- 15 Mayıs 2013
- 3.034
- 3.209
Genelde çorbada yapıyor canım bir de yoğurtu hiç sevmiyor, kabız olmasın diye tatlı patates ve kabakla ilik suyuna çorba yapıyorum onu bayıla bayıla içiyor. Dün de normal patatesle yaptım tatlıya mı alıştı acaba diye ama onu da yedi. Onun dışında sabahları labneli, ruşeymli omlet yapıyorum onu da severek yiyor. Bazen yulaf kepekli bazen de bebek irmikli mevyeli muhallebi yapıyorum. Hurma, şeftali, armut, muz, elma falan değiştirerek yapıyorum bunları da yiyor.Sadece çorbada mı yapıyor canım ? Benim kızım kahvaltı yoğurt meyve seviyor ama çorba veya muhallebi türü şeyleri sevmiyor. Çorba olarak tarhana sevdi bende bir gün kıymalı bir gün havuçlu veya başka sebzeler ekleyerek yapıyorum onu yiyor. Ama diğer türlü hiçbir çorbayı sevmedi.
cift cekilmis kuzu kiyma da vermemiz gerekiyormuş dun dr.6.ayda baslatiyorum dedi bende sehriye corbasi yaptim kapya biberden yaptigim salcayla kiymali ama pek sevmedi 3 5 kasik anca icti dudagini buzerekGenelde çorbada yapıyor canım bir de yoğurtu hiç sevmiyor, kabız olmasın diye tatlı patates ve kabakla ilik suyuna çorba yapıyorum onu bayıla bayıla içiyor. Dün de normal patatesle yaptım tatlıya mı alıştı acaba diye ama onu da yedi. Onun dışında sabahları labneli, ruşeymli omlet yapıyorum onu da severek yiyor. Bazen yulaf kepekli bazen de bebek irmikli mevyeli muhallebi yapıyorum. Hurma, şeftali, armut, muz, elma falan değiştirerek yapıyorum bunları da yiyor.
Bebişler genel olarak çorbaları sevmiyor mu yoksa bizimkiler mi böyle yani
Evet ben daha kıyma vermedim hiç ama artık bu hafta vermeye başlayacağım. Köfte yaparım diye düşündüm. Öyle yer belki.cift cekilmis kuzu kiyma da vermemiz gerekiyormuş dun dr.6.ayda baslatiyorum dedi bende sehriye corbasi yaptim kapya biberden yaptigim salcayla kiymali ama pek sevmedi 3 5 kasik anca icti dudagini buzerek
Geçen gün pankek yaptım eline verdim, parça pincik yaptı kesinlikle ağzına götürmedi ama üzerinden zaman geçti yarın mücver yapacaktım zaten, vereyim de az mıncıklasınNormalmis kizlar yemek yememe istekleri ellerine verin yesin kuzular:)
Oy bizim ki misafir eline hangi oyuncağı alırsa onu istiyorKesinlikle kıskançlıkla ilgisi yok canım keşif döneminde ve gördüğü farklı bir nesneyi keşfetmek istiyor. Dün kızım yerde terliğimi gördü hemen aldı inceledi sonra ağzına almaya kalktı elinden alınca bastı yaygarayı2 yaşa kadar zaten yanındaki çocukla çok etkileşime geçmezler genelde birbirlerinden oyuncak çekiştirirler asıl kıskançlık ve kavgalar 2 yaştan sonra başlar ve inan hepsi normal
Genelde çorbada yapıyor canım bir de yoğurtu hiç sevmiyor, kabız olmasın diye tatlı patates ve kabakla ilik suyuna çorba yapıyorum onu bayıla bayıla içiyor. Dün de normal patatesle yaptım tatlıya mı alıştı acaba diye ama onu da yedi. Onun dışında sabahları labneli, ruşeymli omlet yapıyorum onu da severek yiyor. Bazen yulaf kepekli bazen de bebek irmikli mevyeli muhallebi yapıyorum. Hurma, şeftali, armut, muz, elma falan değiştirerek yapıyorum bunları da yiyor.
