Benim bildiğimde şuan 3 gün kuralıyla ilerleyenler için 1.gün çay kaşığı 2. Gün tatlı kaşığı 3.gün yemek kaşığı ilk ay böyle geçtikten sonra bitirebilirse yarım çay bardağı kadar öğünler olcak sonra işte yemek istediği kadarYa rapunzel ben blw yapiyorum cocugum hepi topu bir parmak ucu kadar falan yutuyordur. Gerci henuz tadimlardayiz ama siz baya ogun olarak yediriyor musunuz? Ben biraksam mi blw yi ay panik oldum suan
Bende blw yapmayı çık istiyordum ama hazır değil henüz 7 ay gibi deneyeceğim şimdilik püreye devamAy yok anacim yalan o. Bi yogun bakimdayken emzirdim onun disinda ful sagimla geldik bugune kadar ve bir kasik mama vermek zorunda kalmadim bin sukursagim bence daha cok arttiriyor sutu, memeler surekli uyariliyor cunku
Ya rapunzel ben blw yapiyorum cocugum hepi topu bir parmak ucu kadar falan yutuyordur. Gerci henuz tadimlardayiz ama siz baya ogun olarak yediriyor musunuz? Ben biraksam mi blw yi ay panik oldum suan
Valla bende öyle biliyordum ama kitaptaki ölçülere göre yapayım dedimBenim bildiğimde şuan 3 gün kuralıyla ilerleyenler için 1.gün çay kaşığı 2. Gün tatlı kaşığı 3.gün yemek kaşığı ilk ay böyle geçtikten sonra bitirebilirse yarım çay bardağı kadar öğünler olcak sonra işte yemek istediği kadarRapunzel90
Tatil hediyesi o bezlerEvet ya çünkü ben de yedirdiğim her şeye zeytinyağı koyuyorum öyle katı da olmuyor püreler çorba gibi oluyor ya
Bikaç gündür zorlanıyordu ama çok katı değildi diye müdahele etmedik patates falan vermeyiz dedik
Ama bu sabah kakası taş gibiydi valla çocuğum nasıl ağladı ya perişan oldum
Yapınca çok rahatladı, dulcosoft şurup verdik kakayı yumuşatıyormuş sabahtan beri içerde kalanları sulu sulu çıkarıyor kaç bez değiştirdik bilmiyorum
Aynen sormaTatil hediyesi o bezler
Evet yapmaktan çok karar vermesi zor ben bize yaparken zorlanıyodum karar vermekte şimdi iki kere zorlanıyorumValla bende öyle biliyordum ama kitaptaki ölçülere göre yapayım dedimartık ne kadar yerse o kadar vericem doyunca zaten ağzını kilitliyor ek gıda işi zormuş anam her gün ne yapsam diye düşünüyorum haftalık plan yapıp öyle ilerleyeceğim
Zararı da yokmuş ama değil mi 1 den devam edebilirimRapunzel90 sorum eşime
Kazein bir süt proteiniymiş
Anne sütünde de %80 oranında bulunuyormuş miktarın artması bebişin alerjisi yoksa sıkıntı bi durum değilmiş
Kişi kendi bilir ama bizim öyle 1 numarada kalın gibi bir yönlendirmemiz yok dedi
Ay evet ya 1 di 2 olduEvet yapmaktan çok karar vermesi zor ben bize yaparken zorlanıyodum karar vermekte şimdi iki kere zorlanıyorum
Böyle yaparak çocuklarını uzaklaştırıyorlar kendilerinden sonra da hatalı ararlarGelmediler kız. Benim ablam doğumuma geldi 1 hafta kalabildi çalışıyordu. Eşimde ablandan sonra anam gelsin sana yardımcı olsun dedi, bende ilk tamam dedim. Bunlar telefonda kem küm ediyorlar, pek istekli değiller gelmeye anladım. Dedim tamam gelmesinler yorulmasınlar ben toparlarım bir kaç güne, rahatladılar ben öyle deyinceBeni bırak insan torununu merak eder gelir değil mi. Burda okuyorum annane babanne birbiriyle yarışıyor torunu görmek bakmak için. Bizimkiler nerdeee. Çocuk 40ı yeni çıkmıştı kayınbabanın dizleri ağrıdı sancılanmış, benim eşimi çağırdılar 7 saat uzaktan, o gitti ilgilendi. Halbuki 3 saat mesafede 2 oğlu daha var, onlar yanaşmamış ilgilenmeye. Kurbana biz gideceğiz memlekete öyle görecekler torunlarını
