2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bu aylar ayrilik kaygisi ve yabancilara tepki verme ayiymis. Onunla alakali mi acaba

Bu aylar ayrilik kaygisi ve yabancilara tepki verme ayiymis. Onunla alakali mi acaba

Bahsettiğin gibi ayrılık kaygısı olabilir.
Ben odadan çıktığımda Çok ağlıyor

Kızlar bugün oğlanı parka götürdüm attım çimlere, öyle hoşuna gitti ki İyice bunalmıştım bana da iyi geldi. İmkanı olan çıksın bir hava alsın, size de çok iyi gelecek

Parktaki yaşlı amcaların “Anne sütü içiyor değil mi, aman kızım aman” demesini hariç tutuyorum tabii, teyzeler bitti bunlar başladı şimdi de yav.

Hahah aman ya valla hayir bu kadar bilgililer.
Hamile iken dogurunca sut nasil gelir nasil cogalir tarzi bilgi neden hic vermiyorlar acaba.
Bende ki mantik su eger cozumun yoksa sus.

Hic bisey yapmadan emzirip uyutmayi dene bi de. Acikmis ya da seni yaninda istiyo olabilir

Canım çok iyi yapmışsın, yalnız dün Twitter da bir şey okudum, beni korkuttu, o yüzden paylaşmak istedim. Sokak köpeklerinin dışkılarıyla bulaşan garip parazitler varmış, ve bir yıl filan yaşayabilirlermiş, oradan oraya hayvanların ayaklarıyla vesaire giderlermiş, ve bazıları çoook tehlikeli. Ben de istanbulda çok büyük bir parka yakın oturuyorum, hatta buraya kızım için taşındım, ama direkt çimlere atmam bu haberi okuduktan sonra. Mutlaka bir örtü vesaire, ve o örtü de bi yerlere değmeden yıkamaya, ya da en iyisi naylon bir örtü.
Linkini bulursam kopyalarım.

Canım evet altında örtü vardı ama elleriyle çimleri tutup çekmesine de izin verdim, sonra da bir yere dokunmadan ellerini sildim. Bu sokak hayvanları konusu genel olarak dert zaten maalesef, keşke sadece çimlerde olsa o mikroplar, çocuk oyun gruplarında bile bunların dışkıları, mikropları var. Ben de peyzaj mimarıyım, işim parklar ve gerçekten gördüğüm şeylerden sonra büyüyünce çocuğu o çocuk oyun gruplarına nasıl salıcam bilmiyorum Kontrole gittiğim parklardan birinde anneler her gün çamaşır suyuyla oyun gruplarını yıkadıklarını söylemişti, onlara dönmem inşallah

Onlardan biride benim

Ben de akşam oldu mu karalar bağlıyor nasıl uyuyacağım diye... Eskiden işe gideceğim diye pazardan çökerdi hüzün o hesap dün iftardayız kara kara düşünüyordum babam sordu ne düşünüyorsun öyle diye tek düşündüğüm gece nasıl geçecek

Hic bisey yapmadan emzirip uyutmayi dene bi de. Acikmis ya da seni yaninda istiyo olabilir

Dediğini de deniyorum yok ne uyuyor ne uyanıyor bi görsen... tam sabah uyanma saatine yakın oluyor bu bahsettiğim. Gece kalkışları dediğin gibi karnını doyurup yatıyor, bu ara bir de aramıza yatma sevdası çıktı başımıza

Ya cidden bunu yasamayan anlayamaz. Cook da uzun suruyor gozleri kapali agliyor.

Ya kizlar birsey soracagim.

Ben blendır hic y.apmiyorum. pure gibi yapmiyorum veya pureyi puturlu birakmiyorum.

Mesela brokoliyi minik minik havucu minik minik haslayip su ile icine princ atttim. Sonra hafif ezdirdim verirken kasigi ile. Silikon kasik nasil ezerse. Bu sekilde hatali mi yapiyorum acaba. Cigneme durumu olmadigi icin. Gerci genelde catalla iyice eziyordum.

Neden ki acaba bilgin var mi bu konuda ?
Zarari yoktur herhalde umarim
Meyvenin yapısı gereği. Muzu iplik iplik görebilirsin kakasında
Ya cidden bunu yasamayan anlayamaz. Cook da uzun suruyor gozleri kapali agliyor.
Bikaç gecedir aynısı. Sabaha kadar gözleri kapalı ağladı. Sabah ben uyandırdım artık dayanamayıp. Çok yorgunum.
Bende baya pütürlü veriyorum. Kardeşim şaşırdı yediği büyüklüğe. Eğer bebek yutabiliyorsa büyük olsun daha iyi

Canım ben daha başlamadım ama doktor bize blender kullanmamamızı söylemişti, vitamin kaybı oluyormuş sanırım. Ayrıca bence biraz pütürlü olması daha iyi sindirimi için.

Siz ek gıdaları her gün mü hazırlıyosunuz peki kızlar yoksa haftalık mı? Doktor bize zamanında kendi çocuklarına yapıp yapıp dolaba attıklarını anlatmıştı, açıkçası öyle daha işime gelir gibi benim de

Çocuğun yutma durumuna bakmak lazım.
En başından beri pütürlü vermeye gayret ettim. Bazen çok rahat yiyor bazen içi almıyor o zaman çatalla bir tık daha eziyorum. Geçen taze soğanı dişini kaşıması için verdim soğanın bir kısmı yoktu çiğniyordu bu çocuk ertesi gün çorbanın içindeki kıymayı diliyle çıkarıp verdi.

Kahvaltıyı her gün hazırlıyorum.
Genelde kendi yemeğimizden tuzsuz,salçasız ayırıyorum akşam yemeklerini.
Ara öğün için meyve/irmikli mamayı ise günlük hazırlıyorum. Onu da her gün vermiyorum. İştahlı gününündeyse veriyorum.

Kuzu kıyma, soğan, sebze(kabak, patates, havuç vs..), ince bulgur, biraz pirinç biraz suyla pişirdim. Dolma içi gibi...
Buzluğa porsiyonluk ayırdım. İhtiyaç duyduğum, yorgun olduğum zaman çıkarıp ısıtıp veriyorum.

Benim kız irmikli armut yaptım yemedi yulaf unu ile muz hurma yaptum yemedi hep reddediyor neyi yanlış yapıyorum acaba

Ben hergun yapiyorum canim taaze olsun diye. Ama duan benim daha tadim sayilir. Sonra muhtemelen cogaltip bende kavanoz veya buzluk yaparim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…