Hadi gözün aydınAyy kızlar adetim geldiçok mutluyum
Bende vermek istiyorum da kabızlık oluyo bide beğenmediği şeyleri ağzından çıkartıyo.. dolma içi çok baharatlı değil mi sıkıntı olmuyor muHarika senin son çok sevindim. Canım ben biz ne yiyorsak onu yediriyorum.ama mutlaka bir çorbam oluyor.
Mesela sabah yağda yumurta ve azıcık peynir.anne sütü arada alıyor.
Uyudu.
Uyandı emdi.dolmam vardı içini yoğurtla yedi.
Muzunu çıkarttım iki saat sonra onu veririm.
Yine yopurdunu çıkarttım ben azıcık tatlandırıyorum ekşi geliyor içine ekmek doğruyorum. Doymuyor yoksa
Akşam iftarla bizimle bir güzel yiyor ki ne varsa pilav sulu ekmek kemiriyor.maşallah doyuyor ve akşam 8.30 uykuya geçiş yoksa da bide bizimle tatlı yer.
Alıştır herşeyi ver benim kinin daha iki altta bir üsttte üç dişi var.
O kadar yedrimeme rağmen zayıf kereta.
Bizimki iki saate ya dağç.saate kurt gibi acıkmış oluyor.
Ben mutlaka yediriyorum oyun halinde bile acıktıysa bırakmak istemiyorsa bile peşinden koşup yediriyorum.
Eline ekmek veriyorum farecik döke döke yiyor.
Bugünlerde kendim yemek istiyorum hevesi var.
Ben ek gıdaya başladıktan sonra cok zaman geçmeden bizim yediklerimizden yedirmeye başladım. Oyle oyle baya alıştı. Benim kızımda bazen ilk baş çıkartıyor ama bir kaç kaşık yedirdikten sonra alışıyor. Eğer yine yemezse yoğurtla vs. Karıştırıp ertesi gün tekrar veriyorum. O öğünde yemek istemezse biraz bekleyip çok açıldığında tekrar veriyorum. Ama illaki veriyorum ve yiyor.Maşşallah neler de veriyormusunuz bizim ki farklı bişey ağzına gelince çıkartıyo yeni alışıyor bakalim
Mesela sütü sevmiyordu. Devam sütü, pınarın devam sütünü normal uht süt hepsini denedim tükürdü içmedi. Bu sabah kahvaltı da devam sütünden ara ara yumurtadan sonra peynirden sonra verdim o şekilde 125 ml icirebildimMaşşallah neler de veriyormusunuz bizim ki farklı bişey ağzına gelince çıkartıyo yeni alışıyor bakalim
Ewet mantıklı aslında çok açken yedirmek deniyecem bunuBen ek gıdaya başladıktan sonra cok zaman geçmeden bizim yediklerimizden yedirmeye başladım. Oyle oyle baya alıştı. Benim kızımda bazen ilk baş çıkartıyor ama bir kaç kaşık yedirdikten sonra alışıyor. Eğer yine yemezse yoğurtla vs. Karıştırıp ertesi gün tekrar veriyorum. O öğünde yemek istemezse biraz bekleyip çok açıldığında tekrar veriyorum. Ama illaki veriyorum ve yiyor.