Aynı kitabı bende aldım tarifleri deniyorum ama henüz ikinci kasiga geçmiş değiliz yemiyorKızlar bugün kitaptaki tariften yaptım ama fazla oldu hepsini yiyemedi sizinkiler bitiriyor mu tarifler mi fazla yoksa benim bebeğim mi yemiyor. Anlamadım
Bu yulaf bildiğimiz bizim falan da yediğimiz yulaf mi yoksa bebekler için ayrı miYulaf elma pekmez yapmışsın ya 2 tatlı kaşığı yoğurtla karıştır.Bide öyle dene kesin yer
Aynen öyleBöyle yaparak çocuklarını uzaklaştırıyorlar kendilerinden sonra da hatalı ararlar
Siz yine kamuda çalışıyorsunuz rapor falan alıyorsunuz biz özel sektör çalışanları hepten rezil oluyoruz, gebelik aynı doğum ayni analık aynı bebek aynı ama şartlara gelince yok. Şu ana kadar gelen hiçbir hükumet hiçbir aile bakanı bu hakları konuşmadı, aynı şekilde hiçbir muhalefet de bu konularda vaatlerde bulunmadı, halbuki o kadar çok açık var ki sistemde kanunlarda, benim de iznim mart sonu bitmişti mecbur ücretsiz aldım ama sadece 3 ay, 15 gün sonra ise donucem mecbur, işimiz ve anneligimiz arasında seçim yapmak zorunda birakilmamaliyiz, ben daha doğum iznine ayrılmadan yerime birini aldılar, o zaman geçici diyorlardı ama döndüğümde beni ne bekleyecek bilmiyorum, sırf bu korkular yüzünden sanki usulsüz biseymis hakkım değilmiş gibi 3 ay izin alabildim, kaldı ki bebeğim hala yenidogan gibi gakguk meme ister uykusu problemli, kv bakacak ama gönülsüz bide onun suratı, bakmak için bizde kalacak ve kayinpederle birlikte gelecekler, kendisi yemeğe falan elini atmaz zaten, peki ben napicam, sabahın 4 buçuk 5 inde uyanan bi kızım var canı sagolsun, uyanicam o saatte, max şekilde emziricem, onun kahvaltısını hazirlicam belki yediricem, 7 yasinda da bi oğlum var aç kalmasın diye ona da dolayısıyla kv lere de kahvaltı hazirlicam, ise gidicem, yine sanki hakkım değilmiş gibi koştur koştur süt sagicam, aksam gelicem yine ev halkına yemek yapicam ayriyeten bebise de, çocuklar ilgi bekleyecek, min 1,5 saat kızı uyutmaya caliscam bu sırada saat 10 buçuk falan olacak, sonra yatana kadar mutfak toplama ütü oglanla oyun belki ertesi günün yemek hazırlığı yetisebilirsem yarım yamalak bi duş, ben yatmadan kız uyanmış olacak, emzir tekrar uyut, uyanana kadar en az 2-3 kez daha tekrar edecek bu durum, belki bi uyanacak bi daha uyumayacak, hiç yapmadigi şey değil çünkü, ve gün tekrar aynı şekilde başlayacak. Peki benim işteki performansım nasıl olacak, adam akıllı şartları iyileştirin ki kimse ne usulsüz yollara girsin ne bebekler rezil olsun. Doğum iznine ayrıldım maaşımı eksik aldım, primim o günden beri yatmıyor zaten, 3 aydır da hiç maaş yok, kamudaki anne 3 saat süt izni kullanırken ben 1,5 saat kullanicam, e hani hak helallik haramlik, kaldı ki bunlar annenin değil bebeklerin hakkı bence, devlet o kadar ilk 6 ay sadece anne sütü 2 yaşına kadar emzirin derken, bebekler 2 aylıkken anaları ise başlatmaya çalışıyor.Keşke gereken cevabı verseydin. Benim Mart sonu iznim bitti . Bı defa heyet aldım onun dışında rapor vs aldım bu dönemi bitirmeye bakicam. Kızım kolik üstüne reflü var ve çok huysuz bı bebek. Mama vs almadı sadece anne sütü . E bu bebeği nereye bırakabiliriz biz . Bir de ilçede görev yaparken. Gidiş geliş 2 saat. 8 -5 çalışan memur gibiyim ben. Ücretsiz izin alma lüksüm de yoktu cidden . Hemoroid var bende de doktora gittim biseyler yazdı geçmedi benden ordan yuruyup heyet aldım. Önce onlar izin şartlarını iyilestirsinler. İki üç aylık bebeleri nereye bırakabiliriz. Kaldı ki o mudurun haddi mi bu cümleler sanki cebinden parasi çıkıyor sinir oldum. Kendileri coookkkk hakseverlerdir !!!
