- 29 Temmuz 2018
- 2.049
- 4.345
Kızlar benimki 3 gündür kaka yapmıyor. 2 gündür sadece kayısı veriyorum. Öncesinde patates vermiştim ondan beri kaka yok. Yarın kayısının 3. günü ya, acaba içine yulaf ezmesi katsam mı bağırsakları hareketlendirsin diye?
Amanin karisik yaaa..4 e 1i anladim :)Kuzum öncelikle klasik mi baslicaksin blw diye bir yontemxe var ama annen baktigi icin yaomak istermi bilmem. Eger baslayacakcak sebze meyve yogurt oeynur ymurta sirasiyla gitmeni tavsiye ederim biz 3 er gun denedik bi sikibtu yoksa digerine geçtikmesela 1 cay kasigi ile baslayip yarim cay bardagi na kdr zamanla cikabilirsin birden değil yumurta aki verilmiyor sarisi ilj etapta 4 te 1 kdr baslaniyor aklima gelenler bunlar
Zeytinyağı versen direk çay kaşığı ile ardından da bol su ver yapar inşaallahKızlar benimki 3 gündür kaka yapmıyor. 2 gündür sadece kayısı veriyorum. Öncesinde patates vermiştim ondan beri kaka yok. Yarın kayısının 3. günü ya, acaba içine yulaf ezmesi katsam mı bağırsakları hareketlendirsin diye?
Evet evet hele ince doğrayınca çabucak oluveriyorAyy çok iyi bir yöntem bende yarın havuç yapayım böyle bir sürü bulaşık çıkmasın
Kesinlikle, sende o ışık varBen bu isleri kiviriyorum galiba biraz ah ah doktor olacak kizdim da ergenlik seylerine kapildik
Direk verHmm mantikli..ole ezip veriyoruz he..bisey eklemeden.of yaziktir ya azcik tuz koyaydik :))
Ne kadar patates verdin canım?
Zeytinyağı versen direk çay kaşığı ile ardından da bol su ver yapar inşaallah
Ya ole bizim yediklerimzden tatti birkac kez.yogurt karpuz filan..ama tabi tadi tuzu oldugu icin sapur supur yedi..haslamalari yada tuzsuz corbalari yiyolarmi bakalim :) peynir surdum.gecen pek sevmedi sanki...Direk verbaşta titreyebilir tiksintiden, çok üstüne gitme bide sevmezse anne sütü ile kıvamlandırıyorum ben ozaman seviyor
Bide yakın zamanda yoğurt tadımı yaptır, sonra her sebzeyle karıştırırsın lezzet verir
Damla şeklinde mi peki biz bir tane d vitamini veriyoruz toz şeklinde içinde fluorid var dişlere de iyi geliyormuş eşimin yeğeninde kullanmışlar ama şimdi Türkiye de yokmuş Almanyadan getirttik doktora da sorduk sizin orda da var mı böyle bir şey diye merak ettim nette pek yorum bulamadım da prespektüsü de Almanca ama bebeklerde kullanım gösteriyor..Evet 10.ncu günden sonra 1 yaşına kadar her gün kullanmak gerektiğini söylediler. Hemen hemen aynı uygulamalar yapılıyor. Değişiklik var tabi ama oda ülkelerin ihtiyaçlarına göre.
Mesela Türkiye de anemi çok sık görüldüğü için, bebeklere kan için damla veriyor olabilirler ama burada vermiyorlar :)
İlk gün 3 mama kaşığı, ikinci gün sevdi istedi diye epey bi verdim yaa, yarım çay bardağını geçmiştir fazla fazla
Tam benlikmiş bu hem çabuk hem temiz fazlada yapmaya gerek yok doğalgaz israfı olmasın 2 kaşık şey içinEvet evet hele ince doğrayınca çabucak oluveriyor
Zeytinyagi icirmek ve fitil yapmak bize ise yaradi. Simdi oda yaramiyor. Sabah cok cok az yapti.Kızlar benimki 3 gündür kaka yapmıyor. 2 gündür sadece kayısı veriyorum. Öncesinde patates vermiştim ondan beri kaka yok. Yarın kayısının 3. günü ya, acaba içine yulaf ezmesi katsam mı bağırsakları hareketlendirsin diye?
Damla şeklinde mi peki biz bir tane d vitamini veriyoruz toz şeklinde içinde fluorid var dişlere de iyi geliyormuş eşimin yeğeninde kullanmışlar ama şimdi Türkiye de yokmuş Almanyadan getirttik doktora da sorduk sizin orda da var mı böyle bir şey diye merak ettim nette pek yorum bulamadım da prespektüsü de Almanca ama bebeklerde kullanım gösteriyor..
Ay kzuucuk cok gazla gelmistir benimki cok ishal gibiydu 1 patatesdilimi anca yemistir duzeldi kivamladi hemenbugunde oyle kati yaptiİlk gün 3 mama kaşığı, ikinci gün sevdi istedi diye epey bi verdim yaa, yarım çay bardağını geçmiştir fazla fazla
Ben daha küçükken kakasını yapamadığında azıcık vermiştim içmişti cnm karnına yağla masajda yapabilirsin.. sonrada tuvalete oturtuyormuş gibi tut kucağında sırtını kendine yaslayıp benimkinde işe yarıyordu bazen.. patatesi yerken öğürüyormuş gibi yapıyor mu seninki de bizde 3 gündür yiyoruz ama 2 çay kaşığı kadardır her defasında.. sıkıntı yok gibi şimdilik..O aklıma geldi de denemedim içer mi ki canım?
