2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Oğlanın ateşi yükseldi, emzirdiğim gibi altına yapıyor. Kakasında gri mukus ve küçük kırmızı iki üç eşy vardı. Pulbiber olamayacağına göre kan bence. Alerjisi mi var ne oluyor anlamıyorum

Doktora götür istersen. İçin de rahat eder. Üşütmiş olabilir mi
Olabilir de kanlı kaka üşütmekten olurmu? Birde dün üzüm yerken çok baktı bir iki damla ağzına böyle ıslattım o hemen alerji yapmaz değilmi? İki haftadır ağız çevresinde döküntü vardı vücudunda doktora gidince klorlu sudan olmuştur havuzdan diye krem vermişti bununla alakası varmı acaba

Oğlanın ateşi yükseldi, emzirdiğim gibi altına yapıyor. Kakasında gri mukus ve küçük kırmızı iki üç eşy vardı. Pulbiber olamayacağına göre kan bence. Alerjisi mi var ne oluyor anlamıyorum
Doktoruna bi sor canım, alerjide ateş olmuyor.

Şu sıralar bebeklerde ishal salgını varmış allah korusun ateşi de var diyorsun
İmkanın varsa bi doktora götür istersen canım

Bizde ateş yok ama kakalar aynı anlattığın gibi. Bezin dışından bakınca doldurmuş gibi görünüyor açıyorum azıcık yeşil bulaşık kaka. Sıvı yapıyor ki emilen kısım daha çok dışardan dolu gibi görünüyor.

Cumartesi sabaha karşı bir saat içinde beş kez böyle kaka yaptı, öğlende kanlı kaka yaptı, sonrasında da kakalar hep yeşil ve sulu oldu. Ateş, iştahsızlık, kusma, huzursuzluk yok ama yarın götürmeyi düşünüyorum

Bizimki de 6 -6.30 uyanma saati olarak belirledi. Kaçta yatarsa yatsın o saatte uyanıyor 😞 gece 3 e kadar film izleyip sabah 12 ye kadar uyuduğum günleri özledim.
Bunu burda paylaşman bile çok güzel biliyor musun
Çoğu kişi böyle söyleyince çok acımasız tepkiler alıyor. Bu çocuğu dünyaya sen getirdin, neden onun olmadığı zamanların hayalini kuruyorsun şikayet ediyorsun yazan vardı burda bir konuda okumuştum.

Elbette evlatlarımız çok kıymetli, hepsi gözümüzün nuru ama bizler de insanız robot değiliz. Annenin ruh sağlığı iyi olacak ki evladına daha verimli olabilsin. Ee uyumayınca düzen olmayınca da ister istemez psikolojimiz etkileniyor sinirlerimiz bozuluyor.
Ben son zamanlarda sürekli dişlerimi sıktığımı fark ettim, çok zor geçiyor ne uyuduğu belli ne uyandığı, sürekli vızıltı halinde.

Aslında çok doluyum son günlerde, anlayışsız insanlar var, kendi en rahat şartlarda bile söylenirken oturduğu yerden tek başına bir şeyleri başarmaya çalışanları eleştirenler var. Sinirim bozuluyor artık, kimseyle görüşmek bile istemiyorum.

Yanlış anlaşılmasın ben tek bakıyorum diye destek alanları eleştirmiyorum, destek alıyor diye de insanlar sussun demiyorum, zaten bu iç dökmem buradaki kimseyle de ilgili değil 🌸

Mesela anneme diyorum çok zorlanıyorum yoruluyorum diye, annem de ne yapacaksın kızım anne olmak kolay mı diyor. Tek başıma evi temizledim çocukları yıkadım yemek yaptım parka çıktık diyorum anneme, e ne yapacaksın mecbur olunca yapılıyor işte bir şekilde diyor. Tamam kimseden pohpohlama beklemiyorum ama insan biraz motive eder dimi, ne bileyim eline sağlık der, çok iyisin bak Harika bakıyorsun çocuklarına der, sen zaten beceriklisin yaparsın güveniyorum der vs yüreklendirir.

Bana mecbur yapacaksın diyor, sonra gelinini anlatıyor bak o da iki çocukla uğraşıyor çocukları yaramaz vs diye ama onlar ilk çocuk üç aylıkken bakıcı abla aldılar ve yıllardır geliyor bakıcı abla, ikinci çocuk doğduğu günden beri abim eşi bakıcı abla üçü birlikte bakıyorlar çocuklara. Beni onunla kıyaslıyor sinir oluyorum.
İmkanı olan herkes yardımcı alabilse keşke, ben bunu eleştirmiyorum, umarım asıl söylemek istediğim şeyi ifade edebilmişimdir.
Bana mecbur yapacaksın diyor, oğlu gelini bakıcı üçü birlikte iki çocuğu bakıyor diye onlara üzülüp bana anlatıyor, ister istemez benim de sinirim bozuluyor.

