2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Denedim canım sabunla tülbentle ovdum kaynar suyla aslında süt geliyor ama daha stresten sanırım. Aldığı sütü de kusuyor kilosu da azaldı evde kucağımda tartiyorum hep aynı çıkıyor anlamadım gitti
Bence kiloya takılma şimdilik sen iyiles o illa ki kilo alır canım dediğim gibi aç olsa ağlar sürekli zaten

Kızlar oğlumun 3 aylık olması şerefine fotomuzu sizinle de paylaşayım dedim 😍 Fotoğraf konusunda farklı düşünenler olabilir ama ben Instagram'da da sürekli her halini paylaşıyorum sakınmıyorum hiç ☺️

Bir maşallah alırız tabi 🧿Eki Görüntüle 2936287
Oy oy oy oy yerim leennnn seniiii
Çirkinnn ördeeekkkk...
Nazlı paşamızzz büyümüş
41 kere maşallahhh

Bal0ncuk Bal0ncukBal0ncuk hesabı doğrulanmış üye. merhaba bugün pek aktif değilsiniz 😊geçen gün sütle ilgili soru sormuştunuz ya ben bugün ebeye sordum dolaptan çıkan süt ısıtılıp oda sıcaklığına gelince yine bekleme süresi 3 saat. 3 saat içerisinde tüketilmeli dedi.
Yaaa cnmm benmm cok tşk ederimm ♥️
Hahahah evet bugn biraz işlerim vardı aktif olamadm pek :D

Kızlar bu arada bizim dr 2li rota aşısı önermişti.. İlk dozunu olmuştuk
2. Ve son dozu cumartesi olacaz..
Rotanın yanında menenjit aşısıda olacaz onunda çeşitleri var, doktorumuz maddi olarak sizi zorlayabilir belki ama şuan dünyada genel olarak en iyisi bexero dedi.. 3 doz oda..
Cumartesi rotanın yanında onuda vurulacaz... İlk dozunu..
Tek doz 530 tl 😶😶😶

Bu kadar önemli aşıların devlet tarafından karşılanamıor oluşu cok acı..
Tmm ben vurdueabiliorm ama maddi durumu yetmeyen yetemeyen bircok insan var... Onlarınkide bebe :(
Bu durum beni cok üzüo...

Merhabalar. Bende temmuz annesiyim arada fırsat bulursam okuyorum sizleri. Bebeği hasta olan anneler için yazmadan duramadım. Bizim doktor ayağının altına çörek otu yağı ve ya sarımsaklı yağ sürmemi önerdi. İkisi de özellikle öksürüğe çok iyi geliyor. Sizler yine doktorlarınıza da danışın tabii 🤗
Geçenlerde sarkmsaklk zeytintağının öksürüklü bebelere cok iyi geldiğini bir doktordan bizzat dinlemiştim hatta şaşırdım bir doktorun ağzndan bunu duyunca.. İşe yarıodur belki bilemedm :)
Hoşgeldin aramıza cnm

Hayırlı akşamlar kızlar mastit olmuşum ateşim 39 korona zannettim çok şükür değil ama tüm kemiklerim ağrıyor mahvoldum bebekle ilgilenemiyorum meme uçlarım kopacak sanki Garmastan da fayda etmedi :KK43: hiçbiri sorun değil de bebeğim emmiyor ebem mastitli memeden emzirme sağ at dedi. Biberonla içiyor ama memeyi tutmuyor napcam yardım edin sütüm azaldi stresten üç gündür uykusuz geziyorum 3. Ay kontrolünde 6400 çıktı hala aynı 15 gün oldu normal mi Allah'ım kimseye yaşatma çok kötüyüm :KK43: :KK43:
Cnm geçmiç olsun
O göğsüni her saat sağ
Hiç bekletme..
Sıcak suyla masaj yap sonra sağ :(

Rotanın yanında menenjit aşısıda olacaz onunda çeşitleri var, doktorumuz maddi olarak sizi zorlayabilir belki ama şuan dünyada genel olarak en iyisi bexero dedi.. 3 doz oda..
Tek doz 530 tl 😶😶😶

Tmm ben vurdueabiliorm ama maddi durumu yetmeyen yetemeyen bircok insan var... Onlarınkide bebe :(
Off evet. Ben büyük kızıma vurdurmamistim çünkü o zamn yeni çıkmıştı bu aşı. Güvenilirliği açısından bekleyelim demisti cocuk doktoru. Sonra pandemi girince araya kaldı. Simdi yaptirirsam ikisine birden yaptırmam lazım. 4 yaştan sonra 2 doz oluyormuş. Toplam ikisine 5 doz 3.000 lira yani. Cok para 😔