Ailemi gectim bi tane akrabam bile yok bu sehirde olsa bile bebegim 2 aylikti nereye birakacaktim ki benim bebegim emzik biberon asla agzina degdirmiyor burdan her seyi konusuyoruz zaten cogu gormustur okumustur meme reddi vardi emmek istemiyordu o zaman bile biberonu almiyordu..bu konudada ben ucretsiz izin alacaktim her turlu doktor soyleyince bunu yapabiliyorken aldim bende almaz olaydim..madem aldim keske cevabini verseydim keske raporlari geri gonderin deseydim.. eylulde okul acilinca bu sozlerin hepsini kendine iade edecegim resmen devleti dolandirmaya getirdi lafi ya niye mersine gitmisim...cok saolun kizlar desteginiz icin iyi ki varsiniz
Gözümde canlandı da Allah yardımcın olsun gerçektenSiz yine kamuda çalışıyorsunuz rapor falan alıyorsunuz biz özel sektör çalışanları hepten rezil oluyoruz, gebelik aynı doğum ayni analık aynı bebek aynı ama şartlara gelince yok. Şu ana kadar gelen hiçbir hükumet hiçbir aile bakanı bu hakları konuşmadı, aynı şekilde hiçbir muhalefet de bu konularda vaatlerde bulunmadı, halbuki o kadar çok açık var ki sistemde kanunlarda, benim de iznim mart sonu bitmişti mecbur ücretsiz aldım ama sadece 3 ay, 15 gün sonra ise donucem mecbur, işimiz ve anneligimiz arasında seçim yapmak zorunda birakilmamaliyiz, ben daha doğum iznine ayrılmadan yerime birini aldılar, o zaman geçici diyorlardı ama döndüğümde beni ne bekleyecek bilmiyorum, sırf bu korkular yüzünden sanki usulsüz biseymis hakkım değilmiş gibi 3 ay izin alabildim, kaldı ki bebeğim hala yenidogan gibi gakguk meme ister uykusu problemli, kv bakacak ama gönülsüz bide onun suratı, bakmak için bizde kalacak ve kayinpederle birlikte gelecekler, kendisi yemeğe falan elini atmaz zaten, peki ben napicam, sabahın 4 buçuk 5 inde uyanan bi kızım var canı sagolsun, uyanicam o saatte, max şekilde emziricem, onun kahvaltısını hazirlicam belki yediricem, 7 yasinda da bi oğlum var aç kalmasın diye ona da dolayısıyla kv lere de kahvaltı hazirlicam, ise gidicem, yine sanki hakkım değilmiş gibi koştur koştur süt sagicam, aksam gelicem yine ev halkına yemek yapicam ayriyeten bebise de, çocuklar ilgi bekleyecek, min 1,5 saat kızı uyutmaya caliscam bu sırada saat 10 buçuk falan olacak, sonra yatana kadar mutfak toplama ütü oglanla oyun belki ertesi günün yemek hazırlığı yetisebilirsem yarım yamalak bi duş, ben yatmadan kız uyanmış olacak, emzir tekrar uyut, uyanana kadar en az 2-3 kez daha tekrar edecek bu durum, belki bi uyanacak bi daha uyumayacak, hiç yapmadigi şey değil çünkü, ve gün tekrar aynı şekilde başlayacak. Peki benim işteki performansım nasıl olacak, adam akıllı şartları iyileştirin ki kimse ne usulsüz yollara girsin ne bebekler rezil olsun. Doğum iznine ayrıldım maaşımı eksik aldım, primim o günden beri yatmıyor zaten, 3 aydır da hiç maaş yok, kamudaki anne 3 saat süt izni kullanırken ben 1,5 saat kullanicam, e hani hak helallik haramlik, kaldı ki bunlar annenin değil bebeklerin hakkı bence, devlet o kadar ilk 6 ay sadece anne sütü 2 yaşına kadar emzirin derken, bebekler 2 aylıkken anaları ise başlatmaya çalışıyor.
Ay çok uzun olmuş ama çok dertliyim bu konuda
Biz fototerapi almıştık fakat sadece fototerapi den birkaç gün sonra işitme testi yapıldı. Sıkıntı yok dendi. Sonra tekrar cagirmadilar.Kizlar fototerapi alan bebeklerde 6.ayda isitme testi yapilmasi gerekiyor demislerdi bizim yenidogan yogun bakim doktorumuz. Icinizde hic yaptiran oldu mu?
Göğüs pedi kullanıyormusunuz?
Ben kullanıyorumne zmn terbiye olacaklar ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?