Mesela sütü sevmiyordu. Devam sütü, pınarın devam sütünü normal uht süt hepsini denedim tükürdü içmedi. Bu sabah kahvaltı da devam sütünden ara ara yumurtadan sonra peynirden sonra verdim o şekilde 125 ml icirebildim
Canım hayırlı sahurlar benim oğlum ile aynı neredeyse 11.800 78 cm boyu kısa gibi ondan göbekli duruyor uzamıyor çok yavaş ilerliyor ..inşallah boya çekerler biraz sağlıklaHayirli sahurlar anneler bebeklerinizin ozellikle erkek anneleri boy kilo durumu nasil gidiyor 78 cm 12 kilo suan oglum boyu cok yavas uzuyor oysa amca dayi baba herkes uzun
Karnı doyar bu şekilde diye dusunuyorum. Ama yemek olarak 3-4 yemek kasigi pilav kendi kizimi düşününce az gibi geldi. Kahvaltı ve yemekleri daha bol şekilde yemesi daha iyi olur sanki, birde eger vermiyorsan sizin yediğiniz yemeklerdende ver. Artık 1 yaş oldular tatlara karşı da seçici oluyorlar biraz tuz baharat onunda hoşuna gidecektir. Genelde köfte seviyor çocuklar köfte yapıp eline tutustur bir atar iki atar ama en azindan tadına alışır. Gun icin de cok fazla tatlı şeylere maruz kalırsa yemekleri yemek istemeyebilir. Tatlı şeyleri kısmakta yemeklere alismasina yardımcı olur belki. Corbasjna tuz baharat falanda koy o zaman belki daha cok icebilir sogan ve sarimsakta keza lezzetlendirip yedirtiyorbizim ki allahtan seviyo devam sütü bende aldım ama onu pek sevmedi şimdi içimin normal sütünden kullanıyorum sizinle bi günü paylaşmak istiyorum normal mi az mi söylerseniz sevinirim
Sabah (9.00)yumurta sarısını labne ile karıştırıp veriyorum daha iyi bi kıvam alıyo yedirmeside kolay oluyo
Bgun ilk kez 1 adet siyah zeytin
Çok az beyaz peynir 1 çay bardağı süt (bazende tereyağ ile bal veriyorum bgun yemek istemedi)
11.00 yoğurt küçük bi kase (3 tane bebe bisküvisi koydum)
12.30 emzirdim ve uyudu
15.00 3,4 yemek kaşığı siyez bulgurundan pilav yapmıştım ondan bir çay bardağı ayran
17.30 hero babyn 8 tahıllı hazır mamasından verdim bir küçük kase kadar normalde çorba veriririm bir çay bardağı bgun olmadığı için verdim
18.30 emzirme
20.00 patatesli kabak çorbası yaptım yarim çay bardağını zorla içti
20.30 irmikli muhallebi yaptım süt ve ballı biraz da pirinç unu koydum buda bir küçük kase kadar
21.00 çok az emip uyudu
Tuzsuz hiç yemiyor zaten soğan sarımsakta koyuyorum ama bakalim farkli şeyler deneyeceğimKarnı doyar bu şekilde diye dusunuyorum. Ama yemek olarak 3-4 yemek kasigi pilav kendi kizimi düşününce az gibi geldi. Kahvaltı ve yemekleri daha bol şekilde yemesi daha iyi olur sanki, birde eger vermiyorsan sizin yediğiniz yemeklerdende ver. Artık 1 yaş oldular tatlara karşı da seçici oluyorlar biraz tuz baharat onunda hoşuna gidecektir. Genelde köfte seviyor çocuklar köfte yapıp eline tutustur bir atar iki atar ama en azindan tadına alışır. Gun icin de cok fazla tatlı şeylere maruz kalırsa yemekleri yemek istemeyebilir. Tatlı şeyleri kısmakta yemeklere alismasina yardımcı olur belki. Corbasjna tuz baharat falanda koy o zaman belki daha cok icebilir sogan ve sarimsakta keza lezzetlendirip yedirtiyor
Bende vermek istiyorum da kabızlık oluyo bide beğenmediği şeyleri ağzından çıkartıyo.. dolma içi çok baharatlı değil mi sıkıntı olmuyor mu
Yok canım baharat var ama çocukları rahatsız edecek kadar değil acı yapmıyorum. Eşim acıyı sever o üzerine serpeliyor.
