Tek çocuk mu kardeşi varmıSirt üstü yere yatıp eller şak şak şak yapıyordum elleri havaya kaldırıp sonrada ayaklar rap rap rap o şekilde el ayak öğrendi. Bu ara benim bir bebeğim var otur dersem oturur kalk dersem kalkar diye bi oyun şarkısı var onu yapıyoruz. Su içerken otur kızım oturarak içicez deyince artik suyu görür görmez oturmaya bşladı.
Maşallah ben biraz deneyimsiz kaldım bu bebek bakma konusunda sanırım inşallah yakın sürede ben de öğretirim fakat bizim ki öyle lafa söze gelen bi çocuk değil ki oturtup bişey göstermek çok zor hiç dinlemez sürekli yürütün beni diyo elimizden tutup bir yerler karıştırmaya götürür ya da balkona götürür ya da ben öyle alıştırdım bilmiyorum. Yemek konusunda sürekli eline bişeyler vererek alıştırdığım için şuan çok zorlaniyorumEller, ayaklar, göbek, kulak, burun ağız, ve saçlar deyince hepsini gösteriyor elliyor. Bıcı bıcı deyince hemen saçlarını ovalıyor. Tarağı eline verince saçını tara diyorum saçına götürüyor sürtüyor 2 aydır falan yapıyordu bunu ama. Bu ara benim saçlarımı taramakla meşgul. Ellerimizi yıkayalım deyince hemen ellerini ovalıyor. Dişlerimizi fırçalayalım deyince kendi fırçasını gösteriyor eline verince dişlerine sürüyor. Karnın doydu göbek cıktı deyince göbeğini okşuyor falan. Yapıyor baya şeyler. Kitap yeme konusunda bizde hala devam. Okuyoruz ama kitaplarımızın köşelerini hep yedibide bizimki fena ayna düşkünü, üstüne başına ne giydirsem hemen aynada gidip kendine bakıyor birşeyler konusuyor
Tek cocuk canım.Tek çocuk mu kardeşi varmı
Benimki de oturup dinleyen degil valla ya, en fazla 5 dk belki anca oturur. Sonrası hep vurdu kırdı gidiyoruzMaşallah ben biraz deneyimsiz kaldım bu bebek bakma konusunda sanırım inşallah yakın sürede ben de öğretirim fakat bizim ki öyle lafa söze gelen bi çocuk değil ki oturtup bişey göstermek çok zor hiç dinlemez sürekli yürütün beni diyo elimizden tutup bir yerler karıştırmaya götürür ya da balkona götürür ya da ben öyle alıştırdım bilmiyorum. Yemek konusunda sürekli eline bişeyler vererek alıştırdığım için şuan çok zorlaniyorum
Asla kıyaslama değil benim kızımın da başka şeylere ilgisi var mesela her müziğe ayrı ritimde oynar,boyu kadar kule yapar mesela ,bul tak oyunlarının eşlerine göre yerleştirir , şunu getir götür kelimelerini çok güzel anlar otur kalk felan sıkıntı yok sadece bu konuda geç mi kaldım diye düşündüm. Bide en büyük sıkıntım yemek işte inan sabah kahvaltı tam 1 saat sürdü mutfak dolaplarında ki herşeyi indirdim tek tek istiyo yoksa asla ağzını açmaz biraz önce meyve yedireceğim yine açmıyo oyun oynarken dahi. sadece cami açıp dışarı seyrederken bi kolumda kızım diğer elimde çatal cam ağzında yedirdim o da 2,3 dilimTek cocuk canım.
Benimki de oturup dinleyen degil valla ya, en fazla 5 dk belki anca oturur. Sonrası hep vurdu kırdı gidiyoruzben yemek yaparken yanımda al beni kucağına diye ağlarken şarkı söyleyip bir elle yemek yapıp diğer elimle hareketler yapıyorum. Yemek yedirirken bile mama sandalyesinin üstünde ayakta bekliyor. Oturup yemek yok. Bi suyu oturup içiyor allahtan her fırsatta onunla göz göze ilgilenemesem bile hep oyun şarkıları söylerim. Bir şekilde hareketlerini gosteriyorum o şekilde alıştı. Evden çalıştığım için günümün çoğu bilgisayar başında sonrasında yemekle evle geçiyor. evden çalışmayı bile bırakmayı dusunuyorum tam ilgilenmek için kendimi veremiyorum diye.