Geçen peygamberimizin bir sözünü paylaştım, tek kollu kadınlara (annelere) yardım ediniz şeklinde içeriğinde örnekler de olan bir yazıydı.
Erkek kuzenim ne fenasın işine geleni bulup paylaşıyorsun yazmış.
Karısı doğum yaptığından beri teyzem onlarda kalıyor. Kadın ikinci çocuğu olmasına rağmen ay ben üzerini değiştiremem korkarım, ay yıkayamam uyanamam bakamam vs diyerek her şeyi yaptırıyor, fena olan ben oluyorum.

Toplumumuzda takdir yok, anlayış yok, herkes süper eleştiri uzmanı. Tahammül edemiyorum artık böyle tiplere.

Yoruldum diyorum babama, cennet boşuna annelerin ayakları altında değil diyor.
Çok mu zor kızım haklısın gurbette tek zor olur allah gücünü kuvvetini artırsın demek.

Zaten evde akşama kadar mücadele içindeyiz, bir de böyle tiplerle uğraşmak iyice canımı sıkıyor.

Ben sadece içimi döktüm güzel anneler, burda kimseyi hedef göstermek değil amacım 🌸 umarım söylemek istediklerimi doğru ifade edebilmişimdir

Aslında çok doluyum son günlerde, anlayışsız insanlar var, kendi en rahat şartlarda bile söylenirken oturduğu yerden tek başına bir şeyleri başarmaya çalışanları eleştirenler var. Sinirim bozuluyor artık, kimseyle görüşmek bile istemiyorum.

Yanlış anlaşılmasın ben tek bakıyorum diye destek alanları eleştirmiyorum, destek alıyor diye de insanlar sussun demiyorum, zaten bu iç dökmem buradaki kimseyle de ilgili değil 🌸

Mesela anneme diyorum çok zorlanıyorum yoruluyorum diye, annem de ne yapacaksın kızım anne olmak kolay mı diyor. Tek başıma evi temizledim çocukları yıkadım yemek yaptım parka çıktık diyorum anneme, e ne yapacaksın mecbur olunca yapılıyor işte bir şekilde diyor. Tamam kimseden pohpohlama beklemiyorum ama insan biraz motive eder dimi, ne bileyim eline sağlık der, çok iyisin bak Harika bakıyorsun çocuklarına der, sen zaten beceriklisin yaparsın güveniyorum der vs yüreklendirir.

Bana mecbur yapacaksın diyor, sonra gelinini anlatıyor bak o da iki çocukla uğraşıyor çocukları yaramaz vs diye ama onlar ilk çocuk üç aylıkken bakıcı abla aldılar ve yıllardır geliyor bakıcı abla, ikinci çocuk doğduğu günden beri abim eşi bakıcı abla üçü birlikte bakıyorlar çocuklara. Beni onunla kıyaslıyor sinir oluyorum.
İmkanı olan herkes yardımcı alabilse keşke, ben bunu eleştirmiyorum, umarım asıl söylemek istediğim şeyi ifade edebilmişimdir.
Bana mecbur yapacaksın diyor, oğlu gelini bakıcı üçü birlikte iki çocuğu bakıyor diye onlara üzülüp bana anlatıyor, ister istemez benim de sinirim bozuluyor.

Geçen peygamberimizin bir sözünü paylaştım, tek kollu kadınlara (annelere) yardım ediniz şeklinde içeriğinde örnekler de olan bir yazıydı.
Karısı doğum yaptığından beri teyzem onlarda kalıyor. Kadın ikinci çocuğu olmasına rağmen ay ben üzerini değiştiremem korkarım, ay yıkayamam uyanamam bakamam vs diyerek her şeyi yaptırıyor, fena olan ben oluyorum.

Toplumumuzda takdir yok, anlayış yok, herkes süper eleştiri uzmanı. Tahammül edemiyorum artık böyle tiplere.

Çok mu zor kızım haklısın gurbette tek zor olur allah gücünü kuvvetini artırsın demek.

Zaten evde akşama kadar mücadele içindeyiz, bir de böyle tiplerle uğraşmak iyice canımı sıkıyor.

Ben sadece içimi döktüm güzel anneler, burda kimseyi hedef göstermek değil amacım 🌸 umarım söylemek istediklerimi doğru ifade edebilmişimdir
Çok doğru ifade etmişsin kuzum. Insanlar hep böyleler. Mecbur yapacaksına geliyor her zaman laf. Ben doğru dürüst kimseyle görüşmüyorum artık. Hamileyken çok sıkıntı çektim doktorlar hep bir sıkıntı söylediler bebekle ilgili. Insanlar hep çok kurcaliyorsun, çok araştırıyorsun dedi durdu. Şimdi o diyenlerde iki tarama orta riskli cıktı beni arayıp soruyor sen bilgilisin bu ne demek kafayı yicem falan. Bana geldiğinde boşuna endişeleniyorsun oluyordu. Ayikladim ben insanları. Az insan oz insan kimseyi de duymuyorum millet ne düşünürse düşünsün. Ailede olunca bu kisiler daha zor oluyor. Valla artık kim doğurmuş kim hamile ilgilenmiyorum bile. Beni aramayan kimseyi hiç aramam. Sende takma kafana bizim insamızda moral vermek destek olmak takdir etmek denen duygular yok ne yazık ki

