- 17 Haziran 2017
- 1.392
- 769
Merhaba acaba hipertirodiniz varken mi hamile kaldınız? Bana da aynı teşhis kondu ve çok gazla bebek istiyorum. İlk bebeğimin kalbi durmuştu geçen sene. Tekrar denerken bu hastalıkla karşılaştık. Bir umuda çok ihtiyacım var lütfen cevap verinBende gittiğimde 5+6olacağım en erken randevu o gün vardı özele gittim kanda öğrendim kese için zaten küçüktü kalp atışında duyarım inşallah birde bende hipertroid var dahiliye doktoruna da gideceğim aynı gün 2 doktor bakalım hayırlısı
Benim kız da dönmüyor. Kucağa alıştı. Ben ona bağlıyorum bu durumu. Yüz üstü durmayı zaten sevmiyor. Kendi vücudumun üstünde yüz üstü tutup alıştırmaya çalışıyorum. Ama sadece benim yapmam yetmiyor demek ki. Elimden geldiğini yaptığım için bu kadar dert etmedim. Acaba büyük bir sorun mu? Çünkü sadece ben çabalıyorum ve bir yere kadar yetebiliyorum. Kendimi unuttum gitti zaten ama daha fazlası olmuyor. Bir çocuğu sadece bir kişi yetiştirmiyor. Eşin, büyüklerin de aynı şekilde davranması gerekiyor. Onlar sevip bırakıyor çocuğu. Çocuk kucakta durdukça bir şey öğrenemiyor. Etrafı keşfedemiyor. Merak edemiyor. O yüzden emeklemiyor diye düşünüyorum ben.Kizlar günaydın,iki haftadır içimi yiyen birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum oğlum Şubat 19 doğumlu bugün beş aylık oldu. Ama yüz üstü bile isteye dönmüyor... Yanlara dönüyor falan ama yüz üstü bir bazen şansına oluyor gibi. Ayrıca yüz üstü yatmayı asla sevmiyor. Hemen ağlıyor ve ben çok üzülüyorum. Sizler ne durumdasınız? Sizce bu ay doktora gidip konuyu açsam mi? Sonuçta 6. Ayda ek gıda başlayacakkızım prematüre olduğu halde daha istekliydi diye hatırlıyorum
KesinlikleBenim kız da dönmüyor. Kucağa alıştı. Ben ona bağlıyorum bu durumu. Yüz üstü durmayı zaten sevmiyor. Kendi vücudumun üstünde yüz üstü tutup alıştırmaya çalışıyorum. Ama sadece benim yapmam yetmiyor demek ki. Elimden geldiğini yaptığım için bu kadar dert etmedim. Acaba büyük bir sorun mu? Çünkü sadece ben çabalıyorum ve bir yere kadar yetebiliyorum. Kendimi unuttum gitti zaten ama daha fazlası olmuyor. Bir çocuğu sadece bir kişi yetiştirmiyor. Eşin, büyüklerin de aynı şekilde davranması gerekiyor. Onlar sevip bırakıyor çocuğu. Çocuk kucakta durdukça bir şey öğrenemiyor. Etrafı keşfedemiyor. Merak edemiyor. O yüzden emeklemiyor diye düşünüyorum ben.
Battaniyesini ya da havluyu rulo yapıp destek yapın yüzüstü yattığında günlük 2 dodan başlayın zamanla artırın süreyi oğlumda başlarda ağlardı yuzsutu cevirdigimde şimdi alıştı başını kaldirdikca daha uzun sure durabiliyor. Instagramda fizyoterapistleri takip ediyorum uygulamaya çalışıyorum isterseniz sizde bakinKesinlikleeşimde ilgili bir baba ama bizde bir de abla var ve abla hep üzerine gidiyor çocuğun bende korktum çok asagilara bırakamadım.oda böyle kucak çocuğu oldu
Kaç aylık sizinki şimdi nasıl?Battaniyesini ya da havluyu rulo yapıp destek yapın yüzüstü yattığında günlük 2 dodan başlayın zamanla artırın süreyi oğlumda başlarda ağlardı yuzsutu cevirdigimde şimdi alıştı başını kaldirdikca daha uzun sure durabiliyor. Instagramda fizyoterapistleri takip ediyorum uygulamaya çalışıyorum isterseniz sizde bakin
Arada sümüklü kaka olması bana pek allerji gibi gelmedi. O normal bir durum. Başka belirtilerin de olması lazım. Geniş bir hikaye alınması lazım tanılanması için. Tadım yaptırdığınız şeylerden kaynaklı sindirilmemiş besinler olabilir gördüğünüz kırmızı şeyler. Başka şikayetleriniz de varsa çocuk allerjisine gidip gaita tahlili vermeniz daha doğru olur.ALerjık annelere selam olsun bebekken arada sumuklu kakamız oluyodu çok önemsemedım bebis henuz 4,5 aylik yavastan tadin yaptırıyorum kakamızda kırmızı noktalar var sanirim sut alerjisi varnapcam
28 temmuzda 5 aylık.olacak . Doktor ilk günden itibaren az az yüz üstü döndürün diyordu ama oglan rahatsiz olunca pek üzerine durmamıştım sonra fizyoterapistler takip ederk ne kadar önemli olduğunu anladım cok uzun hala kalamıyor ama oyuncaklara uzanmaya calisiyorKaç aylık sizinki şimdi nasıl?
