Ahh ah zaman çabuk geçiyor derlerdi doğruymuş valla ya. Kocaman oldu bile bizim bebekler.
Dyson fırça diye bişey var, ufak el kullanımı için. Acayip kıl tüy çıkarıyormuş halılardan. Ondan alacağım ben, günlük fırçaların artık.
Bize baktıkça yemek istiyorlar gerçekten. Bizimkine yediriyor gibi yapıp vermiyoruz, çok sinirlenip bağırıyor.Koca adamlar gibi ağzını şapırdatıyor resmen.
Benim kızımda sıkı sıkı kapattı agzını labne al desiler alıp kullanan varmı ve hngi marka aldınız
Pütürlü çorbalarda veriyorum genelde canım. Ama hâlâ bir yetişkinib çiğneyip yutacağı büyüklükte değil, bir bebeğe göre.
Sabahları yarım yumurta sarısı, bir çay kaşığı labne veya beyaz peynir, birkaç parça tam buğday ekmeğinin içi, suyla ıslatıp ezdiğim bir bebe bisküvisini veriyorum. Bazen çok iştahla yiyor, bazen yemek istemiyor, o zamanlar da zorlanıyorum. Ekmeğin içini de ıslatıp veriyorum, biraz çiğneyip yutuyor.
Yoğurt mutlaka veriyorum her gün. Bazen kahvaltıda verdiğim bile oluyor. Çok seviyor yoğurdu. Dün mesela terbiyeli yoğurt çorbası yapmıştım. Tuz eklemeden suyundan ayırdım. Brokoli haşlayıp pütürlü ezdim , karıştırdım çorba olarak verdim.
Tavuk haşlayıp suyunu buz küpleri ne doldurup buzluğa attım. Çorbalara ondan koyuyorum birkaç küp, lezzet oluyor biraz.
Kırmızı kapya biberleri haşlayıp kabuklarını soydum, blenderdan geçirip biraz zeytinyağı ile kaynatıp yine buz küplerine doldurdum. Onu da salça olarak kullanıyorum.
Kendimize kullandığımız tarhana çorbasından pişiriyorum ara sıra. Genelde bir gün bitirecek şekilde yapıyorum bu çorbaları. Olur da az yerse dolaba koyup ertesi gün ısıtıp veriyorum.
Geçen gün çilek verdim çok sevdi. Sonra pirinç unundan mama yapıp çilek püresi koydum içine, onu da yedi.
Bu aralar değişik tarifler arıyorum, çocukta sıkılmasın diye.
Masalla canım benimkide sofraya meraklı ama bazen. Ona göre vereceğim bişiy olmuyor korkuyor insan katıda vermeye
Valla cok haklısın . Canım benim annem benimkileri torundan görmüyor malesef ama herşeyide benden bekler 6 aydır evine gitmiyor. Gel kızım. Sıkılmışsındır kafan dağılsın asla demez . Valla elimde değil gene ben yapmıyorum işi bebek yatınca . Eşim. Az önce aradı diyor yatıyormuydun tele cevap vermedin dedim dalgamı geciyon benle sinir olmamak elde değilAy annene bir kez daha sinir oldum gerçekten.
Asıl o torun sevsin de sen işini yap.
Benimki de ben de üşengeciz. Daha doğrusu ev işi yapmayı sevmiyoruz. Bir de buzdolabı bozuldu kaç gündür yiyecekler bozulmasın diye uğraşıyorum. Buzluk çözülürken her yere aktı. Kedi desen darma duman ediyor. Ucunu saldım bende kaç gündür yemekte de evde değildik. Hijyen sıfır yaniSahur da yapmıyor eşim zaten. Dün gece dellendim bi girdim mutfağa yerde bile çöp var masaya attıklarını geçtim. 3 büyük poşet çöp çıkardım. Buzdolabından bozulanlar, kedinin tuvaleti vs derken... Şimdi kalanı halletmek için o girdi balkona mutfağa. Bazen ucunu bırakıp dibi görmeleri gerekiyor. Bırak istediği kadar üşengeç olsun. Sen de yorgunsun, hasta çocuklarla uğraşıyorsun. Sen hastalanmamak için kendini daha fazla yorma.
