2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar öksürüğe ne iyi gelir? Oğlum geçen hafta tahminin yeğenimden hastalık kaptı. 1 gün ateş sürdü sonra burun akıntısı başladı neredeyse 1 hafta olacak burnu akıyordu, dünde kuru öksürük başladı. Gece baş ucuna soğana karanfil saplayıp koydum bir de buhar makinesini açtım biraz öksürüğünü kesti ama az önce yine başladı. Ihlamur içiremiyorum içse belki biraz faydası olur. Doktora götüreceğim de evde yapabileceğim tavsiyeleriniz var mı acaba?

O tabaklar biraz abartılı bence ya Bende kahvaltıda yumurta, peynir ve çok az tam buğday ekmeği veriyorum minik minik. Geçen gün muz verdim eline ezmeden, kocaman ısırıp ağzında çeviremeyince attı mesela ağzından ama tolere edebileceği şeyleri vermeye çalışıyorum. Daha köfte falan vermedim. Belki 8. ay sonuna doğru deneyebilirim.

Canım şeftali olur ama elma zaten çok tehlikeli. Sert olan meyveleri haşlayıp verebilirsin, Allah korusun boğazına takılır. Mesela muz verebilirsin ben önce elimde ısırtıyordum çünkü büyük ısırmaya çalışıyordu. Geçen gün eline verdim kocaman ısırdı, ağzında çeviremeyince diliyle dışarı attı. Muz gibi yumuşak meyveler deneyebilirsin sende

Benim oğlum da benzer şekilde bir gün ateşlendi diş yüzünden sandim sonra geniz akıntısı ve öksürük başladi. Doktora götürecektim randevusu doluymuş telefonla sorduk zaditen damla verdi 2-3 gün sabah aksam verdik geçti çok şükür

Aynı olmuşlar bende dişten sandım ama burun akıntısı ve öksürük geçmedi bir türlü. Ben hemen nöbetçi eczane bulayım. Size de çok geçmiş olsun Teşekkür ederim

Canım eline vermiyorum çok mimik parçalar halinden önüne koyuyorum. Büyük olarak eline verince benim kızım da büyük koparıyor

Şu an sayfalara bakarken e benim kız bunları yiyemez ki dedim. Tıkandım bende tek düze kahvaltı iki çeşit çorba arasında gidip geliyorum
Pankek yapabilirsin canım azcık suya batırıp minik lokmalar halinde yedirebilirsij. Tereyağında lorlu ya da domatesli yumurta pişirebilirsin. Kaşık kaşık yemeyi seviyorsa bunları o kadar büyük miktarlarda yiyemez ama zamanla alışır

Zeytinyağına sarımsak ezip biraz beklet o yağdan ayak altlarına sür canım ben henüz denemedim ama birçok kişi çok memenun kaşmış. Hem doğal bir karışım zararı olmaz

Ben muz patates hiç vermedim kabıZlık var içinde pütürlü olacak şekilde çorba veriyorum ya kıyma ya tel şehriye pütürlü olmasını sağlıyor benim çevremde hiç pütürlü yiyemeyen Çoçuk yok bogazında takılıp tehlikeli durum olacağına böyle olsun

Zeytinyağına sarımsak ezip biraz beklet o yağdan ayak altlarına sür canım ben henüz denemedim ama birçok kişi çok memenun kaşmış. Hem doğal bir karışım zararı olmaz
Evet canım onu bende okudum genelde ateş düşürmek için kullanılıyormuş ama öksüreğe de iyi geliyormuş. Bugün zaditen verdim bakalım gecesi güzel geçer inşallah, olmazsa yarın denerim. Teşekkür ederim

O tabaklara doktorlar nasil izin veriyorlar zaten onu anlamiyorum. Ben ve benimle ayni zamanda dogum yapan arkadaslarim var hepimizin cocuk doktorlari ayni sekilde dusunuyor o gordugum tabaklara hepsi karsi zaten bebegimde yemez. Ama yinede insan acaba ben mi yetersizim diye dusunuyor malesef. Bizim doktorumuz corbada vermedi daha. Sebzeleri buharda haslayip zeytinyagla veriyorum icije biraz kuzu eti dideliyorum. Onlari yiyor cok sukur ama yumurta sarisi lor avakado asla yemiyor. Doktorumuzda bu ucu disinda kahvalti secenegi vermiyyor

