2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Sen bi sor bence canım önemliymiş onlar. Böbrek ultrasonu niyr istediler
hamileliğimin 24. haftasında su fazlalığından dolayı doktor detaylı ultrason istedi orda da böbreklerinde büyüme var dendi canım doğduktan sonra yine bakılması gerek dediler de onun için söyledim çocuk doktoruna o da bi bakalım dedi dua edin de birşey çıkmasın

Ben bebeğimi gece uyutmakta zorlanıyorum. Emiyor, sonlara doğru dalıyor, gaz çıkarma aşamasında gözler açılıyor. Hem de sonuna kadar. Gündüz böyle değil. Bikaç gündür beyaz gürültü, saç kurutma makinesi sesi vs kullanmaya başladım. O şekilde hemen olmasa da uyuyo.
Emzirdiğim anlar dışında 2 gündür sabaha kadar açık kaldı. Zararı olur mu acaba alışkanlık bağımlılık gibi mesela?

sezeryanla dogum yapmış annelere bir sorum olacak :)

benimde yakında sezeryan dogumum olacak. bugün sezeryan öncesi gerekli olan kan testlerini yaptırdım.

en belirgin olan Trombosit . trombosit degerim 130larda çıktı. referans aralığı 150-439. bu değer neden düşüktür ? çokmu düşük, sezeryan için önemlimi ? hiç başına gelen veya bilgisi olan varmı ?

üre ve kreatinin degerlerim de düşük çıktı. bunu tecrübe eden varmı?

Ben sanki dersin prenses Elizabeth
Arkamda yastik, ayaklarimi uzatacagim bi pufum, rahat olmak lazım emzirirken
Annemgilde bile bu rahati bulamiyorum,,

Aynen bende sırtımı yaslıyorum elimin altınada yastıj koyuyorum daha rahat oluyor
aynen bende cnm
Kızlar selam sarılığımız geçmiyor 25 günlük olduk uzayan sarılık olmuşuz kan ve idrar testi yapıldı bugün. İnşallah tez zamanda geçer delircem artık
Çok mu yüksek cnm değilse emziriyosan bı de belki de anne sütü sarılığıdir benimde oğlumun gozlerjnde hafif sarılık oluyor arada ama yeni doğduğunda olcturmustuk bı daha gitmedim emiyor çok uyumuyo da vücudunda yok bı de sadece yüzünde boynunda çok hafif var

Ya o marka çok pahalı ama tutacağına emin olsam alıcam. Sen kaç günlükken verdin???
3 haftalikken verdim ben bu markayi. Diger emzikleri bir haftalıkken vermeye calistim cunki göğsümü emzik niyetine kullaniyordu. Pahali olmasina üzüldüm burda cok pahalı degil diger emziklerden bir iki Euro pahali sadece. Ama aventinde buna benzer emzigi var, ucu göğsü andiran bi emzik bul onu al dene derim.

5 günlükken kontrole gittik de hiç işitme testi falan yapılmadı en iyisi başka bir hastaneye gidiyim
Canım seni de erken doğdu diye hatırlıyorum. 3000 kg altına yapmıyorlar diye biliyorum bizese yapmadılar. Bu hafta Dr gidicem sigorta yaptırdım onu bekliyorum gidince sorudan bende

Yok canim ben bi bebek büyüttum boyle bise olmadi
Etrafimda hic duymadim, demekki ulke ulke degisiyo
Bournemount sizin orda varmi
Canim bizde sadece işitme testi yapıldı.onun dışında bişey için randevu verilmedi.ki yapılacağını sanmıyorum.burda sağlık sistemi çok kötü.yapılacak olsa bile bir hafta öncesinde de eve mektupla randevu gönderiyorlar şuan gelen bişey yok.

birde sizde d vitamini verdiler mi kullanmak gerekLi mi ?

Canım seni de erken doğdu diye hatırlıyorum. 3000 kg altına yapmıyorlar diye biliyorum bizese yapmadılar. Bu hafta Dr gidicem sigorta yaptırdım onu bekliyorum gidince sorudan bende
evet canım erken doğdu ilk çocuğum da 3 kilo altındaydı ama ona yapmışlardı bunda hiçbir şey demediler doktor ilgisizdi zaten ben sormadan hiçbir test ultrason istemedi ama işitme testi aklıma gelmedi soramadım

Isitme testi burdada oluyo, biz hastaneden ciktik 1hafta boyunca hergun ebe geldi eve. 10. Gunde cocuk doktoruna gittik. 3.haftasindada cocuk saglik ocagina gittik. Bugun 1aylik olduk cocuk doktoruna gidicez. Sonra aylik cocuk doktoruna rdvu alip gidiyosun.
D vitamini verdiler turkiyede sartmi bilmiyorum ama avrupa ulkelerinde her bebege veriliyo d vitamini.
Yani canim burasida saglik konusunda turkiyeden cok cok geride. Yanilmiyosam bitek almanyada saglik sistemi iyi

Avent var canım almıyor. Onu da alnaz büyük ihtimal.

İnşallah herşey yolundadır canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…