Yemeklerin suyuna ekmek içi koyup verim doğru diyorsun canım az önce havuç elma püresi karıştırıp yedirdim 4 çay kaşığı uyuttum şimdiKıymalı dolma yaptığında onun içinden verebilirsin. Sebze yemeklerinden ezebilirsin, yada ekmeğini yemeğin suyundan yedirebilirsin
Ay yemin ederim yaniz deilim cok sukur ya ayni beni anlatmisin ya vala canimdan bezdim on bes gundr ayni dedigin seyleri yasiyorum artik yasmayaabile firsat bulaiyorum yaBen de kullanmayı düşünüyorum sünnetimiz iyileştiğinde, hatta öncesinde sen gibi kullandım da bir kaç kez kısa aralıklarla. Eşim vardiyalı çalışıyo gece ve 15-22.00 vardiyasındayken çocuğa neredeyse günün 22 saati yalnız bakmak zorunda kalıyorum be çok zorlanıyorum çok aktif bi bebek yerinde duramıyor e evin de mecbur işi oluyo en basiti ev işini geçtim yemek hazırlamak tuvalet ihtiyacı vs bunlarda bile bazen yalnız bırakıyorum yastıklarla bile etrafını çevirsem fayda yok hep olmucak yerlere gidiyor koltukların altı vs iki dk yalnız kalınca duramıyo e mecbur bir iş yaparken oyalamam gerekiyor ne kadar istemesemde kullanmayı bence büyük kolaylık. Yoksa beni odadan çıkarken görünce bi başlıyo ağlamaya gelene kadar.. en azından ona koyunca bi 15 dk oyalanıyor:)
Ay cok gecmis olsun vala ya ne xmana dogum yaptiiz normal mi bu kadar uzun suredir iylesmemesi krem bacoderm %2pomad mupirosin yaziyor ustunde canim bence al bana cok yaradi ya hrmen kapati yarayiMaleswf hala iyileşemedim kullandığınız krem neydi acaba
Yogurt mayalayayım en iyisiBen almadım labne.
Arkadaşım kendisi süzme peynirle labne mayalıyordu ama yapmadım da.
Başka bir şeyle başla olmazsa yoğurt, sebze gibi...
Bende peyniri suda tuzunu aldım onuda yemediBen bahçıvan aldım güzeldi ama vermekten vazgeçtim peynırcifen tuzsuz peynir aldım onu seviyor
Çok meşakatli bu ek gıda işi anlaşılanSen sofra
Sen sofradayken vermeyi denedin mi? Ben ilk sebze püresiyle başladım kereviz+pirinç+havuç haşlayıp içine zeytinyağı ilave edip çatalla ezerek vermeyi denedim kusacak gibi yaptı istemedi ağzını açmadı yumurta sarısı da aynı şekil ama bunları sofrada denememiştim. Dün akşam yemeğinde yanıma aldım sandalyesinde kendim yemeğimi yerken ona da teklif ettim aynı tarifi öyle bir yedi ki ağzım açık kaldı hiç kusacak gibi vs yapmadıişin sırrı sofraya oturtmakmış bizi yerken görmesi gerekiyomuş. Bide emzirmenin üzerinden 1.5 saat falan geçmişti çok aç olunca da reddediyor,tok oluncada
Hersey bitti sehpanın ayaklarınımı kemiriyorBakin kizlar son halimize
Ek gıdaHersey bitti sehpanın ayaklarınımı kemiriyor
Kız yerde küp şekerler var onları kemiriyor galibaEk gıda
Bi deneyelim dedim, baktım alerji yapmadı. Meyve süzgecinde bir tane çileği hüpletti resmen.Biber haricinde herseyi bende öyle yapıyorum
biber haricinde hersey bende senin gibi yapıyorum . Çilek 6 ayında verilmez diye duymuştum bende alim ya meyve süzgecine koyup eline verim
Ay ben de bakıyım da kim fırçalayacak günlük  hemen baktım da bulamadım hatta. Linkini yada fotosunu atsan da baksam.