Bunları benimkide yapiyor ama sevmiyor ne yaptıysam beğenmiyor. Kızım çok severdi hala yüz üstü uyur oğlan asla ama aslaaaaaaaa......28 temmuzda 5 aylık.olacak . Doktor ilk günden itibaren az az yüz üstü döndürün diyordu ama oglan rahatsiz olunca pek üzerine durmamıştım sonra fizyoterapistler takip ederk ne kadar önemli olduğunu anladım cok uzun hala kalamıyor ama oyuncaklara uzanmaya calisiyor
Canım yüzüstü yatirinca göğsüne minik bir yastık, önüne de dikkatini çekecek sesli ya da renkli oyuncaklar koymayı dene..Öyle durur inşallah..benim ki de 12 sinde 5 aylık oldu hep yerlerde ama ben yanında durursam, onu sürekli oyuncaklarla oyalarsam duruyo.. benimki de sürekli huysuz sıcaklara vermeye başladım çünkü başka bi sikinti yok sanıyorum.. bu arada su veriyorum çok terliyor canim..Bunları benimkide yapiyor ama sevmiyor ne yaptıysam beğenmiyor. Kızım çok severdi hala yüz üstü uyur oğlan asla ama aslaaaaaaaa......
Kızlar su veriyormusinuz cis sayisi azaldı vve koyulasti korkuyorum ben
Nasıl veriyorsun acaba ne kadar yani Doktor önerisiyle mi? Emziriyorum ama aşırı terliyor. Aslında ben yüzüstü yatmamasını da sıcağı bağlıyorum çünkü küçücükken vakit geçiriyordu bensiz oyun halısında.Canım yüzüstü yatirinca göğsüne minik bir yastık, önüne de dikkatini çekecek sesli ya da renkli oyuncaklar koymayı dene..Öyle durur inşallah..benim ki de 12 sinde 5 aylık oldu hep yerlerde ama ben yanında durursam, onu sürekli oyuncaklarla oyalarsam duruyo.. benimki de sürekli huysuz sıcaklara vermeye başladım çünkü başka bi sikinti yok sanıyorum.. bu arada su veriyorum çok terliyor canim..
Merhaba, bence kısa alıştırmalar iyi oluyor. Ben çok küçükken günde birkaç dakika önüne destek olacak minik bir yastık koyarak yüz üstü bırakıyordum. Mızmızlandığı anda kaldırıyordum. Çok düzenli yaptığımı söyleyemem. Biraz büyüyünce annemler yere bırakmadığım için bana kızmaya başladılar. Oyun halısı aldım, yerde olmayı hiç sevmedi. Kendi haline bıraktım. Önce oyun halısında oynamaya başladı, sağa sola döndü. Sonra bi baktım yüz üstü dönmüş kolunu çıkaramıyor, bi gün baktım kolunu çıkarmayı öğrenmiş. Benim kıyaslayabileceğim başka çocuğum yok ama dinlediğim doktorlardan öğrendiğim kadarıyla bebeğinizin her şeyi gayet iyi. Ama tabii doktorunuza sorun, o tüm endişelerinizi hemencecik giderir bence. Bir de benim bebiş de yüz üstü yatmayı seviyor sanırım. Dönmeyi becerebildiğinden beri yan yatmanın yanı sıra yüz üstü de yatıyor. Yalnız şöyle bi sorun var yüz üstünden sırt üstüne çok iyi dönemiyor şimdi uyuyor mesela popoyu kaldırdı indirdi kaldırdı indirdi dönemedi ben çevirdim uyanıp ağlamasın diye.Kizlar günaydın,iki haftadır içimi yiyen birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum oğlum Şubat 19 doğumlu bugün beş aylık oldu. Ama yüz üstü bile isteye dönmüyor... Yanlara dönüyor falan ama yüz üstü bir bazen şansına oluyor gibi. Ayrıca yüz üstü yatmayı asla sevmiyor. Hemen ağlıyor ve ben çok üzülüyorum. Sizler ne durumdasınız? Sizce bu ay doktora gidip konuyu açsam mi? Sonuçta 6. Ayda ek gıda başlayacakkızım prematüre olduğu halde daha istekliydi diye hatırlıyorum
