Masallah kuzuya bizde daha tay durma bile yok dengede duramiyor ama emekleyerek heryere tutunup kalkiyor tum cekmeceler talan edilmis halde siralama yapiyor sanirim gec yürüyecek.bizde 8 dis var kopekler de kabarmaya baslamis.inek sutunu ben bebek emdigi surece vermiyorum diger kizlarimda da 1.5 yasina kadar vermedim.cokta lazim degil acikcasi :))bolca yoğurt yapıp veriyorum.bende dogumgunu icin konseptler hayal ettim ama hayatlar pastane pastasi olacak gibi maalesefMerhaba, yürüme hazırlıkları tam gaz devam ediyor 11. Ayında bi kaç desteksiz adım attı ama cesareti pek yok birinin tutmadığını anlayınca 3-4 adımda oturuyor. Elinden tutan olursa ya da tutunabileceği bi şey varsa tüm evi dolanıp her yeri talan ediyor. İndirmedik çekmece dolap içi kalmadı evde6 diş ile hayatına devam ediyor 4 üstte iki altta, salya artışı var bu aralar bakalım 7. geliyor olabilir.
Beslenmesi pek değişmedi ek gıda anne sütü ve formül mama. Mama bitip yenisi hemen gelmeyince bi öğün inek sütünü su ile karıştırıp verdim sevmedi. Bi daha da denemedim.
Doğum gününe daha var fakat pek hayal ettiğimiz gibi olmayacak yasaklar vs derken sade aile içi bir etkinlik olur herhalde bakalım. Bütün bebeklerimize sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllar diliyorum.
Bebek emiyorsa veya formul sut aliyorsa ben inek sutu vermiyorum 1.5 yasin kadar hatta mumkunse 2 yasina kadar zaten cogu profesör sutun kansizlkk yaptigina ve dusuk kalsiyum icerdigine hemfikir.ben bolca ev yogurdu yediriyorum inanin daha cok kalsiyum aliyorlar.emiyorsa anne sutu emmiyorsa formul mama demisti 3 kizimda da doktorlar.Merhabalar herkese. İnek sütüne başlayan var mı? Biz bugün doktora gittik. İnek sütünü direk verebilirsin dedi. Ben bir haftadır su ile karıştırıp tadım yaptırıyordum. Gece emmeye kalktığında inek sütü ver artık dedi.
Bir de kızım suyu normal bardaktan içiyor. Biberonlara oyuncak muamelesi yaptı hep:) Doktora bunu da sordum. Kaldır normal bardakla sütünü içir, geri yatır dedi. Uykusu açılan bebeği geri yatırmak çok kolay çünkü :)))) Biz yapabilecek miyiz bilmiyorum:) Gündüz formül süt ile denemelerimiz başarısızO meme buraya gelecek diyerek işlemi tamamlıyoruz
Neyse, doktorun dediğine göre meme emen bebekler bardaktan daha kolay içiyormuş
su içmede zorlanan bebişe direk bardak bir deneyin isterseniz6erym
Olsun o bieseydir benim bebegim okadar bile icmiyor.resmen suya karsi mucadele veriyor.Ek gidaya gecince doktorumuz ek gidanin 2 kati su verilecek demisti , iki kati icmiyor tabii ama geceleri ozellikle vermeye calisiyorum.
Şu wee baby nin 30 ml cam şişesi varya klasik model hala onla içiyor bizimki alıştırma bardağı falan o da kabul etmedi.zor oluyor 30 , 30 vermek ama napiim
Suya karsi ciddi direnci var resmen nefret ediyor ama bolca anne sutu aliyor her bezi tasana kadar dolu masallah demekki anne sutu sivi ihtiyacini karsiliyor suyu istemiyor diye dusunuyorum 15 gun sonra asisi var dr a sorucam bu durumuKızlarımız pek inat olacak belli.
havalar ısındıkça terleme başladı bizde..
Geceleri su icin uyaniyor hep, idrarda koku varsa enfeksiyon olur Allah korusun, yemek yediriken falan kasikla verseniz yine de içmiyor mu?
