- 1 Haziran 2018
- 27.720
- 82.187
- 30
Ne bilim içinde bı parca kayma riski var kontrol lazım falanneden ki
Amin amin canım. Allah kimseye yaşatmasın. Çocuğumu daha yeni yeni çözüyorum. 2 gündür kaka yapmadı doymadığını mı gösteriyor acamaya
Cok ilginc, hadi o 6ay icinde hamile kalirsan?6 aydan önce kullanamazsn dedi bana sağlık ocgaindaki ebe
ben normal içiyorum o zmn cnm binkac gundur bitti almadım yenisini hatta iki gündür tahin pekmez yiyorum bı de kimyonlu yoğurt fayda ediyor gibi insAllah
aaa bana sağlık ocağındaki ebe 6 aydan sonra baslayabilirsin dedi
insAllah bende kızımı emziremedim insAllah oğlumu emziriim bende sağmiyorum hiç
Bizi hiç arayan yok şimdilik cnm ama kabul etmemek laizm tabi
Acma tlfnu, ben musait olunca aciyorum degilse hic keyfimi bozupda tlfnda lak lak yapamam onlarla valla. Darilan darilsin alinan alinsin. Bebekli evin halleri zor oluyo, henuz bi rutin olmuyo. Acamadim diye bana darilacaksa oh keyfim ne ala, aramayida keser. Bukadar net benim tavrim. Stres yapip sutum azalacana Karsi taraf kussun tercih ederimCanım İnan aramamaları daha iyi hergün yüzlerce bebek bakımı ile laf dinliyorum .bunalttılar artık beni kadını da erkeği de bana bebek bakım dersi veriyor
Başka türlü koruncaz mecburCok ilginc, hadi o 6ay icinde hamile kalirsan?
Ben bebeğn bağışıklığı gelişmedi dikkat edin dedi doktor diyorum korona bitsin de inş diyip geçiştiriyorumKızlar, şu telefonla arayıp sürekli bebeği görmek isteyenlere nasıl engel oluyorsunuz.bu durum benim psikolojimi fena halde yıpratıyor.birde aradıklarında dilleri dursa sürekli bir laf sokuşturmaca.bunlar yüzünden lohusa depresyonuna girdim.
Öyle yaptım bence canım çıkarttı ama çok zor oldu hem mana hem meme emiyor mama mı yaptı anlamadım kiazıcık zeytinyağı için canım poposuna da sür belki yardımcı olur
spiral den ben korkuyorum ya
Nette okumuştum çok net hatırlamıyorum ama sanki reflü kaynaklı l olabilir yazıyordu
Çişini yapıyor canım çok şükür. Mama verdiğim için kabız olacak diye korkuyorum büyük kızımda aynı zamanda yaşadım çok zor oluyor ama şükür çıkarttı ama tam zamanında uyardım iyice sertleşiyordune kadarlık bebeğin canım? çiş de mi yapmıyo çiş yapıyosa doyuyordur üzme kendini doktorlar ilk çocuğumda özellikle çişi sorarlardı doyuyor o zaman derlerdi büyük oğlum bu kadar kaka yapmazdı mesela bu çok yaptığı için şaşırdım normal mi acaba diye merak ettim
Bende kızımı sadece emziriyorum ama arada sapıp gece veriyorum cnm sende öyle yapabilirsin emerken yoruluyor bebekler sağına birden çok gidiyor anne sütü
Ya bende emzige alıştı diye emzigehafif dalıyor düşürüyor Ağlıyor, sağa sola dönerken düşürüyor ağlıyor, bakarken düşürüyor ağlıyor emzirsem daha az ağlar daha rahat ederim diye düşünüyorum.. Hatta çok uzuluyorum emzige alıştı diye..
insAllah bende kızımı emziremedim insAllah oğlumu emziriim bende sağmiyorum hiç
Vallahi ben o ölçüleri anlamıyrm kiloda sorun yokta bizimki 53cm doğdu 15 gün sonra aynı 36 gün sonra 54 dedi bacagını salmadı doğrusu evde ölçtüm 56 uyurken meselaDr dan geldik kızlar..
1 aylık olduk bugün..2 cm uzamış boyu 55 cm olmuş oğlumun ve 4400 olmuş 700 gr almış doğum kilosu üstüne Kötü değil ama alt sınırda dedi.. Önce emzir sonra sağ ver sonrada yetmezse mama ver dedi
gün içinde genelde mama vermiyorduk baktık ki uyumuyor çok ağlıyor aranıyor o zaman 1 ölçek mama veriyordum.. Oda bir kaç günde 1 falan.. Şimdi daha çok mama vereceğiz ..
Yaa anlamıyorum da dolu bez sayısı 6-7 civarını geçiyor her gün günde mutlaka en az 4-5 bezi de kakalı oluyor ama kilo almamış çok günde 23,3 gram fln almış..
