2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Kızlar merhaba benim kızım da 5 gün sonra 7 aylık olacak ek gıdaya geçtik ama aslında bakacak olursanız geçmedik gibi bir şey hiç bir şekilde bir şey yemek istemiyor ağzını kitliyor resmen bebeklikten beri aşırı kusması vardı sanırım laktoz intoleransı(süt alerjisi)çıktı emzirmiyorum laktozsuz mamaya geçtik süt ürünleri,tatlı ve meyve yasak şu an bir aylığına sebze dedi doktorumuz ama hiç bir sebzeyi seçemedi ne şekillerde yaptıysam da olmuyor yoğurt seviyordu o da yasak maalesef ne yapacağımı şaşırdım benzer şeyleri yaşayanlar oldu mu bilgilendirirseniz sevinirim :)

Birde uyku problemimiz var bu saatte yaZma nedenim de bundan her gün biraz daha erken güne başlıyor çığlık atıyor geri uyumuyor ve uyutmuyor gündüz de 20-30 dk yı geçmiyor uykusu ve maalesef sallanmadan uyumuyor artık sinirlerim yıprandı kendi bebeğime karşı sinir nefret doluyorum kafayı yiyorum her gün ne eş ne dost tek başına bıktım artık resmen nerden çocuk yaptım ben diye hayatı sorguluyorum her gün

Çok üzüldüm bunları yaşamana ama, bu şekilde düşünmene inan daha cok üzüldüm.. O bebeğin senden başka kimi var, belli ki derdi var yavrunun, biz o dertle dertlenmezsek kim üstlenecek bu görevi.
Beni yanlış anlama, akıl falan da vermiyorum ama gerçekten çok üzüldüm. O bebege sahip olabilmek için ne zorluklara katlanıyo bazıları. Allah korusun, engelli de olabilirdi, her türlü başımız üzerinde..Onlar bize emanet..

Sinirlenince öyle oluyor geri bir gülünce iyi ki diyorum ama dediğim gibi tek başına bir çok işi yüklenmenin hamilelik döneminde doktorlar tarafından yapılan bir sürü yanlış yorumlar doğum da yaşanan mağduriyetler bebeğin bir süre yoğun bakımda kalması vs vs şu an 6 ay ve doğum öncesi 2 ayın yıpranmışlığı var arada öyle oluyorum ve sizde yanlış anlamayın yaşananları bilmediğiniz için hal vermiyor olabilirsiniz bana benim anlık yaşanan şeyler ama tek değilim eminim ki bu konuda işte biraz da öyle olan anneler varsa karşılıklı morallerimizi düzeltmeye yardımcı oluruz belki diye yazdım. Her güne ve varlığına tabi ki şükürler olsun

Alah yardımcın olsun, benim de riskliydi..şimdi kucağımda.. 2 yasında da kızım var anlattıklarını onda yaşadım ama çok şükür düzeldi büyük oranda.. Allah sabır versin, canları sağolsun.. Az daha büyüsünler laftan anlasınlar, o zaman kendimizle de ilgileniriz

Sinirden kudurmaya ramak kaldı. Eşimin kuzeni geldi bebek görmeye normalde severim kendisini ama çocugu hırpalayarak sevenlerden. Cocugu öpme dedikce öptü ve oğlum çığlık çığlığa aglamaya başladı onu öyle görünce yüksek sesle bağıra bağıra taklidini yaptı oğlum korktu daha cok agladi sesi kısıldı abla yapma diyorum birde kahkaha atiyor çocuğu aglattikca güldü. Oda yetmiyor agzindan öptü oğlumu zaten ortalık virüs hadi yanagindan öptün agzindan öpmek nedir ya bide sigara iciyor ben bile opmuyorum agzindan oğlumu delirecem sandım yeminle. Bir insan bu kadarmi cahil olur ya. Benmi abartıyorum. Oğlum korkudan üstüme yapıştı uyurken bile kucagimda uyuyor zar zor uyuttum. Cok sinirliyim anlatamam ya

Tam kaç aylık şu an? Bizim o aşamaya gelmemize daha var galiba :))
9.ay aşısında ne var ki? Bilmiyorum ondan soruyorum.
Evet bu ara daha kucakçı oldu sanki. Kol paça yakalayıp kucak istiyo
Nasıl yapıcaz o zaman bu emekleme işini bilmiyorum.