Annişler herkes covid aşısı oldu mu? Ben emzirme dönemindeyim diye hep çekindim ama okullar açıldı ben de çalışmaya başladım. Şimdi biz öğretmenlerden ya haftada iki kez test ya aşı istiyorlar. Haftada iki test çok zor. Aşı ile ilgili bir sürü tereddütüm var. Burdaki çoğunluk yaptırdı mı?

Canım benim, senin annenle ilgili paylaşımlarını biliyorum. Zaten hiçbir zaman sana istediğim cevapları veren biri olmadı ki. Sen harika bir annesin, boşver onları. Daha önce de söylemiştim hayran kalkıyorum iki bebekle her şeyi yapabilmene. 🧿

Çok doğru ifade etmişsin kuzum. Insanlar hep böyleler. Mecbur yapacaksına geliyor her zaman laf. Ben doğru dürüst kimseyle görüşmüyorum artık. Hamileyken çok sıkıntı çektim doktorlar hep bir sıkıntı söylediler bebekle ilgili. Insanlar hep çok kurcaliyorsun, çok araştırıyorsun dedi durdu. Şimdi o diyenlerde iki tarama orta riskli cıktı beni arayıp soruyor sen bilgilisin bu ne demek kafayı yicem falan. Bana geldiğinde boşuna endişeleniyorsun oluyordu. Ayikladim ben insanları. Az insan oz insan kimseyi de duymuyorum millet ne düşünürse düşünsün. Ailede olunca bu kisiler daha zor oluyor. Valla artık kim doğurmuş kim hamile ilgilenmiyorum bile. Beni aramayan kimseyi hiç aramam. Sende takma kafana bizim insamızda moral vermek destek olmak takdir etmek denen duygular yok ne yazık ki
Maalesef dediğin gibi ailede olunca uzak durmak daha zor oluyor.
İnan bazen kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki oturup yalnızlığıma ağlıyorum.
Hani sıkılınca bunalınca elin telefona gider iç dökmek istersin ya kız kardeşimden başka kimseyle konuşmuyorum artık.
Sağolsun hep bana moral veriyor, biliyorum çok zorlanıyorsun haklısın ama sabret geçecek her şey yoluna girecek diyor.
Bunları ben de biliyorum, çok şükür kızımın birini büyüttüm diğerini de büyütürüm ama öyle güzel konuşuyor ki anlaşıldığımı hissetmek bile iyi hissettiriyor.

Anneme teyzeme falan anlatınca da en iyi takdir cümleleri “hımm iyi senden bu performansı beklemiyordum” oluyor. Artık gözlerinde neysek bilemiyorum.

atanamayanogretmen atanamayanogretmen kızlar, geldik doktor 38 derece ateş var. Calpol verdi direk. Kan ve kaka tahlili ile covid testi istedi.
Hayırlısıyla sonuçlarınız güzel çıkar inşallah canım
Ateş ölçümünü nasıl yaptı doktor
Ben koltuk sltından bakıyorum normal çıkıyor.
Kakası dışında beni düşündüren bir durum yok şimdilik

Canım benim, senin annenle ilgili paylaşımlarını biliyorum. Zaten hiçbir zaman sana istediğim cevapları veren biri olmadı ki. Sen harika bir annesin, boşver onları. Daha önce de söylemiştim hayran kalkıyorum iki bebekle her şeyi yapabilmene. 🧿
Canımsın 💕
Gerçekten amacım birileri beni pohpohlasın değil ama insan biraz da olsa takdir bekliyor. Yani hepimiz insanız, kimin nefsine hoş gelmez ki güzel sözler duymak.
Bunların hissettirdiği duygular yüzünden yetişemediğim her işte kendimi beceriksiz hissediyorum 😕

Günün ilk yarısına kadar kahvaltıyı ve öğle yemeğimizi yedik, evi süpürdüm, akşama yemek ve pilav yaptım, 1de de çocukları uyuttum. Ama aklım hala yapamadığım işlerde ve yattığım için kendimi tembel hissediyorum, öyle bir psikolojiye sokuyorlar insanı.
Dün gece de 1d kadar üç sepet ütü yaptım ama yerleştiremedim uykuya yenildim diye dayanıksız hissediyorum kendimi

Allah ömür verirse ben çocuklarıma asla böyle hissettimicem

F0BDD532-60F3-4CD1-AB41-3897D650CAE3.jpeg

Kızlar sleepy kullanan varsa hepsiburadaya koşsun🤣

Back