Geçenlerde sarkmsaklk zeytintağının öksürüklü bebelere cok iyi geldiğini bir doktordan bizzat dinlemiştim hatta şaşırdım bir doktorun ağzndan bunu duyunca.. İşe yarıodur belki bilemedm :)
Hoşgeldin aramıza cnm

Cnm geçmiç olsun
O göğsüni her saat sağ
Hiç bekletme..
Sıcak suyla masaj yap sonra sağ :(
Yalnız sarimsagi direkt ayağa surmeyecekmisiz yaniga sebep olabiliyormuş 😉

Off evet. Ben büyük kızıma vurdurmamistim çünkü o zamn yeni çıkmıştı bu aşı. Güvenilirliği açısından bekleyelim demisti cocuk doktoru. Sonra pandemi girince araya kaldı. Simdi yaptirirsam ikisine birden yaptırmam lazım. 4 yaştan sonra 2 doz oluyormuş. Toplam ikisine 5 doz 3.000 lira yani. Cok para 😔
Resmen soygun :(

Oy oy oy oy yerim leennnn seniiii
Çirkinnn ördeeekkkk...
Nazlı paşamızzz büyümüş
41 kere maşallahhh

Yaaa cnmm benmm cok tşk ederimm ♥️
Hahahah evet bugn biraz işlerim vardı aktif olamadm pek :KK70:
Evet çok büyüdü teyzesi esmer bir yakışıklı oldu 😍
Tek doz 530 tl 😶😶😶

Tmm ben vurdueabiliorm ama maddi durumu yetmeyen yetemeyen bircok insan var... Onlarınkide bebe :KK43:
Bizim doktorumuz menenjit için iki tane aşı var biri a grubu diğeri b grubu menenjite karşı koruyor ben ikisini de yaptırmanızı tavsiye ediyorum dedi biz geçen hafta birini yaptırdık bu hafta diğerini yaptırıcaz biz hepten battik 🤦🏻 Tabi oğluma feda olsun para önemli değil ama az paralar da değil yani 300 küsur verdik geçen hafta bir doza, bu hafta 500 vericez demek ki diğerine. İkinci ayda rota olmustuk 380 vermiştik ona, 4.ayda ikinci dozu var onun da. E 5.ayda menenjitlerin ikinci dozu gelecek yine. Ciddi rakamlar çıkıyor yani ortaya dediğin gibi keşke ücretsiz olsa da herkes yaptırsa.

Evet çok büyüdü teyzesi esmer bir yakışıklı oldu 😍

Bizim doktorumuz menenjit için iki tane aşı var biri a grubu diğeri b grubu menenjite karşı koruyor ben ikisini de yaptırmanızı tavsiye ediyorum dedi biz geçen hafta birini yaptırdık bu hafta diğerini yaptırıcaz biz hepten battik 🤦🏻 Tabi oğluma feda olsun para önemli değil ama az paralar da değil yani 300 küsur verdik geçen hafta bir doza, bu hafta 500 vericez demek ki diğerine. İkinci ayda rota olmustuk 380 vermiştik ona, 4.ayda ikinci dozu var onun da. E 5.ayda menenjitlerin ikinci dozu gelecek yine. Ciddi rakamlar çıkıyor yani ortaya dediğin gibi keşke ücretsiz olsa da herkes yaptırsa.
Aynen cnm bizim dr rota 2. Dozu için 4. Ayı beklemeye gerek yk menenjitle vururuz dedi mesela..
Hem her doktorun dişüncesi ayrı..
Hemde rakamlar oldukça ciddi..

Umarım iişe yarar.. Şifa olur cnm

Kızlar geçen 3 ana 3 ara öğün şeklinde beslenmeye başlayacağım, diyet değil de sağlıklı besleneceğim demiştim burda. Yaklaşık 4-5 gündür yapıyorum bunu ve hiç aç kalmıyorum. Kilom günlük 100 gram azalıyor ama tabi haftalık tartılmak daha güvenilir sonuç verir. Bu süreçte oğlum açlıktan ağlamıyor. Mamayı da pek isteyerek içmiyor . Acaba sütüm mü arttı ki? Nasıl anlarım sütümün arttığını? Bebeğim aç kalıyor mu endişesi var bende

Hayırlı akşamlar kızlar mastit olmuşum ateşim 39 korona zannettim çok şükür değil ama tüm kemiklerim ağrıyor mahvoldum bebekle ilgilenemiyorum meme uçlarım kopacak sanki Garmastan da fayda etmedi :KK43: hiçbiri sorun değil de bebeğim emmiyor ebem mastitli memeden emzirme sağ at dedi. Biberonla içiyor ama memeyi tutmuyor napcam yardım edin sütüm azaldi stresten üç gündür uykusuz geziyorum 3. Ay kontrolünde 6400 çıktı hala aynı 15 gün oldu normal mi Allah'ım kimseye yaşatma çok kötüyüm :KK43: :KK43:
Canım geçmiş olsun. Ben iki kere oldum mastit tek çözümü bebeğin o göğsü emip boşaltması.ters tutuşla emzir o memeyi daha iyi açılıyo kanallar. Bizimde kilosu 6400 cıktı bir buçuk ayda 600 gram gibi almış . Bana göre cok az ama genel kilosu iyi dedi hemşiremiz. Neden oyle oldu bu ay ben de anlamadim.

