2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kontrolden geldik, anne sütüne devam, kilo alımı geçen ayla aynı, malesef alerji ishal durumu etkisi ile böyle olduğunu düşünüyorum. iştahımız yeni yeni açılıyor.
İshal çok etkiliyor
Güneş de geçen hafta üst üste ishaldi 3-4 günde 50 gr almıştı
Perşembeden beri bi tık toplanmıştı 4 günde 150 gr almış
Bizim süreçlerde kilo alımı 4 gün iyi 5 gün kötü şeklinde devam edecek sanırım
Ayy darısı başımıza diyelim o zaman bu gece nöbet çok uzundu benim için sürekli uyandık
hadi inşallah.

Benimkinin de kilo alımı az gaz masajları yapıyorum düzenli sırtını sıvazlıyorum kimyon çayı içiyorum bakalım bu ay nasıl olacak
Kaç grama az dediler merak ettim yorum farkı var mı. Valla bizimki de bazen az iciyo farkındayım. Ben her giklamasinda verdim bu ay ama bu kadar oldu

Aynen ben de hem ishale, hem de o dönemlerdeki iştahsızlığına bağlıyorum. Böyle gidicez zaten 5.5 /6. Ayda ek gıdaya başlarız biz.

Bir koşu yemek tarifleri verme gönderisi olsun bu. Herkes pratik (etli etsiz farketmez) yaptığı yemekleri yazsın fikir olur bazen yemek bulmakta çok zorlanıyorum
Dolapta zor zamanlar için domates ile kavrulmuş taze fasülye vardı soğan doğrayıp yemek yeptıöı bir de dün uydurmasyon terbiyeli havuç çorbası yapmıştım o var. Akşam da bi bulgur pilavı yapabilirsem menü on numara olacak

Bir koşu yemek tarifleri verme gönderisi olsun bu. Herkes pratik (etli etsiz farketmez) yaptığı yemekleri yazsın fikir olur bazen yemek bulmakta çok zorlanıyorum
Valla buzluk ve annem sağolsun onun şişe domatesi ile pratiklesiyor herşey. Tavuk baget, soğan, sarımsak,patates, baharat, zeytinyağı hepsini karistir köy poşete pişir fırında mis.. pilavı zaten artık çok yapıyorum ki artsın. Bı de buzluğa doğrayıp kaldirdigim kapya ve yesilbiberim var aynı şekilde haşlanmış nohutta sebzeli bulgur pilavı vs yapmama kolaylık sağlıyor. Daha kış sebzelerine pek gecemedim. Kerevizi rendeleyip bir iki dk yağ ile tavada çevirip yoğurtlu meze olarak severdim malum yiyemiyorum.

Aynen ben de hem ishale, hem de o dönemlerdeki iştahsızlığına bağlıyorum. Böyle gidicez zaten 5.5 /6. Ayda ek gıdaya başlarız biz.
Aynen öyle olur diye tahmin ediyorum ben de
Daha erkenine gönlüm razı olmaz 4. Ayda ek gıdaya başlayanlar okuyordum ciddi alerji durumlarında

Ben ek gıdadan da korkuyorum. Güneş şu anda memeden akan sütten başka ağzına hiçbir şey sokmuyro.
Calpol verirken kaç kere elimde kalıyordu yavrum. Bi fırt meme biraz calpol vererek ilerledim zorla. Biberon, emzik enjektör zaten yok. Mamaya da karşı.
Ek gıda verirken sorun yaşamayız inşallah

Pilava bakış açım benim de bu
Bi de hiçbir şey yapamıyorsam buzlukta tavuk çıkarıp haşlıyorum suyuna biraz tavuk ekleyip çorbaya çeviriyorum. Eşime de etlerini didikletip pilava katıyorum mis gibi akşam yemeği . Hem de proteinli
Bu ara bakış açım tamamen protein mecburen

İnşallah yasamayiz ama illa ki gecicez. Valla ben arada şu alerjik mamayı denedim, tadı berbat hatta dedi ki Dr içine aroma karıştırabilir son icmezse diye ama içti garibim
Sen de bu kontrolünde talep et istersen mamadan, ben ya bı gün sütüm gelmezse ya da doymazsa bu çocuk ne içecek dedim de verdi. Elinde bulunsun derim. Diğer mamaya benimki de karşıydı. İçer içmez puskurmustu meğer süt proteini iceriyormus, vücut daha içerken farkediyor. İşte o yüzden meme reddi yaşadım bı dönem.

Aynen ya ben de etten korkuma tavuk doldurdum buzluğu, her indirimde stokladim. İçgüdüsel ilerliyo işte analık

Ben çok seviyorum sebze yemeklerini kırmızı et olmasa hayatımda çok da aramam beyaz etciyim daha çok

Ben de karnabahar ve brokoli tükettim şimdiye kadar azar azar yedim diye herhalde sıkıntı olmadı her zamanki gazından devam
Benim de zor zamanlar için sebzeli bulgur pilavım illa var dolapta

Aynen biz de 700 gr almış bizim kaka ile gidiyo, kusmayı hemen yatirmayarak kontrol altına albiliyorum çoğu kez
Ben de emzirdikten gazını çıkardıktan sonra sol koluma doğru yatırıyorum emzikle sindirsin diye emziği atacağı zaman kolumdan geri ağzına sekiyor bu şekilde biraz daha azaldı kusması ama emdikten sonra kaka yaparsa o zaman yandık ben altını değişene kadar tekrar acıkıyor o kadar çok kusuyor
Biraz emzirdikten sonra altını değiştireyim diyorum memeden çekiyorum abboooo çığlık kıyamet sanki etini büktük o derece içli ağlıyor

şehriye pilavı yaptım bir de ben çeşit olsun, yağda kavur suyu dök al sana risksiz pilav, lapa falan olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…