- 6 Ocak 2020
- 234
- 258
- 40
İnşallah. Randevuya gittiğinizde bizi de bilgilendirirmisiniz.Benimki bugun tam 11 aylık çok şükür. Gecen haftalar son 2 haftadir geceleri bizi hic uyutmadi ama su aralar iyi birkac gündür uyuyoruz çok şükür.
Doktor randevumuzu da 8 mayisa aldık, bakalım mamayi azaltabilecek miyiz gözüme çok tosun geliyor bu aralar ya inşallah her şeyimize normal der
Tabi ki buraya yazarımİnşallah. Randevuya gittiğinizde bizi de bilgilendirirmisiniz.
Niyet var cesaret var ama daha zamani degil sanirim tay duramiyor denge sağlayamadığı icinYürümeye az kalmış o zaman
Maşallah bebişe.iştahı gelir de yer inşallah annesi.Yemek düzeni diye de bir şey yok bizde. Sabah öğle akşam yemek menüsü yok. Bütün gün yoğurt, meyve, omlet, sebze değiştirip değiştirip deniyorum. Blw de yapıyorum. Sandalyesinde oyun oynatıyorum, görsün diye bazen ben de yiyorum. Ama yok, Yemiyor. Üstüne gitmeyeyim diyorum, yarım saatte bir deniyorum, bir baktım farkında olmadan elimde yemekle peşinde dolaşıyorum. Aç olan çocuk yer diye bir şey yokmuş. Aç olduğunu biliyorum ama yemiyor. Akşamları hariç. Akşam da babası var diye mi, tv açık diye mi bilmiyorum.
Emmeye çok düşkün. Bu benim için ayrı bir konu:)
Doktor kontrolünde Demir değeri sınırda çıktı. Günde iki defa demir kullanmaya başladık. Çok şükür daha ciddi bir sorun yok. Genelimiz böyle.
İnşallah. Yoksa ben kafayı yiyorum :)Maşallah bebişe.iştahı gelir de yer inşallah annesi.
Maşallah yakındır o zaman yürümesiYürüme çabaları nasil gidiyor sizlerde biz daha 15 gundur emekliyoruztutunup kalkmalarda oyle.emeklerken bazen ayaklarini dikeltip kendi basina ayaga kalkma pozisyonuna geciyor ama basarisiz.
Merhaba güzel anne, hiç zannetmıyorum sütünün kesileceğini oruçtan önce neydi ise simdide aynı hiç bir değişiklik yok azalma yok bende.Merhaba güzel anneler. Malum ramazan ayına girdik. Bende tutuyorum oruç. Sütüm başından beri azdı bende egitemedim galiba göğüslerimi. Neyse acaba sütüm kesilir mi bu dönemde ihtimal var mı. Kızım ne zaman istese veriyorum.
İnşallahMerhaba güzel anne, hiç zannetmıyorum sütünün kesileceğini oruçtan önce neydi ise simdide aynı hiç bir değişiklik yok azalma yok bende.
Kalitesi belki 1 tik duser ama kesilmez kesilmesi icin baskansebepler lazim yogun uzuntu meme reddi vs rahat olun bebek emdigi surece kesilmezMerhaba güzel anneler. Malum ramazan ayına girdik. Bende tutuyorum oruç. Sütüm başından beri azdı bende egitemedim galiba göğüslerimi. Neyse acaba sütüm kesilir mi bu dönemde ihtimal var mı. Kızım ne zaman istese veriyorum.
Aferin kuzucugaMerhabalar. Benim kızım 7 aylıktan beri emekliyordu zaten. 1 haftadır adım atmaya başladı. Cesaret buldukça tabi. Bir de adım atmayı öğrendi ama emeklemek daha kolayına geldiğinden uğraşmıyor, bir iki adım atıp emeklemeye geçiyor :)
Bizde de konuşma yok. A-a, Bebebe, dedede var hala. Bir de çok sevdiği memememe.
Bye bye, gel gel, al, ver de yok. Yani bir var bir yok. Bizim hayatımızda tv var yalnız. Akşama kadar oyalıyorum çocuğu, akşam eşim geldiğinde çocuk durmuyor diye çizgi film açıyor, birlikte izliyorlar. Bu konuyu aşacağız diye ümidim var. Doktor kontrolüne de yeni gittik. Kilo 9990, boy 75.
