2021 kasım dış gebelik hikayem

Rica ederim hatırladığım kadarıyla ben sorun yaşamadım.Reglim düzenli normal her ay geldi.Öncesinde de sorun yaşamıyordum zaten.Sizin myom da varmış belki ondandır.

Merhabalar arkadaşlarım bende temmuz ayında dış gebelik yaşadım,o duyguyu iyi bilirim heryerde araştırmıştım,bi kişiye bile faydam olursa ne âlâ,ilk gebeliğimdi hamile kalmak için 1yıldır fln korunmuyordum.Sonra ilk 15 beta hcg ile öğrendim (kanamam vardı ıkı uc gundur ılk ogrendıgımde sonra kesıldı)daha sonrasında bir hafta içinde betam 2500 e çıktı.Normalden bıle hızlı artıyordu ama doktor ılk basta kanama olunca dış gebelıkten şüphelenmişti,sürekli alttan muyane edılıyordum.Kese tam görülememişti çünkü,Sonra kanama yine başladı değer 600 e düştü,düşük yapıyorsun denıldı ve küretaj oldum.Ve 3 gun sonra kontrolde yıne 850 ye sonrakı gun 1000 e tekrardan yukseldı ve hastneye yatırılıp metotreksat tedavısı gordum ve 3 hafta içinde kanama ve ağrılı bır sonuc surecınde beta hcg 5in altına düştü.Demem o ki eğer bir şüphe varsa sakın ıhmal etmeyın,bendede hafif batın içi kanama vardı sürekli antıbıyotıklı serum yıyordum sabah aksam çok şükür ameliyata gerek kalmadan kurtuldum,çok riskli bir süreç eğer kanama lekelenme varsa mutlaka şüphelenin,ne zamanki doktor keseyı gorur o zaman emin olunabiliyor malesef,kimi beta düzenli yükselmiyor diyor ama benımkı asırı duzenlı hatta 3 er katı yukselmıstı.(bazı drlar ıkız olabılır senın bebegın bırı düştü diğeri tüpteydi vs diyen doktorda oldu) ama sonuc aynı tüplerıme yerlesmıs bır bebek vardı her halukarda.Herkese sağlıklı guzel hamılelıkler dılıyorum boyle aksılıkler ysayan arkadaslarımada sabır dılıyorum kolaylıklar dılıyorum.Hersey gecer ama tedbırı elden bırakmayın ciddi bir durum bu dıs gebelık meselesı

Merhaba geçmiş olsun sonucunz nedır

Büyük geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun. Çok zor bir süreç gerçekten de. Ben de 15 kasımda iç kanamayla acil ameliyata alınmıştım. O tarihe kadar da dış gebelik olduğu anlaşılmadı. Beta hcg düşmeye başlayınca doktorum normal düşük yapıyorsun dedi. (En yüksek değer 1182 olmuştu) Sık sık kontrole gitmeme rağmen anlaşılmadı. En son aşırı yoğun kanama, kasık ve sırt ağrısı şikayetiyle gittim beta değerim 441 olmuştu ve o gün anlaşıldı ameliyat oldum. Sol tüpteydi, tüpüm alınmadan dış gebelik sonlandırıldı. Ameliyat sonrası beta hcg 85 e düştü. İki gün karnımda diren takılı kaldı. Üçüncü gün taburcu oldum. Neredeyse 40 gün olacak hala adet olmadım. Bir de ameliyattan sonra devam eden mide yanması, gaz, bulantı, karın ağrısı ve nadir de olsa kusma yaşıyorum son günlerde. Doktor her şey normal dedi ama bulantı kusmaya sebep bulamadı. Bı durumu yaşayan oldu mu, ya da yaşadınız mı? Allah kimseye yaşatmasın, beterinden korusun.

Çok geçmiş olsun bende aynı durumu yaşıyorum yarın hastaneye yatıcam çok zor bir süreç sanırım biraz endişeliyim

Merhabalar sizede çok gecmıs olsun.Bulantı antıbıyotık verdılerse o yapabılıyor.Benımde hem stres hem ılaclar bu surecten sonra 3 ay mıde ılacları kullandım ancak duzelmıstı malesef mıdem.Aslında adet olmanız lazım artık.Bence baska bır doktora da gorunun

Dediğinizi yaptım araştırıp bir perinatalog'a gittim dış gebelik değil hatta ikizlere hamile olduğumu öğrendim çok şükür, tavsiye ettiniz iyiki
MERABALAR benim beta hcg değerim düzenli artmıyor diye doktor bugün ultrasondan bakmadan dış gebelik olabilir dedi. Düzensiz artan beta hcgden sonra sağlıklı gebelik olan var mı? Kanamam ve ağrım yok

Çok geçmiş olsun paylaştığın için teşekkür ederim Allah yaşatmasın kimseye

MERABALAR benim beta hcg değerim düzenli artmıyor diye doktor bugün ultrasondan bakmadan dış gebelik olabilir dedi. Düzensiz artan beta hcgden sonra sağlıklı gebelik olan var mı? Kanamam ve ağrım yok
Bir perinatalog'a görünün bence. Benim dış gebelik değildi hatta ikiz gebelikti ama maalesef ikiside boş gebelikle sonuçlandı ve kürtaj oldum.

Canım tüpün alınmadı mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…