2021 Eylül-Ekim Ayı Transfer Olacaklar

Gerek yok diyip kestirip atan doktorlardan nefret ettim. Ben iki düşük yapınca, doktoruma pıhtılasma testi yaptirmak istiyorum dedim ve gerek yok, sonuç önce bir incelemeye gitsin ona gore bakariz dedi. Sanki vücuttan parça alinacak alt üstu bir kan vericem o kadar bu neyin gerek yok halleridir? Tabi o her ne kadar gerek gormese de ben gidip devlette testimi yaptırdım. Tabi ilk pgt sonucum geldi ve bebekte kromozamsal anomaliye rastlanildığı düşüğün bu sebeple oldugu söylenildi. Bu transferimde de doktorun transferimi yaptiktan sonra hemşireye "sadece progestan veriyoruz baska ilaç yok" dedigini duyduktam sonra yattigim yerden kafami kaldirip "doktor hanım, bana oksapar vermeyecek misiniz" dedim. Gerek yok, senin düşuk yapma sebebin pihtilasma degil biliyosun dedi bana. Sonucum henüz çıkmamis nerden bileceksem? Hayır, tamam belki düşüğümün sebebi pıhtilasma degil ama belki bir sonraki dusugumun sebebi pihtilasma olacak, belki 7 aylikken pihtilasma sebebiyle bebegimi kaybedicem ben o zaman ne cevap vericeksin bana, bunun hesabini kim verecek Allah aşkina? Her neyse ben ne olur ne olmaz diye transferden sonra basladim oksapar kullanmaya ve sonucum pozitif olunca gittim hastaneden sonuclarimi aldim. Sonuclar daha ilk 15 gunde cikmis halbuki ben de bekliyorum hastaneden arayip haber verecekler diye. Vel hasil kelam 3 gende heterozigot cikti. Sonucumu doktora whatsup uzerinden yolladim. 9 ay boyunca oksapar ve folik asit kullanacaksin yazmis bana. Hayir bu neyin inadıdir yani ben anlamiyorum ki. Can kaybediyoruz, o canla birlikte inancımız, umutlarimiz, psikolojimiz zarar görüyor. Baska bir doktora basladim simdi. Doktora daha hic gitmeden esim doktoru aradi "eşim 2 düşük yaptı, pihtilasma testi yaptirdik" dedi. Daha sonucu soylemeden adam "sonuç ne cikarsa ciksin 9 ay kansulandirici kullanacak dedi" bak bu iki kişi de doktor. Biri aman önemli degil ya gerek yok zart zurt yapiyo öteki sonuç ister normal ister baska türlu olsun kan sulandırıcı kullanacak, gebeligi tehlikeye atamayız diyor. Yani Allah iyi insanlarla, iyi hekimlerle, işinin ehli insanlarla karşılastırsın hepimizi.

O kadardan hiçbir şey olacağını sanmıyorum canım.

Gerçekten inanılır gibi değil canım yaa.
Nasıl bir ihmalliktir anlamadım doğrusu.
Hayır, diyelim ki pıhtılaşma ihtimali olmasına rağmen pıhtılaşma yok.
Kan tahlillerini düzenli yaptırdıktan sonra ne zararı var ki oksaparın?
Coraspini şeker gibi veriyorlar, o daha mı az kanı sulandırıyo sanki.

Ya iste kendisi vakti zamaninda 3 kez ust uste dusuk yapmis doktorum. Sonra 4. Gebeliginde sonuclari temiz cikmasina ragmen 9 ay boyunca oksapar kullanmis ve bebegini dogurmus fakat bu durum onda kemik erimesi gibi bir probleme sebebiyet vermiş. O yuzden 5. Gebeliginde hic bir sey kullanmamis ve o bebegini de kucagina almiş. Gerek yok olacagi varsa oluyor gibi bir bakis acisina yol acmis bu yasadigi durum yani ben ona bagliyorum yoksa bir insan niye israrla test yaptirmana gerek yok der. Sırf insan hastasina "tamam canim senin icin rahat etsin git yaptir testini" der.

