2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Çilek verme çok fazla ilaç kalıntısı oluyor üzerinde ciddi alerjen. 1 yaşından önce önermiyor doktorlar.
Bende perşembe günü anneme çilek götürdüm, kadıncağız sadece 1 tane yemiş ve alerji yapmış. Doktora zor gitmiş gözleri bile kapanmak üzereydi. Tüm vücudu döküntü olmuş. 1 hafta devam eder demiş doktor ilaç saati gelince tüm vücudu aynen şişmeye devam ediyor ki alerjisi felan da yoktu.
Kuzenim de 2 yaşındayken çilek alerji yapmış tüm yüzü kırmızı döküntü olmuştu.

Kizlar havuc yemisti bebegim. Kakasinda sindirilmemis olarakda gordum biraz sikintili bir durummu ? Birde kakada sanki yuvarlak yuvarlak beyazlik var o neden oluyor acaba
İlk verdiğimde kakasında havuçları gördüğüm yetmez gibi kakası da havuç gibi kokuyordu hala tam sindiremiyor havuçları seçebiliyorum kakasında. O beyazlıklar da anne sütü.
Biber haricinde herseyi bende öyle yapıyorum

biber haricinde hersey bende senin gibi yapıyorum . Çilek 6 ayında verilmez diye duymuştum bende alim ya meyve süzgecine koyup eline verim
Verme çilek sıkıntılıdır

Kızlar peynir hakkında yazma istiyorum
Daha önce yazdım ama kaçıranlar olduysa bilgimi paylaşmak isterim. Alternatif tıpla alakalı biraz eğitim almıştım oradan hatırladığım kadarıyla yazıcam.

İnek sütünü doktorlar önermiyor bebişlere ama sütü kestirip peynir yediriyoruz bebeklere. O peynir halaa inek sütü.
Süt önerilmiyor ama yoğurt veriyoruz. Çünkü fermantasyon geçiriyor. İçinde yararlı bakteriler ürüyor. Kazein proteini parçalanıyor. Sütteki kazein proteini bebekler için iyi değil.

Peki nasıl peynir yiyecek bebekler?
Yoğurt kestirip peynir yaparsanız çok daha sağlıklı olacaktır. Ben başaramadım yoğurtu kestirmeyi.

şirden mayasıyla mayalanmış peynir daha iyidir bebekler için. Şirden mayası da inek veya koyun yavrularının midesinde bulunan, annelerinden içtikleri sütü sindirebilmek için kullandıkları bir bakteri. Gelen sütü fermente edip öyle sindiriyorlar.
Bizim bebeklerimiz de içtikleri anne sütünü midelerinde peynir yaptak sindiriyor bu arada.

Şirden mayası küçük şişelerde satılıyor ama bi tık pahalı. Hazır şirden mayalı peynir alınıp suda bekletilerek bebeklere verilebilir. Oeynirin üzerinde yazar oeynir mayası veya şirden mayası diye, etiket okumak gerekiyor. Ama buda tamamenn kazeinden ayrılmış olmuyor.

En en doğru yöntem aslında şirden mayasıyla mayalanan peynirin altında kalan peyniraltı suyunun tekrar kestirilerek bebek loru yapılması. Ben ilk duyduğumda çok şaşırmıştım peyniraltı suyundan tekrar peynir çıkmasına. Bu peynir kazeinden tamamen arınmış oluyor. Ben evde yapmaya asla uğraşamam dedim bunu.
Elifcandar ve akçalar markalarında bebek loru satılıyor. bunlar güvenilir markalar. Mesela akçalarda kilosu 120 lira bebek lorunun. İnternetten sipariş verilebiliyor.

Kısacası sütten direk kestirerek peynir yapılmaz, o peynir değil uzun oldu kusura bakmayın belki birinize faydam dokunur.

Yoğurt kestirip peynir yaparsanız çok daha sağlıklı olacaktır. Ben başaramadım yoğurtu kestirmeyi.

Yoğurtu kaynatırken içine biraz sirke yada limon sıkarsan kesiliyor. Hatta doğal/ev yoğurdu daha hızlı kesiliyor.

Ben dd peynir altı suyundan tekrar peynir yapamadım.

Yoğurtu kaynatırken içine biraz sirke yada limon sıkarsan kesiliyor. Hatta doğal/ev yoğurdu daha hızlı kesiliyor.

Ben dd peynir altı suyundan tekrar peynir yapamadım.
Ev yoğurduyla denedim de başaramadım ben.
Normal peyniraltı suyundan lor çıkmıyor. Sadece şirden mayasıyla mayalanınca çıkıyor. Çok da saf lezzetli oluyor tadı.

