2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Muhtemelen kilosu boyu önden faZla fazla gittiiği için almıyor . Arkadasımın bebeğide oyleydi altı aylıkken 10 kilo idi. 11 aylık hala on kilo
Arkadaşınınkı baya fazlaymış . Ay valla daha hiç almıcak diye korkuyorum hiç iştahı yok

Benm kızımda bes gün sonra 6 aylk olcak randevu alıcam az sonra . Ek gıdaya da basldık . Ama asla buharda pişmiş sebze ve yiyecwkleri begenmedi. Bizim yemeklere bayıldı 😂😂😂
Benimkide öyle geçen pilav verdim yedi lahmacunun içini yedi tuzsuz tarhana yaptım reddetti ne olcak böyle

Kızlar bu aralar öyle yorgunum ki girip okuyorum ama yazmaya hiç mecalim yok. Nispeten yeterli uyusam da hiiç dinlenemiyorum. Bebiş ayaklandı, hareketlendi emeklemeye başladığından beri hiç durmuyor. Beni de oturtmuyor yerimde. Ya prizlere gidiyor, ya kanepenin altına gidiyor, ya bilgisayar sandalyesinin ayaklarını kemiriyor. Kedinin peşinden emekleyip kuyruğundan tutup çekiyor. 😂 Garibim oğluşum da miyavlayıp yardım istiyor.😂😆

Sivri tüm köşelere silikon koruyucu taktım. Dolap kapaklarına da kilit taktım şu çıt çıt açılıp kapananlardan. Uzanıp çekip düşüreceği herşeyi yukarı kaldırdım. Etrafta ufak, parçalanıp tutulacak, zararlı hiçbir şey bırakmamaya çalışıyorum artık. Emeklemeye tam başladı ama hâlâ destekli oturuyor. Bazen emeklerken kendi oturmaya çalışıyor ama devrilip ağlıyor. 😂 nasıl beceriyorsa halıyı kaldırıp altına bile giriyor. 😂

Ek gıdaya devam ediyoruz. Kısmen pütürlü yedirmeye başladım. Bayağı çeviriyor ağzında, çiğnemeye çalışıyor, yutuyor. Sık sık kontrol ediyorum ağzını parça kalmış mı, damağına yapışmış mı diye. Sık sık da su veriyorum beslenme sırasında kolayca yutsun diye. Kabızlık problemi yaşamadık şükür ama kakası inanılmaz kötü kokuyor. Bayılacağım sanıyorum temizlerken resmen😂😂😆

Bez değiştirirken dönüp kaçmayı öğrendi. Poposunu sağa sola kaçırıyor, oynuyor resmen. Bez değiştirmek de artık bir savaş oldu bizim içinç 😂

Bizde durumlar böyle. O halinden memnun ama ben inanılmaz yorgun, uykulu ve bitkinim. 🥲
Kız şunu Çek bi kedinin kuyruğunu Çekerken🤣. Cok güldüm yerim ben onu ya

Maşallah bebise 💝 benimki üç gündür bana geceleri kök sokturuyor ve nedenini bilmiyorum çok yoruldum 😞 kendim oruç tutmuyorum ama eşim için hazırlamaya kalkıyorum. Bebek desen sürekli emmek istiyor, gündüz güzel uyumasa da gece uyuyordu ya. Şimdi geceleri de cozutmaya başladı, memeden almasam sabaha kadar uyur öyle, acayip düştü memeye, doğduğundan beri hiç böyle değildi. Kendimi inanılmaz yorgun hissediyorum ya çocuktan daha çok ben ağlıyorum gerçekten sinirden 😂
Başka türlü o kilolar nasıl alıncak sömürüp duruyor seni😊 ben zorlamasam benim oğlum emmeyi bırakacak modda. Emzirmek nasıl zor anlatamam😌
Kızlar bu aralar öyle yorgunum ki girip okuyorum ama yazmaya hiç mecalim yok. Nispeten yeterli uyusam da hiiç dinlenemiyorum. Bebiş ayaklandı, hareketlendi emeklemeye başladığından beri hiç durmuyor. Beni de oturtmuyor yerimde. Ya prizlere gidiyor, ya kanepenin altına gidiyor, ya bilgisayar sandalyesinin ayaklarını kemiriyor. Kedinin peşinden emekleyip kuyruğundan tutup çekiyor. 😂 Garibim oğluşum da miyavlayıp yardım istiyor.😂😆

Sivri tüm köşelere silikon koruyucu taktım. Dolap kapaklarına da kilit taktım şu çıt çıt açılıp kapananlardan. Uzanıp çekip düşüreceği herşeyi yukarı kaldırdım. Etrafta ufak, parçalanıp tutulacak, zararlı hiçbir şey bırakmamaya çalışıyorum artık. Emeklemeye tam başladı ama hâlâ destekli oturuyor. Bazen emeklerken kendi oturmaya çalışıyor ama devrilip ağlıyor. 😂 nasıl beceriyorsa halıyı kaldırıp altına bile giriyor. 😂

