Ünlü çorbaları sık verebilirsin ben ünlü kabaklı kıymalı çorba yapıyorum çok seviyorum terbiyesinde özellikle ünlü olanla kilo aldırıyor ama sof kilo olmasın diye ben kıymalı yapıyorumArkadaşlar bebeğim ek gıdayı çok fazla tüketmiyor Emziriyorum Ama yeterli olmuyor kilo almamış bu ay Bu nedenle ne önerirsiniz kilo alması ve sağlıklı beslenmesi için ek ne verebilirim
Ben normalde gündüzleri kendi yaptığım zeytinyağlı-karanfilli karışım var onu sürüyorum ama dolapta beklettiğim için gece emzirirken onu almaya fırsatım olmuyor gece de jel sürüyorum. Normalde jeli çok önermiyorlar ama çok sık olmasa da mecburen kullanıyorum. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağına ister 3-4 tane dövülmüş karanfil atıp hemen kullanmaya başlayabilirsin istersende yine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağına 4-5 tane karanfil atıp 1 hafta buzdolabında özümsenmesini bekleyip kullanabilirsin. Ben tane olarak yapmıştım toz rahatsız eder belki diye. Hem dolapta bozulmuyor hemde soğuk olduğu için hemen rahatlatıyor. Hemde doğal :) tavsiye ederim.Çok teşekkür ederim Aynen alt dişlerde Bizde de hiç sorun olmamıştı ama üst dişler sıkıntı yarattı hala çıkamadı bir haftadır bu durumdayız Jerry de kullandım pek tadınız sevmiyor oğlum Ama deneyeceğim Bir de bugün Doktor kontrolüne geldik maalesef bir ay içerisinde kilo almamış oğlum büyüme duraklaması olduğunu söyledi Çok korktum canım sıkıldı açıkçası şu an idrar tahlili veriyoruz Umarım kötü bir şey değildir dua edin sizde Durumlar nasıl Kaç gram aldı bebekleriniz acaba sıcaktan ve hareketten midir 6 aydan beri ek gıdayı çok fazla severek yemiyor ama beni emiyordu neden böyle olmuş olabilir
Kuzum bizde 7. ayda başlayacaktık o sıra bayramdı, misafirdi derken 8. Aya geldikCanım biz 7. ayda başladık 3 doz yapılacak şekilde bexsero işe başladık ilk doz yapıldı. 9. Ay ve 1 yaş sonrası yapılacak diğer dozlarda 2 bexsero+1 nimenrix şeklinde.Maddi olarak biraz zorluyor ama yaptırmanı tavsiye ederim çok araştırdım bende son yıllarda ülkeye yapılan göçler sonucu tekrar hortlayan bir hastalık menenjit. Allah korusun evlatlarımızı
Canım ben pekmez içiriyorum her gün 1 çay kaşığı, iştah açıcı özelliği var pekmezin bununla başlarsan inşallah ek gıdada kaşık mamalar, meyve püreleri derken bunları yersede kilo alır inşallah. Ben bir gün mama bir gün çorba vs. şeklinde gidiyorum üst üste aynı şeyleri vermiyorum, böyle çeşitlendir her güne farklı bir şey yedirmeye çalış değişiklik olursa sıkılmadan inşallah yer bebeğin sağlıklı olsun gelişimi iyi olsun kilosu önemli değil bozma moralini.
Demir ilacı kullanıyor musunuz? Demir eksikliği ciddi iştahsızlık yapıyormuş. Ben henüz kullanmaya başlamadım ama bu hafta başlayacağım artık.Arkadaşlar bebeğim ek gıdayı çok fazla tüketmiyor Emziriyorum Ama yeterli olmuyor kilo almamış bu ay Bu nedenle ne önerirsiniz kilo alması ve sağlıklı beslenmesi için ek ne verebilirim
Canım keskin bir plan, zaman yok bu menenjitte, doktor sen ne zaman başlarsan sana o zamana uygun bi plana göre uyguluyor dozların şeklini zamanını, yani sen Demir ne zaman iyileşirse o zaman doktora gidersin aşı içinKuzum bizde 7. ayda başlayacaktık o sıra bayramdı, misafirdi derken 8. Aya geldikBu ay başlayalım demişti en son götürdüğüm doktor ama şimdi de Demir hasta, hala tam anlamıyla iyileşmedi. Hastayken aşı yapılır mı bilmiyorum.
Peki 9. ayda başlasak bexsero ve nimenrix aynı anda mı oluyor? Yoksa 9-12 ve 1 doz pekiştirme Bexsero / 12. ayda da nimenrix mi başlanıyor? Ay ne karışık ya
Bende çok tedirginim menenjit aşısını henüz olmadığı için ya iyileşsin hemen gideceğim artık. İlk götürdüğüm doktor 2. ayda başlayacaktı ama ben istememiştim çok küçük diye. Bakalım bu ay başlayalım artıkCanım keskin bir plan, zaman yok bu menenjitte, doktor sen ne zaman başlarsan sana o zamana uygun bi plana göre uyguluyor dozların şeklini zamanını, yani sen Demir ne zaman iyileşirse o zaman doktora gidersin aşı için
Geçmiş olsun kuzuma inşallah çabucak iyileşir annesiBende çok tedirginim menenjit aşısını henüz olmadığı için ya iyileşsin hemen gideceğim artık. İlk götürdüğüm doktor 2. ayda başlayacaktı ama ben istememiştim çok küçük diye. Bakalım bu ay başlayalım artık
Bende yeni yaptıracağım. Sorduğun iyi oldu canım. TakipteyimMenenjit aşılarını yaptıran var mı? Biz önümüzdeki hafta başlayacağız da özel doktorumuza götürmüyorum artık. İnternette de bir sürü yazı var kafam karıştıİlk bexsero mu nimenrix mi hangisiyle başlıyoruz? Bilen beni bi aydınlatsın
Ah ben de ah..oysaki 1 yıl dayansa fedakarlık gösterse sevgimiz dahada artarAnlamıyolar canım malsf oglum dogmadan önce eşim tüm vaktını yanımda gecırırken oglum dogduktan sonra bekar gbi arkadaslarıyla takılmaya basladı . Ona en cok ihtiyacım oldugu donemde .içten içe kırıldıgım okdr cok nokta varki anlatamam .
