-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #31.261
cnm amin inşallah bunada sukurInşallah güzel duanız için amin rabbim herkesin evladını korusun
Aslında bebeklerimiz aynı kilolarda seninle. 2870 doğdu. 1 ay sonra 3200 oldu. Nırmal kilo alımının alt sınırındasın demişti o zaman doktor. Şuan ne kilodayız bilmiyorum. Ama ağırlaştı ondan eminim daha zor taşımaya başladım. Bir sonraki kontrolümüze kadar meraktan çatlıcam heralde. Bazı bebekler için annenin sütü olsa bile takviyesiz olmuyor. Tamam şükür süt0m var ama bazen debisi azalıyor haliyle. O zaman da kızım sinirlenşyo emerken atıp atıp almaya başlıyo ağzına. Mama vermem gerekiyor o zamanlarda. Sağlıklı olsunlar da tosuncuk olmasalar da olurBen ilk doğduğu zaman sürekli meme veriyodum canım.Ama 20 günlükken kontrole gittiğimizde kilo alımı çok yavaş deyip mama takviyeside yaplım ded doktorumuz
Çekiştirme bizimkinde de var malesef yaaaa. Emzirme sonrası meme uçlarım ağrıyo resmen.Doluluk hissi bazen rahatsız edici oluyor; ama çok sağdığınızda da bu sefer çok üretilir öyle bir kısır döngüye girersiniz, çok gerekmedikçe sağmayın bence. Bende de şu son günlerde biraz ağrı oldu sanki sütün ilk indiği günlerdeki gibi, acaba talep mi arttı da böyle oldu diyorum. Onun dışında vasospazm denilen şeyi yaşıyorum, emzirme sonrası göğüs uçlarım beyazlaşıyor ve göğsüm emzirmeden sonra ağrıyor. Nedeni de bebeğin memeyi düzgün almamasıymış, aslında bayağı büyük açıyor ağzını ama bazen çok çekiştiriyor
Heheh ben de öyle yapıyorumEvet eldivenler hemen cikiyo canm ben onun yerine kucuk coraplrini koyuyorum eline tirnaklari olmasa bile yüzünü ciziyo bide ellerini sicak tutuyo coraplar
Bende 90 veriyorum bazen bitmiyor bilekızlar mama takviyesi yapanlar kaç cc veriyosunuz acaba ben 90 cc veriyorum ama azmı acaba
Canımm sen gece olanımı aldın gündüz olanımıGaz için arkadaşların tavsiyesi ile mommy's bliss in gaz ilacını kullanmaya başladık biz. Bilmiyorum onun etkisi mi ama baya rahat iki gündür sancı gelse bile daha rahat çıkarıyor. Biraz pahalı bi ilaç ama aklınızda olsun doktorunuza danışıp deneyebilirsiniz.
Gece değil canım benim damla. Dün babanneye gittik gün boyu oradaydık unutmuşuz damlayı gece ıkınmaktan uyuyamadı etkili olduğunu daha iyi anladım.Canımm sen gece olanımı aldın gündüz olanımı
İlk başlarda cok oluyordu iki haftaya yirmi gune yakin oldu ara sira bol su icmeme ragmen ama suyu daha fazla artirinca rahat ettim artik olmuyo zaten cuma kirkimiz cikicak kaşıntı oldu ilac aldimKizlar bende bu sabah idrar yanması oldu. Kaç yıllık evliyim toplam 3 ya 4 kez geçirdim. Bende cok sık olmazdı. Kanamam ara ara devam ediyor. Ped değil de artık leke gibi azaldığı için peçete koyuyordum. Suyu bol içiyorum neden oldu bilmem. Sizde oldu mu , dr hangi ilacı veriyor Emzirirken?
Benim de oğlumun poposu pişik oldu. Hamazing pomad kullanıyorum. Iyi bir krem.Kızlar geçmiş sayfalarda konuşulmuştu ama arayamadım şimdi. Pişik olan yer için ne kullanıyordunuz etkili olanlardan. Kızımın bir koltuk altı pişik olmuştontiğini korumaya çalışırken koltuk altını pişirmişim bebişimin yaaa. Aslında temizlemeye çalışıyorum ama açmıyordu koltuk altını ben de omuzu falan çıkar korkusuna zorlamıyordum. Banyo yaptırırken farkettim pişik olmuş . Ne süreyim yardım edin ?
