- 15 Mayıs 2013
- 3.034
- 3.209
O tabaklar biraz abartılı bence yaKahvaltı da bende tıkandım birde imara da bazı sayfalar takip ediyorum ek gıda ile ilgili öyle tabaklar paylaşılıyor ki benim oğlan onu daha yutamaz ama üzerine +7 ay yazılıyor mesela kendimi yetersiz hissediyorum pütürlü yiyor çorba içinde ama mesela benimki tek başına daha köfte yiyemez siZinkilerin yeme durumu nasıl
Canım şeftali olur ama elma zaten çok tehlikeli. Sert olan meyveleri haşlayıp verebilirsin, Allah korusun boğazına takılır. Mesela muz verebilirsin ben önce elimde ısırtıyordum çünkü büyük ısırmaya çalışıyordu. Geçen gün eline verdim kocaman ısırdı, ağzında çeviremeyince diliyle dışarı attı. Muz gibi yumuşak meyveler deneyebilirsin sendeHanım benim kızım kuyruk kısmında
Canım benim kızım kendi yemeye istekli ama boğazında kalıyor. Senin bu dediklerini versem boğulur ekmek zeytin falan. Eline elma alıyor yemek için şeftali falan ön dişleri ile kesiyor ve sonra oksuruyor boğulma tehlikesi yaşıyor
Benim oğlum da benzer şekilde bir gün ateşlendi diş yüzünden sandim sonra geniz akıntısı ve öksürük başladi. Doktora götürecektim randevusu doluymuş telefonla sorduk zaditen damla verdi 2-3 gün sabah aksam verdik geçti çok şükürKızlar öksürüğe ne iyi gelir? Oğlum geçen hafta tahminin yeğenimden hastalık kaptı. 1 gün ateş sürdü sonra burun akıntısı başladı neredeyse 1 hafta olacak burnu akıyordu, dünde kuru öksürük başladı. Gece baş ucuna soğana karanfil saplayıp koydum bir de buhar makinesini açtım biraz öksürüğünü kesti ama az önce yine başladı. Ihlamur içiremiyorum içse belki biraz faydası olur. Doktora götüreceğim de evde yapabileceğim tavsiyeleriniz var mı acaba?
Aynı olmuşlar bende dişten sandım ama burun akıntısı ve öksürük geçmedi bir türlü. Ben hemen nöbetçi eczane bulayım. Size de çok geçmiş olsunBenim oğlum da benzer şekilde bir gün ateşlendi diş yüzünden sandim sonra geniz akıntısı ve öksürük başladi. Doktora götürecektim randevusu doluymuş telefonla sorduk zaditen damla verdi 2-3 gün sabah aksam verdik geçti çok şükür
Canım eline vermiyorum çok mimik parçalar halinden önüne koyuyorum. Büyük olarak eline verince benim kızım da büyük koparıyorHanım benim kızım kuyruk kısmında
Canım benim kızım kendi yemeye istekli ama boğazında kalıyor. Senin bu dediklerini versem boğulur ekmek zeytin falan. Eline elma alıyor yemek için şeftali falan ön dişleri ile kesiyor ve sonra oksuruyor boğulma tehlikesi yaşıyor
Pankek yapabilirsin canım azcık suya batırıp minik lokmalar halinde yedirebilirsij. Tereyağında lorlu ya da domatesli yumurta pişirebilirsin. Kaşık kaşık yemeyi seviyorsa bunları o kadar büyük miktarlarda yiyemez ama zamanla alışırŞu an sayfalara bakarken e benim kız bunları yiyemez ki dedim. Tıkandım bende tek düze kahvaltı iki çeşit çorba arasında gidip geliyorum
Zeytinyağına sarımsak ezip biraz beklet o yağdan ayak altlarına sür canım ben henüz denemedim ama birçok kişi çok memenun kaşmış. Hem doğal bir karışım zararı olmazKızlar öksürüğe ne iyi gelir? Oğlum geçen hafta tahminin yeğenimden hastalık kaptı. 1 gün ateş sürdü sonra burun akıntısı başladı neredeyse 1 hafta olacak burnu akıyordu, dünde kuru öksürük başladı. Gece baş ucuna soğana karanfil saplayıp koydum bir de buhar makinesini açtım biraz öksürüğünü kesti ama az önce yine başladı. Ihlamur içiremiyorum içse belki biraz faydası olur. Doktora götüreceğim de evde yapabileceğim tavsiyeleriniz var mı acaba?
