2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kızlar bende aranıza geldim son adet tarihim 5 ekim 6+0 haftalık görünüyorum bugün bebeği görmek için gittik ama kalp atışını çok az duydum varla yok arası çok az atıyor normal dedi ama
Cok da guvenemedim sizin nasil acaba ?
Cnm anca dha doktor normal dedyse normaldir ztn buyudukcr kalp atislarida buyucek

Hayırlısı olsun canım güzel haberlerini bekliyorum 😊
Ins gulum ozeldeki doktorum cok ii kalbide keseside kndide dedi 15 gunu dha atlattik mi gerisinden korkma dedi smdilik cok sukur aksi bi durum yok ama 1 hafyayi beklemek bile zor geliyo bi hafta devlete bi hafta ozele gdiyorum cnm ama 10 gun sonra ozele gitcem oradaki doktorum son 1 kez daha 15 gun sonra gel sonra ayda bi devam ederz dedi ay nasil gecicek bilmiyom peesembede devlete gitcem bklm o nasil devam edelm diyeck

Ins gulum ozeldeki doktorum cok ii kalbide keseside kndide dedi 15 gunu dha atlattik mi gerisinden korkma dedi smdilik cok sukur aksi bi durum yok ama 1 hafyayi beklemek bile zor geliyo bi hafta devlete bi hafta ozele gdiyorum cnm ama 10 gun sonra ozele gitcem oradaki doktorum son 1 kez daha 15 gun sonra gel sonra ayda bi devam ederz dedi ay nasil gecicek bilmiyom peesembede devlete gitcem bklm o nasil devam edelm diyeck
Ben daha doktor bulamadım şehir hastanesinde var birtane ama o da sadece cuma günleri belli saati var randevu almak zor oluyor acil durum olsa nasıl ulaşırım Bilmiyorum özellerde masraflı oluyor devlette araştırıyorum bakalım inşallah iyi bir doktor bulurum .

Ben daha doktor bulamadım şehir hastanesinde var birtane ama o da sadece cuma günleri belli saati var randevu almak zor oluyor acil durum olsa nasıl ulaşırım Bilmiyorum özellerde masraflı oluyor devlette araştırıyorum bakalım inşallah iyi bir doktor bulurum .
Bnm bulundugm sehrde özel hastane yok cok yakin bi ilde var hm oraya gdyrum aslinda esime kalsa hic devlet taraftari degil ama allah korusun gece gunduz birsey olursa burdada elim altinda bi doktor olsun die gdyom hem ozeldekiler telfon numaralrini veryo istedgn saatte ulasa biliyrsun ama devlettekilere ulasamiyrsun

Hazır bu başlığı bulmuşken bir şey sormak istiyorum çoğu kişi benimle aynı dönemlerdedir ya da yakın zamanda bu dönemden geçmiştir :) Ben geçen hafta Çarşamba günü ilk doktor randevuma gittim 4+3düm o gün. Betam 1500 çıktı kesem de gözüktü çok şükür :KK68: Bu Çarşamba tekrar çağırdı kontrole, bebek ve kalp atışı için sanırım. Bu forumdan araştırdığım kadarıyla çoğu kişi 6 - 7 hafta civarı görmüş kalp atışını. Ben Çarşamba günü 5+3 olacağım. Kalp atışı için erken olacağını düşünüyorum o yüzden telaş yapmayacağım :) Ama bu şekilde erken gören var mı acaba kalp atışını.

Hazır bu başlığı bulmuşken bir şey sormak istiyorum çoğu kişi benimle aynı dönemlerdedir ya da yakın zamanda bu dönemden geçmiştir :) Ben geçen hafta Çarşamba günü ilk doktor randevuma gittim 4+3düm o gün. Betam 1500 çıktı kesem de gözüktü çok şükür :KK68: Bu Çarşamba tekrar çağırdı kontrole, bebek ve kalp atışı için sanırım. Bu forumdan araştırdığım kadarıyla çoğu kişi 6 - 7 hafta civarı görmüş kalp atışını. Ben Çarşamba günü 5+3 olacağım. Kalp atışı için erken olacağını düşünüyorum o yüzden telaş yapmayacağım :) Ama bu şekilde erken gören var mı acaba kalp atışını.
Ben 5+3 te gittiğimde kalp atısı yoktu canım sonra5+6 da tekrar gittiğimde yeni baslamıstı duyduk ama güclü değildi doktorum 6 larda net duyarız diye tekrar bu haftaya cagırdı

Ben 5+3 te gittiğimde kalp atısı yoktu canım sonra5+6 da tekrar gittiğimde yeni baslamıstı duyduk ama güclü değildi doktorum 6 larda net duyarız diye tekrar bu haftaya cagırdı
Ben de erken duyulmaz zaten diye kendimi heveslendirmiyorum hiç ama duyulsa da içimiz tamamen rahatlasa çok güzel olur tabi :)

Aynen özel çok masraflı özel tahlili istemişti bugün devlet doktoru bilgisayar giriş yapıyor ne saçma tahlilleri istemiş diyor sırf para tuzağı mesala diyor d vitamin doktor açık bir bayan olduğunda halde ben de bile d vitamin düşük ben ise çarşaflı sende haydi düşük olur buna gerek var
Ama devlet iyi Allah razı olsun eksikliği vermesinde yattigim gibi kalktım kendi baktı gördü kalktım o kadar