Bazen yer o kadar sürekli dağılıyor ki robotu açmaya fırsat olmuyor.
Bilmeyen birisi derki bunlar çocukları aç bırakıyor.Biz de dün iftarda bir yerde davetliyiz.
Elimizdekilere saldırıyoroysa evden çıkmadan irmikli mama yedirdim ama yok çocuk sofraya hevesli iki tane de dişi çıktı dün elimden kaptığı pideyi ısırdı
Yapmadı alerji çok şükür. Tatlıydı birazda. Şapur şupur yedi valla çileği.Ya çilek aslında alerjen bir yaş sonrası öneriyorlar ama alerji yapmadıysa çok iyi maşallah :)
Benim kızım da taze yoğurt yemiyor ya. Süzme yoğurt yiyor, kaymak yiyor, tulum peyniri gibi peynirleri beyazdan, lordan daha çok seviyorçocuğum içindeki iç anadoluya dur diyemiyor annemle kayınvalidem çocuğa özsüz şeyler verme yerken yesin soğutma diyorlar
Bugün iki küp lor peyniri, yumurta sarısı, un, azıcık su, azıcık zeytinyağı, bir tane de zeytin dilimleyip pankek yaptım. Eline birazını verdim yemeği tanısın diye. Ama kendim elimle ezip yedirdim lokma lokma. Sonra elindekini de yedirdim. Tavsiye ederim hem tarif çok lezzetli oldu hem de vitaminli.
Eskiden biberonla bir şeyler içerdi sabah hoşaf verdim ilk kez onu içmedi
Valla cok haklısın . Canım benim annem benimkileri torundan görmüyor malesef ama herşeyide benden bekler 6 aydır evine gitmiyor. Gel kızım. Sıkılmışsındır kafan dağılsın asla demez . Valla elimde değil gene ben yapmıyorum işi bebek yatınca . Eşim. Az önce aradı diyor yatıyormuydun tele cevap vermedin dedim dalgamı geciyon benle sinir olmamak elde değil
Yemeklerin suyuna ekmek içi koyup verim doğru diyorsun canım az önce havuç elma püresi karıştırıp yedirdim 4 çay kaşığı uyuttum şimdi
Yogurt mayalayayım en iyisi
Bende peyniri suda tuzunu aldım onuda yemedi
Çok meşakatli bu ek gıda işi anlaşılan
Bi deneyelim dedim, baktım alerji yapmadı. Meyve süzgecinde bir tane çileği hüpletti resmen.
Bilmeyen birisi derki bunlar çocukları aç bırakıyor.
Yapmadı alerji çok şükür. Tatlıydı birazda. Şapur şupur yedi valla çileği.
Bende ekmek vermeye başladım birkaç gündür. Çorbasının içine, sabah kahvaltısına filan veriyorum. Yutabileceği büyüklükte vermeye çalışıyorum. Yavaş yavaş pütürlü büyük gıdalara geçmek istiyorum bakalım. Tarifin de güzelmiş bir deneyeyim canım.
Kızlar bebeği tekrardan götürdüm. Getirdim bu seferki doktor antibiyotik yazdı
Ciğerleri temiz şuan dedi takip edin ama balgam cok sağ kulaktada enfeksiyon varmışŞifa olur inşallah. İnşallah çözümü olur. Nesi varmış peki, bronşolit mi faranjit mi
Ciğerleri temiz şuan dedi takip edin ama balgam cok sağ kulaktada enfeksiyon varmış
Saol canım benimki banyoda şapka takmak istemiyor biraz zor oluyor yıkamakYaa inşallah iyi gelir kuzucuk ilaç bir an önce toparlanır. Kulak enfeksiyonu hakikaten zor bebiş için. Banyo yaparken kulağına çok dikkat et su girmesin
Allah acil şifalar versin.