Cok tesekkur ederim oneriler icin canim. Bizimki yemekler disinda herseyi agzina goturuyor ama yemekleri asla o yuzden ben yediriyorum. Doktorumuz cesitlilik konusunda kati bende ilk cocuk diye sanirim pimpirikleniyorum kahvaltida yumurta sarisi lor avakado yiyebiliyor sadece o yuzden.

Düzelecektir zamanla insallah
Esler soyle dusunuyor genelde cocuk olunca. Anne tamamen bebege bağlanmış ve onla ilgili alaka olmuş eş dışarıda kalmis gibi. Bu durum için bebeği beraber sevin aralarda ve karinkica ilişkisinde en önemli nokta ayni yatakta olmak. Eger ki ayri yataklarda iseniz soğukluk daha da artacaktır.
Canim bu arada bebişinin goz düzeldi mi ?

Epeydir yazamıyorum cunku pek fırsat olmuyor malum 2 cocuk 1i bebe oldu 8 aylık
Ay zaman nasil geciyor degil mi? 2. Ler bi tik daha rahat büyüyor bence. Ablasi yaninda ise sıkıntı yok yoksa kesinlikle bensiz durmazdı. Gercj artik ablamız rahatsiz olmaya başladı çünkü hep oyunlarını bozuyor emeklemiyor ama totosu ile dunya gezebilir ek gida fena değil bende hiç aceleci değilim sukur ki emiyor kendi yemeyi çok seviyor ama cignese de yutma daha tam değil zamani var elbette.
Rabiacim sana ayri dua ediyorum Allah yardımcın olsun ve seni ve kızını o adamdan kurtarsin canim
Dayanamıyorum boyle şiddet olaylarına elime verseler parçalarım o derece...

Ya birde o kadar tabağı yiyen Çoçuk nasıl üstüne birde mama yada anne sütü içeçek zaten tüm hayatları ek gıda olacak şu dönemde anne sütü ve formül mama almaları önemli ben bazen yemeği oğlana fazla kaçırınca sütünü içmiyor mesela valla çiğneyemeyip boğazında kalacağına böyle olsun doktorun mantıklı bence benim etrafımda hiç pütürlü yemeyi beceremeyen Çoçuk yok öğrenecekler illa ki

Evet doğru söylüyorsun ben sürekli bebekle ilgileniyorum çok kaygılı ve endişeli bir anneyim O ise olur düzelir geçer gibi basit kelimelerle sorunları atlatmaya çalışıyor ben de buna çok fazla kızıyorum sanki bebeğim benim kadar önemsemiyor ve bunun üstüne üstlük bireysel olarak dışarıya çıkmak istediğinde gerçekten Sinirim bozuluyor biz 10 yıllık evliyiz ve bu bebeği çok isteyerek sahip olduk Böyle olmamalıydı o böyle yaptığı sürece de ben ondan Uzak kalmaya devam edeceğim
Gözümüz eskiye nazaran daha iyi ama bir göz doktoruna gidip kanalları baktır madık yeni Bugün Doktor randevumuz var Onu da sorarım Sizin nasıl geçti mi

kızlar 8 aylık olduk artık bir çoğumuz. Kahvaltıda neler veriyorsunuz farklı olarak? Birde öğle ve akşam yemeklerinde farklı verdiğiniz birşeyler var mı?
Benmki kahvaltı sevmiyor yumurta lor avakoda hepsi zorla bazen mama sandalyesinde agznı acımıyor yatırıp veriyorum kacamıyorama oglen sebze yemekleri ıyı meyve ıyı yogurt olunca gene yemıyo boyle sımdılık

Ay canım biz de aynı durumdayız iki kaşık edilebilmek için yapmadığım şaklabanlık kalmıyor çorba hala içmiyor Bugün doktor ile görüşeceğim farklı bir şey önerirse yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…