Aynen özel çok masraflı özel tahlili istemişti bugün devlet doktoru bilgisayar giriş yapıyor ne saçma tahlilleri istemiş diyor sırf para tuzağı mesala diyor d vitamin doktor açık bir bayan olduğunda halde ben de bile d vitamin düşük ben ise çarşaflı sende haydi düşük olur buna gerek var
Ama devlet iyi Allah razı olsun eksikliği vermesinde yattigim gibi kalktım kendi baktı gördü kalktım o kadar
Özelde bendende tahlil istedi ama ben devlette yaptırıcam deyince hangi testleri isim bile vermedi sordum gebelik için yapılan testler dedi sağlık ocağında yaptırmıştım zaten ama eksikler var dedi bende yaptırmadım başka doktora gidicem o ne derse onu yaparım napim hastane para kazansın diye birsürü tahlil yaptırıyorlar 😊

Balık neden riskli . Geçen gün cupra yedim sağlıklı diye 🙈
Ben şu an diyetisyene gidiyorum diyabetim olduğu için ama gebelik ihtiyaçlarını karşılayacak bir diyet listesi yazdı. Haftada 2 öğün kurubaklagil (fasulye nohut mercimek) 3 öğün kırmızı et (sucuk salam pastırma yasak gebelikte toksoplazma riskinden dolayı) 2 öğün (tavuk veya balık) balık için haftada 1 veya 2 kere herhangi bir balığı yiyebilirsin dedi o kadar ağır metali alsak da kazandığımız Omega 3 bebişler için daha faydalı. Ek olarak günde 2 ceviz her öğünde yoğurt var. Belki sizlere de sağlıklı gebelik diyeti için faydalı olur diye detaylıca yazdım. Günde 2-3 porsiyon meyve ve en az 1 yumurta da var. Dışarıda salata yemek yasak. Evde de çiğ sebze meyve normalden de daha iyi yıkanarak yiyin diyor. Ben tabi diyabetik olduğumdan tatlı hiç yok ama öyle bir durumu olmayanlar bence pekmez de yesinler Demir için.

Canım benim doktorum özellikle ıhlamur için uyardı rahim ağzını genişletiyormuş sanırım. Bitki çaylarının hiçbirini tüketmeyin. Ben kefir içiyorum günde 2 meyve ve lifli besinler tüketiyorum. Çayı çok çok açık günde bir veya iki bardak içiyorum. Kahveyi tamamen bıraktım.
Ben diyetisyene gittim kefir içemiyorum ben normalde de dedim hamilelikte kefir içmeyin zaten sakın dedi ama niye diye sormadım

Sat 12.ekim 2020

Tüp bebek merkezine başvuracakken kan baktırdım ve tesadüfen öğrendim. Betam önce 42, 14.11 de ise 143 gelerek beni şoke etti.
Yarın 3. Betayı verceğim dualarını eksik etmeyin.
Öncesinde bir tüp bebek denemem ve onda oluşan kimyasal gebeliğim var. Bu ilk gebeliğim yani ve kendiliğinden oldu şoklardayım...
Ayyy inşallah vardır. Rabnim hayırlısıyla versin inş.

Merhaba değerli anne adayları,

Hepinize şimdiden hayırlı olsun. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah, bu konu başlığında gebelik, hastane, muayene ve çocuk tecrübelerimizi paylaşacağız. İnşallah tez zamanda kalabalık bir aile oluruz. Güzel haber alıp listeye eklenmek isteyenler SAT-TAHMİNİ DOĞUM TARİHİ-YAŞ-ÇOCUK SAYISI-ŞEHİR bilgilerini yazdığı zaman listeye eklenecektir.

Saygılarımla
ÜYE ADISATDOĞUM TARİHİYAŞÇOCUK SAYISIŞEHİR
@nervouscookie11 Eylül03.07.202127ikinci çocukbursa
@duyguyigitemre20 Eylültemmuz başı28ilk çocukmersin
@HzafanrR23 Eylül30.06.202124ikinci çocukeskişehir
@htccc441023 Eylül01.07.202125ilk çocukmalatya
@MelodiXX25 Eylül02.07.202125ilk çocukistanbul
G GazininGamzesi 26 Eylül03.07.202123ilk çocukburdur
@Kelebekk340426 Eylül10.07.202125ilk çocukağrı
@herkesgitsinsenkal27 Eylül04.07.202128ilk çocukyurt dışı
@Beyrun27 Eylül04.07.202134ilk çocukistanbul
@Tatlibebish28 Eylül05.07.202134ikinci çocukeskişehir
@firdevsmelisa29 Eylül04.07.202126ikinci çocukdiyarbakır
@gsm_lee29 Eylül06.07.202132ikinci çocukankara
masalkzz masalkzz 29 Eylül04.07.202126ilk çocuk
Tek duam2746 Tek duam2746 30 EylülTemmuz başı31ilk çocukizmir
@Buso152 Ekim09.07.202127ikinci çocuk
@Masalsss3 Ekim10.07.202134ilk çocukankara
@Sine3 Ekim10.07.202135ikinci çocukistanbul
kzlrgn05 kzlrgn05 3 Ekim10.07.202124ilk çocukkayseri
@sesett234 Ekim12.07.202125ilk çocukbursa
@Womenclubbb9 Ekim25.07.2021ilk çocuk
@mutlugul24 Eylul01.07.202131Ikıncı cocukistanbul
@ozmircalkapTemmuz başı38üçüncü cocukistanbul
@Kaya burcu5 Ekim15.07.2021üçüncü çocukistanbul
@Gdkd8 Ekim15.07.202127ilk çocuk
@Bayankusch9 Ekim15.07.202125ikinci çocukankara
L Lavyer2012 11 Ekim18.07.202131ikinci çocuk
@Cemren060413 Ekim18.07.202128ikinci çocukistanbul
Merhaba bende 2021 haziran annesi olacağım tsat 13 Eylül tahmini 20. 06.2021 görünüyor özlem ben yaş 39 ikinci gebelik 17 yıl sonra hepimiz için hayırlısı olsun inşallah

X