Bende yeni yaptıracağım. Sorduğun iyi oldu canım. Takipteyim
Geçmiş olsun canımSevgiliplath canım bugün ilk dozu yaptırdık biz. Bexero 3 doz yapılacak nimenrix 1 doz yapılacak . Ne kadar küçük başlanırsa o kadar çok doz oluyormuş. Nimenrix 1 yaş sonrası olursa tek doz oluyormuş o nedenle 13 aylıkken yapılacak
Benim kızım karışık sevmiyor canım ben elle veriyorum genelde tek tek. Artık önüne minik parçalar koyuyorum kendi yiyor bazen döküyor atıyor ama zevk alıyor bence sende kızına fırsat verebilirsin. Örneğin kahvaltı yaparken önüne minik minik ekmek zeytin falan koyuyorum azar azar keyifle yiyor bende aralarda haşlanmış yumurta sarısı veriyorum ağzına. Tereyağında yumurta da yapabilirsin. Ben biraz tereyağı eritip içine azıcık domates rendeliyorum yumurta sarısı ekleyip pişiriyorum onu da çok seviyor. Bence artık onlara fırsat vermemiz lazım. Bir de ben büyük kızımda çok dikkatliydim aman bir damla tuzlu gıda almasın aman ekmek yemesin. Şimdi daha rahatım zeytin veriyorum mesela ekmek de bugün bir parça bizim yediğimiz beyaz peynirden verdim çok kasmıyorum yani, tavsiye ederimBizim ek gida sureci hala tadimlarla ilerliyor corba vs vermek icin sabirsizlaniyorum artik. Kahvaltidan nefret ediyor kizim yumurta sarisi lor avakado veriyorum ama iki kasik seyi yedirmek icin 1.5-2 saat cirpiniyorum. Sevdiregilcegim oneriniz var mi kahvalti icin
Kahvaltı da bende tıkandım birde imara da bazı sayfalar takip ediyorum ek gıda ile ilgili öyle tabaklar paylaşılıyor ki benim oğlan onu daha yutamaz ama üzerine +7 ay yazılıyor mesela kendimi yetersiz hissediyorum pütürlü yiyor çorba içinde ama mesela benimki tek başına daha köfte yiyemez siZinkilerin yeme durumu nasılBizim ek gida sureci hala tadimlarla ilerliyor corba vs vermek icin sabirsizlaniyorum artik. Kahvaltidan nefret ediyor kizim yumurta sarisi lor avakado veriyorum ama iki kasik seyi yedirmek icin 1.5-2 saat cirpiniyorum. Sevdiregilcegim oneriniz var mi kahvalti icin
Canım benim kızım kendi yemeye istekli ama boğazında kalıyor. Senin bu dediklerini versem boğulur ekmek zeytin falan. Eline elma alıyor yemek için şeftali falan ön dişleri ile kesiyor ve sonra oksuruyor boğulma tehlikesi yaşıyorBenim kızım karışık sevmiyor canım ben elle veriyorum genelde tek tek. Artık önüne minik parçalar koyuyorum kendi yiyor bazen döküyor atıyor ama zevk alıyor bence sende kızına fırsat verebilirsin. Örneğin kahvaltı yaparken önüne minik minik ekmek zeytin falan koyuyorum azar azar keyifle yiyor bende aralarda haşlanmış yumurta sarısı veriyorum ağzına. Tereyağında yumurta da yapabilirsin. Ben biraz tereyağı eritip içine azıcık domates rendeliyorum yumurta sarısı ekleyip pişiriyorum onu da çok seviyor. Bence artık onlara fırsat vermemiz lazım. Bir de ben büyük kızımda çok dikkatliydim aman bir damla tuzlu gıda almasın aman ekmek yemesin. Şimdi daha rahatım zeytin veriyorum mesela ekmek de bugün bir parça bizim yediğimiz beyaz peynirden verdim çok kasmıyorum yani, tavsiye ederimböyle olunca bebek de daha istekli oluyor yemek için
Benimde öyle canım. Boğazında kalıyor yiyemiyor. Hele kendi başına Allah korusun boğulurKahvaltı da bende tıkandım birde imara da bazı sayfalar takip ediyorum ek gıda ile ilgili öyle tabaklar paylaşılıyor ki benim oğlan onu daha yutamaz ama üzerine +7 ay yazılıyor mesela kendimi yetersiz hissediyorum pütürlü yiyor çorba içinde ama mesela benimki tek başına daha köfte yiyemez siZinkilerin yeme durumu nasıl
Şu an sayfalara bakarken e benim kız bunları yiyemez ki dedim. Tıkandım bende tek düze kahvaltı iki çeşit çorba arasında gidip geliyorumKahvaltı da bende tıkandım birde imara da bazı sayfalar takip ediyorum ek gıda ile ilgili öyle tabaklar paylaşılıyor ki benim oğlan onu daha yutamaz ama üzerine +7 ay yazılıyor mesela kendimi yetersiz hissediyorum pütürlü yiyor çorba içinde ama mesela benimki tek başına daha köfte yiyemez siZinkilerin yeme durumu nasıl