Maşallah.Tebrik ederim.Bizimki de aynen öyle oldu ve olacak İnşallah.Dün doğum günümüzdü. Sen hamile kalamazsın dediklerinin üstünden çok zaman geçmemişken dün kızımın doğum gününü kutladık. Hissettiklerimi anlatamam sanırım. Küçük bir pasta aldık, üçümüz mum üfledik. Bir kaç fotoğraf çektik. Üçümüzün aynı anda kameraya baktığı bir fotoğraf yok tabi:))) Çok sade ama her saniyesi anlamlı bir gündü benim için:) Bayramdan sonra buradaki bir kaç arkadaşla tekrar kutlama yapacağız inşallah.
Aaa ben aşısını unutmusum.hemsireyle bi gorisiyim teşekkür ederimSuya karsi ciddi direnci var resmen nefret ediyor ama bolca anne sutu aliyor her bezi tasana kadar dolu masallah demekki anne sutu sivi ihtiyacini karsiliyor suyu istemiyor diye dusunuyorum 15 gun sonra asisi var dr a sorucam bu durumu
Merhabalar,Gunaydin guzel anneler benim kizim 11 aylik ve daha 69 cm tam sinirda boyu bu sorunu yasayan baska annelrde var mi acaba canimi sıkıyor bu durum
Tesekkur ederim annelik iste en ufak seyi takıyoruz malesefMerhabalar,
İlk kızım aynen dediğiniz gibi hep sınırda gitti.
Cok takiyordum,endokrin endokrin gezdim..
Hepsi bisey yok genetik dedi..
İcim rahat etmedi çölyaktan tutun da büyüme hormonuna kadar baktirdim hepsi normaldi.biraz tiroidi ust sinira yakindi o kadar.
Suan 5 yasinda ,yasitlari ortalama 115 cm kizim 104cm .kendinizi üzmeyin 3 doktorda bazi kiz cocuklarinin ergenlikte birden uzadigini soyledi.sonra dusundum bende ortaokulda en onde otururdum cok kisa ve ufak tefektim.son sene ergrnlikle birlikte atak gecirdim resmen suan 1.71 boyum.. saglikla ilgili gerekli hormonlara baktirin en azindan bir sebepten uzamiyorsa tedaviye baslarsiniz..ama onlarda normalse hic takmayın
Bayramınız mübarek olsun güzel anneler. Geçen sene birkaç günlük olan kızım şimdi büyüdü yürüyor. güzelce süsledim onu bolca öptük. Evde de olsak bayram havasını aldıne çabuk büyüyorlar. 2 gün sonra doğum günü var. Çok duygulandım şimdi. Geçen bir sene için de size de teşekkürler ederim her soruma yanıt verdiniz bilgilenizi paylaştıniz. Sizi tanımasam da tanıdığım birçok insandan daha faydalı oldunuz. En çok Sizin bayramınız kutlu olsun. Bebislerinize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum
Rumuz değiştirdim. Sümeyye07 benMerhaba iyi bayramlar
Benimkide 2 gün sonra yaşına girecek 15 Mayıs. Sizin isim bana yabanci geldi ama profil fotosu tanidik,yakin zamanda rumuz mu degistirdiniz
Tum bebislere uzun sağlıklı yillar ,Amin
Bizimki 8 de uyanıyor aksam da 9–10 arası uykuya geciyorKızlar bebekleriniz kaçta uyanıyor? Benimki 6 da ayakta 7 gibi kahvaltı yaptırıyorum.
Cok yiprandim 5 ile 6 arasi uyanmaktan
Bizimki 8 de uyanıyor aksam da 9–10 arası uykuya geciyor
Nice güzel senelereee güzel kız. Biz de bugün 1 olduk 4-5 adım atıyoruz ama ben sanıyorum herkes tin tin yürüyor bi bizim oğlan 4-5 adım atıp düşüyorBugün 1 yasimizi doldurduk
Yaşını karşılamak bu olsa gerek 4-5 adım atiyoruz artik