maşallah ona boyu kilosu çok iyi...Aferin kuzucugabiz de 20 gun olmuştur boy kilo baktirali ozaman 10.3 kg 84 cm di suan nedir bilmiyorum demir bizde de dusuk cikti cunku tam bir meme bagimlisi yemekte bu aralar bizde zorlaniyoruz.blw yi reddediyor asla yemiyor.ben yedirsem de yemiyor cok lezzetli seyler olmasi.lazim oyle yiyor ama onu bben yapmiyorum cunku tuz sofra sekeri hayatımızda yok bol sogan sarimsak et ile cesnilendiriyorum mecburen ama bizde istahsiziz bu aralar ama ben biliyorum aç cunku memeye saldiriyor doymayinca kiyamet kopuyor
Maşallah canim 84 cmAferin kuzucugabiz de 20 gun olmuştur boy kilo baktirali ozaman 10.3 kg 84 cm di suan nedir bilmiyorum demir bizde de dusuk cikti cunku tam bir meme bagimlisi yemekte bu aralar bizde zorlaniyoruz.blw yi reddediyor asla yemiyor.ben yedirsem de yemiyor cok lezzetli seyler olmasi.lazim oyle yiyor ama onu bben yapmiyorum cunku tuz sofra sekeri hayatımızda yok bol sogan sarimsak et ile cesnilendiriyorum mecburen ama bizde istahsiziz bu aralar ama ben biliyorum aç cunku memeye saldiriyor doymayinca kiyamet kopuyor
Maşallah boyu çok iyiymişAferin kuzucugabiz de 20 gun olmuştur boy kilo baktirali ozaman 10.3 kg 84 cm di suan nedir bilmiyorum demir bizde de dusuk cikti cunku tam bir meme bagimlisi yemekte bu aralar bizde zorlaniyoruz.blw yi reddediyor asla yemiyor.ben yedirsem de yemiyor cok lezzetli seyler olmasi.lazim oyle yiyor ama onu bben yapmiyorum cunku tuz sofra sekeri hayatımızda yok bol sogan sarimsak et ile cesnilendiriyorum mecburen ama bizde istahsiziz bu aralar ama ben biliyorum aç cunku memeye saldiriyor doymayinca kiyamet kopuyor
Masallah kuzucugaMaşallah canim 84 cm
Benim bıdık en son bir ay önce bakildi,
9.300 76 cm idi.uzama olmadi sanki bu ay bidaha yaşında kontrolu var..
Valla ben dr lara kiziyorum bazen benimki de ayni 24 saat emer versem yemek yiyor yine emiyor ustune.memesiz uyut demek kolay bu bizim alistirdigimiz birsey degil bebegin yapisi malesef anne duskunlugu.tam guvenli baglanma dönemleri nezaman isterse verin esirgemeyin.emme refleksi tatmin olmali benim bebegim emzigi birakti biberon hic yok bende emzirip 11 gibi yatagina koyuyorum ama oraya yatirdim diye resmen bedelini odetiyor banaMaşallah boyu çok iyiymiş
Bu emme işini nasıl çözeceğiz. Versem 20 saat hayır demez. Uyurken Yeni doğan zamanları gibi meme aranıyor hala, bulamazsa da uyanıp ağlıyor sinirleniyor. Sabah öğle akşam memede uyuyor, uyuyunca yatağına koyup iş yapamıyorum, 2 saat meme ağzında duracak. Canım yanıyor bazen sabrediyorum tabi. Akşamları iyice dalınca yatağına koyuyorum saat 11-12 oluyor. Gece 2-3 defa uyanıyor. Sabaha karşı bizim yanımızda yine meme ağzında oluyor. Başka türlü beceremedim. Biberon asla almıyor. Emzik hiç almadı zaten. Yemek yememesi de iyice üzüyor. Bu çocuk gerekli vitaminini, enerjiyi memeden mi alacak. En az yüzde 70 ek gıda diyor doktorlar. Kendi doktorumuz da yediklerii yetersiz, öğlen memesiz uyut yavaş yavaş azalt dedi ama olmuyor. Çok üzülüyorum.
Teşekkür ederim. Aynı şeyleri yaşıyormuşuz. Dediğiniz gibi vitamin alsam iyi olur. Bende kronik anemi var zaten. Son günlerde kızım yemek yemediği için bir hayli gerildim. Emzirme konusunda ikilem yaşayıp yaşayıp geri dönüyorum. Kıyamıyorum. Hazır sütüm varken nasıl mahrum ederim.Valla ben dr lara kiziyorum bazen benimki de ayni 24 saat emer versem yemek yiyor yine emiyor ustune.memesiz uyut demek kolay bu bizim alistirdigimiz birsey degil bebegin yapisi malesef anne duskunlugu.tam guvenli baglanma dönemleri nezaman isterse verin esirgemeyin.emme refleksi tatmin olmali benim bebegim emzigi birakti biberon hic yok bende emzirip 11 gibi yatagina koyuyorum ama oraya yatirdim diye resmen bedelini odetiyor banagece 3 4 defa uyaniyor pes edip yanima aliyorum yanimda yatarak emiyor isi bitince arkasina donuyor baya kullaniyor beni yemek konusuna gelince bebek en az 4 5 kasik yiyorsa vitaminini aliyordur.3.yü buyutuyorum hic sıkıntı yasamadim bagisikliklari cok kuvvetli rahat olun ama size nacizane tavsiyem gebelikte kullandigimiz multivitaminlere devam edin sut kalitesi artar daha cok vitamin alir sizinde eksikliginizi giderir vitamin bakimindan.