2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bunu bana da söylediler. Daha küçüklerken uyurken kustuğunda boğulma riski yokmuş aslında. Ben de doğduğundan beri sırt üstü yatırıyorum. Burada daha hastanedeyken sırt üstü yatır demişlerdi. İlk zamanlar korka korka yatırmıştım açıkçası. Bir sorun olmadı çok şükür.

Her turlu ot yesil yaprakli sebze bakliyat meyve icecek denedim daha fazlasi olmuyor bir ara oldu hemen azaldi yine mamayida reddetmeye basladi mecbur gecicem ek gidaya 1.5 ay sonra
Valla doktora sorup bende geçmeyi düşünüyorum Dört bitince

Diger 2 kizimda da 4 ay ortalarinda basladim ben ama ufak ufak 2 kasik yogurt 2 kasik pure gibi alistirmalik
Kızımda 6 aylıklen başlamıştım ondan mı bilmiyorum katı gıdaya geçişi çok zor oldu. Oğlumda dört aylıkken tattırmayı düşünüyorum. Doyumluk değil tadımlık

Her gün bu saatlerde 7 yaşındaki kızım, oğlum ve ben yatakta takılmaya başladık. Kızım aktivite kitabını yapıyor, oğluma görsel kartlarını gösteriyorum, kukla oyuncaklarla şarkı söylüyorum. Hem dinlenmiş oluyorum hem vakit geçiriyoruz.

İkinci bebeğimi çok bekledim. Rabbime şükürler olsun bugünleri bana yaşatıyor

Kızlarrrr...
Ben ufaktan başladım kışlık meyve hazırlamaya lütfen birbirmize fikir verelim..

Şeftaliyi su ve şeker katmadan 15 dk kendi suyuyla kaynattim, soğuyunca buzluk poşetlere doldurup dondurucuya attım..
Aynısını yarın kayısı için de yapacağım.
Kırmızı erik+üzüm birlikte yapacağım.

İnşallah alerjik bebelerimiz yoktur

Bu arada değişik kombinasyonlara açığım?

Sebzeler ile ilgili özelikle (nasıl dondurucuya atılması gerektigini de yazın ama)

1 'er kilodan yapicam hepsini yeter diye düşünüyorum.Sadece yogurtlarina katmak için sonuçta.dişler pırtlayınca eline alip ufak ufak yer kendisi..

Senin hemşire bir alem. Tabii ki 3 ay bitti, 4üncü aydan gün alıyor. Yani 3 aylık. Aynı şeyi söylemiş kendisi.
Soranlara rahatça 3 aylık diyebilirsin canım
Benim hemsire sordu nekadarlik diye 3 ay bitti dedim 3 ay bitmedi daha 3 aylik diyo normalde sorana artik 3 bitti diyorum

ben ilk kızımda 4. ay dolduğunda günde 1/2 kaşık yoğurtla başlamıştım.yine öyle yapıcam kısmetse
Eger bebek hazirsa ufak ufak baslamaya 4 ay ortalari gibi nornal bence ilk 2 kizimda da oyle basladim suan 3 bitti 4 une girdiler eylul sonuna dogru 4 bitmis olucak ozaman baslicagim

Eger bebek hazirsa ufak ufak baslamaya 4 ay ortalari gibi nornal bence ilk 2 kizimda da oyle basladim suan 3 bitti 4 une girdiler eylul sonuna dogru 4 bitmis olucak ozaman baslicagim

ama benim şu konuya bi el atın :)
buzluga neyi ne kadar atalim?ne şekilde atalim..

4 de 5 de erken. Ek gıdaya 6.ay dolunca başlanır. Sağlık bakanlığı da öyle söylüyor

Doktorum 4 dolunca ufak ufak tattır diyor.
Hiç sıkıntı yaşamadım ilkinde, bamyadan tut,kerevize kadar herşeyi yer kızım ayirt etmez..Ben öğün olarak vermiyorum, bir ya da iki kaşık tadımlık.. Sırf damak tadı alışsın diye..

Aynen sut yetmedigi icin birazda midesink tutsun yeter kase kase vermeyecegim zaten 1 2 tatli kasigi zaten ona yeter 6 ay dolunca gec kaliniyor bebegin once alistirma turlari sonra ogun ogun yemege gecis derken 8 9 ayi buluyor malum benim 3. Artik :))) bazen şeftali yerken diline degdiriyorum sapur supur seftaliyi emmeye basliyor :)))

Bu soruyu ben de sordum ama cevap alamadım. Erik ve şeftaliyi 250grlık kavanozlara koydum. Şeftalinin kabuğunu soydum. Meyveleri geçecek kadar içme suyu doldurup kapağını sıkıca kapattım ve kavanozları 15 dk kaynanıp kapaklarını yeniden sıkıştırıp ters çevirdim üzerine sofra bezi kapattım sabaha kadar bekledi. Dondurucunun sağlıklı olmadığını duydum o yüzden bu yöntemi seçtim. Kayısı, armut, vişne yi de böyle yapcam ama sebzeler bu şekilde kalmaz gibi. Fikir bekliyorum ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…