- 15 Temmuz 2008
- 2.879
- 4.957
Cok sevindim canim, ates kusmasi ne oldu devam ediyor muAy bizde kontrolden ciktik pipi harika imis guzelce iyilessin insallah
Bende bir evi süpür dedim devamlı oyalandi gitmiş müzik açıp dinliyor. Ellikere söyle. Gene bagriş çagriş yaptırdımKesinlikle içinden gelmezse sonu kavga ile bitiyor biz de ben çok alınganlık yaparımgeçen baştan sona temizlik yaptım kız uyudu uyandı eşim baktı kucakta gezdiriyor oyuncak oynatıyor vs en son dayanamadı sen al ben sileyim süpüreyim ama hakkını yemeyeyim doğumdan sonra hep destekçim hala da öyle sağ olsun
Kuzum bebeğin yumruğu kadar yedirecekmişsin çok yediriyorsan belki ondan kusar. Geçmiş olsun.saolun kizlar uyuttum şimdi birazda benim hatamdi yatagin tam uc degilde az ottesi deydi birde telefon vardi icimdende dedim telefon almaya gelir diye ama mutfak cok yakin yogurt katiliydi mama tabaginda onu alip gelene kadar pat ses bizimki sirt ustu yatiyor Ya artik illallah dedim sabah muhallebi yedirdim bogazina yapisti bir kustu butun yedikleri cikti carsaf alez degistirdim sonra yogurt yesin mideai boş dedik cocuk yere dustu sakinlesince yogurt peynir yedirdim hamakta sallarken allahm bir kusuşu var fiakira fiskira butun yogurt cikti gitti dusmedeb kaynakli degildir diye dusunuyorum cunku sabahta muhallebiyi kustu hamak hep yogurt banyoya soktum fosur fosur cisini haliya yatak ortusu carsaf pikeye herseysi batti sinirden kudurdum kendimemi kizayim uca koydum dusurdum diye yoksa cocugami bilemedim
Hep bunun miymintili yuzunden basimiza gelmedik kalmadi bugun
Canım şimdi nasıl kusma devam ediyor mu? Dediğin gibi bizim bebeler hep kusuyor düşmeden kaynaklı olmayabilir de yine de tedbirli olmak gerek, bu bebelerin bi günü diğerini tutmuyor son bir haftadır burnumdan getiren kız bugün kendi kendine yerlerde yuvarlanıyor oynuyor ağlamıyorsaolun kizlar uyuttum şimdi birazda benim hatamdi yatagin tam uc degilde az ottesi deydi birde telefon vardi icimdende dedim telefon almaya gelir diye ama mutfak cok yakin yogurt katiliydi mama tabaginda onu alip gelene kadar pat ses bizimki sirt ustu yatiyor Ya artik illallah dedim sabah muhallebi yedirdim bogazina yapisti bir kustu butun yedikleri cikti carsaf alez degistirdim sonra yogurt yesin mideai boş dedik cocuk yere dustu sakinlesince yogurt peynir yedirdim hamakta sallarken allahm bir kusuşu var fiakira fiskira butun yogurt cikti gitti dusmedeb kaynakli degildir diye dusunuyorum cunku sabahta muhallebiyi kustu hamak hep yogurt banyoya soktum fosur fosur cisini haliya yatak ortusu carsaf pikeye herseysi batti sinirden kudurdum kendimemi kizayim uca koydum dusurdum diye yoksa cocugami bilemedim
Hep bunun miymintili yuzunden basimiza gelmedik kalmadi bugun
Demi ya, demekki. bu yaşlarda normal. Eskiden olsa bırakırdım saatlerce yesin diye ama şuan sürekli bi şeylere yetişme. Modundayım. Ben acele ettikçe o uyuşuklaşıyorAl benden de o kadar. Sanki benim oğlanı anlattın. Yemek saatleri cinnet geçirecek gibi oluyorum. Sürekli bı oyalanma hali. Sofra başında şarkı söylemeler çatal kaşıkla oynamalar. Kardeşi doğduğundan beri böyle.
Benim eşim bebeğin altını değiştirir ama değiştirdiğine pişman eder beniEşimde abin gibi yetiştirilmiş. Yengeni tanımıyorum ama belki de senin gibi kesin kurallarını koymuştur ama benim eşimle ev işleri konusunda kural belirlemem şiddetli tartışmalara yol açar. Eşim inanılmaz ataerkil bir düşünce yapısında. Erkek ev işi yapar mı, o kadar çalışıp ev işide mi yapsın, çocuk bakmakta kadının işi yaklaşımında. Kızım doğduğundan beri bir kere bile altını değiştirmedi defalarca istememe rağmen.