Çok teşekkürler paylaşımın için

Mesela bitane bebek loru satan firmanın açıklamasını ve sorulan soruya verdiği cevabı paylaşıyorum.

Eklentiler

• 99046728-FD47-4A1E-B4BE-6E912F1FAA1F.jpeg
    33,3 KB · Görüntüleme: 54
  • 7F834CCC-DC7F-4622-8905-F699A1D5C6D7.jpeg
    154,6 KB · Görüntüleme: 55
Ev yoğurduyla denedim de başaramadım ben.
Normal peyniraltı suyundan lor çıkmıyor. Sadece şirden mayasıyla mayalanınca çıkıyor. Çok da saf lezzetli oluyor tadı.

Şirden mayalı peynirim vardı da yoğurdum hiç olmadı amaaan ben çok dert etmiyorum. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama sürekli böyle ince ince düşünmek beni ciddi anlamda yıpratıyor. Kız kardeşimde ciddi bir alerji süreci geçirdiğimiz için çok temkinli yaklaştım en başından beri.

Senin kuzunun alerjisi ne durumda var mı bir değişiklik

Eklentiler

• A787BEB8-D597-4DCB-8031-71D970BCE8CF.png
    394,3 KB · Görüntüleme: 59
Yoğurda baya tepki verdi vücudu. Ağrı, gaz, fışkırarak kusma, kırmızı döküntü.
Zamanla szaldı ve kayboldular. Süt ürününe alerji değil de hassasiyeti var, bende de var
Yumurtadan ciddi korkuyorum. Geçen yere düştü ve peçeteyle üstünden alıverdim o anda. Mutfakta baya bişiler hazırladım sonra minnoşu doyurdum. Yumurtaya dokunmamın Üzerinden 1 saat rahat geçmiştir. En son elini yüzünü yıkadım ki tüm yüzü gözkapakları dahil kıpkırmızı. Elimde kalan çapraz bulaşmayla mahvetti yüzünü. Acayip temkinliyim artık.

Allah yardımcın olsun alerjide cok zor kötü

Kızlar bu önlüklerden aldım kullanışlı olurmu acaba kullanan varmı

Eklentiler

• 470452DB-9D0C-4185-BC18-85C97E23E3BC.png
    272,8 KB · Görüntüleme: 64
Büyüdükçe geçer inşallah.
Sen yumurta yediğin zaman oluyor mu sütten geçiyor mu?

Bunlara benzer bir sürü önlük kullandım ama daha çok reflü den dolayı çok kustuğu için işime yaradı. Takımların içinden çıktı hep böyle fular gibi önlükler.
Ek gıda için koldan geçirilen trendyol dan mai perla diye bir mağazadan bir mai perla bir de ikili Malkoç önlük aldm. Çok memnunum. Özellikle blw sürecinde çok daha işe yarayacaktır.

Arkadaşlar bu 6. Ay atağı mı ne bilmiyorum. Gece uykusu iyi dediğim (gece en az 4 kere kalmıyordu) çocuk artık gece de uyumuyor. 3-4 gündür canım çıktı.

BundN canım
Ben direk döküyorum kafasında suyu
nefesini tut çınar diyorum ya allah. Geçen annem kızdı bana, elini yüzüne tut bari bebek zorlanmasın diye. Alışsın diye direk döktüm gene
Bende var bunlardan. İnce kumaşlı birçoğu. Bitane baya kalın kumaşlı var o iyi oluyor, ek gıdada diğerleri başarısız.
Ucuza önlük almıştım bir ayda su geçitmeye başladı bitane de lulunun renkleri marka aldım o gakikaten çok kaliteli çıktı
Büyüdükçe geçer inşallah.
Sen yumurta yediğin zaman oluyor mu sütten geçiyor mu?
Sütten geçmiyor allahtan.

Kızlar içime dert olan bir konu var size danışmak istedim. Büyük oğlanın doğum günü yaklaşıyor herkesi doğum gününe çağırmak istıyor eşimin ailesi burda degıl kendi ailem burda . Zaten oda diyor nenem teyzelerim gelsin. Annemlere dedim hani küçük hediye alırsınız gelip kutlarız ama hiç oralı olmadı hiç biri zorla getirmiş gibi olcam onca şeyler hazırlayıp yorulucam.Hiç birini çağırmak istemiyorum bu durumu nasıl oğluma anlatabilirim. Kendi aramızda kutlamak istıyorum . Üzülür diye diyemiyorum

Allah seni güldürdün beni peki dökerken ağlamıyormu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…