayız. İlk üç dört gün zorladı beni daha sonra kolaylaştı yine de yorucu bir süreç ama onu söyleyeyim. Tamamen öğrenmesi bir ay diyorum kabacaYa herkes 1 haftaya alışır diyor ama nasıl olacak bilmiyorum
Bende haftaya bi başlayım diyorum napiyim artık bir şekilde halledicez
Ben de öyle düşündüm ama Yektanın yaşıtı bir kaç çocuk var çevremde ve konuşamıyorlarda alışmışlar anneleride beni gaza getirdi öyle bi karar aldım ama emin değilim
benimki inatçı oyun yapıyor yaYa herkes 1 haftaya alışır diyor ama nasıl olacak bilmiyorum
Ben de öyle düşündüm ama Yektanın yaşıtı bir kaç çocuk var çevremde ve konuşamıyorlarda alışmışlar anneleride beni gaza getirdi öyle bi karar aldım ama emin değilim
Ay maşallah ne güzel geceleri nasıl yaptın pekiBiz 16 temmuz gibi yani 25 aylık başladık WC işine çok şükür şu an halletmiş durumdayız. İlk üç dört gün zorladı beni daha sonra kolaylaştı yine de yorucu bir süreç ama onu söyleyeyim. Tamamen öğrenmesi bir ay diyorum kabaca
Bence sabır gösteremiyoruz :)benimki inatçı oyun yapıyor ya
Demir deposu oluyor aslında. Hemoglobini falan iyi aslında yani alt sınırda en azından ama depoları dolduramıyoruz bir türlüCanım ferritin demir oluyordu sanırım yani ben bi doktordan sadece damla yeterli olmaz mutlaka yediği besinlerde önemli diye duymuştum ama dert etme bu yaşlarda demir düşük oluyormuş bir de kırmızı kan üzümü (kuru) derler bizim buralarda çok iyi geliyor demire aklında bulunsun
süreç için annenin de çocuğun da hazır olması gerek bence. Çocuk bezden rahatsız oluyor mu, tuvalete/lazımlığa yapmaya hevesli mi, kakasını yaparken saklanıp belli ediyor mu, yaptığında söylüyor mu gibi gibi. Annenin de rahat, kararlı ve sakin olabileceği bir dönem olmalı. Bi de öncesinde kitaplar okumak kolaylaştırıcı oluyormuşYa herkes 1 haftaya alışır diyor ama nasıl olacak bilmiyorum
uğrasacak vakte değelimm kocam diyo kakan gelirse söyle tamamı diyo tamam diyo ama çoktaann bi köşede etmiş buluyoruzBence sabır gösteremiyoruz :)
Gece ve gündüz bir anda bıraktık. Zaten uzun zamandır sabahları kuru uyanıyordu. Ben ondan cesaret alıp başlamıştımAy maşallah ne güzel geceleri nasıl yaptın peki
Kitap bizim de çok işimize yaradı uzun bi zaman tuvalete kitapla gittik. Tuna tuvalet eğitimine başlıyordu sanırım o baya işe yaradı. Bir de pandalı bi tuvalet kitabı vardı da adını unuttum. Eve gidince bakayım bi neymişsüreç için annenin de çocuğun da hazır olması gerek bence. Çocuk bezden rahatsız oluyor mu, tuvalete/lazımlığa yapmaya hevesli mi, kakasını yaparken saklanıp belli ediyor mu, yaptığında söylüyor mu gibi gibi. Annenin de rahat, kararlı ve sakin olabileceği bir dönem olmalı. Bi de öncesinde kitaplar okumak kolaylaştırıcı oluyormuş
Ay yok ya çölyak değildir benim halamın küçük çocuğu çölyak ama çok ağır belirtileri vardır yediğini kusuyordu falan öylemi Bartu da sadece kakadan belirti vereceğini sanmıyorumDemir deposu oluyor aslında. Hemoglobini falan iyi aslında yani alt sınırda en azından ama depoları dolduramıyoruz bir türlübir de kakası hala formsuz yani cıvığımsı. Çölyaktan şüphelenmeye başladım