Zor ama sakin kalmaya çalış. Tek bakanı sensen sana güveniyor hayatta kalmak için, sen de böyle yaparsan iyice strese girer. Bebekler sadece yüksek gergin sesten değil, hafif sert tutuştan bile o duyguyu alırlarmış. Allah yardım etsin bütün annelere.

Amin aşırı sabır gerektiren bir şey annelik. Tek başıma olduğum için yoruyor biraz birde çok hareketli bir bebek hemde aşırı derecede ekstra yoruyor ama dediğiniz gibi bana bağımlı yaşıyor o aklıma geliyor bu yüzden sakinliğimi korumaya çalışıyorum

kızlar merhaba, sizlerin deneyimden dolayı bir sorum olacak.

bu hafta 6.ay çocuk kontrolüne gidecektim ve tam 180. günde ek gıdaya başlayacaktık. doktor bu hafta tüm izin almış, haftaya iş başı yapacakmış. Dolayısıyla ek gıdaya 1 hafta falan gecikmeli başlayacagız.

190. gün falan ek gıdaya başlamak sıkıntı olurmu sizce ? doktorla konuşmadan da başlatmak istemiyorum ek gıdaya.

Kilosu yerindeyse sende başlayabilirsin zaten 3 gün tek bir besinle tattırarak baslıcaksın

Bebeği daha bababa dadada vs demeyen var mı? 4 gün sonra 7 aylık olcaz. 6 aylıktı bikaç kere baba dedi. Öyle uzata uzata değil tükürür gibi :) Bazen ağlarken memme diyodu. Şu an hiçbi şey
Bizimde bu ara başladı cnm anne baba dede anlamsi bı kaç kelime denk getiriyor hadi diyo ay diyo ama normal bence her çocuğun gelişimi farklı aynı gün doğum yaptığım akrabanın çocuğu daha yeni yeni dönüyormuş benim oğlan jet hızıyla asker sürünüşü yapıyor heryere gidiyor dur diyince daha da hızlanıyor ama dizlerinin üstünde emeklemiyor kalkıyor duruyor öyle sadece sürünmeye alıştı snrm
Ay manyak mi ne ya zaten normalde de öyle alakasız sevenlere karşıyım şimdi daha sinir oldum delirmiş millet ya aslında kpronanin en güzel yanı gerejsiz kişilerle görüşmemek vala
Bebeği kendisine bağlanmaya başlamış olanlar var mı?
Beeeen çok zor coook delircem

Seninki sanki temmuz başında doğmuştu di mi öyle hatırlıyorum. Bizimki ıııh.. eh.. yapıyo şu an daha, bizimle konuşmaya çalışırken Maşallah seninkiye

Geri geri gidiyo az az, sağa sola kıvırıyor. 1-2 saniyeliğine dizler üzerine gelip bırakıyo kendini yere Allahım emekleyecek mi bi gün acaba?

Kucak istiyo bu ara. Diş zamanı öyle olur diyolar. 2 dişi var ama. Bütün dişlerde böyle mi olacak

Temmuzun 12 si cnm bizimde hala dişler çıkamadı nokta gibi beyazlık var dokununca snaki yarılmış i dişe dokunur gibi hissediyorum ama görünür de hiç bişey yok abla saolsun beş dk susmuyor ki ona bakıp bakıp çabalıyor konuşmaya yaramazlık yapmaya Rabb'im izin verirse insAllah emekleyip yürüyecekler
Kızda hiç farkedemedik ama dış huysuzlugy olacak snrm ya korkarım her dişte oluyor diyolar kucak istiyordu bı kaç gündür kendi oynamaya başladı toplarla falan konserlerden destek alıp oturuyor falan seviniyor herhlde

Maşallah Küçük çocuk oldu mu baya örnek alıyolar ya. Biz de işte bu coronadan ayda yılda bir çocuk görüyoruz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…