Ah yavrumGece değil canım benim damla. Dün babanneye gittik gün boyu oradaydık unutmuşuz damlayı gece ıkınmaktan uyuyamadı etkili olduğunu daha iyi anladım.
Canımm bendede oldu ama ilk zamanlar eğilip temizlenemedim sürekli ıslak mendil kullandım ondan seninde peçete den olmuşturKizlar bende bu sabah idrar yanması oldu. Kaç yıllık evliyim toplam 3 ya 4 kez geçirdim. Bende cok sık olmazdı. Kanamam ara ara devam ediyor. Ped değil de artık leke gibi azaldığı için peçete koyuyordum. Suyu bol içiyorum neden oldu bilmem. Sizde oldu mu , dr hangi ilacı veriyor Emzirirken?
Boşver o zaman hehe de geç. Kötü niyeti yok demek, sadece bilgisiz. Bana da k.validem her geldiğinde mama ver diyor. Sütüm geldiği halde. Rabbim bu melekleri dünyaya getirip rızkını hiç vermez mi? Yalnız annede bir sağlık sorunu olursa psikolojik ya da fiziksel işte o zaman iyi ki mama var. Gece mama ver daha rahat uyur diyor. Ben uyanmaktan gocunmuyorum ki. Bu çocuğu istediysem sıka sıka uyanicam. Bana moral verecek adam lazım etrafimda. Insallah 1 ay kontrolünde iyi kilo almıştır da mama lafını unutur.Hiç sorma canım yok kendi çocuklarınada aynı şekilde yapıyor ve bunun doğru olduğunu düşünüyorkeçi sütlü bisküvimi ne varmış onu veriyordum diyordu pudranında zararlı olduğunu söylüyorum yok bende çocuklarımda kullanıyordum diyor daha 32 yaşında yani yaşı daha büyük olsaydı bende herşeyden geri kalmış cahil derdim
Ondan oldu o zaman. Tamam cnm sağol uyardığın için. Bu arada dr. mesaj attım emzirirken kullanılabilecek bir ilaç adı verdi. Ben de sabah maydonoz kaynatıp buhar banyosu yaptim rahatlattı. Devam etmez inşallah.Canim pecete koyma. Doktorum ozellikle uyardi beni o konuda.
Bol su icmeye devam o halde. Bizim de 6 mart 'ta kırkımız çıkacak inşallah.İlk başlarda cok oluyordu iki haftaya yirmi gune yakin oldu ara sira bol su icmeme ragmen ama suyu daha fazla artirinca rahat ettim artik olmuyo zaten cuma kirkimiz cikicak kaşıntı oldu ilac aldim
Canim ben de usandim artik ped takmaktan ve afedersin eridim resmen. Pecete sakin koyma dedi doktor. Napayim dedim. Akinti seklinde oldugu icin, bir sure birsey koyma, ic camasirini surekli degis dedi. Simdilik oyle yapiyorum.Ondan oldu o zaman. Tamam cnm sağol uyardığın için. Bu arada dr. mesaj attım emzirirken kullanılabilecek bir ilaç adı verdi. Ben de sabah maydonoz kaynatıp buhar banyosu yaptim rahatlattı. Devam etmez inşallah.
Canm doktor 15 gunu dolunca kullan demisti ama bizim gaz sikintimiz erken baslayinca 9. Günden beri kullanıyoruz. Bazen gazini tam cikaramiuo yine canm ben masajlarla hareketlerle cikariyozNe kadar zamandir kullaniyorsunuz? Uzun sureli kullanimda bir sorun olur mu? Niye en basindan bunu vermedi diye dusundum cunku.. sadece gaz sıkıntısı derken nasil yani? Barsak gazi mi?
Onu biz de devamli yapiyoruz. Bebek masajı, karnina ve bacak hareketleri.. dunden beridir daha rahat ama cocuk. Cok zor geceler gecirdik..Canm doktor 15 gunu dolunca kullan demisti ama bizim gaz sikintimiz erken baslayinca 9. Günden beri kullanıyoruz. Bazen gazini tam cikaramiuo yine canm ben masajlarla hareketlerle cikariyoz
Ben karnina göre yapiyom bakiyom sisse masaj hareketlrini yapiuorumOnu biz de devamli yapiyoruz. Bebek masajı, karnina ve bacak hareketleri.. dunden beridir daha rahat ama cocuk. Cok zor geceler gecirdik..