Ek gıdaya devam ediyoruz. Kısmen pütürlü yedirmeye başladım. Bayağı çeviriyor ağzında, çiğnemeye çalışıyor, yutuyor. Sık sık kontrol ediyorum ağzını parça kalmış mı, damağına yapışmış mı diye. Sık sık da su veriyorum beslenme sırasında kolayca yutsun diye. Kabızlık problemi yaşamadık şükür ama kakası inanılmaz kötü kokuyor. Bayılacağım sanıyorum temizlerken resmen😂😂😆

Bez değiştirirken dönüp kaçmayı öğrendi. Poposunu sağa sola kaçırıyor, oynuyor resmen. Bez değiştirmek de artık bir savaş oldu bizim içinç 😂

Bizde durumlar böyle. O halinden memnun ama ben inanılmaz yorgun, uykulu ve bitkinim. 🥲
Senin cadı kız çok gayretli çıktı maşşallahh.

Kıymaya başladıktan sonra benim oğlanın da kakası inanılmaz koktu. Dalga geçiyorum kimyadal atık poşeti lazım diye. Kaka yapınca odada durulmuyor kokudan😊
Su içiremiyorum ben, en son ıhlamurun içine pekmez katıp içirdim kabızlıktan kakasını yapamıyordu. Neyle veriyorsun suyu?

Bide kediyle uğraşırken fotoğrafını atarmısın merak ettim😊
Çok yaşa sen emi. Bende aynısını isteyecektim😂

Arkadaşınınkı baya fazlaymış . Ay valla daha hiç almıcak diye korkuyorum hiç iştahı yok
Ya benim oğlum 7 aylık olucak nerdeyse. Anca 8 kilo oldu. Başlangıçta hepinizden önde gidiyordu kilosu. Ben önemsemiyorum şuanda çünkü persentil tablonun tam ortsında. Seninki ortanın bile üstnde niye takıyorsun bukadar? Sağlığı yerinde değerleri güzel daha nolsun.

Ya benim oğlum 7 aylık olucak nerdeyse. Anca 8 kilo oldu. Başlangıçta hepinizden önde gidiyordu kilosu. Ben önemsemiyorum şuanda çünkü persentil tablonun tam ortsında. Seninki ortanın bile üstnde niye takıyorsun bukadar? Sağlığı yerinde değerleri güzel daha nolsun.
Kız takmaktan ziyade çocuk yemiyor mesela sabah kahvaltı yediremedik hiç bir şey yemiyor. Anca tadımlık ek gıdayla. Arası olmucak diye korkuyorum

Kız takmaktan ziyade çocuk yemiyor mesela sabah kahvaltı yediremedik hiç bir şey yemiyor. Anca tadımlık ek gıdayla. Arası olmucak diye korkuyorum
Zamanla alışacaktır. Önemli olan yemekle bağının olması şu anda yemekten soğumasın. Doymasına gerek yok yani. Kendini hiç yıpratma.

Başka türlü o kilolar nasıl alıncak sömürüp duruyor seni😊 ben zorlamasam benim oğlum emmeyi bırakacak modda. Emzirmek nasıl zor anlatamam😌

Kıymaya başladıktan sonra benim oğlanın da kakası inanılmaz koktu. Dalga geçiyorum kimyadal atık poşeti lazım diye. Kaka yapınca odada durulmuyor kokudan😊
Su içiremiyorum ben, en son ıhlamurun içine pekmez katıp içirdim kabızlıktan kakasını yapamıyordu. Neyle veriyorsun suyu?

Durum bizde böyle kızlar. 😆Daha yakalayamadığım çok zaman var. 🤭Biz kuyruğunu tutsak her yerimizi çizer kedimiz ama bebiş tutunca hiçbir şey yapmıyor 🤭 kızım çok hevesli kediyle oynamaya ama beyefendi nazlı, yaklaştırmıyor yanına, kaçıyor. Hâlâ varlığını kabullenmedi.😂