Yeme aralığı iyi bizde böyle üç saate besliyoruz keretayı.ama miktarları az gibi.belkide iyi.bebişinin doyduğunu sen bilirsin.ben artık doyma miktarını biliyorum.önceleri bir kepçe çorba içerdi.şimdi iki kepçe azıcıkta ekmek eziyorum yediriyorum.bazen sofrada çok oturmak istemezse yürürken arkasından tutup veriyorum.bizim ki allahtan seviyo devam sütü bende aldım ama onu pek sevmedi şimdi içimin normal sütünden kullanıyorum sizinle bi günü paylaşmak istiyorum normal mi az mi söylerseniz sevinirim
Sabah (9.00)yumurta sarısını labne ile karıştırıp veriyorum daha iyi bi kıvam alıyo yedirmeside kolay oluyo
Bgun ilk kez 1 adet siyah zeytin
Çok az beyaz peynir 1 çay bardağı süt (bazende tereyağ ile bal veriyorum bgun yemek istemedi)
11.00 yoğurt küçük bi kase (3 tane bebe bisküvisi koydum)
12.30 emzirdim ve uyudu
15.00 3,4 yemek kaşığı siyez bulgurundan pilav yapmıştım ondan bir çay bardağı ayran
17.30 hero babyn 8 tahıllı hazır mamasından verdim bir küçük kase kadar normalde çorba veriririm bir çay bardağı bgun olmadığı için verdim
18.30 emzirme
20.00 patatesli kabak çorbası yaptım yarim çay bardağını zorla içti
20.30 irmikli muhallebi yaptım süt ve ballı biraz da pirinç unu koydum buda bir küçük kase kadar
21.00 çok az emip uyudu
8.5 kilo ve 4 beden küçük mü geliyo biz halen 4 kullanıyoruz ve baya da iyi geliyo bizde de alt değiştirme biraz uzun sürüyo ama külot bez hiç düşünmedik altını mecburen almak için yatıracaksın ben pamukla temizlerim altını ve her ıslattığımda ona veriyorum tutması için sonra oda bana temizleriz yoksa asla yatmaz ve durmaz mesela sende yatmasını sağlayacak oyalayıcı bişey bulabilirsinAnneler merhabalar, aranızda çocuğuna külot bez kullanan var mi? Kızıma bez takarken resmen savaş çıkıyor. Uzanmak istemiyor. Bir an boşlukta kalkıp kaçıyor. Her bez değiştirme de aglamasindan gerçekten bunaldim. Külot bezde de emin olamıyorum bedeni uyar mı diye. 8 buçuk kilo ama normal bezde 5 beden kullanıyoruz. 4 bedenler küçük geliyor. Külot bezde de acaba beden olarak aynısı mi olur? birde gun de 3 kez falan kaka yapiyor. Sızdırır mi acaba
Ayni sekilde kisa ve gobekli duruyor oysa etrafimda ailemde herkes uzun. Bakalim hakkimizda hayirlisi bekleyip gorcez ama resmen takinti haline getirdim bu durumuCanım hayırlı sahurlar benim oğlum ile aynı neredeyse 11.800 78 cm boyu kısa gibi ondan göbekli duruyor uzamıyor çok yavaş ilerliyor ..inşallah boya çekerler biraz sağlıkla
Evet son 2 aydır 8 buçuk kilolarda ve 4 beden takınca bacakları kıpkırmızı iz oluyor en son sinek ısırığı gibi şiş şiş olunca 5 numaraya geçtim. Oyle cok sıkı da bağlamam bol bırakırım ama hep öyle oldu. Poposu büyük benimkinin şimdiden baseni var resmen8.5 kilo ve 4 beden küçük mü geliyo biz halen 4 kullanıyoruz ve baya da iyi geliyo bizde de alt değiştirme biraz uzun sürüyo ama külot bez hiç düşünmedik altını mecburen almak için yatıracaksın ben pamukla temizlerim altını ve her ıslattığımda ona veriyorum tutması için sonra oda bana temizleriz yoksa asla yatmaz ve durmaz mesela sende yatmasını sağlayacak oyalayıcı bişey bulabilirsin
