Gebeliğe Hazırlık 2021 Haziran ayı gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben gecmedim ama annem bana hamileyken regl olucakmis gibi karin agrisi ve sivilcelenme yasayip her an olucak diye beklemiş:))
Ahh keskeee insallah adet belirtisi değilde bebiş belirtisidr .. benim annemde bana hamileyken 20 gün ped takmıs adet olcam ha simdi ha yarın diye.

Ahh keskeee insallah adet belirtisi değilde bebiş belirtisidr .. benim annemde bana hamileyken 20 gün ped takmıs adet olcam ha simdi ha yarın diye.
🙏 benim de 6 gunum kaldi, arada gelen sancidan baska biseyim yok, 3 aydir psikolojik bir sürü belirti yasayip hayal kirikligina ugradiktan sonra bide boyle nolcak bakalim😅

🙏 benim de 6 gunum kaldi, arada gelen sancidan baska biseyim yok, 3 aydir psikolojik bir sürü belirti yasayip hayal kirikligina ugradiktan sonra bide boyle nolcak bakalim😅
Valla benm 12 gün falan var canım biraz erken geldi bu adet belirtileri ona şaşırdım

Folik asit kullanmaya baslayan var mi acaba aranizda? Adetime 1 hafta kaldi bugun gidip kan verdim ama gebelik icin degil genel olarak vitaminlere hormonlara bakilsin diye verdim. Bazi vitamin ve hormonlarin yuksek olmasi da gebeligi zorlastirirmis o yuzden kontrol ettireyim dedim. 3 aydir kullaniyorum folik asidi bugun doktora soyledim aslinda gerek yok hamilelikte baslarsin erkenden icmene gerek yok dedi kafam karisti herkes bangir bangir planladiginiz gunden itibaren baslayin diyor. Siz ne dusunuyosunuz? 🤔

Folik asit kullanmaya baslayan var mi acaba aranizda? Adetime 1 hafta kaldi bugun gidip kan verdim ama gebelik icin degil genel olarak vitaminlere hormonlara bakilsin diye verdim. Bazi vitamin ve hormonlarin yuksek olmasi da gebeligi zorlastirirmis o yuzden kontrol ettireyim dedim. 3 aydir kullaniyorum folik asidi bugun doktora soyledim aslinda gerek yok hamilelikte baslarsin erkenden icmene gerek yok dedi kafam karisti herkes bangir bangir planladiginiz gunden itibaren baslayin diyor. Siz ne dusunuyosunuz? 🤔
Ben kullanıyorum canım 2 ay önce basladım bu ay ilk denememdi.

Ben kullanıyorum canım 2 ay önce basladım bu ay ilk denememdi.
Hic doktora gorundun mu peki benimki boyle soyleyince kafam karisti yok yere yukseltiyor muyum acaba dedim.. Covid ciktigindan beri butun vitaminlerime ekstra dikkat ediyorum ama abarttim su ara galiba 😁

D3 K2 B12 Folik Asid arada C vitamini aliyorum takviye olarak

Hic doktora gorundun mu peki benimki boyle soyleyince kafam karisti yok yere yukseltiyor muyum acaba dedim.. Covid ciktigindan beri butun vitaminlerime ekstra dikkat ediyorum ama abarttim su ara galiba 😁
Yok canım bunla ilgili görünmedim. Sadece bende trioidlerimde nodül var iyot eksikliginden dolayı onun icin hergün follatro alıyorum icinde hem folik asit hemde iyot falan içerdiginden. Bundan önce de supradyn kullanıyodum gene iyot icerdigi icin. Endokrin doktorum vermisti. Tabi olurda hamile kalırsam kadın doğum doktoruma da danısacagım

Yok canım bunla ilgili görünmedim. Sadece bende trioidlerimde nodül var iyot eksikliginden dolayı onun icin hergün follatro alıyorum icinde hem folik asit hemde iyot falan içerdiginden. Bundan önce de supradyn kullanıyodum gene iyot icerdigi icin. Endokrin doktorum vermisti. Tabi olurda hamile kalırsam kadın doğum doktoruma da danısacagım
Gecmisler olsun ikisi bir arada olmasi guzelmis.. Kesinlikle sordum bugun bende vitamin etkilemez acikcasi bir iki semptom gorursun birakirsan cok cabuk atilir vucuttan ama hormonlar onemli tabi ki dedi. Bakalim insallah ters bi durum yoktur da kafama gore is yapmamis olurum 😊

Benim doktorum da gebelik istedigimi soyledigim zaman başlattı folik asite, 3 ay oncesinden oneriyolar genelde. Demir ve d vitaminim hep dusuk oldugu icin onlari zaten kullanıyodum, devam et demisti.

Evet o yüzden soruyorum hamile kalan bayanlar bu belirtileri (ara ara ishal,bel ağrısı,sivilce ve karın ağrısı) hissettikten kaç gün sonra testlerinde pozitifi gördüler?
Sivilce 4 gün önce sırtımda çoğaldı özellikle, ishal banttan 3 gün önce vardı ve battan bir gün sonra sabah oldu düzeldi, karın ağrısı bat günü oldu hatta adet oldum sandım bel ağrısıyla birlikte adet olmayınca test yaptım silik çizgi görmüştük canım hep birlikte 😊

Back