Bunların hiç biri bizde yok kitap bende bi kaç tane baktım çocuk gelişim uzmanı önermişti bakalım bence de hazır değil gibisüreç için annenin de çocuğun da hazır olması gerek bence. Çocuk bezden rahatsız oluyor mu, tuvalete/lazımlığa yapmaya hevesli mi, kakasını yaparken saklanıp belli ediyor mu, yaptığında söylüyor mu gibi gibi. Annenin de rahat, kararlı ve sakin olabileceği bir dönem olmalı. Bi de öncesinde kitaplar okumak kolaylaştırıcı oluyormuş
Seninki hazırmış maşallah yaGece ve gündüz bir anda bıraktık. Zaten uzun zamandır sabahları kuru uyanıyordu. Ben ondan cesaret alıp başlamıştım
Ya herkes 1 haftaya alışır diyor ama nasıl olacak bilmiyorum
Evet ya çok kararsız kaldım yazamı bıraksam diyorum bideŞimdi bezi çıkardın mı bir daha baglamaman gerekiyormuş etrafa iserse şu soğukta o sıkıntı valla:)
Bazı çölyak tipi gizli oluyormuş fazla belirti vermiyormuş. Boyu da 86 cm, bugün sağlık ocağındaki ebe ile konuştum tekrar da 1 ay doktorun verdiği şurubu kullanıp tahlil vereceğiz. Yine düşük yaparsa çölyak testi yaptıralım dediAy yok ya çölyak değildir benim halamın küçük çocuğu çölyak ama çok ağır belirtileri vardır yediğini kusuyordu falan öylemi Bartu da sadece kakadan belirti vereceğini sanmıyorum
Bunların hiç biri bizde yok kitap bende bi kaç tane baktım çocuk gelişim uzmanı önermişti bakalım bence de hazır değil gibi
Seninki hazırmış maşallah ya
Ben de saydığım belirtiler Bartu’da olmadığı için gündemimden çıkardım tuvalet olayını. Eninde sonunda öğrenecekEvet ya çok kararsız kaldım yazamı bıraksam diyorum bide
Evet havalar serinledi üşütebilir Allah korusunEvet ya çok kararsız kaldım yazamı bıraksam diyorum bide
Eninde sonunda hepsi öğreniyor zamanı vardır hepsinin ayrı ayrıAy yok ya çölyak değildir benim halamın küçük çocuğu çölyak ama çok ağır belirtileri vardır yediğini kusuyordu falan öylemi Bartu da sadece kakadan belirti vereceğini sanmıyorum
Bunların hiç biri bizde yok kitap bende bi kaç tane baktım çocuk gelişim uzmanı önermişti bakalım bence de hazır değil gibi
Seninki hazırmış maşallah ya
Evet ya çok kararsız kaldım yazamı bıraksam diyorum bide
Boy için ne dediler peki umarım hiç bir sorun çıkmaz canımBazı çölyak tipi gizli oluyormuş fazla belirti vermiyormuş. Boyu da 86 cm, bugün sağlık ocağındaki ebe ile konuştum tekrar da 1 ay doktorun verdiği şurubu kullanıp tahlil vereceğiz. Yine düşük yaparsa çölyak testi yaptıralım dedi
Cidden bizdede yok bu belirtilerBen de saydığım belirtiler Bartu’da olmadığı için gündemimden çıkardım tuvalet olayını. Eninde sonunda öğrenecek
Evet aynen Yekta yapmadan önce diyor ama wc ye gitmek veya lazımlığa oturmak istemiyor böyle oyunlar yaptım oyuncak ayılarını falan tuvalet yaptırır gibi gösterdim hani heves etsin diye yok onları yaptırıyor sonra bana sen de yap diyor tamam sıra sende diyorum nooo anne diyoBende yaza bırak sende bazen belisi götürüyorum oturtuyorum tuvalete yapmadan kalkıyor yarım saat sonra bakıyorum kakasını yapmış. önceden rahatsız olurdu söylerdi değiştir hemen derdi şimdi saklıyor asla söylemiyor yapmadım deyip asla değiştirmek istemiyor nedense