malesef almıyorlarmış ameliyathanede oluyormuş enfeksiyon riskinden alınmıyormuş onu oyalayacak şeyler vericem aglamasın zaten sesi gittiBugun iyi gibii kuzum cok sukur , genel oldu bizimki mesela lokal da yanija girebilme şansın olursa cok iyi olur
Ne güzel saglik ocagiymis o bizimki de ek gidaya basladi di mi dedi evet dedim tamm detaylari ozeldeki doktorunuza sorarsiniz dedi
Kuzum o esnada iste uyanik kalip goruyolar kipirdamisasin diye 3 4 hemsire kollarindan ayallarindan bedenini tutuyormuş bi sure korkuyordu benim oglum ondan sonramalesef almıyorlarmış ameliyathanede oluyormuş enfeksiyon riskinden alınmıyormuş onu oyalayacak şeyler vericem aglamasın zaten sesi gitti
İki tane bacaktan, bir tane ağızdan damla veriliyor
Çocuk felci aşısı ağıza 2 damla canımDamla mı veriliyor burada aşı yapıyorlar :/
Bizim de ferrum canım kilosuna göre vereceksin. Mesela 8 kiloysa 8 damla gibi.Kızlar eczaneye gidip geldik hemen Demir için ferrum vardı sadece onu aldım, bi de diş jeli aldım geldim
aynen canım söyledi eczane de teşekkür ederimBizim de ferrum canım kilosuna göre vereceksin. Mesela 8 kiloysa 8 damla gibi.
Ama önce 3 gün 3 damla ver sonraki 3 gün 5 damla ver sonra gerekn doza çık
Bende devlete gittim dr yanada sansli ciktim her ay mutlaka gittim zaten 6dan kucuk oldugu icin sornadan direk dedigin gibi herseyine bakiyorduŞahsen 6 aya kadar aylık kontrol olması taraftarıyım devlet olur özel olur bütçeye göre değişir. Sağlık ocağına pek güvenmiyorum 2 günlük farkla bile ölçüler tutmuyor baştan savma yapıyor sağlık ocakları. Ama dr detaylı muayene ediyor bıngıldak, ciğerleri dinliyor kulak muayenesi vs yani bizim dr öyle yapmayan da vardır. Sonrası için de hastalandıkça - hasta olmasınlar ayrı tabi-. Sık ağlıyor kusma var diye gittik enfeksiyon çıkmıştı, meme reddi için gittim tahlil yaptı acaba bir şeyi var diye karaciğerde değer biraz yüksekti onu kontrol altına aldı mesela.
Canım her özel dr aynı değil. Boy ve kilo ölçümünden çok çok çok daha fazlasını yapıyorlar emin olabilirsin. Size farklı denk gelmiş.Ne saçma demi herkes özele doktora mı gidiyor sanki şahsen ben gitmiyorum niye gideyim bebek hasta bişey olmadan 2 kez götürdüm aynı sağlık ocağı mantığj boy kilo bakalım yaptılar başka bişey yapılmadı desem bi de reflekslerine baktı bebeğin ellerinden tutunca geliyor mu kafasını kaldırıyor mu vs bu kadar bunun için niye her ay 120 vereyim dedim gitmedim sonra
Konuşurken ebe su aşısı su ayda yapılmış bugün iki tane bacaktan dedi.sorarsin olmadı ama onlar kayıtlarına bakıp öyle yapıyorlar aşıları merak etme canm fazladan adı falan yapmazlarbize bacaktan 3 tane yapıldı ya fazla mı yaptılar ki
Size de masallah kuzum❤ bize de 3yapildi birini cikardilar sanslisiniz 1ignedrn kurtuldunuz dedi 8. Ayda izleme gelin dedi bi dahaSelam kizlar ❤
Bizimde bugun asimiz vardi. Kiyafetli 7170 cikti, bir citcitli bir de bezi vardi 7 kilo olarak saydı hemsire boyu 66
5. Ayinda da gitmistim. 6300 cikmisti 66 cm hala boyu değişmemiş
Bize 4 asi yapıldı. Bir arkadas diyordu ocaktakilere 3 e dusurduler diye ama 4 yapildi bilmiyorum
8. Ayinda kan alalim dedi
Bende dr 6. Ayinda istedi bu ay alalim dedim
Çünkü kan ilaci kullanmiyoruz hala
Perşembe kan alınacak bir arada dr a giderim
bsebse masallah kuzuna canim
Masallah kuzum almis yine bak ❤❤Evet biz 6 aylik kontrolumuzu olduk asimizida yaptirdik 6 ay 9 gunluguz 8100graM ve boy 72.5 bas cevremiz 44 geldi 4. Ayda 7800 grammis 2 ayda 300 gram almisiz
Valla ya en cok kullandigimiz kelime de masallahNiye butonda masallah yokki
Ohh size de kocaman bi masallah canim benimm❤❤Maşallah kujum senin kız senin gibi ince uzun manken olacak =) benim oğlum da 68 cm 200 gram almış 7800 olmuş yavrum
Ahahah tipe baaal ❤❤Bi çamaşır sermeye gittim balkona geldim koltuğun altına girmiş
bilmem mi büyük oğlum 10 aylıkken oldu hıçkıra hıçkıra agladı uykusunda dahi sıcrıyor hıçkırıyordu bunun aklı ermeden olsun bitsin saglıcaklaKuzum o esnada iste uyanik kalip goruyolar kipirdamisasin diye 3 4 hemsire kollarindan ayallarindan bedenini tutuyormuş bi sure korkuyordu benim oglum ondan sonra
He Ya Totosunu zor sığdırıyor koltuğun altına ağlaya ağlaya giriyor
Ayvinsallah insallahhh cabucak dertsiz tasasizzz aminnnbilmem mi büyük oğlum 10 aylıkken oldu hıçkıra hıçkıra agladı uykusunda dahi sıcrıyor hıçkırıyordu bunun aklı ermeden olsun bitsin saglıcakla
Oyhh masallah size de kuzuum❤❤Simdi asidan geldik biz de 72 cm 7300 . Yine hemsireye saydira saydira çıktım. Çocuk yuzune yuzune bakio bisi desin de guleyim diye hiç mi tepki vermez insan. Bebeek misin sen dese çocuk gulecek ama sifir tepki tamm babasi bitti sakinlestir diyo kadın