Bak gördünmü demek herşeyin bir ince noktası var..
Zaten ben bu konularda cesarerli değilim
Yapmam öle şeyler
Valla ben de . Tek başına da bu tür şeylerin pek bir işe yaradığına ben inanmıyorum. Doktorun verdiği ilaçları kullanırım yanında bu tür şeyler uygularım

Hoşgeldin aramıza cnm

Cnm geçmiç olsun
O göğsüni her saat sağ
Hiç bekletme..
Sıcak suyla masaj yap sonra sağ :KK43:
Bizim doktor olabilir mi acaba 🙈 İlk çocukta çocuğu Kapıda görünce antibiyotiği yazan doktorlardan o kadar bunaldım ki şimdiki doktorumuzdan çok memnunum:) Bebekken çok ihtiyaç olmayabiliyor ama kreş annelerinin yolu eninde sonunda bu tariflere çıkıyor, aklınızda bulunsun yinede🤗

Canım mastitli memeyi ters pozisyonda emzirmeyi deneyebilirsin. Ben yara olan mememi 1 hafta hiç emzirmemiştim sadece sağmıştım ama çok düzenli değil. O memede süt baya azalmıştı bu süreçte. Sonradan o memeyi ters pozisyonda emzirdim, sağım yaptım ve sütüm tekrar çoğaldı. Dereotu yiyordum bol bol çok etkisini görmüştüm. Hiç stres yapma emzirdikçe çoğalacak sütün. Kilosuna takılma elbet artacak merak etme. Seni çok iyi anlıyorum çaresiz hissediyorsun ama inan ben de yaşadım aynı şeyleri, düzelecek. Sen farklı pozisyonları deneyerek emzirmeye çalış. Buzuki orhan-bebeğim emiyor müziğini de açabilirsin, sakinleştiriyor.

Kızlar geçen 3 ana 3 ara öğün şeklinde beslenmeye başlayacağım, diyet değil de sağlıklı besleneceğim demiştim burda. Yaklaşık 4-5 gündür yapıyorum bunu ve hiç aç kalmıyorum. Kilom günlük 100 gram azalıyor ama tabi haftalık tartılmak daha güvenilir sonuç verir. Bu süreçte oğlum açlıktan ağlamıyor. Mamayı da pek isteyerek içmiyor . Acaba sütüm mü arttı ki? Nasıl anlarım sütümün arttığını? Bebeğim aç kalıyor mu endişesi var bende
Sütün arttımı bilmiorm cnm ama dengeli ve sağlıklı beslenmek herzaman işe yarar

Bizim doktor olabilir mi acaba 🙈 İlk çocukta çocuğu Kapıda görünce antibiyotiği yazan doktorlardan o kadar bunaldım ki şimdiki doktorumuzdan çok memnunum:) Bebekken çok ihtiyaç olmayabiliyor ama kreş annelerinin yolu eninde sonunda bu tariflere çıkıyor, aklınızda bulunsun yinede🤗
Bak bu doğru olabilir büyüdüklerinde daha mantklı geliyor, Tşk ederm cnm 🎈🎈
Kızlar bebelerinizin göz rengi oturmaya başladı mı? Bizimkinin sanki yeşille ela arasi gibi .🤩
Offf yaaa benmkininde yeşildi ama artk kahverengiii bühüüü :(
:D

Aynı bizim durum :D :D :D

9 ay karnında taşı besle büyüt
Gitsin babasına çeksin :D
Hala hazmedemedim bu durumu :D :D :D :D

Günaydınnnnnnn :halay::halay:

Eklentiler

• IMG-20211019-WA0003.jpg
    IMG-20211019-WA0003.jpg
    93,8 KB · Görüntüleme: 54
Aynı bizim durum :KK70: :KK70: :KK70:

9 ay karnında taşı besle büyüt
Gitsin babasına çeksin :KK70:
Hala hazmedemedim bu durumu :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Günaydınnnnnnn :halay::halay:
Günaydın 😄 Aynı durum bizde de var. Karan eşime o kadar çok benziyor ki artık çocuğa eşimin adıyla seslenmeye başladılar 😂 Bir de ikisi de esmer ben süt beyazım üvey annesi gibiyim çocuğun 😂😂😂

Back