Kızımı bütüyürken de en çok takıldığım buydu oğlumda yine başıma geldi... Ayy ben kilo alsın diye napsam acaba
Teşekkür ediyorum cnm bunu ben bilmiyordum sağ olcanım Ayşe Öner videosunda görmüştüm. gece sağılan sütler gece , gündüz sağılan sütler gündüz verilmeliymiş.. Gece uyuması için farklı hormonlar varmış , gündüz verilmemeli diyordu..
Bugün dr da sağ dedi yarından itibaren başlayacağım sağmaya artık...
ahh keşke alışsa yapışık haldeyiz çok şikayetim yok aslında ama o kdr çok alıştı ki tuvalete bile salmıyor bazenAz molalık , bi yere gittiğimizde falan iyi olur..
Ay inşallah emziririz hep birlikte
Dünden beri kakalar sıklaştı. Zeytinyağı vermiştik yine. Hala zeytinyağının etkisi mi devam ediyo bilmiyorum.bende gecikmeli topuk kani vermek icin gittim o sira olculdu. Aynen kaka ve cisini yapiyor bizimde gozumuzde kaldi yuzu duzeliyor gibi ve uyaniyor kendi. O yuzden bende kan testi yaptirmayacambu arada topuk kanini ilk zamanlar aliyorlar ya bebekler cok agliyor biraz daha ileri zamanlarda alinca daha dayanikli oluyorlar benim kizim aglamadi. Keske oyle aglamasalar diyo insan ama ilk zamanlar alma sebepleri varmis megersem
hani koltukaltindan tutup aliyoruz ya bebekleri kucagimiza oyle. Bi kac sn falan tutup gogsumuze goturuyoruz sirtini sivazliyoruz yukari dogru pat pat yapiyoruz gazi varsa ciksin diye tekrar ayni seyi yapiyoruz. Hem gazi cikiyor hemde kakasini yapiyor. Bu arada ayaklarini size yaslandiginda kendi karnina dogru cekili oluyor. Toplu oluyor yani ikinma hissi geliyor oyle bi kac kere yapinca kipkirmizi oluyor burun delikleri aciliyor kaka yaparken bende hangi pozisyondaysam konsantresi bozulmasin diye sabit kaliyorum
Evet sıkıntılaniyor kesinlikle uyumuyor. Ama kolik gibi aglamiyor sanki korkmus gibi kendini sıkıyor gibi o zaman anliyorum uyumayacak bu diye
Emzirirken son emzirdiğinden mi başlıyosun tekrar yoksa ötekinden mi?Bizimde bebisin göbeği indikçe sanki zayıflamış gibi geliyor kakasını yaptıkça sürekli kontrol ediyorum her fırsatta emziriyorum ama kilo alımı devam etmiş çok şükür benimki sanarsin saatle doğmuş 10 dakikadan sonra emmiyor ağzını açmıyor hayatta Öyle sıkı kapatıyor ki asla emmeye devam etmiyor asamadik
Yalnız değilsiniz emin olun bende de var aynı dertler, en son kulağında bı sıkıntı var gibiydi bana yapma etme dediklerini kayinvalidemin yanında sordurdum giki çıkmadı kulağına süt damlat diyordu doktora dedim süt damlatalim mi katiyyen dedi Ben 4 çocuk yetiştirdim yapıyordum falan filan da anlatırken doktor herşeye gereken cevabı verdi.. Allah'a şükür
Çok geçmiş olsun.. kaç günlük bebeğiniz.. bı arkadaşımın başına gelmişti şimdi bebekleri 5 aylık maşallah çok çok sağlıklı sizinde öyle olacak Allah'in izniyle..
Selam, bebeğim 30 günlükken ki kontrolde verdi.. Durumunu anlattık ikinirken kipkirmizi oluyordu kıvranıyordu yavrucak masaj yapmaktan bileğim ağrıyordu inan.. şimdi 38 günlük Çok rahatladı İlk once gaz ilacı rahatlattı düzenli olarak probiyotik kullandık iyi geldi Bence mutlaka doktorunuza kontrole gidince sorun..
Çok geçmiş olsun Güzel anne.. Bebisinle de hiç ayrılmayın insallah ❣ arada uyu dinlen süt için seninde dinlenmeye ihtiyacın var.. benimde bazen emerken karnıma baskı olusturuyor o acı bile mutluluk veriyor Ne gariptir kiseni çok iyi anliyorum
Bu mu etkili oldu bilmem, önceki günden beri kaka yapıyo. Gerçi dediğin hareketi de 2 kere yaptım sadece.Bize de doktor yüzü aşağıya bakacak şekilde havada karnından aşkı bicimjnde tutun iyi gelir demişti..