Bu zamanlarda algıları cok açık oluyor ne versek hemen kapıyorlar. Kendini deneyimsiz olarak görme bence her anne çocuğu için en iyisini istiyor. Zamanla illaki öğrenecekler. Kıyaslama yapıp benim çocuğum öğrenmedi diye düşünüp üzülmene hic gerek yok. Zamanla bir bir öğrenecekler elbet
Aynen canim ayni seyleri yapiyorlar genel olarak. Detay detay yazsak daha neler neler cikar ama yemek yemeleri ve oyuncak harici şeylerle oynamaları hepimizin hemen hemen aynı sıkıntıları. Yatak odamdan tencere kaşık topluyorum o hale geldikAsla kıyaslama değil benim kızımın da başka şeylere ilgisi var mesela her müziğe ayrı ritimde oynar,boyu kadar kule yapar mesela ,bul tak oyunlarının eşlerine göre yerleştirir , şunu getir götür kelimelerini çok güzel anlar otur kalk felan sıkıntı yok sadece bu konuda geç mi kaldım diye düşündüm. Bide en büyük sıkıntım yemek işte inan sabah kahvaltı tam 1 saat sürdü mutfak dolaplarında ki herşeyi indirdim tek tek istiyo yoksa asla ağzını açmaz biraz önce meyve yedireceğim yine açmıyo oyun oynarken dahi. sadece cami açıp dışarı seyrederken bi kolumda kızım diğer elimde çatal cam ağzında yedirdim o da 2,3 dilim
Televizyonumuz yok. Sadece benim is bilgisayarımdan arada bir ingilizce kanal var onu bazen izliyor. Ismini de öğrendi koko diye bağırıyor youtubeda anasayfada görünce. Onun harici telefondan hic çizgi film tarzı şeyler açmadım. Bilgisayar yoksa oyun müzikte yok şuan için. Oyun oynarken ama ben is yaptığım sıralarda ekranı görmeden türkçe veya ingilizce cocuk şarkıları açıyorum dinliyor. Bazen haftada 5 kez bazen 2 kez anca görüntülü izliyor. O da en fazla 20-30 dk.Iyi geceler anneler ben de merak ediyorum bebeklerinize telefondan video ya da televizyon izletiyor musununuz ? Ben gun icinde maksimim yarim saat veriyorum o da ya ona kahvalti hazirliyorumdur ya da yemekyoksa asla durmuyor
Bizim kız kendisinin babasıyla yada benimle olan videolarını izliyor gece yatmadan önce bişeyler yedirirken kahvaltı yaparken de çok zorlanırsak trt çocuk açıyoruzIyi geceler anneler ben de merak ediyorum bebeklerinize telefondan video ya da televizyon izletiyor musununuz ? Ben gun icinde maksimim yarim saat veriyorum o da ya ona kahvalti hazirliyorumdur ya da yemekyoksa asla durmuyor
Erken degilmi bende bişey yapmiyorum daha 4 tane dişi varBebeklerinizin dis bakimini nasil yapiyorsunuz ben hic bi sey yapamiyorum asla izin vermiyor
Kendi dişimi fırçalarken merakla baktığı için onunda silikon diş fırçasını veriyorum eline biraz oynuyor agzina sokuyor o da hadi sıra sende deyip sürekli kendi dişlerimi gösterek falan onunda ağzını açmasını sağlıyorum. O şekilde baya temizleyebiliyorum. Durmazsa da su aciyorum biraz oynayrken hemen hallediyorum.Bebeklerinizin dis bakimini nasil yapiyorsunuz ben hic bi sey yapamiyorum asla izin vermiyor
11 aylıkken verdim ben sütü ,sabah kahvaltılarda 1 çay bardağı içiyor bide muhallebi felan yaparsam sütle yapıyorum ama emziriyorum daKızlar biz emmeyi bıraktık ama doktorumuz 1 yaşinda su katılarak devam sütüne başlatti
Baya seviyor çok içiyor yanliş mi yapiyorum
Kafam çok takildi kimse süt vermiyor galiba
Bizim 8 dişimiz var henüz başlamadık ama eşime söyledim silikon diş fırçası alacağız başlayacağız bakalim ne olacak ama banyoda yüzünü yıkarken felan elim dişlerini değiyo bazen çok gülüyo sıkıntı olmayacak gibi bakalımBebeklerinizin dis bakimini nasil yapiyorsunuz ben hic bi sey yapamiyorum asla izin vermiyor
Benim ki 2bardagi buluyor çok mu ki11 aylıkken verdim ben sütü ,sabah kahvaltılarda 1 çay bardağı içiyor bide muhallebi felan yaparsam sütle yapıyorum ama emziriyorum da
Bildiğim kadarıyla 200ml e kadar normal zaten bende muhallebisini felan hesaplarsam 2 bardak oluyo .Ama istersen bi araştır ya da doktoruna sor.Benim ki 2bardagi buluyor çok mu ki
Doktorum normal diyo ama kimse o kadar vermiyor çok seviyor sütüBildiğim kadarıyla 200ml e kadar normal zaten bende muhallebisini felan hesaplarsam 2 bardak oluyo .Ama istersen bi araştır ya da doktoruna sor.
Bence tuhaflık bi durum yok bizim ki de çok seviyo versem içer hatta 200mlk küçük kutularda alıyorum pipetiyle içiyo kabızlık yada uyku da sorun yapmıyorsa sıkıntı yok benceDoktorum normal diyo ama kimse o kadar vermiyor çok seviyor sütü
Var bi tuaflik