Bizim oğlan kesinlikle yutaöaz bazen acaba benmi pimpiriklemiyorım diyorum ama yok ya yutamazŞu an sayfalara bakarken e benim kız bunları yiyemez ki dedim. Tıkandım bende tek düze kahvaltı iki çeşit çorba arasında gidip geliyorum
Ben muz patates hiç vermedim kabıZlık var içinde pütürlü olacak şekilde çorba veriyorum ya kıyma ya tel şehriye pütürlü olmasını sağlıyor benim çevremde hiç pütürlü yiyemeyen Çoçuk yok bogazında takılıp tehlikeli durum olacağına böyle olsunO tabaklar biraz abartılı bence yaBende kahvaltıda yumurta, peynir ve çok az tam buğday ekmeği veriyorum minik minik. Geçen gün muz verdim eline ezmeden, kocaman ısırıp ağzında çeviremeyince attı mesela ağzından ama tolere edebileceği şeyleri vermeye çalışıyorum. Daha köfte falan vermedim. Belki 8. ay sonuna doğru deneyebilirim.
İnstagramdakiler nasıl yiyor anlamıyorumBenimde öyle canım. Boğazında kalıyor yiyemiyor. Hele kendi başına Allah korusun boğulur
Evet canım onu bende okudum genelde ateş düşürmek için kullanılıyormuş ama öksüreğe de iyi geliyormuş. Bugün zaditen verdim bakalım gecesi güzel geçer inşallah, olmazsa yarın denerim. Teşekkür ederimZeytinyağına sarımsak ezip biraz beklet o yağdan ayak altlarına sür canım ben henüz denemedim ama birçok kişi çok memenun kaşmış. Hem doğal bir karışım zararı olmaz
O tabaklara doktorlar nasil izin veriyorlar zaten onu anlamiyorum. Ben ve benimle ayni zamanda dogum yapan arkadaslarim var hepimizin cocuk doktorlari ayni sekilde dusunuyor o gordugum tabaklara hepsi karsi zaten bebegimde yemez. Ama yinede insan acaba ben mi yetersizim diye dusunuyor malesef. Bizim doktorumuz corbada vermedi daha. Sebzeleri buharda haslayip zeytinyagla veriyorum icije biraz kuzu eti dideliyorum. Onlari yiyor cok sukur ama yumurta sarisi lor avakado asla yemiyor. Doktorumuzda bu ucu disinda kahvalti secenegi vermiyyorKahvaltı da bende tıkandım birde imara da bazı sayfalar takip ediyorum ek gıda ile ilgili öyle tabaklar paylaşılıyor ki benim oğlan onu daha yutamaz ama üzerine +7 ay yazılıyor mesela kendimi yetersiz hissediyorum pütürlü yiyor çorba içinde ama mesela benimki tek başına daha köfte yiyemez siZinkilerin yeme durumu nasıl
Cok tesekkur ederim oneriler icin canim. Bizimki yemekler disinda herseyi agzina goturuyor ama yemekleri asla o yuzden ben yediriyorum. Doktorumuz cesitlilik konusunda kati bende ilk cocuk diye sanirim pimpirikleniyorum kahvaltida yumurta sarisi lor avakado yiyebiliyor sadece o yuzden.Benim kızım karışık sevmiyor canım ben elle veriyorum genelde tek tek. Artık önüne minik parçalar koyuyorum kendi yiyor bazen döküyor atıyor ama zevk alıyor bence sende kızına fırsat verebilirsin. Örneğin kahvaltı yaparken önüne minik minik ekmek zeytin falan koyuyorum azar azar keyifle yiyor bende aralarda haşlanmış yumurta sarısı veriyorum ağzına. Tereyağında yumurta da yapabilirsin. Ben biraz tereyağı eritip içine azıcık domates rendeliyorum yumurta sarısı ekleyip pişiriyorum onu da çok seviyor. Bence artık onlara fırsat vermemiz lazım. Bir de ben büyük kızımda çok dikkatliydim aman bir damla tuzlu gıda almasın aman ekmek yemesin. Şimdi daha rahatım zeytin veriyorum mesela ekmek de bugün bir parça bizim yediğimiz beyaz peynirden verdim çok kasmıyorum yani, tavsiye ederimböyle olunca bebek de daha istekli oluyor yemek için
Düzelecektir zamanla insallahAy aynı biz.. Ilk başlarda bebek bakımı ve uykusuzlukkinusunda tartıştık.. Şimdi 7 aydır evde olmanın sıkıcılıgı ..ben de bir yandan çalışmak istiyorum. Bir yandan da bebeğimi kimseye bırakamıyorum. Nasıl olacak bilmiyorum. Biz artık tartışmıyoruz bile. Aynı evde ebeveyn olarak mutluymuş gibi yapıp bebeğimiz bakmaya calisiyoruz. Acaba hissediyormudur bebeğim? Bu durumdan etkilenir mi ?