Eklentiler

• IMG_20220415_202844.jpg
    IMG_20220415_202844.jpg
    82,4 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_2022-04-15-20-27-45-140_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-04-15-20-27-45-140_com.miui.gallery.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_2022-04-15-20-27-41-907_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-04-15-20-27-41-907_com.miui.gallery.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 77
Bu 4. Ayda meme reddi yaşıyor neredeyse herkes. 5. Ayda 300 gr almıştı oğlum. Ek gıda başladım 6. Ayda 450gr aldı. Doktor sıkıntı değil persentil tabloda tam ortada kilosu dedi. Ama bikaç doktoru da takip ediyorum. Eğer bebeğin kilo alımı azsa, mama yerine erken ek gıdaya başlatmaya daha sıcaklar.
Erken başlatmanın da birtakım zararları olabileceği için bizim doktor pek sıcak değil canım. Bir de başlasak bile şimdilik tek öğün olacağı için kilosuna çok etki etmezmiş.
Senin bebişin günlerinde benim kizimda 250 gr aldi. Mama almasina ragmen. Bu ay daha iyi oldu kilo alimi.
Ay rahatladım canım ya, herkeste benzer şeyler olmuş sanırım. Hareketleri çok artıyor bu dönemler ondan herhalde. İnşallah bizim de sonraki ay daha iyi olur.
Aptamil ar ve normal aptamil kullandım uzun süre ancak bağımlılık yapmadı hatta elimde biraz daha vardı. Bir süredir içiyordu, biberonla vereyim de paket bitsin dedim. İçmiyor biberonu da unutmuş, mamayı da.
Bağırsak sorunları varsa hipp çok güzel, kilo sorunu varsa sma tavsiye ederim.

Benim kızım da 6,5 aylık 70 cm 7,800 gr.
Doğum kilosu da 2200 olunca çok ideal buldu doktorumuz.
Biz ek gıdaya 5 ay civarında başladık ondan sonra çok daha güzel kuvvetlendi. Reflüden dolayı çok kusuyordu, ek gıdaya beraber sakinledi kusma meselesi de çok şükür.
Ya Bebelac Gold aldım çocuğun bir öğürmediği kaldı🤣 Asla içmedi bugün, yüzünü buruşturdu hep. İlk ay biz de Aptamil kullanmıştık ama beni emmeyi hiç bırakmadı, ben de bağımlılık yaptığını düşünmüyorum o yüzden. Yine neyse dedim Sma aldım bu sefer de, inşallah bunu sever bakalım.

30 mllik minik biberon almıştım canım, onun silikon ucuyla veriyorum. Sert kısmı da var ama onu sevmiyor.

Durum bizde böyle kızlar. 😆Daha yakalayamadığım çok zaman var. 🤭Biz kuyruğunu tutsak her yerimizi çizer kedimiz ama bebiş tutunca hiçbir şey yapmıyor 🤭 kızım çok hevesli kediyle oynamaya ama beyefendi nazlı, yaklaştırmıyor yanına, kaçıyor. Hâlâ varlığını kabullenmedi.😂
Ya ama bunlar cok tatlı ya arkadaş olmuşlar😆

Erken başlatmanın da birtakım zararları olabileceği için bizim doktor pek sıcak değil canım. Bir de başlasak bile şimdilik tek öğün olacağı için kilosuna çok etki etmezmiş.

Ay rahatladım canım ya, herkeste benzer şeyler olmuş sanırım. Hareketleri çok artıyor bu dönemler ondan herhalde. İnşallah bizim de sonraki ay daha iyi olur.

Ya Bebelac Gold aldım çocuğun bir öğürmediği kaldı🤣 Asla içmedi bugün, yüzünü buruşturdu hep. İlk ay biz de Aptamil kullanmıştık ama beni emmeyi hiç bırakmadı, ben de bağımlılık yaptığını düşünmüyorum o yüzden. Yine neyse dedim Sma aldım bu sefer de, inşallah bunu sever bakalım.
Aptamili benim 6 yaşındaki oğlum. Bana yap ben içerim tadı cok güzel diyip duruyo aptamil dene istersen

Ben ilk ay sadece sebzeleri tattırdım. Havuç haşladım az su koyup parmağımla verdim. Balkabağı verdim haşlayıp. Bunları tattırınca da yemiyor mu?

Ya harika görünüyorlar. Çok şanslı bebeğin hayvan sevgisiyle büyüyor 😍

30 mllik minik biberon almıştım canım, onun silikon ucuyla veriyorum. Sert kısmı da var ama onu sevmiyor.

Markası nedir wee baby mi?

Ben ilk ay sadece sebzeleri tattırdım. Havuç haşladım az su koyup parmağımla verdim. Balkabağı verdim haşlayıp. Bunları tattırınca da yemiyor mu?

Ya harika görünüyorlar. Çok şanslı bebeğin hayvan sevgisiyle büyüyor 😍

Markası nedir wee baby mi?
Sorun şu bizimki tadımlık yiyor herseyi en fazla sabah bir yemek kaşığı öğlen bir akşam bir bunu geçemiyoruz ama bizim sofradaki yemekleri severek yiyor kek yaptım mesela onu cok istıyor birisini dinledim aslında 6 ayda tadımlık herseyden zaten yemesi lazımmış o yüzden bende pek zorlamıcam akışına bırakıyorum

Arkadaşlar iyi akşamlar menenjit aşısı yaptırdınız mı acaba kaç lira olmuş güncel fiyat bilginiz var mı?

X