Bide çok kontrollü biçimde yüz üstü yatırıp ayaklarını karnındayken emekler pozisyonda ilerlemesini sağlamak Benim bebeğim 30 günlükken tavsiye etmişti yalnız bunu.. Bizde ayaklarını karnına çekiyoruz fakat bu hareketi kendisi zorlayarak yaptığı için daha faydalı olduğunu söylemişti Hareketi yapmak için zorladikca pirtliyordu Allah im hiçbir çocuğa gaz derdi vermesin Ya Rabbim
Her emzirmeden sonra sağsam zararı olur mu acaba?biz 23 gunluguz hala kanama oluyor bazen olmuyo bitti mi diyirum yine geliyo illa 40a tamamlayacak
normal bence ben altini degistirirken dahi yaptigi oluyor. Hatta bence iyi bisey ictigi sute yer aciliyor oyle dusunkakanin rengi kivami seklide onemli bunlari takip et bence
ya korkma duzelir o elinden geldigince emzirerek ver canim benim bildigim bisey var gogusten emilen sutun sindirimi daha kolay oluyormus sagilinca hazmi zor oluyormus. Hazmedilmesi icin pisirmek gerekirmis oda vitaminleri yok edermis. Bunu bi dr demisti. Onun icin elinizden geldigince emzirin arkadaslar
ya suan beni cok korkuttun bizde bezden kakadan yuzden gozden takip ediyoruz. Sarilik olmadiginin kriteri ne acaba kilo almasi mi yani? Ben anlamadim neye bakacagiz
zaman gectikce cok icmeye basliyir mideleri buyuyor ve bu arada bizim goguslerde iyice terbiye olmus oluyor artik dolu dolu hissetmeler azalir cunku cok emiyordur. Dolmasi icin en az 2 saat gecmesi lazim
erkek mi bebek ?
10 kere kakali bez bu yedikleri nereye gitmis anlamadim Allah sifa versin insallah duzelir canim. Ogrendigin bilgileri bizimlede paylas lutfen cunku biz bebegin hal ve tavrina gore yorumluyoruz sanirim yanlis yapiyoruz
kivraniyor aglama nobetleri gecirmiyor canim dedigin gibi emzirirken gaz oluyo kivraniyor kipkirmizi oluyor surekli gaz al tekrar emzir tekrar gaz kisir dongu oluyo
insallah yarar iyi gozlemle ama hareketlerinibizde ise yariyor
1 ay dolunca çağırdı. 14ünde gitcez.Doktor kontrolunuz yokmu yakin zamanda
Sorcam bakalım. Hem gazlı, hem kabızlık var galiba hem bu yüzden belki de zor alıyo memeyi :/canım ben bi konuyu atlamışım 3.4 günde bir konusunda fikrim yok benım kız hergun yapıor her bezıne degıl ama hergun kesın oluyor.bezını açıyorum bacaklarnı kaldırıyorum ittrme hareketı yapıorum birazda kndı ıkınıo derken yapıo.sen senin drmunu bi doktra sorabılırsın.
çocuk doktoruna mi gittin canım sağlık ocağı kontrolünde mi söylediler 700gr alt sınır mıymış kaç kg almalı kiDr dan geldik kızlar..
1 aylık olduk bugün..2 cm uzamış boyu 55 cm olmuş oğlumun ve 4400 olmuş 700 gr almış doğum kilosu üstüne Kötü değil ama alt sınırda dedi.. Önce emzir sonra sağ ver sonrada yetmezse mama ver dedi
gün içinde genelde mama vermiyorduk baktık ki uyumuyor çok ağlıyor aranıyor o zaman 1 ölçek mama veriyordum.. Oda bir kaç günde 1 falan.. Şimdi daha çok mama vereceğiz ..
Yaa anlamıyorum da dolu bez sayısı 6-7 civarını geçiyor her gün günde mutlaka en az 4-5 bezi de kakalı oluyor ama kilo almamış çok günde 23,3 gram fln almış..
Kızımı bütüyürken de en çok takıldığım buydu oğlumda yine başıma geldi... Ayy ben kilo alsın diye napsam acaba
15-20dk hemen hemen canım bırakana kadar emziriyorum geneldeKızlar her göğsünüzü kaç dk emziriyorsunuz
Ben 40 çıkınca doktoruma muayeneye gidicem. Bakalım durum ne.Kızlar 40 niz çıkınca ilişki durumunuz nasıl olacak . Korunma yöntemi olarak . Ben korkuyorum ve hiç isteğim yok biraz şişkinlik var ameliyat izimde sanki hiç geçmicekmiş gibi beni isteksiz yapıyor
Ne için gidiceksin canım çağırdı mi özellikle yoksa rutin kontrol muBen 40 çıkınca doktoruma muayeneye gidicem. Bakalım durum ne.
Doktorum 40 çıkınca gel bi bakayım demişti. Bugün aile hekimim de muhakkak 40 çıkınca kadın doğuma git dedi...Ne için gidiceksin canım çağırdı mi özellikle yoksa rutin kontrol mu
Doğum kilosu boyu kaçtı canım herşeyin yolunda olmasına sevindim bizde haftaya gidicez Allah için verirseKızlar bugün 1 aylık kontrole gittik aile hekimine. Hepatit b aşısını yaptılar. Boyu 57 cm, kilosu 4350 çıktı. Doktor gayet iyi dedi. İnşallah hepinizde durumlar iyidir