Ben ikinci gebeliginde normalde ilk 3 aya kadar oksapar kullanacaktim fakat 8+4 de lekelenmem olunca oksaparı kesti doktorum. Ben o günden beri bebegimin kalbinin durcagini dusunmeye basladim. Ne hikmetse ilk gebeligimi kaybettigimden beri "bence bende pihtilasma var" diye ortada dolaştım. Artık malüm mu oldu ne oldu bilmiyorum ama bi sebeple gidip o testi yaptirmadım. Sonra 2. Gebeligimde bu sekilde sonuclaninca doktoruma direkt " bende pihtilasma var bence" dedim. O da gulerek ya yok cok dusuk bir ihtimalle oluyor dedi. Hayir tamam dusuk bir ihtimal olabilir de o ihtimal niye bana denk gelmesin onu anlayamadim :) hayrunnisa85

Bu arada doktorun oksapari kesmesinin uzerinden 4 gün gectikten sonra bebegimin kalbi durdu. Sebep o mudur, yoksa zaten bebekte problem vardı da bu durum mu dusmesine vesile oldu orasini Allah bilir tabiki.

Son düzenleme:
Eşime kalsa bundan sonraki süreçte tüp bebeğe ayıracağımız parayı yurtdışında tatil için harcayalım. Bu arada doğal yollarla olursa olur, olmazsa en azından neşemi yitirip, ben olmaktan çıkmazmışım ona yetermiş :) önceliğimiz evliliğimiz zaten açıkçası. Çocuk evet istiyoruz ama olmazsa olmaz şartımız değil. Zaten maksimum deneme sayısı belirlemiştik. Onu aşmayacağız. Delirmişçesine denemeyeceğiz.

Diğer yazdığın her şeyde çok haklısın. En az 2 defa düşük veya olumsuz sonuç almadan genetiğe yönlendirmemek saçmalık. Zaten transfere, kalanları dondurmaya ayırdığımız para genetikle eşdeğer. Bunların hepsinin cevabını sanırım çarşamba alacağız.

Çok teşekkür ederim desteğin için

Rica ederim canım, umarım her şey gönlünüze göre olur

İnanılmaz ya. Benim de pıhtılaşmada heterozigotlarım var ama yine de inatla sadece coraspin diyorlar. Bir üreme genetiği profu buldum, okudum yazdıklarını. Mesela heterozigot mutasyonlarımdan ikisinde de ilerleyen gebelik döneminde preklampsi (gebelik zehirlenmesi) sebebidir heterozigot bile olsa yazıyor. Yine de yok kullanmayacağız. Allah sanır versin hepimize gerçekten

Bende pozitif sonuç alsam sölesemmi emin değilim o yüzden sizleri merak ettim
Yani arada bı durum sende çok yakın ailene soyleyebilirsn ama ben her soledi gimize kese kalp duyana kadar kesin deil bı 12 hafta olsun Allah hayırlısını nasip etsin ben de biraz çok ince dusunuo olabilirim ben uzulcem zaten herkes benle üzülmesin derdindeyimdeğişik bı durum bizimki

Benm derdimde kimseye açıklama yaparak muhatap olmak istemiyorum

Ya işte biz taşıyıci gen olarak gözüküyormuşuz. Heterozigot genler homozigotlara göre daha masumane kaliyormuş. Heterozigotların pihtilasma yaptigina dair bir delil yokmus ama homozigotlarin pihtilasma egilimi yüzde 80'lerdeymiş. O yüzden cogu doktor "aman herkeste cikabiliyor bu sonuclar" diyip igneye ilaca gerek gormeyebiliyormuş. Ama neticede yüzde 5lik bile bir ihtimal varsa neden kale alınmasınki bu durum diye düşünüyorum şahsen. Sen hekim olarak her türlü önlemini al gerisi taktiri ilahi zaten.

Benim kadın doğum doktorum (8 senelik) Ataşehir Memorial’da. Ki tüp bebek merkezinin başındaki Prof Cem Demirel kapalı miyom ameliyatımı yaptı 4 sene önce. Bahçeci bu alanda daha iyi denildiği için Bahçeci’de denedim. İşte bazı pişmanlıklar diyorum :)

Sebep o olmasa da insanın aklına ilk gelen şey o olur canım.
Çok haklısın.
Hayır, doktor da kendi ile niye kıyaslıyor ki.
Hani her gebelik kendine özeldi?
Bu arada neye bakarak 9 ay boyu Oksapar ve folik asit dedi doktorun?
Folik asit niye, onu anlamadım.

Oksapar pıhtılasma egilimim oldugu icin canim; 3 gende heterozigot çıktı. Pihtilaşma b9 vitamini eksikliginden de olabiliyormus; folikasit de o yüzden.

İyi akşamlar ben kullanıyorum ama havasını almıyorum hazır enjektör zaten doktorumda o şekilde gösterdi ayrıca bi iki damla çok önemli olmaz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…