Canım ben de takıntı haline getirdim ama sonra şunu dedim ben 162 baba 173 aile orta boylu çok sey bekliyorum ben ama seninki birden uzar çünkü aile de önemli etken genetik yatkınlık:)Ayni sekilde kisa ve gobekli duruyor oysa etrafimda ailemde herkes uzun. Bakalim hakkimizda hayirlisi bekleyip gorcez ama resmen takinti haline getirdim bu durumu
Sanırım bez markasıyla da alakalı çünkü bizimki 9 kiloyu aştı 4 normal geliyo. Bizim ki de yürümeye başladı şimdi o kadar zevkli geliyo ki ona herşey daha eğlenceli. senin kininde dikkatini çeken daha fazla şey olsa gerek. küçük paketlerden alıp dene istersen bizede yaz kullanımını fıkır sahibi olalımEvet son 2 aydır 8 buçuk kilolarda ve 4 beden takınca bacakları kıpkırmızı iz oluyor en son sinek ısırığı gibi şiş şiş olunca 5 numaraya geçtim. Oyle cok sıkı da bağlamam bol bırakırım ama hep öyle oldu. Poposu büyük benimkinin şimdiden baseni var resmenbende kaka yapınca yıkıyorum doğduğu ilk günden beri. Sadece çisse hep pamuk kullandım.islak mendil kullanmadım. Eline veriyorum ıslak pamuğu ama alınca sağa sola dönüyor zorluyor baya, oyalamaya falanda çalışıyorum ama yatırır yatmaz kaçma derdinde
4 farklı marka denedim canim, hepsinde 4 bedeni kullandım. su anda da yine başka bir markanın daha 4 bedenini aldim belki sıkmaz diye o da sıktı. Son 1 aydir tartılmıyor ama olsa olsa en fazla 9 kilo olmuşturSanırım bez markasıyla da alakalı çünkü bizimki 9 kiloyu aştı 4 normal geliyo. Bizim ki de yürümeye başladı şimdi o kadar zevkli geliyo ki ona herşey daha eğlenceli. senin kininde dikkatini çeken daha fazla şey olsa gerek. küçük paketlerden alıp dene istersen bizede yaz kullanımını fıkır sahibi olalım
Bizimki de tam 8,5kilo. 4numara kullanıyorum iyi geliyor. Benimki de hareketli.dikkatini dağıtmaya çalışıyorum.eline beziAnneler merhabalar, aranızda çocuğuna külot bez kullanan var mi? Kızıma bez takarken resmen savaş çıkıyor. Uzanmak istemiyor. Bir an boşlukta kalkıp kaçıyor. Her bez değiştirme de aglamasindan gerçekten bunaldim. Külot bezde de emin olamıyorum bedeni uyar mı diye. 8 buçuk kilo ama normal bezde 5 beden kullanıyoruz. 4 bedenler küçük geliyor. Külot bezde de acaba beden olarak aynısı mi olur? birde gun de 3 kez falan kaka yapiyor. Sızdırır mi acaba
Eller, ayaklar, göbek, kulak, burun ağız, ve saçlar deyince hepsini gösteriyor elliyor. Bıcı bıcı deyince hemen saçlarını ovalıyor. Tarağı eline verince saçını tara diyorum saçına götürüyor sürtüyor 2 aydır falan yapıyordu bunu ama. Bu ara benim saçlarımı taramakla meşgul. Ellerimizi yıkayalım deyince hemen ellerini ovalıyor. Dişlerimizi fırçalayalım deyince kendi fırçasını gösteriyor eline verince dişlerine sürüyor. Karnın doydu göbek cıktı deyince göbeğini okşuyor falan. Yapıyor baya şeyler. Kitap yeme konusunda bizde hala devam. Okuyoruz ama kitaplarımızın köşelerini hep yediKızlar kızımın burnunu ağzını göstermesi için geç mi kaldık ,sizde durumlar nasıl. Ben çok zorlandım dikkatini çekmiyo bi türlü göbeğini göbüş felan diye öğrettim şuan gösteriyo babası da burnunu göstermiş arada onuda gösteriyo ama diğerlerini dinlemiyor bile bide en büyük hayalim hep kitap okuyarak büyütmek ti kızımı ama bizimki asla izin vermiyo benim elimden alıp yemeye çalışıyo sürekli