2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Aptamil ar ve normal aptamil kullandım uzun süre ancak bağımlılık yapmadı hatta elimde biraz daha vardı. Bir süredir içiyordu, biberonla vereyim de paket bitsin dedim. İçmiyor biberonu da unutmuş, mamayı da.
Bağırsak sorunları varsa hipp çok güzel, kilo sorunu varsa sma tavsiye ederim.

Benim kızım da 6,5 aylık 70 cm 7,800 gr.
Doğum kilosu da 2200 olunca çok ideal buldu doktorumuz.
Biz ek gıdaya 5 ay civarında başladık ondan sonra çok daha güzel kuvvetlendi. Reflüden dolayı çok kusuyordu, ek gıdaya beraber sakinledi kusma meselesi de çok şükür.

Senin bebişin günlerinde benim kizimda 250 gr aldi. Mama almasina ragmen. Bu ay daha iyi oldu kilo alimi.

Son düzenleme:

Bende bunu gece sahurda çektim üzerindeki 74cm lik tulum ufaktan kısa gelmeye başladı ben geceleri gecelik giydiriyorum böyle ki alışsın diye.
Kedilervekitaplar sen demiştin ya dönmeyi öğrendiğinde gece bile dönmek istiyor kendini uyandırıyor diye. Benim minnoş yeni başladı. Dün gece ilkdefa yan yatmak isteyip durdu.

Maşallah bebise benimki üç gündür bana geceleri kök sokturuyor ve nedenini bilmiyorum çok yoruldum kendim oruç tutmuyorum ama eşim için hazırlamaya kalkıyorum. Bebek desen sürekli emmek istiyor, gündüz güzel uyumasa da gece uyuyordu ya. Şimdi geceleri de cozutmaya başladı, memeden almasam sabaha kadar uyur öyle, acayip düştü memeye, doğduğundan beri hiç böyle değildi. Kendimi inanılmaz yorgun hissediyorum ya çocuktan daha çok ben ağlıyorum gerçekten sinirden

Benm kızımda bes gün sonra 6 aylk olcak randevu alıcam az sonra . Ek gıdaya da basldık . Ama asla buharda pişmiş sebze ve yiyecwkleri begenmedi. Bizim yemeklere bayıldı

Benm kızımda bes gün sonra 6 aylk olcak randevu alıcam az sonra . Ek gıdaya da basldık . Ama asla buharda pişmiş sebze ve yiyecwkleri begenmedi. Bizim yemeklere bayıldı
Salça, tuz vs ayırarak mi veriyorsun canım? Benimki de o şekilde sevmedi ya nedense

Maşallah ya benim kız uzun zamandır öyle canım. Gündüz uykularında bile yan dönüyor, yüz üstü dönüp kafasını çevirip uyuyor. Ve farkettim ki yan veya yüzsütü dönüp uyuduğunda daha derin uyuyor. Sanırım en rahat pozisyona getiriyor kendini ve derin uyuyor bu yüzden. Gündüzleri ellemiyorum artık istediği gibi yatıyor. Geceleri de sahura kalktığımız için kontrol ediyorum, uyandıkça bakıyorum. Yüz üstü dönerse çeviriyorum, yan yatıyorsa dokunmuyorum. Nefessiz kalsa bile kendini uyandırıp kurtarıyor çok şükür. Sanırım büyüdüler de rahat yattıkları pozisyonları bile seçer oldular sıpalar

Kızlar bu aralar öyle yorgunum ki girip okuyorum ama yazmaya hiç mecalim yok. Nispeten yeterli uyusam da hiiç dinlenemiyorum. Bebiş ayaklandı, hareketlendi emeklemeye başladığından beri hiç durmuyor. Beni de oturtmuyor yerimde. Ya prizlere gidiyor, ya kanepenin altına gidiyor, ya bilgisayar sandalyesinin ayaklarını kemiriyor. Kedinin peşinden emekleyip kuyruğundan tutup çekiyor. Garibim oğluşum da miyavlayıp yardım istiyor.

Sivri tüm köşelere silikon koruyucu taktım. Dolap kapaklarına da kilit taktım şu çıt çıt açılıp kapananlardan. Uzanıp çekip düşüreceği herşeyi yukarı kaldırdım. Etrafta ufak, parçalanıp tutulacak, zararlı hiçbir şey bırakmamaya çalışıyorum artık. Emeklemeye tam başladı ama hâlâ destekli oturuyor. Bazen emeklerken kendi oturmaya çalışıyor ama devrilip ağlıyor. nasıl beceriyorsa halıyı kaldırıp altına bile giriyor.

Ek gıdaya devam ediyoruz. Kısmen pütürlü yedirmeye başladım. Bayağı çeviriyor ağzında, çiğnemeye çalışıyor, yutuyor. Sık sık kontrol ediyorum ağzını parça kalmış mı, damağına yapışmış mı diye. Sık sık da su veriyorum beslenme sırasında kolayca yutsun diye. Kabızlık problemi yaşamadık şükür ama kakası inanılmaz kötü kokuyor. Bayılacağım sanıyorum temizlerken resmen

Bez değiştirirken dönüp kaçmayı öğrendi. Poposunu sağa sola kaçırıyor, oynuyor resmen. Bez değiştirmek de artık bir savaş oldu bizim içinç

Bizde durumlar böyle. O halinden memnun ama ben inanılmaz yorgun, uykulu ve bitkinim.

Salça, tuz vs ayırarak mi veriyorsun canım? Benimki de o şekilde sevmedi ya nedense
Bizim yediğimiz Tavuk corbası salcasız onu sevdi . Patatesli yumurta sevdi kahvaltda vermiştm . Yoğurt corbası sevdi bide pirinç pilavı. Bunlarda salca yoktu tuzda azdı . Dene bi kendi yaptığın yemekten ver her ne olursa tepkisi nolcak . Belli ki bizim bebeler lezzet arıuo

Sizler nasılsınız boy konusunda? Genetik olması çok muhtemel, eşim de ben de uzun insanlarız, bebeğimin uzun olmasına şaşırmıyorum haliyle. :)
Eşim kısadır. Ben ondan bi tık daha uzunum hatta hele eşimin anne babası çok kısa benim annem de kısa babam biraz uzun. Bende kısalık yok ama genel olarak bebeğimin genlerinde kısalık olucak. İnşallah çok kısa olmaz yetişkij olunca da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…