- 4 Şubat 2019
- 1.138
- 990
- 73
- 38
- Konu Sahibi KirazHanim
- #52.721
Hamilelere doğurmayın içinizde 2 yaşına kadar büyütün diyesim geldi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu bebeğimde olmadı ama ilk bebeğim yaklaşık 20 günlükken çocuk doktoru üfürüm var demişti. Bize yeşil alan açmıştı, biz de Kayseri şehir hastanesine gitmiştik.Kızlar Medical Park'a götürdüm orada çocuk doktor dedi ki üfürük var bir kardiyoloji görsün çocuk kardiyoloji de her hastanede yok zaten çocuklar üfürükle doğuyor ki sonradan kapanıyor diye biliyorum ama şimdi öyle bir şey söyledi bir deli kuyuya bir taş attı kırk akıllı çıkaramaz adı Misali götürmezsem aklımda kalacak götürsem bir sürü tahlil teknikten geçecek bilmiyorum Bu arada ek gıdaya daha başlamadık Siz kaç ayda başladınız ve ne veriyorsunuz kalbi için böyle söyleyen oldu mu siz yaşadınız mı böyle bir şey
Ankaradayım yaa pandemi den dolayı şehir hastanesi çok aşırı kalabalık özele gideyim diyorum medicana da Acıbadem de varmış çocuk kardiyoloji... Ayy inşallah bişey yoktur şimdi gitmesem hep içimde kalacak Bi deli kuyuya Bi taş atmış 40 akıllı çıkaramamış şimdi ı taşımam a doktor a gidince çıkarırım herkes Bi yorum yapıyor kafam şişti...Bu bebeğimde olmadı ama ilk bebeğim yaklaşık 20 günlükken çocuk doktoru üfürüm var demişti. Bize yeşil alan açmıştı, biz de Kayseri şehir hastanesine gitmiştik.
Muayene öncesi ekg çekildi, sonra eko bakıldı. Doktor takibe gerek yok dedi.
Benim de sağ kapakçıkta üfürüm var, doktor “10 kişiyi çevirsem 9 kişide üfürüm çıkar ama çoğu bilmez basit bir şey korkma” demişti. Ben de zaten ameliyat öncesi tetkikler yapılırken öğrenmiştim 24 yaşında.
Bana yılda bir kez kontrole gelmen yeterli dedi ama ben sadece doğumlarımdan önce gittim doğum anında sıkıntı olur mu diye.
Bence siz de bir kere de olsa götürün, hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama şehir hastaneleri kalabalık da olsa çok sistemli çalışıyorlar tavsiye ederim
Evet Ankara’da çok kalabalık olur haklısınız, benim gittiğim 2019 Mayıs ayıydı, pandemi falan yoktu.Ankaradayım yaa pandemi den dolayı şehir hastanesi çok aşırı kalabalık özele gideyim diyorum medicana da Acıbadem de varmış çocuk kardiyoloji... Ayy inşallah bişey yoktur şimdi gitmesem hep içimde kalacak Bi deli kuyuya Bi taş atmış 40 akıllı çıkaramamış şimdi ı taşımam a doktor a gidince çıkarırım herkes Bi yorum yapıyor kafam şişti...