Bebişler genel olarak çorbaları sevmiyor mu yoksa bizimkiler mi böyle yani
Canım çok geçmiş olsun ne diyeceğim bilemedim. Çok çok üzüldümHanımlar bugün başıma neler geldi sizinle paylaşmak istedim.
Saat 9 da kapım çaldı ben uyuyordum.
2 görevli kadın bebeğimi görmek istediğini söyledi.
Almanca bilmiyorum eşim işte cumartesi gelin dedim bugün bakmamız ve konuşmamız lazım dedi.
Bende eşimi aradım.
Eşim konuştu.
Beni şikayet etmişler bebeğini dövüyor diye..
Size geçen anlattım yataktan düştü
Kolu sargıda olduğu için
Dövdüğümü söylemişler.
İşin kötü bir yanı daha
Eşimin oğlu hafta sonu geliyor bize
Eşim ona da yataktan düştü dedi.
Ama o büyük ihtimal gitti annesine söyledi annesi de şikayet etti.
Annesi alkolik aklı başında olmayan biri.
Benim hayatta ki tek varlığım en değerlim olan kızımla ilgili böyle birşey denilince ben dondum kaldım şok oldum.
Elim ayağım tutmadı.
Morelim darma dağın.
Ben anlatabildiğim kadar anlattım.
Eşimde anlattı
İkna oldular.
Ama böyle birşey ile yargılanmak çok üzücü.
Bu Almanya ya keşke gelemez olaydım
Beni de sevmiyor.
Kadınlar dedi bir daha döversen seni polise şikayet eder bebeği elinden alırız.
Neler geldi başıma.
9 aylık bebeğimi Dövdüğümü de söylediler ya.
Çok üzüldüm ya, çok geçmiş olsun canım umarım bir daha böyle birşey yaşamak zorunda kalmazsınHanımlar bugün başıma neler geldi sizinle paylaşmak istedim.
Saat 9 da kapım çaldı ben uyuyordum.
2 görevli kadın bebeğimi görmek istediğini söyledi.
Almanca bilmiyorum eşim işte cumartesi gelin dedim bugün bakmamız ve konuşmamız lazım dedi.
Bende eşimi aradım.
Eşim konuştu.
Beni şikayet etmişler bebeğini dövüyor diye..
Size geçen anlattım yataktan düştü
Kolu sargıda olduğu için
Dövdüğümü söylemişler.
İşin kötü bir yanı daha
Eşimin oğlu hafta sonu geliyor bize
Eşim ona da yataktan düştü dedi.
Ama o büyük ihtimal gitti annesine söyledi annesi de şikayet etti.
Annesi alkolik aklı başında olmayan biri.
Benim hayatta ki tek varlığım en değerlim olan kızımla ilgili böyle birşey denilince ben dondum kaldım şok oldum.
Elim ayağım tutmadı.
Morelim darma dağın.
Ben anlatabildiğim kadar anlattım.
Eşimde anlattı
İkna oldular.
Ama böyle birşey ile yargılanmak çok üzücü.
Bu Almanya ya keşke gelemez olaydım
Beni de sevmiyor.
Kadınlar dedi bir daha döversen seni polise şikayet eder bebeği elinden alırız.
Neler geldi başıma.
9 aylık bebeğimi Dövdüğümü de söylediler ya.
Ne güzel ya afiyet olsun kuzuya, illa dökecekler ama yiyor ya o bile yeterbilmiyorum ama alışırlar zamanla diye düşünüyorum. Kış da geliyor şimdi brokoli karnabahar haşlayıp koyarız önlerine çorba yemese de sebzeleri de yerler bir şekilde. Benimki önüne koyduğum şeyleri yemeye bayılıyor yarısı üstüne gidiyor o ayrı
Evet canım çünki bana keşif yaptırdılar nasıl düştü ben anlattım.Çok üzüldüm ya, çok geçmiş olsun canım umarım bir daha böyle birşey yaşamak zorunda kalmazsın
Bir tek kolu alçıda diye nasıl dövdüğünü düşünebilirler ya bebek bu, düşe kalka büyüyorlar. Sen emin misin eşinin eski eşinin şikayet ettiğine?