Ay yerim yahu o popoyuMerhaba, bence kısa alıştırmalar iyi oluyor. Ben çok küçükken günde birkaç dakika önüne destek olacak minik bir yastık koyarak yüz üstü bırakıyordum. Mızmızlandığı anda kaldırıyordum. Çok düzenli yaptığımı söyleyemem. Biraz büyüyünce annemler yere bırakmadığım için bana kızmaya başladılar. Oyun halısı aldım, yerde olmayı hiç sevmedi. Kendi haline bıraktım. Önce oyun halısında oynamaya başladı, sağa sola döndü. Sonra bi baktım yüz üstü dönmüş kolunu çıkaramıyor, bi gün baktım kolunu çıkarmayı öğrenmiş. Benim kıyaslayabileceğim başka çocuğum yok ama dinlediğim doktorlardan öğrendiğim kadarıyla bebeğinizin her şeyi gayet iyi. Ama tabii doktorunuza sorun, o tüm endişelerinizi hemencecik giderir bence. Bir de benim bebiş de yüz üstü yatmayı seviyor sanırım. Dönmeyi becerebildiğinden beri yan yatmanın yanı sıra yüz üstü de yatıyor. Yalnız şöyle bi sorun var yüz üstünden sırt üstüne çok iyi dönemiyor şimdi uyuyor mesela popoyu kaldırdı indirdi kaldırdı indirdi dönemedi ben çevirdim uyanıp ağlamasın diye.
Biz de bugün itibariyle 5 aylık olduk benim oğlum da hala yüzüstü durmaktan nefret ediyor. Sırt üstünden yüstüne dönmeye başladı 20 gün önce ama tekrar diğer tarafa dönemiyor. Anlamadığım bir şekilde özellikle uykusunda poposunu dikleştirip dönmeye çalışıyor ama sonuç halen başarısızKizlar günaydın,iki haftadır içimi yiyen birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum oğlum Şubat 19 doğumlu bugün beş aylık oldu. Ama yüz üstü bile isteye dönmüyor... Yanlara dönüyor falan ama yüz üstü bir bazen şansına oluyor gibi. Ayrıca yüz üstü yatmayı asla sevmiyor. Hemen ağlıyor ve ben çok üzülüyorum. Sizler ne durumdasınız? Sizce bu ay doktora gidip konuyu açsam mi? Sonuçta 6. Ayda ek gıda başlayacakkızım prematüre olduğu halde daha istekliydi diye hatırlıyorum
5 aylik kintrolunu bekliyorum insallah alerjik degildir o gun 3 kasik yogurt yemıstı hatta dedım çocuk doymuyo muydu o gun tum gun uyudu sonra gaz cıkarınca aglamaları vardı bende dışarı sahılde hava çarpıyoya yordum sonra nokta nokta kakasını görünce alerjıye yordukArada sümüklü kaka olması bana pek allerji gibi gelmedi. O normal bir durum. Başka belirtilerin de olması lazım. Geniş bir hikaye alınması lazım tanılanması için. Tadım yaptırdığınız şeylerden kaynaklı sindirilmemiş besinler olabilir gördüğünüz kırmızı şeyler. Başka şikayetleriniz de varsa çocuk allerjisine gidip gaita tahlili vermeniz daha doğru olur.
Canım senin ve tüm annelerin mübarek Bayramini kutlarım. Kizlar bu arada evim çok çok sıcak ve gece iki kez emzirmeme ragmen çiş yapmamis oğlum akşam 8den sabah 8e dek ...doktor ter yüzünden az yapar demişti ama hiç yapmamış.Ay demeyi unuttum bu deli yüzüstü durmaktan öyle nefret ediyor ki beşiğin yanlarına asılıp kendini kaldırmaya çalışıyor (ama sonuç tabi ki başarısız) bunu yapmamak için yürümeyi öğrenirim ben modunda bacaksız