Bende artık yardım isteyip sinirlenmektense kendi işimi kendim yapayım deyip yardım istemeyi bıraktım. Şuanki gündemimiz: lütfen açtığın çekmeceleri geri kapat :)
Bende bir evi süpür dedim devamlı oyalandi gitmiş müzik açıp dinliyor. Ellikere söyle. Gene bagriş çagriş yaptırdım
benimki de döke saça yiyor hala yemekle oynuyor yemek vakti temizlik vakti artık düzgün yemesi lazım ama yok tiksinik gibi yemek yer .Demi ya, demekki. bu yaşlarda normal. Eskiden olsa bırakırdım saatlerce yesin diye ama şuan sürekli bi şeylere yetişme. Modundayım. Ben acele ettikçe o uyuşuklaşıyor
Ne yapalım, bu dönem de geçer elbet
Geçmiş olsun kuzum benim yaBir yataktan düşme vakasi da bizden
O güüp sesini duyunca öldüm resmen
Uyuyordu seso çıkmadı uGeri geri sürünüp uctu. Alnı sisti buz koydum. Daha koymamak lazim
Gecmis olsun iyi mi kuzum simdiCocuk yatakktan dusmus geldigimde yerde sirt ustu yatiyordu bizim yatak baya yuksek acile falan gotrmeme gerek. Varmi birsey olurmu
Tovbe tovbe ne oldu bu bebelere bugunBugün bi düşme vakası da bizdenyatağa enlemesine yatırdım, daha dönemiyor zaten tam. Yastıktan inip popo popo gelmiş galiba, ayak ucuna taraf düşmüş, girdiğimde yüzüstü ağlıyordu allah korudu şükür bişey yok ama bana ders oldu tabi
Sagol canim iyi simdi bi sikinti yok oynuyoruzGeçmiş olsun kuzum benim yaiyi degil mi
Benim eşim bebeğin altını değiştirir ama değiştirdiğine pişman eder benigider oturma odasında değiştirir, kirli bez yerde, ıslak mendiller üstüne atılmış, alt değiştirme bezi olduğu gibi durur. Arkasını toplamak daha yorucu olur. Buna da sinir oluyordum ama en azından destek oluyor, bebeğe emeği geçiyor, kendince babalık yapıyor diye sesimi çıkarmıyorum. Kendi dağınıklıklarına ise her toplamada söyleniyorum ama değişen bişey yok Çoraplarını kirliye atar tişörtü unutur ayakkabısını dolaba koysa (örnek verdim tabi şimdiye kdar hiç gerçekleşmedi) terlikleri bırakır. Bi terliği yatak odasında çıkarır oturma odasında bulamayınca gider başkasını alır 3 çift erkek terliği toplarım ertesi gün. Ara ara kavga ederim ama yine aynı yine aynı
Bizimkinin aç yaşayabilme özelliği varBenimki de 4 buçuk bi kaç kez yemek istemedi bende doyduysan ellerini yıka dedim aç kaldı herhalde Konu kapandı taviz vermiyorum =)
Ben ona izin vermiyorum , sıvı şey dökerse havlu peçete ile siler, katıysa süpürge açtırıyorum mutfak süpürgesi ile tüm mutfağı süpürüyor artıkbenimki de döke saça yiyor hala yemekle oynuyor yemek vakti temizlik vakti artık düzgün yemesi lazım ama yok tiksinik gibi yemek yer .
Amin canım çok sağol, olmaz olmaz deme olmaz olmaz demişler , akılsız başımın cezası ağır olmadı allahtan
Sağol canım, aynen bundan sonra 1 dk lığına bile gitmem yere bırakmadan, uyurken de yastıklarla çevrelicemTovbe tovbe ne oldu bu bebelere bugun
Cok gecmis olsun size de artik daha dikkatli olmak lazim
Sagol canim iyi simdi bi sikinti yok oynuyoruz
Arada uyudu uyandi
Geçmiş olsun.Bugün bi düşme vakası da bizdenyatağa enlemesine yatırdım, daha dönemiyor zaten tam. Yastıktan inip popo popo gelmiş galiba, ayak ucuna taraf düşmüş, girdiğimde yüzüstü ağlıyordu allah korudu şükür bişey yok ama bana ders oldu tabi
Benimki tam tersi, hiç mi rahatsız olmuyorsun der dağınıklık görünceErkekler böyle mutlu sanırım biz toplamaya çalıştıkça görmüyorlar. Çocuklu ev daha çabuk dağılıyor zaten bi anda savaş alanı her yereşim de ortaklıkta bebeğin malzemeleri var mesela ben uyutmaya gider gelirim aynen durur diyorum hiç mi rahatsız olmuyosun yooo değişmezler de bu gidişle