Evet kuzum damlq seklinde benimki hep sprey de kullaniliyor , kuzum oralarda osanit varmi dis topu duydunmu hic kullandinmiBizimkisi damla şeklinde canım toz olarak hiç duymadım resminide ekledim. Normalde orada da damla şeklinde ama değil mi?
Benimki bugun muzu ogurdu parca seklinde de degil ha mama gibiydiBen daha küçükken kakasını yapamadığında azıcık vermiştim içmişti cnm karnına yağla masajda yapabilirsin.. sonrada tuvalete oturtuyormuş gibi tut kucağında sırtını kendine yaslayıp benimkinde işe yarıyordu bazen.. patatesi yerken öğürüyormuş gibi yapıyor mu seninki de bizde 3 gündür yiyoruz ama 2 çay kaşığı kadardır her defasında.. sıkıntı yok gibi şimdilik..
Pamuk Panda teşekkürler biz kakasını yapmakta zorlanıyor dedik muayene etti ordaki deri çok ince olurmuş çabuk çatlarmış.Canı yandığı için kakasını yapmak istemezmiş ilaçlarla düzeldi huyu degişti yavrumun
Dış çatlağı gözle görebiliyorlar canım, ışık tutup bakarak
Tesekkur ederim canim sidefer bakayim ben de en iyisi:)
Ataktasiniz galiba siz de canim. Bu hafta bulutlu gosteriyor ben ona bagliyorum artik ya. Benimki de agliyor gozlerini oyuyor ovusturcam diye ama uyumaya yatirinca yok :/
Bez gibi deneme paketleri olsa keske mamalarin da :)
Canım merhaba merak edip sorduğun için çok sağol. Bayadır giremiyorum evet malesefki ama şuanda çok çok iyiyiz maşaAllah. Bebeğimde hiç bir sıkınyı yok tamamen yanlış teşhis bunca korku ve üzüntü boşyere yaşandı.. Ama iyiki boş yere demek nasip oldu.. Geriye kalan 22yaşında saçıma düşen aklar ve panikatak bir anne oldu.. Bunada şükür bebeğim sağlıklı
Arkadaslar ben bir hata yaptim siz yapmayin. Bebegi kendi yatagimda uyutuyorum. Kalkinca istanbula gidecegiz diye bir wcye gittim. Kapiyi acmamla bebek yataktan dustu. Bizim yatak yere yakin olanlardan, normal standartlardan daha buyuk. Ona guvenmistim. Zaten hareketli bir bebek degil dedim. Artik yere koyma vakti geldi
12 sinde 6 aylık oldu kızçem.
13 ünde aşılarını yaptırdık.
65 cm 6650 gr geldi en minik bizimki kaldı sanırım.
hafta sonumuz ateşle geçti.
dün dişini gördük :)
diş mi aşı mı ateş yaptı bilemiyorum.
Biz de asi olduk geldik ❤ 71 cm 7100dedi kiyafet dusmus halini prez. Verdi bol bol
Simdi asidan geldik biz de 72 cm 7300 . Yine hemsireye saydira saydira çıktım. Çocuk yuzune yuzune bakio bisi desin de guleyim diye hiç mi tepki vermez insan. Bebeek misin sen dese çocuk gulecek ama sifir tepki tamm babasi bitti sakinlestir diyo kadın
6. Ay aşılarımızı olduk, rotayı da olduk, iki tane ağızdan olmuş oldu. Şuan çok mahsun, buna neden izin verdin der gibi bakıyor mahvediyor beni ya
9 kg 71 cm olmuş maşallah, doğum kilosunu iki katlamış, çok iştahlı emmiyor da yemiyor da aslında.
Papatyamaviss canım bestiron getirttim bgn, 6 damla vericem demi? Açlık tokluk farkediyor mu? Sonrasında dişi silmek gerekir mi? Ve hastayken , aşı olunca vermeme gibi bi durum var mı hemen başlayayım mı? Anam ne çok soru sordum
Beni unutmuşsun
5 ay 16 günlüğüz 7.060 gr 64 cm olmuşuz. Memleketten sonra kilo alımı yavaşlamış üzüntüden galibarota aşısı yaptırdık ek gıda için yumurta yoğurt Çorba meyve püreleri startını veriyoruz biz de
Kadın doğum için kırk çıkınca ameliyattı vs gidememiştim ona da muayene oldum smear aldı canım acıdı biraz hala o çatal korkusu var
Kizlar napiyosunuz.giremiyorum ya firsat bulup..calisinca zor oluyomus bebekle ev isi vs :) arada okuyorum yazicam tam bisey cikiyo
Cogunuz ek gidaya gecmistir.bizde baslicaz bugun yarin... aranizda hamile kalan yok dimi.en cok bunu merak ettim..)) benim tonti kizimin son halini eklim.sizinkilere bakiyorum profilden buyumusler masallah hepsineaksi bir durum yoktur umarim