2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kızlar iyi akşamlar
Bir kaç gündür yazamadım hiç vaktim olmadı inanın..bu arada lekelenmelerim devam ediyor... Aslında önümüzdeki hafta salı gününe randevu almıştım. Ama bugün lekelenmem çamaşırıma geçince korktum açıkçası Özel bi hastanenin aciline gittim. Anlattım durumu.. Doktor dedi ki gel usg bakalım önce... Vajinal usg ile 5mm kese gördük. Ancak kese olması gereken yerde değilde daha aşağıda oluşmuş.. Beta baktık 2500 olmuş %50 ihtimalle düşebilir bu bebek eğer çok kanaman olursa tekrsr acile gel yok olmaz bebek kalırsa haftaya kontrole gelirsin dedi yolladı beni...
Hem biraz rahatladım sanki dış gebelik olmadığı için hemde şimdi bambaşka bir durumda kaldım... Kese aşağıda... Böyle bir durum yaşayanınız oldu mu.. Doktora da sinir oldum gerçi.. Sanki çok önemsemedi beni gibi geldi.. Yoksa ben mi alınganlık yapıyorum acaba
dua ediyorum umarım iyi şeyler olur, endişeye kapıldığın anlar nefes al yavaşça nesef ver yavaşça , güzel şeyler düşünmeye çalış kuzum, bir de unutma her şeyin hayırlısı olur:dua:

merhaba sağlıkla gelsin :dua: belirtileriniz neler acaba?
Amin insallah 🙏 bende suan hicbir belirti yok. Sadece adet gecikmesi yasadim. Buda korkutmuyor degil beni.cunku kanamada yasadim yerlesme kanamasi dedi doktor. Ne bulanti, kusma, bas donmesi ,hassasiyet hicbirsey yok suan :S yarin doktor kontrolum var doktorum kese gozukur dedi bakalim yarin sabah hayirlisiyla saglikli bir gebelikmi degilmi ogrenicem.

Adetteki lekelenmeyle namaz kılınır değil mi kızlar? Anneme sordum adet gününü geçmesini bekle dedi 10 gün olacak yarın. Başlayabilirsin dedi. Sizin bilginiz var mı. Bir de 70 bin subhanallahi ve bı hamdihi okumaya başladım düşük tehlikesi için ilk üç dört ay okunuyormuş sizlere de söylemek istedim 🙏🌺🌺🌺

Adetteki lekelenmeyle namaz kılınır değil mi kızlar? Anneme sordum adet gününü geçmesini bekle dedi 10 gün olacak yarın. Başlayabilirsin dedi. Sizin bilginiz var mı. Bir de 70 bin subhanallahi ve bı hamdihi okumaya başladım düşük tehlikesi için ilk üç dört ay okunuyormuş sizlere de söylemek istedim 🙏🌺🌺🌺
adet lekelenmesi değilki sizinki her vakit abdest alıp temizken hemen kılmak gerekir

Kabızlık bende de var bugunle beraber 3.gunde çıktım canım Allah yardımcın olsun ne yapalım ona göre mi beslenmek gerek gazimda var benim. Sebze de çok seviyorum ama gaz yapıyor öteki türlü de kabız valla sasirdim
Allah yardımcımız olsun. Bünye olarak çok hassasız biz. Herkes de işe yarayan yaramabiliyor hamile olduğumuz için ilaç da verilmiyor.

Bitki çayları önerilmiyor dikkat etmek lazım. Kuru Kayısı ve kuru erik tüketelim bol bol. Nane limon ve ıhlamur dışında içebildiğimiz başka var mı bilmiyorum canım.
Yaa defil mi iyiki içmemişim eşim yapıyordu az kalsin. Yediklerimiz çok önemli bir de sıvı tüketimi🙏

Yaa defil mi iyiki içmemişim eşim yapıyordu az kalsin. Yediklerimiz çok önemli bir de sıvı tüketimi🙏
yediklerime çok dikkat efiyorum desem yalan olur canım. bazı şeyeleri görmek bile istemiyorum. inşallah bulantılar geçtikten sonra daha dikkatli beselmeye çalışıcam ama şuan yiyebildiğim her şey için mutlu oluyorum valla.

yediklerime çok dikkat efiyorum desem yalan olur canım. bazı şeyeleri görmek bile istemiyorum. inşallah bulantılar geçtikten sonra daha dikkatli beselmeye çalışıcam ama şuan yiyebildiğim her şey için mutlu oluyorum valla.
Benim de çok istahim açıldı ama bugün ilk kez kustum. Öyle böyle değil hem de. Acile gitmiştik dönerken arabayı batırdım. Hala midem bulanıyor. Ayva ve elma yedim bastirdi. Bir kaç çeşit naneli şeker aldı eşim arabada çantada iş yerinde dolapta bulunsun diye. Bebislerimiz iyi olsun da hiç önemli değil🥰

Benim de çok istahim açıldı ama bugün ilk kez kustum. Öyle böyle değil hem de. Acile gitmiştik dönerken arabayı batırdım. Hala midem bulanıyor. Ayva ve elma yedim bastirdi. Bir kaç çeşit naneli şeker aldı eşim arabada çantada iş yerinde dolapta bulunsun diye. Bebislerimiz iyi olsun da hiç önemli değil🥰
Aynen öyle bu bekleyişler güzel en azından. Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin.🙂

Bitki çayları önerilmiyor dikkat etmek lazım. Kuru Kayısı ve kuru erik tüketelim bol bol. Nane limon ve ıhlamur dışında içebildiğimiz başka var mı bilmiyorum canım.
Canım benim doktorum özellikle ıhlamur için uyardı rahim ağzını genişletiyormuş sanırım. Bitki çaylarının hiçbirini tüketmeyin. Ben kefir içiyorum günde 2 meyve ve lifli besinler tüketiyorum. Çayı çok çok açık günde bir veya iki bardak içiyorum. Kahveyi tamamen bıraktım.

X