Benimki de desteksiz uyumuyor sürekli sallıyorum ama nasıl ağlıyor uyumadan önce inşallah biran önce geçerHiç sorma ya. Hele gündüzleri uyutuyirum yarim saat sonra kalkıyor sonra 1 saat olmadan tekrar uyku mızırdanmasina geçiyor. Mesela bugün salıncakta 1.5 saat uyuttum tepindikce az salladım uykusu alarak kalktı 2 saat mızırdanmadı 2 saat sonra başladı mızırdanma. Uykusunu alamayınca mızırdanmazlar daha çabuk başlıyor. Desteksiz de uyumuyor sallamaya raziyim da korkuyorum hep böyle mi gidecek
Aynen öyle valla gece 8-10 kez kalktı…Bence atak falan hikaye, genel olarak huysuz bu çocuklar![]()
Ya bir de sanki en zor şey gazmış ya da sürekli emzirmekmiş gibi davranıyorlar ama kimse bana uyutmanın bu kadar zor olduğunu söylemediHamilelere doğurmayın içinizde 2 yaşına kadar büyütün diyesim geldi
Bu gece bizimki de her saat başı kalktı emmek istedi. Sonra da reflüsü tavan yaptı uyuyamadıAynen öyle valla gece 8-10 kez kalktı…
Benimkinde üfürüm yok hamileyken kalbinde parlama vardı. Doktor bi göstersen iyi olur dedi bende götürcem. Medicana da olduğunu bilmiyordum oraya götürürüm o zaman.Acıbadem ve Medicana da buhar bakalım gideceğiz Aynen şimdi çocuk doktoru söyledi bunun götürmesek hep içimde kalacak bir şey var mıydı bir şey var mıydı Aman çok kontrole gitmek de gerekli değil her gittiğinde doktorlar bir şey söylüyor üfürük olan çocuk rahatsız olur hafif morarır ağladığında huzursuz olur nefes alırken sıkıntı olur bunda hiçbir şey yok ama işte doktor söyledi götüreceğiz artık
Bizim kız 2-2,5 haftadır sürünmeye çalışıyor popoyu kaldırıp. Döne döne halının dışına çıkıyor. Yakında bir de emeklerse halim duman.Bu arada bizim oğlan yüzüstü çok rahat döner olmuş, şimdi yeni güncelleme geldi sürünüyor popoyu kaldırıyor emeklemeye çalışıyortabi bizimki 23 Nisan doğumlu 5 aylık olmak üzere ama bayağa erken başladı kerata, sanırım çok hareketli bir oğlan olacak. Ama emekeleyemediği, istediği yere gidemediği için sinirden çıldırıyor basıyor feryadı bu sefer
![]()
Ben bilmiyorum da benim oğlanda sekiz yaşında. Hiç sormadı. Senin kız iyiymişGünaydın kızlar. Benim büyük kızım 8 yaşında ve uzun zamandır bana şunu soruyor. Bebek için evlenmek şart mı sadece anne yeterli değil mi bebeğin oluşması için. Bende baba da olmalı diyorum. Ama neden diyor. Nasıl yani diyor. Sonuçta anne karnında büyüyor falan filan. Nasıl cfvap vereceğimi bilemedimben bi düşüneyim araştırayım dedim
var mı bildiğiniz bi kitap bu konuları çocuğa anlatmak için bana yön verecek
Bunu seninle konusabilmem icin henuz erken ileride buyudugunde konusalim kizim derseniz tatmin olabilir.En azindan benim kizim da ise yariyor Anlatamayacagim her konu icin ilerde bu konuyu seninle konusabilirim ama henuz erken diyorum birdaha sormuyorGünaydın kızlar. Benim büyük kızım 8 yaşında ve uzun zamandır bana şunu soruyor. Bebek için evlenmek şart mı sadece anne yeterli değil mi bebeğin oluşması için. Bende baba da olmalı diyorum. Ama neden diyor. Nasıl yani diyor. Sonuçta anne karnında büyüyor falan filan. Nasıl cfvap vereceğimi bilemedimben bi düşüneyim araştırayım dedim
var mı bildiğiniz bi kitap bu konuları çocuğa anlatmak için bana yön verecek
Hiç sorma ya valla saat başı kalktı bu saate kadar ben dinlenmekten ziyade yorgunum o nasıl dayanıyor anlamiyorumYa bir de sanki en zor şey gazmış ya da sürekli emzirmekmiş gibi davranıyorlar ama kimse bana uyutmanın bu kadar zor olduğunu söylemedi![]()
Bizde de vardı üfürüm 3.ayında kontrole çağırmışlardı küçülmüş. Küçülmeye başladığı için tekrar 7 ay sonra çağırdı kontroleKızlar Medical Park'a götürdüm orada çocuk doktor dedi ki üfürük var bir kardiyoloji görsün çocuk kardiyoloji de her hastanede yok zaten çocuklar üfürükle doğuyor ki sonradan kapanıyor diye biliyorum ama şimdi öyle bir şey söyledi bir deli kuyuya bir taş attı kırk akıllı çıkaramaz adı Misali götürmezsem aklımda kalacak götürsem bir sürü tahlil teknikten geçecek bilmiyorum Bu arada ek gıdaya daha başlamadık Siz kaç ayda başladınız ve ne veriyorsunuz kalbi için böyle söyleyen oldu mu siz yaşadınız mı böyle bir şey
Inşallah ya umudum.giderek azalıyorBenimki de desteksiz uyumuyor sürekli sallıyorum ama nasıl ağlıyor uyumadan önce inşallah biran önce geçer