Çok üzülüyorum bu duruma çok...
Hiç böyle hayal etmemiştim.
Nasıl düzelir acaba yok mu mutlu birileri
Ya birde o kadar tabağı yiyen Çoçuk nasıl üstüne birde mama yada anne sütü içeçek zaten tüm hayatları ek gıda olacak şu dönemde anne sütü ve formül mama almaları önemli ben bazen yemeği oğlana fazla kaçırınca sütünü içmiyor mesela valla çiğneyemeyip boğazında kalacağına böyle olsun doktorun mantıklı bence benim etrafımda hiç pütürlü yemeyi beceremeyen Çoçuk yok öğrenecekler illa kiO tabaklara doktorlar nasil izin veriyorlar zaten onu anlamiyorum. Ben ve benimle ayni zamanda dogum yapan arkadaslarim var hepimizin cocuk doktorlari ayni sekilde dusunuyor o gordugum tabaklara hepsi karsi zaten bebegimde yemez. Ama yinede insan acaba ben mi yetersizim diye dusunuyor malesef. Bizim doktorumuz corbada vermedi daha. Sebzeleri buharda haslayip zeytinyagla veriyorum icije biraz kuzu eti dideliyorum. Onlari yiyor cok sukur ama yumurta sarisi lor avakado asla yemiyor. Doktorumuzda bu ucu disinda kahvalti secenegi vermiyyor
Düzelecektir zamanla insallah
Esler soyle dusunuyor genelde cocuk olunca. Anne tamamen bebege bağlanmış ve onla ilgili alaka olmuş eş dışarıda kalmis gibi. Bu durum için bebeği beraber sevin aralarda ve karinkica ilişkisinde en önemli nokta ayni yatakta olmak. Eger ki ayri yataklarda iseniz soğukluk daha da artacaktır.
Canim bu arada bebişinin goz düzeldi mi da öyle hissediyor Ben doğal olarak oğluma yöneldim O da dışarıya işte ben de tam da buna kızıyorum çocuğumuzun bize ihtiyacı olduğu bir dönemde özel hayattan bahsediyor Ben isterdim ki hep birlikte güzel şeyler yapalım O ise arkadaşlarıyla çıkmak istiyor
Evet doğru söylüyorsun ben sürekli bebekle ilgileniyorum çok kaygılı ve endişeli bir anneyim O ise olur düzelir geçer gibi basit kelimelerle sorunları atlatmaya çalışıyor ben de buna çok fazla kızıyorum sanki bebeğim benim kadar önemsemiyor ve bunun üstüne üstlük bireysel olarak dışarıya çıkmak istediğinde gerçekten Sinirim bozuluyor biz 10 yıllık evliyiz ve bu bebeği çok isteyerek sahip olduk Böyle olmamalıydı o böyle yaptığı sürece de ben ondan Uzak kalmaya devam edeceğimDüzelecektir zamanla insallah
Esler soyle dusunuyor genelde cocuk olunca. Anne tamamen bebege bağlanmış ve onla ilgili alaka olmuş eş dışarıda kalmis gibi. Bu durum için bebeği beraber sevin aralarda ve karinkica ilişkisinde en önemli nokta ayni yatakta olmak. Eger ki ayri yataklarda iseniz soğukluk daha da artacaktır.
Canim bu arada bebişinin goz düzeldi mi ?
Benmki kahvaltı sevmiyor yumurta lor avakoda hepsi zorla bazen mama sandalyesinde agznı acımıyor yatırıp veriyorum kacamıyorkızlar 8 aylık olduk artık bir çoğumuz. Kahvaltıda neler veriyorsunuz farklı olarak? Birde öğle ve akşam yemeklerinde farklı verdiğiniz birşeyler var mı?
Ay canım biz de aynı durumdayız iki kaşık edilebilmek için yapmadığım şaklabanlık kalmıyor çorba hala içmiyor Bugün doktor ile görüşeceğim farklı bir şey önerirse yazarımBizim ek gida sureci hala tadimlarla ilerliyor corba vs vermek icin sabirsizlaniyorum artik. Kahvaltidan nefret ediyor kizim yumurta sarisi lor avakado veriyorum ama iki kasik seyi yedirmek icin 1.5-2 saat cirpiniyorum. Sevdiregilcegim oneriniz var mi kahvalti icin