Öncelikle geçmiş olsun bu olay için Rabia.Eşin sana şiddet uygularkenki sesleri duyup ki böyle zamanlarda bebeğinininde artık anladığını ağlayıp bağırdığını söylemiştin komşular bu sesleri duyup bebeğe şiddet sanıp malum bebeğininde kolunu görünce şikayet etmiş olabilirler bu ihtimali de düşün.Evet canım çünki bana keşif yaptırdılar nasıl düştü ben anlattım.
Eminiz çünki eşim oğlunu türkiyeye götürdü biz gittimiz zaman.
Oğlu alman dedi aileme kaynaşsın örf adetlerimizi görsün.
Annesi pasaportunu eşyalarını verdi.
Sonra biz gidince de şikayet etti zorla götürdü benden habersiz diye.
Hava limanında eşimi sorguladılar 3 4 saat tutukladılar.
Birde bizim komşularımız yaşlı alman.
Hepsi beni ve kızımı çok seviyor kızıma nasıl düşkün olduğumu biliyorlar..
Başka da kimse yok.
Öncelikle geçmiş olsun bu olay için Rabia.Eşin sana şiddet uygularkenki sesleri duyup ki böyle zamanlarda bebeğinininde artık anladığını ağlayıp bağırdığını söylemiştin komşular bu sesleri duyup bebeğe şiddet sanıp malum bebeğininde kolunu görünce şikayet etmiş olabilirler bu ihtimali de
Ama kızım düştüğü zaman gündüz vaktı idi.Öncelikle geçmiş olsun bu olay için Rabia.Eşin sana şiddet uygularkenki sesleri duyup ki böyle zamanlarda bebeğinininde artık anladığını ağlayıp bağırdığını söylemiştin komşular bu sesleri duyup bebeğe şiddet sanıp malum bebeğininde kolunu görünce şikayet etmiş olabilirler bu ihtimali de düşün.
Cok gecmis olsun zor bir donemden geciyorsun Allah sana sabirlar versinAma kızım düştüğü zaman gündüz vaktı idi.
Komşularımda ben eşimi arayıp bekler iken geldiler baktılar.
Baya ilgilendiler.
Hatta bir Alman yoksa eşin mi yaptı dedi sonra güldü diğerleri çünki eşimi bekliyorduk işte iej. eşim acele geldi onlarda gördü.
Onlar bile söylemiş olsa çok üzücü.
Komşuların hepsi yaşlı ve kızımı çok seviyorlar.
Cok dogru bir karar almissin cok sevindim senin ve kizin adina. Siddetin hicbir turlusu asla kabul edilmemeli. Cok daha mutlu olacagina eminim. Yolun acik olsun hakkinizda hayirlisi olsun insallahEşimden de ayrılmaya karar verdim.
Beni bir gün olsun savunmadı. Bana kendimi iyi hissettirmedi.
Ben hep yanlız hissettim kendimi evliliğimde.
Çaresiz oldukça ona sığınmaya çalıştım.
Ama olmuyor..
Bu gece tartıştık bana hakaretler etti bende cinnet geçirecektim az daha.
Başıma vura vura beni dövdü.
Artık onun yüzünü bile görmek istemiyorum.
Kızımla hayatıma devam edeceğim.
Nefret ediyorum ondan.
Oda beni mumla arasın hergünü acıyla pişmanlıkla geçsin.
Hayırlısı olsun inşaAllah hakkında . Allah bize yeter o ne güzel vekildirEşimden de ayrılmaya karar verdim.
Beni bir gün olsun savunmadı. Bana kendimi iyi hissettirmedi.
Ben hep yanlız hissettim kendimi evliliğimde.
Çaresiz oldukça ona sığınmaya çalıştım.
Ama olmuyor..
Bu gece tartıştık bana hakaretler etti bende cinnet geçirecektim az daha.
Başıma vura vura beni dövdü.
Artık onun yüzünü bile görmek istemiyorum.
Kızımla hayatıma devam edeceğim.
Nefret ediyorum ondan.
Oda beni mumla arasın hergünü acıyla pişmanlıkla geçsin.